Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Niczym nie podpadły. Prozaiczna sprawa - miały obie kopułki delikatnie wygniecione w transporcie …

Gdyby nie to, to bym je sobie zostawił i nie sprawdzał Lumin. Jedyny „zarzut” to umiarkowana ilość basu (nawet biorąc pod uwagę moje małe oczekiwania w tym względzie). Ale podkreślam, że słuchałem ich w dużym pomieszczeniu i na pewno w metrażach do 15 m będzie lepiej.

Napisano
Dnia 1.03.2025 o 23:44, MariuszZ napisał:

W teorii wzmacniacze grają tak samo. 

Przypominam, że to wątek o Dali Mentor Menuet.

Jakieś doświadczenia?

Zachęcam do dzielenia się spostrzeżeniami.

Pozdrawiam. M

Nawet w teorii nie grają tak samo.

Napisano

Menuet u mnie grały tylko przez chwilę - za krótko by napisać coś sensownego. Jak dla mnie za mało podstawy, tj. dźwięków niskiej częstotliwości - przez to raczej średnio uniwersalne, do cięższej muzyki, rocka itp. średnio mi to grało. Do jazzu jak najbardziej. Na pewno wokale, średnica, szeroka scena i taka czystość emisji to na wysokim poziomie. Nie moje granie, nie mój gust - także wizualnie. Bardzo nie lubię, gdy monitory są węższe niż standy. Wygląda to komicznie.

Po bezpośrednim porównaniu z Usher S-520 - tu tego ciężaru jest więcej na dole, przez co bardziej spójnie mi to gra.

Tyle, że ja uwielbiam śledzić linie basu oraz perkusji w utworach - więc gust tu mocno zaburzył testy zapewne.

Napisano
6 godzin temu, d00 napisał:

Do jazzu jak najbardziej. Na pewno wokale, średnica, szeroka scena i taka czystość emisji to na wysokim poziomie. Nie moje granie

6 godzin temu, d00 napisał:

za mało podstawy, tj. dźwięków niskiej częstotliwości - przez to raczej średnio uniwersalne

Jeśli chodzi o mnie to  🙏 postuj częściej, ponieważ rozumiem co napisałeś. Daje lajka na dziękuję.  Powodzenia, byś znalazł kolumny odpowiednie dla siebie.

Napisano

U mnie dziś maluchy wleciały po dwóch miesiącach przerwy. Sposób w jaki kreują i ustawiają scenę nigdy nie przestanie mnie zadziwiać. Gdyby ktoś wieczorem mi zgasił światło w pokoju, a małe Dali by grały, to byłaby duża szansa, że bym się w nie wtarabanił przechodząc :)

dm.jpg

Napisano
1 godzinę temu, lpomis napisał:

@Chyba Miro 84 - no mają te kolumienki swoje ograniczenia, ale pod względem robienia "3D" są naprawdę świetne. @d00 zna ponoć bardzo przyjazny konsumentowi salon audio, który chętnie wypożyczy maluchy 😎

Oj zna, zna. 🙃

• 2 months later...