majkel74 Napisano 12 marca Udostępnij Napisano 12 marca Niczym nie podpadły. Prozaiczna sprawa - miały obie kopułki delikatnie wygniecione w transporcie … Gdyby nie to, to bym je sobie zostawił i nie sprawdzał Lumin. Jedyny „zarzut” to umiarkowana ilość basu (nawet biorąc pod uwagę moje małe oczekiwania w tym względzie). Ale podkreślam, że słuchałem ich w dużym pomieszczeniu i na pewno w metrażach do 15 m będzie lepiej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 12 marca Udostępnij Napisano 12 marca Dnia 1.03.2025 o 22:44, MariuszZ napisał: W teorii wzmacniacze grają tak samo. Przypominam, że to wątek o Dali Mentor Menuet. Jakieś doświadczenia? Zachęcam do dzielenia się spostrzeżeniami. Pozdrawiam. M Expand Nawet w teorii nie grają tak samo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d00 Napisano 15 marca Udostępnij Napisano 15 marca Menuet u mnie grały tylko przez chwilę - za krótko by napisać coś sensownego. Jak dla mnie za mało podstawy, tj. dźwięków niskiej częstotliwości - przez to raczej średnio uniwersalne, do cięższej muzyki, rocka itp. średnio mi to grało. Do jazzu jak najbardziej. Na pewno wokale, średnica, szeroka scena i taka czystość emisji to na wysokim poziomie. Nie moje granie, nie mój gust - także wizualnie. Bardzo nie lubię, gdy monitory są węższe niż standy. Wygląda to komicznie. Po bezpośrednim porównaniu z Usher S-520 - tu tego ciężaru jest więcej na dole, przez co bardziej spójnie mi to gra. Tyle, że ja uwielbiam śledzić linie basu oraz perkusji w utworach - więc gust tu mocno zaburzył testy zapewne. 5 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 15 marca Udostępnij Napisano 15 marca Dnia 15.03.2025 o 11:29, d00 napisał: Do jazzu jak najbardziej. Na pewno wokale, średnica, szeroka scena i taka czystość emisji to na wysokim poziomie. Nie moje granie Expand Dnia 15.03.2025 o 11:29, d00 napisał: za mało podstawy, tj. dźwięków niskiej częstotliwości - przez to raczej średnio uniwersalne Expand Jeśli chodzi o mnie to 🙏 postuj częściej, ponieważ rozumiem co napisałeś. Daje lajka na dziękuję. Powodzenia, byś znalazł kolumny odpowiednie dla siebie. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 15 marca Udostępnij Napisano 15 marca U mnie dziś maluchy wleciały po dwóch miesiącach przerwy. Sposób w jaki kreują i ustawiają scenę nigdy nie przestanie mnie zadziwiać. Gdyby ktoś wieczorem mi zgasił światło w pokoju, a małe Dali by grały, to byłaby duża szansa, że bym się w nie wtarabanił przechodząc 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 15 marca Udostępnij Napisano 15 marca @lpomis zapewne wiesz jak doceniam znikanie kolumn w pomieszczeniu oraz tworzenie sceny 3D. Przez takie wpisy wchodzi mi chęć "skosztowania" dzwieku DALI. och Ty "niedobry" 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 15 marca Udostępnij Napisano 15 marca @Chyba Miro 84 - no mają te kolumienki swoje ograniczenia, ale pod względem robienia "3D" są naprawdę świetne. @d00 zna ponoć bardzo przyjazny konsumentowi salon audio, który chętnie wypożyczy maluchy 😎 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d00 Napisano 15 marca Udostępnij Napisano 15 marca Dnia 15.03.2025 o 19:13, lpomis napisał: @Chyba Miro 84 - no mają te kolumienki swoje ograniczenia, ale pod względem robienia "3D" są naprawdę świetne. @d00 zna ponoć bardzo przyjazny konsumentowi salon audio, który chętnie wypożyczy maluchy 😎 Expand Oj zna, zna. 🙃 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts