Rega Napisano 21 listopada 2021 Udostępnij Napisano 21 listopada 2021 @tomek4446 tak sobie myślę, dziwna sytuacja - w którym momencie Asia zwróciła uwagę na pasek? Na ogół nie jest zbyt wyeksponowaną częścią garderoby, a wręcz najcześciej jest schowany. Nie smiem nawet domniemywać że przy rozpinaniu. Może jednak miałem dobry pomysł aby Pani Doktor zajrzała na te imprezę. No, ale teraz to już musztarda po obiedzie.😉😋. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 21 listopada 2021 Udostępnij Napisano 21 listopada 2021 Oj Romku, przypisujesz mi cechy, których nie posiadam (rentgen w oczach). Pasek widzieli wszyscy, a nawet wrył się w pamięć uczestnikom poprzedniego zlotu 😁. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 21 listopada 2021 Udostępnij Napisano 21 listopada 2021 @Asia Ci którzy znają mnie dłużej lub osobiście, wiedzą, że lubię zartować. Mam nadzieję, że mój żart nie był bardzo niesmaczny i nikogo nie obraził, a jeśli to przepraszam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 21 listopada 2021 Udostępnij Napisano 21 listopada 2021 15 minut temu, tomek4446 napisał: Druga sprawa to mam gdzieś jaki twórca czemu hołduje Po prostu opisałem założenia twórcy kolumn. Tylko tyle. To czy ty wybierasz "na twarz" czy "za linią kolumn" to jest zupełnie osobna sprawa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 21 listopada 2021 Udostępnij Napisano 21 listopada 2021 tak, wiem każda sroczka swój ogonek chwali, ale po zlocie mnie utwierdziło, że gato to dobry wybór dla mnie... lampy @tomek4446 ze wszystkimi kolumnami za bardzo dawały góry bright @Asia najlepiej się zgrał z sonusami, ale ja nie mam gdzie postawić podłogowych, o koszcie zakupu nie wspominając hegel @lpomis świetny z gato, ale dziś na zimno włączyłem mojego AA Verdi i dałem nieco głośniej i praktycznie nic mi nie brakowało pozdrawiam i dzięki dla wszystkich co byli... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arko55 Napisano 21 listopada 2021 Udostępnij Napisano 21 listopada 2021 @tomek4446 Tak zgadzam się, zazwyczaj najbliższe plany były na linii kolumn, brakowało mi też lepszego rozdzielenia planów w głąb, co za tym idzie większość muzyki którą słyszałem była wypłaszczona. Moje kolumny w domowym zaciszu zazwyczaj bardziej wypychają dźwięki w głąb, ale jak jest coś nagrane by było z przodu gdzieś na linii kolumn też to słychać. Chciałem podziękować Ci bo tak naprawdę najwięcej czasu siedziałeś i ogarniałeś jak podłączyć te wszystkie zestawy żeby to jakoś grało, samo przytarganie monobloków i pre plus dziesiątki kabli to tez wyczyn. Tak więc dziękuje. @Asia@Rega Co do paska to spokojnie z drugiego końca sali dało się do dostrzec i fakt wyróżniał się hehe Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 21 listopada 2021 Udostępnij Napisano 21 listopada 2021 (edytowany) 41 minut temu, seba3002 napisał: a wszystko skąpane w delikatnym deszczyku. No miało to swój niezapomniany urok 🥰. Zdajesz sobie sprawę , ze stoisz już ciut , ciut nad krawędzią przepaści ? @Fafniak sposób prezentacji kolumn daje bardzo dużo i jestem daleki od negacji tego " na twarz " , czy równo z linią kolumn. W Audio nie ma dogmatów , to ma sprawiać przyjemność. Zaskoczyło mnie po prostu , że sześć , czy siedem paczek stojących ok. 1-1,2 m od przedniej ściany, i jakieś 1,5 m od bocznych nie gra dźwiękiem zza kolumn. @slaw0001 jasne , że realizator ma swój wkład , ale , no , chodzi mi to cały czas po głowie. Dlaczego tak ten dźwięk odebrałem ? Edytowano 21 listopada 2021 przez tomek4446 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 21 listopada 2021 Udostępnij Napisano 21 listopada 2021 7 minut temu, MarcKrawczyk napisał: lampy @tomek4446 ze wszystkimi kolumnami za bardzo dawały góry Na zdjęciach przełącznik sprzężenia zwrotnego jest ustawiony w pozycji środkowej co oznacza, że Irony grały jasno. W dół powinno być neutralnie, do góry ciepłej i ciemniej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 21 listopada 2021 Udostępnij Napisano 21 listopada 2021 Czekam co napisze złotouchy Wojtek - nie dość, że słyszy więcej to jeszcze trafnie opisuje. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 21 listopada 2021 Udostępnij Napisano 21 listopada 2021 @audiowit masz rację , nie było czasu na dogrywanie całości , tak słucham w tej chwili z założonymi 211 Acme , bo grają na razie dość ciemno i tak już zostało. Ale fakt ten przełącznik się przydaje , można podkreślić lub stonować górę Bardzo fajnie się to zaraz przekłada na średnicę , i naturalność wokali. 19 minut temu, Arko55 napisał: @Asia@Rega Co do paska to spokojnie z drugiego końca sali dało się do dostrzec i fakt wyróżniał się hehe Ludzie co Wy z tym paskiem ! Ale dziękuję , ręczna robota , masę pracy , by przymocować kawałki łańcucha do grubej skóry , sprzączka też grawerowana ręcznie. i dajcie już spokój Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 21 listopada 2021 Udostępnij Napisano 21 listopada 2021 19 minut temu, Asia napisał: Czekam co napisze złotouchy Wojtek - nie dość, że słyszy więcej to jeszcze trafnie opisuje. Najszczersza prawda. Zapraszam Wojtku powtórnie do mnie...fotki wydrukowane czekają. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 21 listopada 2021 Udostępnij Napisano 21 listopada 2021 (edytowany) No naprawdę Was podziwiam, że jesteście w stanie wyciągać wnioski po tej prezentacji. Tyle się tu pisze o dopieszczaniu pozycji odsłuchowych, ustawienia kolumn co do centymetra, stopni dogięć, paneli akustycznych, normalizacji poziomu dźwięku różowym szumem itp., itd. Nic z tego nie było zachowane! 😁 A i jeszcze hałasująca klimatyzacja i maskownice na jednej kolumnie założone a na drugiej nie. I my w tych warunkach wsłuchiwaliśmy się w różnice w kablach 🤣. Było przesympatycznie, ale do wniosków sonicznych podchodziłbym z duuużą rezerwą. Dzisiaj się zmogłem i jeszcze raz przesłuchałem "naszą playlistę" i powiem.. wstydu nie ma. Powiem więcej, że zdecydowanie więcej słyszałem niż wczoraj i konstatuję, że wciąż mam fan ze słuchania mojego systemu, choć produkty na zlocie były bez wątpienia zacne. Jest jeszcze jedna wielce prawdopodobna opcja, że ja generalnie mniej słyszę 🤔. Edytowano 21 listopada 2021 przez slaw0001 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 21 listopada 2021 Udostępnij Napisano 21 listopada 2021 Też widziałem ta jedną kolumnę z maskownica i tak się zastanawiałem, o co kaman? Może palili fajki podczas jazdy na złot i przeziebili lewe ucho. Dla kompensacji zostawili maskownice na prawej kolumnie... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 21 listopada 2021 Udostępnij Napisano 21 listopada 2021 @slaw0001Jest gdzieś link na Tidal tej playlisty? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 21 listopada 2021 Udostępnij Napisano 21 listopada 2021 https://tidal.com/playlist/84c99edd-5fe9-48cb-a4f2-ecdf8897d02f 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 21 listopada 2021 Udostępnij Napisano 21 listopada 2021 (edytowany) Seba był szybszy 👍 Edytowano 21 listopada 2021 przez Asia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 21 listopada 2021 Udostępnij Napisano 21 listopada 2021 Jako ,że top1 zlotu był magiczny pasek , składam petycję o zdjęcia rzeczonego przedmiotu w tle może być sprzęt audio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 21 listopada 2021 Udostępnij Napisano 21 listopada 2021 Aj, przepraszam, niepotrzebnie poruszyłam temat paska. Składam samokrytykę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 21 listopada 2021 Udostępnij Napisano 21 listopada 2021 Tomku, chciałbym podpytać się o gniazda w listwie. Czy to jakieś "audiofilskie" są? Środek w mojej jest podobny. Też rozdzieliłem kable tymi listwami. Tylko gniazda dałem takie za parę zł. Całkiem solidne, ale bez żadnego firmowego znaczka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arko55 Napisano 21 listopada 2021 Udostępnij Napisano 21 listopada 2021 @audiowit W takich warunkach nie miało to praktycznie znaczenia jak w jednej kolumnie była założona maskownica, wyraźnie bardziej dawały się we znaki ostrości góry przy wyższym poziomie głośności, czy klimatyzacja, rozmówcy. To samo sytuacja z poprawnym ustawieniem kolumn, to czarna magia dla takich spotkań dlatego to jest misz masz i jakieś posłuchanie sprzętu z ciekawości i fajna towarzyska impreza. Była bliżej końca spotkania tez sytuacja że jedna podstawka z kolumna stała z 40cm dalej w głąb od drugiej, ale i tak po tylu godzinach człowiek był trochę zmęczony odsłuchami. Z porównaniem kabli głośnikowych to nie za bardzo wyszło, musiała by być cisza i za długo nastąpiło ponowne odtworzenie tego samego fragmentu, człowiek prędzej zapomniał już jak grało poprzednio haha 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 21 listopada 2021 Udostępnij Napisano 21 listopada 2021 To porównanie kabli głośnikowych też było? :))) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 21 listopada 2021 Udostępnij Napisano 21 listopada 2021 3 minuty temu, audiowit napisał: To porównanie kabli głośnikowych też było? :))) Było, wszyscy usłyszeli różnice 🙂. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 21 listopada 2021 Udostępnij Napisano 21 listopada 2021 Rozmawiałem wczoraj z Tomek4446 i mówił, że było rzeczywiscie przesympatycznie. No ale to trzeba by podzielić np. na 2 salki. Tą z barem i tą na odsłuchy. No i trzeba by tematycznie np. Porównanie 3 wzmacniaczy. Byłem kiedyś na premierze jednych z kolumn YB, zjechali się audiofile w sumie było z 10 osób ale w salonie do odsłuchów gadało się i słuchało tych kolumn z ... 4 wzmacniaczami, a o dupie Maryny na fajce. Wszyscy byli zadowoleni bo pogadali i posłuchali. I naprawdę te 4 wzmacniacze wystarczyły. Nawet tańce były ;). Ale jak podpięliśmy lampowego potwora PWL to nie dało się usiedzieć :))) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arko55 Napisano 21 listopada 2021 Udostępnij Napisano 21 listopada 2021 @audiowit Tak było, ale takie coś w ogóle sprawdzać to w innych warunkach nie tam 😛 Ale super było mimo tego ^^ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 21 listopada 2021 Udostępnij Napisano 21 listopada 2021 Arko, no ja wiem. Dlatego chyba rozkmina co, jak zagrało to wogole sensu nie ma Choć nie powiem z niecierpliwością czekam na podsumowanie Wojtka. On chyba najbardziej rozgarnięty;). To taki, zart, już chyba mnie znacie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts