Dzik Napisano 22 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 22 sierpnia 2021 5 minut temu, audiowit napisał: Ale decyzyjność, odpowiedzialność, bezkompromisowość, zaradność kuleją. Kuleje też bardzo taka zbiorcza cecha jak „dojrzałość”, która przejawia się m.in. dystansem do siebie, otwartym umysłem, konfrontowaniem własnych przekonań z rzeczywistością, umiejętnością przyznania się do błędu lub niewiedzy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 22 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 22 sierpnia 2021 I odwaga np konfrontacja. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzik Napisano 22 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 22 sierpnia 2021 2 minuty temu, audiowit napisał: I odwaga np konfrontacja. Właściwie to o tym napisałem. No chyba, że chcesz się ze mną umówić na solo, a wtedy daj znać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 22 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 22 sierpnia 2021 [mention=53830]dorsz[/mention] umieściłem na liście również DAC-i , bo były na Forum opinie , iż wszystkie rekomendowane na ASR grają tak samo , a jak nie grają ,to nie mamy prawa tego usłyszeć. Część forumowiczów jest innego zdania , i to opierając się na własnych doświadczeniach , a nie przeczytanych opiniach innych osób. Dyskusja była zbliżona do tej standardowej już o kablach , stąd ten element systemu wymieniłem z innymi kontrowersyjnymi i budzącymi emocje akcesoriami.Cóż, ja uważam wrzucenie DAC do gadżetów audio-voodoo za prowokację. I później płacz, że audiofiluff bijo Bo to że dace czy wzmacniacze różnie brzmią nie budzi chyba wątpliwości; w przeciwieństwie do wpływu na brzmienie bezpieczników i kabli sieciowych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 22 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 22 sierpnia 2021 Niektórzy lubią mieć pod górkę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 22 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 22 sierpnia 2021 22 godziny temu, Dzik napisał: Tak z ciekawości spytam. Gdyby się okazało - i były na to dowód, który nie pozostawiałby złudzeń - że w istocie od pewnej klasy wzwyż nie ma słyszalnych różnic między przetwornikami DAC, to jak bardzo szokująca byłaby to dla ciebie rewelacja? @dorsz przeczytaj powyższą wypowiedź i powiedz mi czy manipulowałem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzik Napisano 22 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 22 sierpnia 2021 1 minutę temu, tomek4446 napisał: @dorsz przeczytaj powyższą wypowiedź i powiedz mi czy manipulowałem PYTANIE traktujesz jako stwierdzenie i twierdzisz, że nie manipulujesz. Dobre. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 30 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2021 @JaZz moim zdaniem sensownie. Zwłaszcza bardzo fajne porównania kolumn podstawkowych, które nie są sponsorowane a to teraz rzadkość. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 30 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2021 Tu taki niezbyt rozwijający się wątek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 15 września 2021 Udostępnij Napisano 15 września 2021 To może być ciekawe https://www.chip.pl/2021/09/uniwersalny-dekoder-algorytm-grand/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 30 września 2021 Udostępnij Napisano 30 września 2021 Jaki ,że Q21 wprowadziło nową markę kabli i się tym chwali to zaciekawił mnie opis https://www.q21.pl/manufacturer/ricable/ricable-magnus-speaker-mkii-2-x-3-0-m.html Jak nawinąć makaron na ucho potencjalnego klienta ? Stworzyć własne "coś" co brzmi wyjątkowo czyli MARC i RNR i nie pisze o tym czy to działa czy nie ,ale o sposobie kreowania produktu by go sprzedać ... Jak takie coś działa na kogoś kto przerobił tony kabli ? Ano tak ,że chce być "1" wśród kolegów który je przetestuje/kupi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 1 października 2021 Udostępnij Napisano 1 października 2021 14 godzin temu, Kubakk napisał: Jak nawinąć makaron na ucho potencjalnego klienta ? Stworzyć własne "coś" co brzmi wyjątkowo czyli MARC i RNR i nie pisze o tym czy to działa czy nie ,ale o sposobie kreowania produktu by go sprzedać ... Bardzo ładne kabelki. Nie przeczytałem ale pewnie grają z większa sceną itp. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 1 października 2021 Udostępnij Napisano 1 października 2021 8 godzin temu, Fafniak napisał: Bardzo ładne kabelki. Nie przeczytałem ale pewnie grają z większa sceną itp. MARC© (Multicore Annealed Ricable Conductor) z żyłkami 0.1 mm o gładszej i bardziej zwartej powierzchni, które zapewniają o 70% lepszą transmisję dźwięku niż standardowa miedź OFC a to skutkuje doskonałą przejrzystością, bardziej zrównoważoną i charakterystyczną sceną dźwiękową oraz precyzyjną kontrolą. Technologia RNR (Ricable Noise Reduction): Półprzewodnik Germanowy (Ge) jest zawarty we wszystkich przewodach w celu redukcji szumów tła i szelestów generowanych przez sygnał audio. RNR sprawia że dźwięk jest bardziej szczegółowy i jasny, przy zachowaniu naturalnej i zbalansowanej barwy. Trafiłeś na ślepo , także nie musisz nawet odsłuchiwać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 1 października 2021 Udostępnij Napisano 1 października 2021 31 minut temu, Kubakk napisał: Półprzewodnik Germanowy (Ge) jest zawarty we wszystkich przewodach w celu redukcji szumów tła i szelestów generowanych przez sygnał audio. hmm a czarna płyta ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 1 października 2021 Udostępnij Napisano 1 października 2021 3 godziny temu, Kubakk napisał: MARC© (Multicore Annealed Ricable Conductor) z żyłkami 0.1 mm o gładszej i bardziej zwartej powierzchni, które zapewniają o 70% lepszą transmisję dźwięku niż standardowa miedź OFC a to skutkuje doskonałą przejrzystością, bardziej zrównoważoną i charakterystyczną sceną dźwiękową oraz precyzyjną kontrolą. Technologia RNR (Ricable Noise Reduction): Półprzewodnik Germanowy (Ge) jest zawarty we wszystkich przewodach w celu redukcji szumów tła i szelestów generowanych przez sygnał audio. RNR sprawia że dźwięk jest bardziej szczegółowy i jasny, przy zachowaniu naturalnej i zbalansowanej barwy. Trafiłeś na ślepo , także nie musisz nawet odsłuchiwać Doskonałe... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 14 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 14 października 2021 Ładne kable wczoraj widziałem - NORDOST ODIN GOLD. Jedyne 55 000 zł! Że trochę krótkie? Bo to zworki. Właściwe głośnikowe kosztują 280 000 zł (za 2,5 m). Ale żeby grało należy jeszcze nabyć interkonekt (140 000 zł) i z dwa zasilające (2x140 000 zł). Mamy wszystko? No to do kasy. 755 000 zł. Pozostaje liczyć, że to cena wyjściowa i coś utargujemy. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 14 października 2021 Udostępnij Napisano 14 października 2021 6 minut temu, Kraft napisał: 755 000 zł. Pozostaje liczyć, że to cena wyjściowa i coś utargujemy. To taki odpowiednik złotego nocnika 😁. Można(!), ...ale po co? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 14 października 2021 Udostępnij Napisano 14 października 2021 To dla arabskich szejków. Są to kable samograje, a więc nie jest potrzebny żaden wzmacniacz i głośniki, aby delektować się muzyką Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 14 października 2021 Udostępnij Napisano 14 października 2021 Przecież to jest w każdej branży, nic niezwykłego. Choćby ubrania. Raczej krytyka konsumpcyjnego stylu życia części populacji i dramatycznych różnic w rozłożeniu bogactwa. A mimo tego dotychczas systemy nawołujące do egalitaryzmu poniosły spektakularne porażki. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heathen Napisano 14 października 2021 Udostępnij Napisano 14 października 2021 Tylko że jak założysz fajne markowe spodnie lub buty z drogim logo, to nagle nie biegasz jak Usain Bolt, bo to nadal tylko ciuch;) A kable za tą kasę nie potrzebują głośników (samograje) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 14 października 2021 Udostępnij Napisano 14 października 2021 Jestem dziwnie pewna, że ci którzy noszą naprawdę drogie ubrania czują się w nich wyjątkowo. I dają komunikat innym, sobie podobnym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 14 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 14 października 2021 39 minut temu, misiek x napisał: Wcale nie piszę że to normalne ale kto bogatemu zabroni. Jest jeszcze gorzej. Nawet jak ktoś wydaje na swoje hobby ostatni grosz, np. pod budką z piwem, to też nic nam do tego. 5 minut temu, Asia napisał: I dają komunikat innym, sobie podobnym. I tym niepodobnym też. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 14 października 2021 Udostępnij Napisano 14 października 2021 Przed chwilą, Kraft napisał: I tym niepodobnym też. Niekoniecznie. Raczej nie mają z nimi kontaktu 😉. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 14 października 2021 Udostępnij Napisano 14 października 2021 (edytowany) Wracając do meritum, czyli parametrów "dźwiękowych" tego kabla. To ile to karatów na 1dB? Edytowano 14 października 2021 przez slaw0001 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 14 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 14 października 2021 (edytowany) Nazwa wiele obiecuje, ale kable są miedziane (jedynie pozłacane*). *Tu mi przyszło na myśl, że jeśli wszyscy, jak jeden mąż (Asi?) odradzają kupowanie kabli aluminiowych, miedziowanych - piszą, że syf - to czy podobnie nic nie wnoszącym zabiegiem nie jest przypadkiem złocenia kabla z miedzi? Toż to ciągle miedź, jak to ciągle aluminium w tanim kablu;) Edytowano 14 października 2021 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts