Adi777 Napisano 6 listopada 2022 Udostępnij Napisano 6 listopada 2022 https://www.soundstagenetwork.com/index.php?option=com_content&view=article&id=16&Itemid=140 Ciekawostka. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 6 listopada 2022 Udostępnij Napisano 6 listopada 2022 (edytowany) 7 godzin temu, kaczadupa napisał: A już całkiem serio, chciałbym mieć paczki z taką funkcjonalnością. Przecież Fyne niczego nowego nie wymyślił, tylko ukradł z Tannoya. 9 godzin temu, Kraft napisał: Made in China 😛 Edytowano 6 listopada 2022 przez dorsz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 6 listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 6 listopada 2022 34 minuty temu, dorsz napisał: Made in China 😛 Nie sądzę. Fabryka jest znacznie bliżej;). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 6 listopada 2022 Udostępnij Napisano 6 listopada 2022 7 godzin temu, seba3002 napisał: We wzmacniaczu nie można. To nie po audiofilsku. Pewno, że nie po audiofilsku. Dodasz basu, to przykryje ździebko resztę pasma, jak wysokich to podbijesz górne rejestry, zagra Vką, albo kopniętą Vką. Ja rozumiem, że na konsolecie w studio nagraniowym gałeczki są potrzebne, ale po to by w odbiorze końcowym już nie kombinować. Bardziej doceniam wzmacniacz dopracowany bez gałeczek regulacji balansu, barwy itp. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 6 listopada 2022 Udostępnij Napisano 6 listopada 2022 22 minuty temu, Kraft napisał: Nie sądzę. Fabryka jest znacznie bliżej;). Mówisz, że Pylon robi skrzyneczki dla Fyne Audio? Jak tak to klasa światowa. Przepięknie wyglądają skrzyneczki wysokich modeli Fyne Audio. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 6 listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 6 listopada 2022 (edytowany) 1 godzinę temu, dorsz napisał: Przecież Fyne niczego nowego nie wymyślił, tylko ukradł z Tannoya. U Tannoya wygląda to tak. Jest nawet jedna gałeczka więcej (roll off). Edytowano 6 listopada 2022 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 6 listopada 2022 Udostępnij Napisano 6 listopada 2022 A w Altusach tak 😆😆😆 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 6 listopada 2022 Udostępnij Napisano 6 listopada 2022 (edytowany) 45 minut temu, Kraft napisał: Nie sądzę. Fabryka jest znacznie bliżej;). To gdzie ta stolarnia Fyne? 20 minut temu, Kraft napisał: U Tannoya wygląda to tak. Jest nawet jedna gałeczka więcej (roll off). Złodzieje z Fyne, jak widać, ukradli daleko wstecz. Edytowano 6 listopada 2022 przez dorsz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 6 listopada 2022 Udostępnij Napisano 6 listopada 2022 Cała masa firm ma pokrętła w kolumnach starszej daty, nie ma w tym nic złego byle by nie spartolić sobie brzmienia ;). Ja mam we wzmacniaczy i w kolumnach. Te z kolumn ustawione na 0, we wzmacniaczu całkiem odcięte hehe ale lubię sobie pokręcić 😉😀 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 6 listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 6 listopada 2022 6 minut temu, dorsz napisał: Złodzieje z Fyne, jak widać, ukradli daleko wstecz. Już przestań z tymi złodziejami. Przecież Tannoya i Fyne projektowała ta sama ekipa. Ukradli pomysły sami sobie? Może się dogadali. O procesie nie słyszałem. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 6 listopada 2022 Udostępnij Napisano 6 listopada 2022 8 minut temu, Kraft napisał: Już przestań z tymi złodziejami. Przecież Tannoya i Fyne projektowała ta sama ekipa. Ukradli pomysły sami sobie? Może się dogadali. O procesie nie słyszałem. A jaki jest sens pozywania gołodupców z kredytami i plucia na markę? Poczekajmy aż się dorobią i będzie ich stać na ugodę. Mills? Mówisz i masz - całe doświadczenie zawodowe zdobył w Tannoy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 6 listopada 2022 Udostępnij Napisano 6 listopada 2022 53 minuty temu, Wing0 napisał: Cała masa firm ma pokrętła w kolumnach starszej daty, nie ma w tym nic złego byle by nie spartolić sobie brzmienia U mnie taka , służy do kontroli horna. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 9 listopada 2022 Udostępnij Napisano 9 listopada 2022 (edytowany) To jeszcze w kwestii gałeczek. Dziś miałem okazję posłuchać Audio Solutions Vantage M 5th Anniversary w Premium Sound. Ta budżetowa konstrukcja wyceniona na ~300000zł też ma z tyłu pokrętełka Edytowano 9 listopada 2022 przez lpomis 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 9 listopada 2022 Udostępnij Napisano 9 listopada 2022 Pisz lepiej czy podobało się granie paczek za trzy wypłaty. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 9 listopada 2022 Udostępnij Napisano 9 listopada 2022 11 minut temu, lpomis napisał: Ta budżetowa konstrukcja wyceniona na ~300000zł też ma z tyłu pokrętełka Jak żyć? 😁👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 9 listopada 2022 Udostępnij Napisano 9 listopada 2022 (edytowany) @kaczadupa Cóż. Tańsze Virtuoso M, których słuchaliśmy na zlocie i Vantage M to bardzo podobna szkoła grania. Z elektroniką Pilium kontrola absolutna. Niesamowicie mocny, konturowy, przeszywający bas bez grama dudnienia i zlania. Środek czysty, idący lekko w rozjaśnienie, wysokie tony z masą, spójne i pasujące do całej reszty, też jak dla mnie lekko rozjaśnione. Co ciekawe, nie było w tym żadnego przejaskrawienia i to mimo braku ciepełka w tym graniu. Wielkie paki do naprawdę dużych pomieszczeń. Raczej przy nich nie odpoczniesz. Jak już włączysz to wciągają i zaczyna się jazda bez trzymanki. Edytowano 9 listopada 2022 przez lpomis 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 9 listopada 2022 Udostępnij Napisano 9 listopada 2022 I teraz nie wiem czy używanego GT-Ra kupić czy nowe paki? Pomóżcie 7 minut temu, lpomis napisał: kontrola absolutna. A pogłosy dające tyle piękna i tajemniczości muzyce byli ? Środek napowietrzony ? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 9 listopada 2022 Udostępnij Napisano 9 listopada 2022 Adaś, za dużo wymagasz. Nie potrafię odpowiedzieć na to pytanie słuchając kilku nieznanych mi utworów i na dodatek z marszu, zaraz po wyjściu z samochodu, po 3h podróży. Myślę, że Pan Arek z salonu Ci je chętnie podeśle do odsłuchu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 9 listopada 2022 Udostępnij Napisano 9 listopada 2022 @lpomis Wojtek, rozumiem, że pojechałeś po Shanlinga, a odsłuch Audiosolutions był przy okazji? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 9 listopada 2022 Udostępnij Napisano 9 listopada 2022 @Rafał S - Jawohl. Ale nie offtopujmy już tutaj o tym. Dam cynk na forum jak to wyjdzie z Szanlingiem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 9 listopada 2022 Udostępnij Napisano 9 listopada 2022 (edytowany) 36 minut temu, lpomis napisał: Myślę, że Pan Arek z salonu Ci je chętnie podeśle do odsłuchu Niech będzie przygotowany na to, że głośniki już nie wrócą. 36 minut temu, lpomis napisał: Nie potrafię odpowiedzieć na to pytanie słuchając kilku nieznanych mi utworów Mnie nie oszukasz Ludzie na AVS potrafią perfekcyjnie zapamiętać brzmienie 50 systemów Dobranoc. Edytowano 9 listopada 2022 przez kaczadupa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 10 listopada 2022 Udostępnij Napisano 10 listopada 2022 J4Z najpierw będą Neat i Acoustic Energy. Nie spodobają się bardziej jak ATC to dopiero będzie ProAc 10S. Taki jest plan działania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 10 listopada 2022 Udostępnij Napisano 10 listopada 2022 Dnia 6.11.2022 o 20:43, dorsz napisał: A jaki jest sens pozywania gołodupców z kredytami i plucia na markę? Poczekajmy aż się dorobią i będzie ich stać na ugodę. Mills? Mówisz i masz - całe doświadczenie zawodowe zdobył w Tannoy. Ale kto będzie pozywał? Tannoy? Oni jeszcze istnieją? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 10 listopada 2022 Udostępnij Napisano 10 listopada 2022 7 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Ale kto będzie pozywał? Tannoy? Oni jeszcze istnieją? No co Ty, stronę Tannoya utrzymują krasnoludki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 14 listopada 2022 Udostępnij Napisano 14 listopada 2022 Firma ma jeszcze serię "classic" czy zwal jak zwał do wyprzedania. Oraz będzie działać na rynku instalacyjnym. Ale domowe audio ? To już chyba koniec? Chyba że słyszy się plotki o jakimś przejęciu? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts