Asia Napisano 25 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 25 października 2021 37 minut temu, Fafniak napisał: Co do listwy. Zdziwiony jestem ze tak mało jest produktów "poziomych" gdzie kable wychodzą z tyłu urządzenia. Taga 2000 i chyba power roots i xindak ale ten jest już koszmarnie drogi A jakie są zalety? Dostęp do wtyczek gorszy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 25 października 2021 Udostępnij Napisano 25 października 2021 Dla mnie zaletą jest to że można to położyć pod skrętem i kablowisko nie sterczy dumnie obok sprzętu. Jest ukryte i mniej widocznego kurzu łapie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 25 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 25 października 2021 Kurczę, a wszystkie te listwy to takie grzmoty? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 25 października 2021 Udostępnij Napisano 25 października 2021 "Pod sprzętem" miało być a nie pod skrętem. Chociaż... może po... 🤣 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 25 października 2021 Udostępnij Napisano 25 października 2021 1 godzinę temu, Fafniak napisał: A w innym temacie zwracasz uwagę że karmimy trolla. tutaj nie ma trolla , jedynie zawiedziony konsument / audiofil / meloman - a jam ciekaw jakież to okablowanie mogło się nie sprawdzić Przed chwilą, pirlo81 napisał: Głośnikowe Chord Clearway i sluchawkowe od audiofanatyka ( jack - >mXLR.) Dziwne bo prawie każdy jest zadowolony z tych chordów Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 25 października 2021 Udostępnij Napisano 25 października 2021 31 minut temu, Kubakk napisał: tutaj nie ma trolla , jedynie zawiedziony konsument / audiofil / meloman - a jam ciekaw jakież to okablowanie mogło się nie sprawdzić Fakt Pomyliłem użytkowników sorka Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 25 października 2021 Udostępnij Napisano 25 października 2021 1 godzinę temu, Asia napisał: Kurczę, a wszystkie te listwy to takie grzmoty? Nie wiem czy wszystkie, moja mała nie jest, ale leży za szafką i jej nie widać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 25 października 2021 Udostępnij Napisano 25 października 2021 1 godzinę temu, Asia napisał: Kurczę, a wszystkie te listwy to takie grzmoty? Gniazdko Schuko to 50 mm , jak chcesz 8 szt. w dwóch rzędach to już daje 200 mm. Do tego miejsce na IEC ok. 30 mm. no i z 20 mm na każdym z końców to nam daje już ok. 270 x 140 mm. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 25 października 2021 Udostępnij Napisano 25 października 2021 12 godzin temu, Asia napisał: Haiku https://www.audiostereo.pl/topic/138281-haiku-audio-czy-to-dobry-wybór/?do=findComment&comment=5385476 No comments. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 25 października 2021 Udostępnij Napisano 25 października 2021 Jak to dobrze że nie jestem doświadczony Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 25 października 2021 Udostępnij Napisano 25 października 2021 To jest właśnie uleganie fanaberiom użytkowników. Jeden model na takich samych częściach i koniec. Jeśli jakiś wybryk klienta to dopisek custom przy logo i niech spada. Wiadomo, że ten sam schemat ale na częściach za które manufakturą nie bierze odpowiedzialności. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 października 2021 Udostępnij Napisano 26 października 2021 23 godziny temu, pirlo81 napisał: Niewłaściwe* jest nabijanie klientów w butelkę sprzedając za gruuube pieniądze kable o magicznych właściwościach zmiany brzmienia, gdy oczywiste jest dla każdego , kto ma elemetarną wiedzę, że taka zmiana nie ma prawa być słyszalna. *eufemizm Tylko że to jest legalne. Producent robiący kable zasilające za 25 000 dolarów nikogo nie oszukuje. Chcesz? Kupujesz. nie? To nie kupujesz. Ja bym w zyciu takiego kabla nie kupił. Natomiast kradzież logo to zupełnie coś innego. Jak mowie te produkty sa bardzo dobrej klasy. Ale myślę że jesli pojawiła by się tutaj na forum druga osoba o nicku pirlo81 też było by Ci przykro. 23 godziny temu, Asia napisał: Ale właściwe jest zrobienie podróby i sprzedawanie taniej? A nie można zrobić własnego produktu? A może zaprojektowanie go kosztuje? własnie w tym rzecz że to nawet nie sa produkty. Bo częśc z producentów, ktorych logo widnieje na tych kablach, nigdy takiego produktu nie miała. Więc to jest och produkt. A kradzież jest tylko loga. Piotr Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 26 października 2021 Udostępnij Napisano 26 października 2021 Ciekawa dyskusja się stworzyła : https://www.audiostereo.pl/topic/138281-haiku-audio-czy-to-dobry-wybór/page/5/?tab=comments#comment-5385476 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 26 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 października 2021 Kabel dotarł, wygląda zacnie. Na razie leży żeby osiągnąć temperaturę pokojową, zmarzł w paczkomacie na kość. Wzmacniacz pokraśniał z zadowolenia na sam widok 😁. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 26 października 2021 Udostępnij Napisano 26 października 2021 41 minut temu, Asia napisał: Kabel dotarł, wygląda zacnie. Na razie leży żeby osiągnąć temperaturę pokojową, zmarzł w paczkomacie na kość. Wzmacniacz pokraśniał z zadowolenia na sam widok 😁. Też mam nowe kabelki, ale nie zasilające. Wczoraj jeden przyszedł a dziś już w paczkomacie czekają następne do odbioru. 😀 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 26 października 2021 Udostępnij Napisano 26 października 2021 4 minuty temu, pirlo81 napisał: Jesli producent uczciwie opisze swój kabel to nikogo nie oszukuje. Jeśli natomiast w opisie nada temu kablowi magiczne właściwości poprawy czegokolwiek w ostatecznym brzmieniu myzyki wydobywającej się z głośników to już nie jest to tak jednoznaczne. Producenci tego typu produktów starają się raczej unikać deklarowania, jak ich produkt ma wpływać na dźwięk. Myślę, że boją się pozwów sądowych (popularnych w krajach anglosaskich) lub choćby zwrotów towarów niezgodnych z umową. Wolą w opisach stosować cytaty z recenzji branżowych. Wtedy nie ma ryzyka. Recenzent opisuje przecież jedynie swoje wrażenia. Ich nie da się podważyć czy zweryfikować w sądzie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 26 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 października 2021 Wszystko gra, wtyczki bardzo dobrze siedzą w gniazdach. Kabel dość elastyczny. Dostałam również interkonekty @nowy78 👍. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 26 października 2021 Udostępnij Napisano 26 października 2021 16 minut temu, Asia napisał: Dostałam również interkonekty @nowy78 Piotrek , jest jakaś akcja charytatywna ? Nie wiedziałem , nikt mi kurde ostatnio nic nie mówi. Bo ja bym potrzebował 2 x 0,8 m , może być z wtykami .... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowy78 Napisano 26 października 2021 Udostępnij Napisano 26 października 2021 Spokojnie Tomek, nic Cię nie ominęło. To ciągle te same kable, które już miałeś, odwiedzają kolejnych użytkowników 36 minut temu, Asia napisał: Dostałam również interkonekty Czyli zgodnie z planem . Yyyy... A czy nie było w paczce przypadkiem także głośnikowych? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 26 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 października 2021 1 godzinę temu, nowy78 napisał: A czy nie było w paczce przypadkiem także głośnikowych? Oczywiście, są, ale nie wiedziałam czy to nie jest informacja niejawna 😁. Niestety żeby je wpiąć muszę zrobić przemeblowanie, a jeśli są pilnie potrzebne to mogę jutro odesłać do Ciebie. 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: jest jakaś akcja charytatywna Ekhem, jak to szło : często przyczyną jest brak lecytyny? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 26 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 października 2021 5 godzin temu, Amarok napisał: Też mam nowe kabelki, ale nie zasilające. Wczoraj jeden przyszedł a dziś już w paczkomacie czekają następne do odbioru. 😀 Ty nadal z cichociemnych. Masz już wzmacniacza i kolumny, że kable kupujesz? Jutro dotrze zasilacz liniowy do miniDSP, którym wreszcie podłączę dac NADa. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 26 października 2021 Udostępnij Napisano 26 października 2021 10 godzin temu, Fafniak napisał: Ciekawa dyskusja się stworzyła Jeżeli pan Krzak tak chciał się wzorować na firmach Verdier i Kondo to dlaczego nie idąc za ich przykładem nie nazwał swojej firmy: "Firma Krzak" ? Bardziej by pasowało. 🤣 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 26 października 2021 Udostępnij Napisano 26 października 2021 Widać że tu nie chodzi już o istotę problemu tylko żeby dosrać. Czytałem całość i żenujący jest ten facio Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 26 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 października 2021 Marcin, każdy i tak wyczyta co chce wyczytać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 26 października 2021 Udostępnij Napisano 26 października 2021 7 minut temu, Fafniak napisał: Czytałem całość i żenujący jest ten facio Raczej bezstronny, moim zdaniem rzecz jasna. Generalnie, problemem większości manufaktur - nie tylko polskich - jest powtarzalność. A manipulowanie nazwami i uznanymi nazwiskami, to jest oszustwo jednak. I tyle. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts