Kraft Napisano 21 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 21 czerwca 2021 Źródło skrywa się w mroku pod biurkiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 21 czerwca 2021 Jakim wzmacniaczem napędzasz te Kef'y ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 21 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 21 czerwca 2021 NAD 3030. Ale ze spokojem myślę o czymś innym, ze streamingiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 21 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 21 czerwca 2021 2 minuty temu, Kraft napisał: NAD 3030. Wreszcie jakiś porządny sprzęt Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 21 czerwca 2021 U nas dosyć rzadko spotykany model od Nad'a. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 21 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 21 czerwca 2021 (edytowany) 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: Wreszcie jakiś porządny sprzęt Gra już ponad 40 lat, więc porządny niewątpliwie jest. Zabawne, bo to tani "chińczyk" (jeden z pierwszych). I kto teraz powie, że Chińczycy produkują tandetę? 1 godzinę temu, RLC napisał: U nas dosyć rzadko spotykany model od Nad'a. I kultowy. Edytowano 21 czerwca 2021 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 21 czerwca 2021 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 3 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 grudnia 2021 KEF-owi właśnie stuknęła 60-tka, a nie tylko LS-ów 60 nie widać, ale w ogóle żadnych jubileuszowych nowości. Zaspali, czy co? Czekałem na jakiś przełomowy wynalazek na miarę LS50. Jestem rozczarowany. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 3 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2021 Może nie dla wszystkich 60 urodziny to przełom 😜. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 3 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 grudnia 2021 No tak, czego tu spodziewać się po 60-latku;) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 3 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2021 Pmc obchodzi trzydzieste urodziny i też jakoś nie ma żadnych nowości 😐. Może po prostu trudno już cokolwiek nowego zrobić 🤔. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 3 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2021 36 minut temu, Kraft napisał: No tak, czego tu spodziewać się po 60-latku;) Powiedz to jakiejś łyski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 4 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 4 grudnia 2021 Za 40 lat to czuję że ludziom coś innego będzie potrzeba niż kolumn z limitowanej serii 😝 . Pzdr 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 4 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 grudnia 2021 9 godzin temu, J4Z napisał: Na 40tkę coś dali lub inne dziesięciolecia oprócz 50? Na 40-tkę wypuścili flagowca Reference Model 207/2. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 4 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 4 grudnia 2021 Widocznie ls50 tak dobrze im się sprzedaje, że na razie nic nowego nie wypuszczają. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 4 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 4 grudnia 2021 Wypuścili Ls50 meta Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Expat Napisano 12 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 12 grudnia 2021 Dnia 15.03.2021 o 14:31, Kraft napisał: [...] Jakbym miał do moich 25 m2 wybierać między nimi a podłogowymi KEF Q750, to wybrałbym LS-y, mimo, że Q750 mają bardzo ładnie zestrojony bas i potrafią nim błysnąć. Jednak całościowo to liga niżej niż LS50. Bardzo się starają i mają każdy element brzmienia naprawdę dopracowany, ale takiej sugestywności i radości grania, jak z pięćdziesiątek z nich nie doświadczymy.[...] A gdybyś miał wybrać pomiędzy LS50 a R3 ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 12 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 grudnia 2021 Ciężkie pytanie. Raczej Ls-y, ale nie miałem okazji bezpośrednio ich porównać, a odsłuch dzielił ponad rok. Nie można wykluczyć, że pamięć mnie zwodzi. R3 zapamiętałem jako grające "ciężej", z mniejszą werwą. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 13 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2021 8 godzin temu, Kraft napisał: Nie można wykluczyć, że pamięć mnie zwodzi. R3 zapamiętałem jako grające "ciężej", z mniejszą werwą. Ja co prawda nie słuchałem R3 a R300 ale odebrałem je podobnie jak @Kraft. Większe kefy to cięższe, bardziej "smoliste" granie, kładące moim zdaniem, główny nacisk na średnicę z potężnym basem i o wiele delikatniejszą górą. A wybór to już kwestia preferencji 🙂. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 15 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 15 lutego 2023 Epilog do historii jednej z konstrukcji testowanych w tym wątku, a mianowicie KEF-ów LS50. Otóż właśnie je sprzedałem. W trakcie przygotowań do wysyłki, po wymianie adresów, uświadomiłem sobie, że kupił je gość... od którego ja kupiłem je wcześniej. Dodam, że też był zdziwiony. Myślał, że kupuje takie same, a nie, że te same! Samo w sobie zabawne, ale teraz dopiero zaczyna się najlepsze. Niecodzienna sytuacja wzmogła moją ciekawość, dlaczego po ponad dwóch latach gość znowu kupuje LS-y. Czy dla siebie, czy może dla kogoś? Okazało się, że dla siebie. Do głównego systemu! Intensywnie poszukiwał lepszych, ale nie znalazł. Kurde, naprawdę intensywnie. Przez ten czas przewinęły się przez jego system: Focale Utopie, Zingali tuby, Audio Physic Scorpio, Tannoy Cheviot, Eaton, YB Audio, Sveda Audio, Audiovector Qr1., Elaci BS403, Ayony na ceramicznych przetwornikach Accutona i ponoć wiele innych. I po przesłuchaniu takiej drużyny marzeń kolega doszedł do wniosku, żeby powrócić do LS-ów. Szok. Ale, czy ja nie zrobiłem podobnie. Z 30 kolumn na rozkładzie, i też słucham na LS-ach;). Taka to historyja. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 15 lutego 2023 Udostępnij Napisano 15 lutego 2023 4 minuty temu, Kraft napisał: Przez ten czas przewinęły się przez jego system: Focale Utopie, Zingali tuby, Audio Physic Scorpio, Tannoy Cheviot, Eaton, YB Audio, Sveda Audio, Audiovector Qr1., Elaci BS403, Ayony na ceramicznych przetwornikach Accutona i ponoć wiele innych. Niezły rozrzut. Mam nadzieję, że droga powrotna od Scorpio do LS50 nie wiązała się w jego przypadku z przeprowadzką z willi do kawalerki. Byłoby to smutne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 15 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 15 lutego 2023 4 minuty temu, Rafał S napisał: Mam nadzieję, że droga powrotna od Scorpio do LS50 nie wiązała się w jego przypadku z przeprowadzką z willi do kawalerki. Byłoby to smutne. Na pewno nie. Jesli, to w drugą stronę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 15 lutego 2023 Udostępnij Napisano 15 lutego 2023 I to jest prawdziwy miłośnik KEFa. A wyższych modeli KEFa nie sprawdził ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 15 lutego 2023 Udostępnij Napisano 15 lutego 2023 2 minuty temu, Kraft napisał: Na pewno nie. Jesli, to w drugą stronę. No to nieźle sprzedał te Scorpio. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 15 lutego 2023 Udostępnij Napisano 15 lutego 2023 A jaki ma tor do KEFa? Oby nie Sabaj bo to będzie piopio. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts