Dzik Napisano 18 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2021 (edytowany) 12 minut temu, BristolBristol napisał: dobrze to rozumiem? Niestety pogubiłem się w twoim poście. Mówiąc najprościej jak to możliwe: są wejścia (input) i wyjścia (output). Przez wejścia sygnał idzie do DACa, a przez wyjścia z niego wychodzi. To co będzie podpięte pod wejście będzie źródłem dźwięku, a jeśli podepniesz różne źródła pod kilka wejść, to podawać będzie to wybrane na DACu i pokazujące się na wyświetlaczu. Edytowano 18 sierpnia 2021 przez Dzik Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 18 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2021 Cóż - WOLF II to bardzo dobry przetwornik. Jedyny kłopot jaki miałem to podzespół który został szybko wymieniony. Może trzeba było wysłać do serwisu ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 18 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2021 15 minut temu, BristolBristol napisał: O co chodzi z tymi filtrami w tym dac Topping E30? Chodzi o zmiane brzmienia? Różnica jest minimalna na filtrach. E30 brzmi dobrze. Mam go i mam D90. Nie jest to 4x różnica jak ceny, raczej może 10 - 20‰. Na pewno E30 jest wart swojej ceny. Ja zasilam E30 ładowarka z IPhone. Dobry i tani jest też SMSL 10 MK2. Jak chcesz puścić tv po hdmi zawsze możesz dźwięk wybrać dac po Usb. Będzie z założenia lepiej bo bezstratnie. Czy usłyszysz przejście na optyk? jest szansa jak tv ma kiepską jakość na optyku Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BristolBristol Napisano 18 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2021 8 minut temu, Dzik napisał: Niestety pogubiłem się w twoim poście. Mówiąc najprościej jak to możliwe: są wejścia (input) i wyjścia (output). Przez wejścia sygnał idzie do DACa, a przez wyjścia z niego wychodzi. To co będzie podpięte pod wejście będzie źródłem dźwięku, a jeśli podepniesz różne źródła pod kilka wejść, to podawać będzie to wybrane na DACu i pokazujące się na wyświetlaczu. Dziękuje, o to mi chodziło 🍻 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzik Napisano 18 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2021 (edytowany) 10 minut temu, Fafniak napisał: Cóż - WOLF II to bardzo dobry przetwornik. Co w nim dobrego i jaki masz na to dowód? Brakuje w nim podstawowych funkcjonalności i interfejsu SPDIF, a jakość konwersji jest wątpliwa z uwagi na brak rzetelnego testu tego przetwornika. Jakieś chałupnicze porównania o niczym nie świadczą, zwłaszcza że ja mam kompletnie odmienne zdanie. Jak tyle rzeczy mi w sprzęcie wadzi, to nie bawię się w żadne serwisy, tylko się go pozbywam. Szkoda czasu, pieniędzy, nerwów. Edytowano 18 sierpnia 2021 przez Dzik Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 18 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2021 6 minut temu, Fafniak napisał: Cóż - WOLF II to bardzo dobry przetwornik. Jedyny kłopot jaki miałem to podzespół który został szybko wymieniony. Może trzeba było wysłać do serwisu ? Dobry, ale... Miałem 3 Toppingi i żadnego najmniejszego kłopotu. Wszystko działało, sterowniki super. Nigdy się nie przełączyły z pre w dac itp itd. Nie zawieszały. Znajomy mówił że nostromo trzaskał bardzo głośno przy przewijaniu. To samo mi powiedziało kilka osób które sprzedawało wolfy - a dużo ich było na olx. Kiedyś polowałem na tego DACa E30 jak na ironię, też cichutko trzaśnie (D30 i D90 tego zupełnie nie mają) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 18 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2021 (edytowany) Ja miałem WOLFa II wersja rozszerzona Podłączony przez konwerter usb/coax/TOSlink Zasilanie nostromo podłączony do MACa mini, 2 CDplayerów , + po drodze kilka innych sprzętów Trzaski występowały tylko przy włączaniu słabszej klasy urządzeń (to jest fakt), natomiast nigdy nie wystąpiło to zjawisko w klasie urzadzeń "tylko do audio" Edytowano 18 sierpnia 2021 przez Fafniak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BristolBristol Napisano 22 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 22 sierpnia 2021 Kupiem E30 i powiem szczerze że na samym początku byłem zdziwiony, chciałem go nawet zwrócić. Koniec końców jednak zmieniłem zdanie i jestem bardzo zadowolony, nie wiem czego to była przyczyna. Może musiało się to wszystko "przegryźć"? Myślałem że może jest to wina zasilacza (podłączony jest do zwykłej ładowarki tel), sterownioków? Nie mam pojęcia. Grunt że jestem dobrze Teraz zastanawiam się nad droższym abonamentem do Tidal'a. Dziękuje wszystkim użytkownikom którzy pomogli i za wszystkie odpowiedzi do moich "początkujących" pytaniach w zrozumieniu podstaw. 🍻 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 22 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 22 sierpnia 2021 4 minuty temu, BristolBristol napisał: Teraz zastanawiam się nad droższym abonamentem do Tidal'a. To zastanów się nad Deezer, za rok 300zl, a jakość dużo lepsza Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BristolBristol Napisano 22 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 22 sierpnia 2021 3 minuty temu, marcinmarcin napisał: To zastanów się nad Deezer, za rok 300zl, a jakość dużo lepsza Jak tam jest z bazą utworów? Czy ta jakość jest odczuwalna dla normalnego słuchacza? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 22 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 22 sierpnia 2021 Przed chwilą, BristolBristol napisał: Jak tam jest z bazą utworów? Czy ta jakość jest odczuwalna dla normalnego słuchacza? Nie znalazlem chyba nic co byłoby na Tidal a nie było na Deezer. Jest Rammstein który lubię czasem posłuchać. Deezer gra inaczej, dla mnie ten dźwięk jest dużo bardziej naturalny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 25 września 2021 Udostępnij Napisano 25 września 2021 (edytowany) Dnia 22.08.2021 o 20:56, marcinmarcin napisał: To zastanów się nad Deezer, za rok 300zl, a jakość dużo lepsza Marcin, Tobie ten Deezer chyba płaci za lobbowanie? 😁 A tak w ogóle to cześć 😁 Zgadzam się Deezer wypada troszkę lepiej, ale ten kawałek w sumie całą płyta bardziej mi podchodzi z Tidala. https://tidal.com/track/3174860 Edytowano 25 września 2021 przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 25 września 2021 Udostępnij Napisano 25 września 2021 2 godziny temu, DiBatonio napisał: Marcin, Tobie ten Deezer chyba płaci za lobbowanie? I to ile 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 10 października 2021 Udostępnij Napisano 10 października 2021 Postanowiłam podpiąć się tutaj z następującym pytaniem: czy DAC może zakłócać połączenia bezprzewodowe innych urządzeń? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 10 października 2021 Udostępnij Napisano 10 października 2021 6 minut temu, Asia napisał: Postanowiłam podpiąć się tutaj z następującym pytaniem: czy DAC może zakłócać połączenia bezprzewodowe innych urządzeń? Wszystko może. Mi impulsowa od Adi udaje policję, tak wyje (oczywiście cichutko) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 10 października 2021 Udostępnij Napisano 10 października 2021 Zasilacz emituje taki szum? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 10 października 2021 Udostępnij Napisano 10 października 2021 10 minut temu, Asia napisał: Postanowiłam podpiąć się tutaj z następującym pytaniem: czy DAC może zakłócać połączenia bezprzewodowe innych urządzeń? ? jak? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 10 października 2021 Udostępnij Napisano 10 października 2021 1 minutę temu, Asia napisał: Zasilacz emituje taki szum? Nie szum, takie piski cichutkie jak syrena policyjna. Nie zauwazylbym tego, ale się nachylałem nad nim w nocy w ciszy zupelnej, słyszalne z max 15cm Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 10 października 2021 Udostępnij Napisano 10 października 2021 (edytowany) Wczoraj włączyłam Dac, który dostałam od Bogusia i w tym samym momencie nastąpił problem z pewnym urządzeniem medycznym, którego używamy. Może to przypadkowa zbieżność, ale problem ustąpił po wyłączeniu zasilania DAC. Ponieważ bezproblemowe działanie owego urządzenia jest dla mnie bardzo ważne nie chciałabym podjąć kolejnej próby w celach doświadczalnych. Nie bardzo rozumiem jaki to miałoby mieć związek, ale urządzenie wykorzystuje fale radiowe. Edytowano 10 października 2021 przez Asia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 10 października 2021 Udostępnij Napisano 10 października 2021 Problemem pewnie jest zasilacz w dac. Jest zewnętrzny czy zamontowany jest wewnątrz obudowy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 10 października 2021 Udostępnij Napisano 10 października 2021 Zewnętrzny zasilacz, z całym szeregiem wymiennych wtyczek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 10 października 2021 Udostępnij Napisano 10 października 2021 Impulsowka. Norma. Wyjścia są 2. Albo przepniesz na inną fazę lub odseparujesz listwa z filtrem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 10 października 2021 Udostępnij Napisano 10 października 2021 No właśnie, trzeba zrobić porządek w prądzie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 10 października 2021 Udostępnij Napisano 10 października 2021 To są właśnie te voodoo zakłócenia, które też niekorzystnie wpływają na audio. Masz przykład nie tylko nauszny ich działania;) Mieszkasz w domku czy bloku? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 10 października 2021 Udostępnij Napisano 10 października 2021 2 minuty temu, audiowit napisał: Impulsowka. Norma Ale, że co noram, bo pierwszy raz spotykami się z takim faktem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts