Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
5 minut temu, audiowit napisał:

Ale decyzyjność, odpowiedzialność, bezkompromisowość, zaradność kuleją.

Kuleje też bardzo taka zbiorcza cecha jak „dojrzałość”, która przejawia się m.in. dystansem do siebie, otwartym umysłem, konfrontowaniem własnych przekonań z rzeczywistością, umiejętnością przyznania się do błędu lub niewiedzy.

Napisano
[mention=53830]dorsz[/mention] umieściłem na liście również DAC-i , bo były na Forum opinie , iż wszystkie rekomendowane na ASR grają tak samo , a jak nie grają ,to nie mamy prawa tego usłyszeć. Część forumowiczów jest innego zdania , i to opierając się na własnych doświadczeniach , a nie przeczytanych opiniach innych osób. Dyskusja była zbliżona do tej standardowej już o kablach , stąd ten element systemu wymieniłem z innymi kontrowersyjnymi i budzącymi emocje akcesoriami.
Cóż, ja uważam wrzucenie DAC do gadżetów audio-voodoo za prowokację. I później płacz, że audiofiluff bijo

Bo to że dace czy wzmacniacze różnie brzmią nie budzi chyba wątpliwości; w przeciwieństwie do wpływu na brzmienie bezpieczników i kabli sieciowych.
Napisano
22 godziny temu, Dzik napisał:

Tak z ciekawości spytam. Gdyby się okazało - i były na to dowód, który nie pozostawiałby złudzeń - że w istocie od pewnej klasy wzwyż nie ma słyszalnych różnic między przetwornikami DAC, to jak bardzo szokująca byłaby to dla ciebie rewelacja?

@dorsz przeczytaj powyższą wypowiedź i powiedz mi czy manipulowałem :) 

• 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
Napisano

Jaki ,że Q21 wprowadziło nową markę kabli i się tym chwali to zaciekawił mnie opis

https://www.q21.pl/manufacturer/ricable/ricable-magnus-speaker-mkii-2-x-3-0-m.html

Jak nawinąć makaron na ucho potencjalnego klienta ? Stworzyć własne "coś" co brzmi wyjątkowo czyli MARC i RNR :D  i nie pisze o tym czy to działa czy nie ,ale o sposobie kreowania produktu by go sprzedać ...

Jak takie coś działa na kogoś kto przerobił tony kabli ? Ano tak ,że chce być "1" wśród kolegów który je przetestuje/kupi :)

Napisano
14 godzin temu, Kubakk napisał:

Jak nawinąć makaron na ucho potencjalnego klienta ? Stworzyć własne "coś" co brzmi wyjątkowo czyli MARC i RNR :D  i nie pisze o tym czy to działa czy nie ,ale o sposobie kreowania produktu by go sprzedać ...

Bardzo ładne kabelki. Nie przeczytałem ale pewnie grają z większa sceną itp.

Napisano
8 godzin temu, Fafniak napisał:

Bardzo ładne kabelki. Nie przeczytałem ale pewnie grają z większa sceną itp.

MARC© (Multicore Annealed Ricable Conductor) z żyłkami 0.1 mm o gładszej i bardziej zwartej powierzchni, które zapewniają o 70% lepszą transmisję dźwięku niż standardowa miedź OFC a to skutkuje doskonałą przejrzystością, bardziej zrównoważoną i charakterystyczną sceną dźwiękową oraz precyzyjną kontrolą.

Technologia RNR (Ricable Noise Reduction): Półprzewodnik Germanowy (Ge) jest zawarty we wszystkich przewodach w celu redukcji szumów tła i szelestów generowanych przez sygnał audio. RNR sprawia że dźwięk jest bardziej szczegółowy i jasny, przy zachowaniu naturalnej i zbalansowanej barwy.

Trafiłeś na ślepo , także nie musisz nawet odsłuchiwać ;)

Napisano
3 godziny temu, Kubakk napisał:

MARC© (Multicore Annealed Ricable Conductor) z żyłkami 0.1 mm o gładszej i bardziej zwartej powierzchni, które zapewniają o 70% lepszą transmisję dźwięku niż standardowa miedź OFC a to skutkuje doskonałą przejrzystością, bardziej zrównoważoną i charakterystyczną sceną dźwiękową oraz precyzyjną kontrolą.

Technologia RNR (Ricable Noise Reduction): Półprzewodnik Germanowy (Ge) jest zawarty we wszystkich przewodach w celu redukcji szumów tła i szelestów generowanych przez sygnał audio. RNR sprawia że dźwięk jest bardziej szczegółowy i jasny, przy zachowaniu naturalnej i zbalansowanej barwy.

Trafiłeś na ślepo , także nie musisz nawet odsłuchiwać ;)

Doskonałe... :)

• 2 weeks later...
Napisano

Ładne kable wczoraj widziałem - NORDOST ODIN GOLD. Jedyne 55 000 zł!

Odin-Gold-Bi-Wire-Jumpers_web.thumb.jpg.24272dcdeb8324d8ef56f1ffefb979c4.jpg

Że trochę krótkie? Bo to zworki. Właściwe głośnikowe kosztują 280 000 zł (za 2,5 m).

nordost-odin-gold-hifi-news-aug-2021-speaker.jpg.94bb69278c19656348b8b914a5a5fd98.jpg

Ale żeby grało należy jeszcze nabyć interkonekt (140 000 zł) i z dwa zasilające (2x140 000 zł). Mamy wszystko? No to do kasy. 755 000 zł. Pozostaje liczyć, że to cena wyjściowa i coś utargujemy.

Napisano

Przecież to jest w każdej branży, nic niezwykłego. Choćby ubrania.

Raczej krytyka konsumpcyjnego stylu życia części populacji i dramatycznych różnic w rozłożeniu bogactwa.

A mimo tego dotychczas systemy nawołujące do egalitaryzmu poniosły spektakularne porażki.

Napisano
39 minut temu, misiek x napisał:

Wcale nie piszę że to normalne ale kto bogatemu zabroni.

Jest jeszcze gorzej. Nawet jak ktoś wydaje na swoje hobby ostatni grosz, np. pod budką z piwem, to też nic nam do tego.

5 minut temu, Asia napisał:

I dają komunikat innym, sobie podobnym.

I tym niepodobnym też.

Napisano (edytowany)

Nazwa wiele obiecuje, ale kable są miedziane (jedynie pozłacane*).

*Tu mi przyszło na myśl, że jeśli wszyscy, jak jeden mąż (Asi?) odradzają kupowanie kabli aluminiowych, miedziowanych - piszą, że syf - to czy podobnie nic nie wnoszącym zabiegiem nie jest przypadkiem złocenia kabla z miedzi? Toż to ciągle miedź, jak to ciągle aluminium w tanim kablu;)

Edytowano przez Kraft