Asia Napisano 4 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 maja 2021 (edytowany) Nie, u nas nigdy nie było tak, że muzyka leci w tle przez cały czas, raczej robimy dla relaksu sesje wieczorne. Edytowano 4 maja 2021 przez Asia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 4 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 maja 2021 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 4 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 maja 2021 (edytowany) Mąż powiedział 😲 ja wprawdzie jestem wyrozumiały, ale coś takiego 😉. Pierwsze wrażenie - rewelacja, żywo i dynamicznie, jasny i otwarty. Ale może porównanie z Roksanem pogłębia wrażenie. Edytowano 4 maja 2021 przez Asia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 4 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 maja 2021 (edytowany) Powiedzcie drodzy czy brak standby w nieco droższych wzmacniaczach to częste zjawisko? Edytowano 4 maja 2021 przez Asia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 4 maja 2021 Udostępnij Napisano 4 maja 2021 1 minutę temu, Asia napisał: Powiedzcie drodzy czy brak standby w nieco droższych wzmacniaczach to częste zjawisko? To wręcz zjawisko pożądane, świadczy o ich audiofilskosci 😉. Jak brak DACa czy regulacji barwy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 4 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 maja 2021 Cóż mogę napisać ja, nuworysz w świecie audio: 🤦 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 4 maja 2021 Udostępnij Napisano 4 maja 2021 1 minutę temu, Asia napisał: Powiedzcie drodzy czy brak standby w nieco droższych wzmacniaczach to częste zjawisko? Tak. Producent oszczędza w ten sposób na komponentach, tnie koszty, upraszcza konstrukcję, a użytkownik końcowy dostanie w teście piękny marketingowy bełkot np. o czystości sekcji zasilania, jaka to ona odseparowana od reszty nie jest Kit, że zero w tym praktyczności i faktycznego wpływu na dźwięk, a więcej użerania ze sprzętem przez takie zabiegi. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 4 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 maja 2021 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arekszcz Napisano 4 maja 2021 Udostępnij Napisano 4 maja 2021 2 minuty temu, Asia napisał: Hej Ty nam pisz jak to gra Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 4 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 maja 2021 (edytowany) Gra świetnie. Na razie wszystko brzmi dobrze, jest góra dół, środek, każdy ma swoją pełnię, ale żaden nie wypycha się przed pozostałe pasma. Dynamicznie, żywo, słonecznie, energetycznie. Personal Jesus Depeche Mode wybitnie, dotychczas nie słyszałam tylu dźwięków w tym utworze. Zobaczymy czy to nie męczy na dłuższą metę. Edytowano 4 maja 2021 przez Asia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 4 maja 2021 Udostępnij Napisano 4 maja 2021 Brak st-by jest trochę niedogodny, mam tak, ale trigger trochę rozwiązuje problem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 4 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 maja 2021 (edytowany) Ale ten wygląd jak rodem z Fallout. Retrofuturystyczny 😉. Edytowano 4 maja 2021 przez Asia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arekszcz Napisano 4 maja 2021 Udostępnij Napisano 4 maja 2021 12 minut temu, Asia napisał: Ale ten wygląd jak rodem z Fallout. Retrofuturystyczny 😉. To może vincent 237 ?;) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 4 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 maja 2021 Jedno jest pewne - nie przemknie taki sprzęt niezauważony. Taki zestaw mieszany i wszystko wyśmienicie. Mam nadzieję, że Lyngdorf jeszcze wróci. Tam góra była wybitna (dla mojego ucha). Nie umiem nazwać swoich wrażeń, ale dźwięk był bardzo czysty, odseparowany. Tu jest ciut bardziej zwarty. Ogólnie musimy dłużej posłuchać, pierwsze wrażenia bywają błędne. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Walezy Napisano 4 maja 2021 Udostępnij Napisano 4 maja 2021 @Asia A jak Frey’a Ridings w Live at Omeara? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 4 maja 2021 Udostępnij Napisano 4 maja 2021 2 godziny temu, Asia napisał: Mąż powiedział 😲 ja wprawdzie jestem wyrozumiały, ale coś takiego 😉. Pierwsze wrażenie - rewelacja, żywo i dynamicznie, jasny i otwarty. Ale może porównanie z Roksanem pogłębia wrażenie. Asia a jak to jest z tym Roksanem? On gra jasno czy ciemno ,bo już i Piotr z SH4 i Q21 pisali że on gra jasno ,a użytkownicy piszą że on gra raczej po ciemnej stronie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 4 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 maja 2021 Nie jestem w stanie 6 minut temu, Walezy napisał: @Asia 1 minutę temu, Tomasz Kluczynski napisał: Asia a jak to jest z tym Roksanem? On gra jasno czy ciemno ,bo już i Piotr z SH4 i Q21 pisali że on gra jasno ,a użytkownicy piszą że on gra raczej po ciemnej stronie. Ja się nie znam, ale dla mnie jest ciemny jak noc listopadowa. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 4 maja 2021 Udostępnij Napisano 4 maja 2021 Przed chwilą, Asia napisał: Nie jestem w stanie Ja się nie znam, ale dla mnie jest ciemny jak noc listopadowa. No właśnie już od paru osób tak słyszałem i dziwiłem się że Piotr z SH4 i Q21 piszą zupełnie inaczej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 4 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 maja 2021 (edytowany) 15 minut temu, Walezy napisał: @Asia A jak Frey’a Ridings w Live at Omeara? Nie mogę odtworzyć, wszystkie utwory wyszarzone. Ale inne utwory wokal wybitny jak dla mnie. To już ostatnie zdjęcia, nie mogłam się powstrzymać. Edytowano 4 maja 2021 przez Asia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 4 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 maja 2021 1 godzinę temu, Tomasz Kluczynski napisał: No właśnie już od paru osób tak słyszałem i dziwiłem się że Piotr z SH4 i Q21 piszą zupełnie inaczej. Może coś innego mają na myśli - dla mnie jasny to jakbym wpuściła poranne promienie słońca do pokoju, a ciemny to zaciągnięte grube zasłony. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 4 maja 2021 Udostępnij Napisano 4 maja 2021 9 minut temu, Asia napisał: Może coś innego mają na myśli - dla mnie jasny to jakbym wpuściła poranne promienie słońca do pokoju, a ciemny to zaciągnięte grube zasłony. A jak to ma się to słuchu? 🙂 Gdy ktoś pisze jasne brzmienie, ciemne brzmienie, do końca nie wiem co miał na myśli. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 4 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 maja 2021 Na mnie to działa albo jak zastrzyk energii i chęci (jasny) albo błogie lenistwo= jutro też jest dzień (ciemny). Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 4 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 maja 2021 Staram się oddzielić wrażenia wizualne od słuchowych. Jak pierwszy raz go zobaczyłam na półce w S4H to pomyślałam: co to jest?! Straszy jak dla mnie, a teraz dodaj do niego streamer i może odtwarzacz CD? Jednak gra z Fyne Audio F502 znakomicie. Piszę to po jakichś 3 godzinach. Mąż ma podobne wrażenia, a wyraz osłupienia wyglądem przechodzi w dużą przyjemność ze słuchania. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 4 maja 2021 Udostępnij Napisano 4 maja 2021 (edytowany) @Felix1 wiesz to kwestia gustu. Jednak moge wyrazić podobna opinie, "światło" lampy w kolorze "ciepłym" jest bardziej ujmujące i jakos tak tworzy taką "aurę" analogowosci. Niebieski jakoś tak kojarzy sie z "technologią", nowoczesnością... chociaż moze taki wlasnie był zamiar, by połączyć czar cieplej lampy z czyms niebieskim- nowoczesnym? Edytowano 4 maja 2021 przez Chyba Miro 84 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 4 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 maja 2021 (edytowany) Retrofuture to jest to słowo. Można zamówić z czarnym frontem. Edytowano 4 maja 2021 przez Asia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts