Artsky Napisano 10 marca 2021 Udostępnij Napisano 10 marca 2021 Monitoty, czy pogłogowe? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 10 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 marca 2021 PA Diamond 25 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artsky Napisano 10 marca 2021 Udostępnij Napisano 10 marca 2021 (edytowany) Diamondy wyglądają ok, testuj, mniejsze nie koniesznie muszą być gorsze. Edytowano 10 marca 2021 przez Artsky Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 11 marca 2021 Udostępnij Napisano 11 marca 2021 10 godzin temu, audiowit napisał: Kraft, bez uszczypliwości. Ten wzmacniacz nie przystoi. W punkt. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 11 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 marca 2021 (edytowany) Raczej w płot. Ale dobrze. Widzę, że grono osób, którym mój wzmacniacz podnosi ciśnienie/które mój wzmacniacz osłabia (*niepotrzebne skreślić) stale się powiększa. Zatem, wiedziony głęboką troską o jakość życia bliźnich, występuję z następującą propozycją. Umówcie się koledzy, jaki wzmacniacz powinienem mieć, by nie budził on kontrowersji/oburzenia/politowania (*niepotrzebne skreślić), zróbcie zbiórkę, kupcie go (może być używany, nie chcę Wam robić pod górkę) i wyślijcie do mnie. Podłączę bez szemrania i zapomnimy o sprawie. Będziecie mieli wreszcie spokój, a to przecież wartość nie do przecenienia w naszym życiu. Robię to dla Was. Edytowano 11 marca 2021 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dominik Poślednik Napisano 11 marca 2021 Udostępnij Napisano 11 marca 2021 Z każdym wzmacniaczem te monitory zagrają, zabrzmią inaczej. Test jest z Marantz (niech tak zostanie). Uniwersalnego wzmacniacza nie ma w sprzedaży. Każdy wzmacniacz ma swoje brzmienie czy to będzie np. Marantz, Atoll, Nad, Rotel, Haiku Audio, Creek, Cayin, Audiolab itd ..... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 11 marca 2021 Udostępnij Napisano 11 marca 2021 20 minut temu, Kraft napisał: zróbcie zbiórkę, Ja mogę być skarbnikiem 😂 Proponuję jakiegoś wysokiego modela D'agostino 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 11 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 marca 2021 (edytowany) Przed zakupem sprawdźcie proszę wymiary szafki. Lepiej żebym nie musiał docinać. https://www.ikea.com/pl/pl/p/besta-szafka-pod-tv-dab-bejcowany-na-bialo-s09061230/ Edytowano 11 marca 2021 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dominik Poślednik Napisano 11 marca 2021 Udostępnij Napisano 11 marca 2021 Proszę bardzo: Dan D'Agostino Progression integrated https://www.audiofast.pl/pl/dan-dagostino/progression-integrated-amplifier Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 11 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 marca 2021 Tylko to all-in-one, a one ponoć "nie grają". Ale, co ja tam wiem. Wedle mnie, może być. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 11 marca 2021 Udostępnij Napisano 11 marca 2021 (edytowany) 32 minuty temu, Kraft napisał: Przed zakupem sprawdźcie proszę wymiary szafki. Lepiej żebym nie musiał docinać. https://www.ikea.com/pl/pl/p/besta-szafka-pod-tv-dab-bejcowany-na-bialo-s09061230/ Co tam szafka, najwyżej postawisz na taborecie. Z wielka przyjemnością się dorzucę, za popełniony test B&W 706S2, które dzięki niemu, stoją w moim pokoju . Robisz dobrą robotę Kraft. Edytowano 11 marca 2021 przez Marek Muszyński Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 11 marca 2021 Udostępnij Napisano 11 marca 2021 (edytowany) Kraft, zakup na raty i obejdzie się bez audiofilskiej zrzuty na godziwy wzmacniacz . I w tym momencie cała redakcja AUDIO poczuła zagrożenie Edytowano 11 marca 2021 przez kaczadupa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 11 marca 2021 Udostępnij Napisano 11 marca 2021 A ilu z szanownych kolegów miało przyjemność (bądź też nieprzyjemność 🙂) słuchać rzeczonego marantza? No i oczywiście bardzo bym chciał się dowiedzieć jakie są jeszcze dla niego inne alternatywy poza, wskazanym przez kolegę @kaczadupa, bladeliusem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekN Napisano 11 marca 2021 Udostępnij Napisano 11 marca 2021 1 godzinę temu, Kraft napisał: Widzę, że grono osób, którym mój wzmacniacz podnosi ciśnienie/które mój wzmacniacz osłabia (*niepotrzebne skreślić) stale się powiększa. Zatem, wiedziony głęboką troską o jakość życia bliźnich, występuję z następującą propozycją. Umówcie się koledzy, jaki wzmacniacz powinienem mieć, by nie budził on kontrowersji/oburzenia/politowania (*niepotrzebne skreślić), zróbcie zbiórkę, kupcie go (może być używany, nie chcę Wam robić pod górkę) i wyślijcie do mnie. Podłączę bez szemrania i zapomnimy o sprawie. Hahahahahaha. Szach mat! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 11 marca 2021 Udostępnij Napisano 11 marca 2021 (edytowany) 1 godzinę temu, Marek Muszyński napisał: Z wielka przyjemnością się dorzucę, za popełniony test B&W 706S2, które dzięki niemu, stoją w moim pokoju . Robisz dobrą robotę Kraft. Założę sie ze nie masz marantza jak Kraft a mimo to pomógł Ci mając taki a nie inny wzmacniacz i akustyke co dowodzi ze Panowie i Panie szczekajacy o inny wzmacniacz niz obecny moga juz odpuścić. Teraz po tych wszystkich testach zmiana jednego elementu (wzmacniacz) zaburzy caly proces testów. Jesli kraft zmieni wzmacniacz to bedzie musial tez kable, akustyke.... zawsze cos sie znajdzie i tak do momentu az sie Sam w tym wszystkim zapętli - to bedzie pułapka Dlatego @Kraft nic nie zmieniaj... kontynuuj robote👍 Jesli komus sie nie podoba to niech nie czyta badz zrobi wlasny test na innym wzmacniaczu.... Edytowano 11 marca 2021 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dominik Poślednik Napisano 11 marca 2021 Udostępnij Napisano 11 marca 2021 4 minuty temu, Chyba Miro 84 napisał: Dlatego @Kraft nic nie zmieniaj... kontynuuj robote👍 Dokładnie 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 11 marca 2021 Udostępnij Napisano 11 marca 2021 3 minuty temu, seba3002 napisał: A ilu z szanownych kolegów miało przyjemność (bądź też nieprzyjemność 🙂) słuchać rzeczonego marantza? Seba zgadzam się , to właściwe podejście , psioczymy na Marantza , a przyznaje , że go nie słuchałem. @Kraft przypomnijcie , jaki model Marantza posiadacie ? 9 minut temu, seba3002 napisał: No i oczywiście bardzo bym chciał się dowiedzieć jakie są jeszcze dla niego inne alternatywy poza, wskazanym przez kolegę @kaczadupa, bladeliusem? Dwa Bladeliusy A serio to wydaje mi się , że o ile takie testy mają się komukolwiek przydać , to nie ma znaczenia na czym testujemy, byleby na tym samym, w tym samym pomieszczeniu. Cenię kolegę Krafta za to , że mu się chce. Osobiście nie sugerowałbym się testami przy wyborze kolumn. Inna elektronika + akustyka i możemy mieć diametralnie inny dźwięk. Jako testy wykonania skrzynek , estetyki , funkcjonalności terminali głośnikowych , bardzo cenne informacje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 11 marca 2021 Udostępnij Napisano 11 marca 2021 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 11 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 marca 2021 2 minuty temu, tomek4446 napisał: Osobiście nie sugerowałbym się testami przy wyborze kolumn. Inna elektronika + akustyka i możemy mieć diametralnie inny dźwięk. No nie. Tu nie mogę się zgodzić. Różnice tak, ale diametralne, to nie. Jak kolumny u mnie nie zagrają sugestywnie, realistycznie, namacalnie, to stoję na stanowisku, że u innych też nie będzie tego efektu. Jak nie zagrają u mnie dynamicznie, to gdzie indziej też nie. Jak nie będzie rozdzielczości, to u wszystkich. Pewne cechy brzmienia zależą w większym lub mniejszym stopniu od pomieszczenia czy ustawienia, ale są takie, które są z danymi kolumnami związane nierozerwalnie. Jak kolumna dodaje duże zniekształcenia, to u wszystkich takie same. Nie ma przebacz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 11 marca 2021 Udostępnij Napisano 11 marca 2021 2 minuty temu, Kraft napisał: Jak kolumny u mnie nie zagrają sugestywnie, realistycznie, namacalnie, to stoję na stanowisku, że u innych też nie będzie tego efektu. Jak nie zagrają u mnie dynamicznie, to gdzie indziej też nie. Jak nie będzie rozdzielczości, to u wszystkich. Odważnie albo niepoważnie, hmmm Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekN Napisano 11 marca 2021 Udostępnij Napisano 11 marca 2021 11 minut temu, Kraft napisał: No nie. Tu nie mogę się zgodzić. Różnice tak, ale diametralne, to nie. Jak kolumny u mnie nie zagrają sugestywnie, realistycznie, namacalnie, to stoję na stanowisku, że u innych też nie będzie tego efektu. Jak nie zagrają u mnie dynamicznie, to gdzie indziej też nie. Jak nie będzie rozdzielczości, to u wszystkich. Pewne cechy brzmienia zależą w większym lub mniejszym stopniu od pomieszczenia czy ustawienia, ale są takie, które są z danymi kolumnami związane nierozerwalnie. Jak kolumna dodaje duże zniekształcenia, to u wszystkich takie same. Nie ma przebacz. I co więcej; wpływ elektroniki, a nawet [współczesnych] wzmacniaczy, jest niewielki, a czasami nawet marginalny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dominik Poślednik Napisano 11 marca 2021 Udostępnij Napisano 11 marca 2021 6 minut temu, TomekN napisał: I co więcej; wpływ elektroniki, a nawet [współczesnych] wzmacniaczy, jest niewielki, a czasami nawet marginalny. Nie zgodzę się - jest duży i każdy wzmacniacz brzmi, gra inaczej w porównaniu do danej firmy np. Naim i Rotel. Cayin i Fezz Audio itd.... 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 11 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 marca 2021 (edytowany) Warunkami i ustawieniem można dużo popsuć, ale nie da się niestety wiele naprawić, choć - w pewnych okolicznościach - jeden błąd dodany do drugiego, mogą dać coś pozytywnego. To wszystko. Edytowano 11 marca 2021 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 11 marca 2021 Udostępnij Napisano 11 marca 2021 12 minut temu, TomekN napisał: I co więcej; wpływ elektroniki, a nawet [współczesnych] wzmacniaczy, jest niewielki, a czasami nawet marginalny. Nie zgodzę się z tym stwierdzeniem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 11 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 marca 2021 Czemu w każdym Krafteście jest kilka stron OT o wzmacniaczach? A wiem! Tradycja. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts