sonique Napisano Niedziela o 15:59 Udostępnij Napisano Niedziela o 15:59 (edytowany) Jedno jest pewne: koncerty solo Keitha Jarretta potrafią uzależniać. Nawet gdy o nich na kilka miesięcy zapomnę w podążaniu za nowymi muzycznymi fascynacjami, to zawsze się upomną o swoje: wcześniej czy później, cyklicznie, wpadam w „Jarrettowy cug”, który zazwyczaj trwa koło dwóch tygodni. Bardzo lubię ten czas. To jak spotkanie z dobrym znajomym. Trwa to już od wielu lat. Po okresie nasycenia porzucam jego muzykę aby wrócić do niego w stosownym momencie. Najlepsze jest jednak to, że wciąż nie posiadam, a nawet nie słuchałem wszystkich jego płyt (choć jest to mniejsza część dyskografii). Także zawsze jest dla mnie jeszcze coś nowego do odkrycia nawet u starego poczciwego Keitha. Jarrett nie może już dzisiaj koncertować. Tym cenniejsze jest to co do tej pory wydał. 17 minut temu, pairtick napisał: I polecam sześciopłytowy zestaw z Blue Note 👍 O tak… (tylko to koncerty w Trio a nie solo). Edytowano Niedziela o 16:09 przez sonique 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano Niedziela o 19:42 Udostępnij Napisano Niedziela o 19:42 Przypomniały mi się czasy kiedy "bawiłem" się w car audio. Zupełnie inne odczucia z odsłuchów. https://tidal.com/browse/track/11344150 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano Niedziela o 22:30 Udostępnij Napisano Niedziela o 22:30 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano Poniedziałek o 07:51 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 07:51 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano Poniedziałek o 12:39 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 12:39 (edytowany) Nietypowy skład jazzowy: 5-6 tub + trio fortepianowe + Taj Mahal śpiewający gościnnie w 3 utworach. Lider przeważnie na tubie, choć sięga też po saksofon barytonowy czy flażolet! Jazz z elementami bluesa i soulu. Howard Johnson & Gravity - Right Now (Verve, 1997 r.) Edytowano Poniedziałek o 12:43 przez Rafał S 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano Poniedziałek o 14:43 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 14:43 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano Poniedziałek o 20:03 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 20:03 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts