Chyba Miro 84 Napisano 28 października 2021 Udostępnij Napisano 28 października 2021 By było prościej spójrzmy na słuchawki. Ile jest takich ktore zagrają każdy gatunek? Ale nie mam na mysli "zagrają" bo każde jakoś tam dadzą radę. Chodzi mi o to które "b.dobrze zagraja każdy gatunek" muzyczny? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 28 października 2021 Udostępnij Napisano 28 października 2021 Trudno znaleźć sprzet ,który dobrze odtworzy dubstep i rap jednoczesnie będąc wyrafinowany w muzyce klasycznej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 28 października 2021 Udostępnij Napisano 28 października 2021 Sądząc po tym co się widzi na forach , dźwięk się nudzi , mając 2 fajne komplety kolumn można sobie zmieniać i potem doceniać naprzemiennie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 28 października 2021 Udostępnij Napisano 28 października 2021 Tak samo integre z wejściem na końcówkę mocy oraz streamer /dac z funkcją pre . Ja preferuję coś takiego 😋 . Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 28 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 października 2021 1 godzinę temu, Adi777 napisał: A nie lepiej jedną lepszą parę kolumn zamiast dwóch? Dłużej szukać, ale dokładnie. A może lepiej cieszyć się czymś skromniejszym, ale za to tu i teraz. Może szkoda życia na wieczne szukanie. Lepszy wróbel w garści... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 28 października 2021 Udostępnij Napisano 28 października 2021 8 minut temu, Kraft napisał: A może lepiej cieszyć się czymś skromniejszym Skromnością M1 nie grzeszą. Przetworniki to górna półka. Są po prostu małe co jak wiadomo ma zalety i wady. Zakładam, że w Twoich warunkach patrząc na metraż i dość skromną adaptację akustyczną sprawdzają się znakomicie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 28 października 2021 Udostępnij Napisano 28 października 2021 55 minut temu, Kraft napisał: A może lepiej cieszyć się czymś skromniejszym, ale za to tu i teraz. Może szkoda życia na wieczne szukanie. Lepszy wróbel w garści... Ja nie myślę o wiecznym szukaniu przez całe życie. Po prostu zrobić sobie jakąś listę kolumn do przesłuchania, i z nich wybrać te najlepsze dla nas. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halik Napisano 28 października 2021 Udostępnij Napisano 28 października 2021 Przeciez tu nie chodzi źeby znaleźć. Co chwile nowe emocje, nadzieje, oczekiwania. Droga jest ważna. Cel jest zawsze poza zasięgiem. To nie ma końca, nigdy system nie bedzie skończony. Znajdzie się inny, lepszy, bardziej wyrafinowany, pasujący pod zmieniające się gusta. I git. Mi pasuje. 1 minutę temu, halik napisał: Przeciez tu nie chodzi źeby znaleźć. Co chwile nowe emocje, nadzieje, oczekiwania. Droga jest ważna. Cel jest zawsze poza zasięgiem. To nie ma końca, nigdy system nie bedzie skończony. Znajdzie się inny, lepszy, bardziej wyrafinowany, pasujący pod zmieniające się gusta. I git. Mi pasuje. Choć w tym konkretnym przypadku im szybciej autor wątku skończy tym lepiej. Szybciej dostane M1 do łapek 😃 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halik Napisano 28 października 2021 Udostępnij Napisano 28 października 2021 Chyba nie ma co pokazywać, moj system przy waszych to kuchenny radiobudzik. Poszukam jutro w kompie wyniki końcowe to wstawię. Ale wiesz jak jest, pomiary nie grajo 😅 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 28 października 2021 Udostępnij Napisano 28 października 2021 To tak jak z whisky czy innym zacnym trunkiem , można mieć parę ulubionych które można by sączyć do końca życia. Ale co to za przyjemność , jak tyle innych do skosztowania/sprawdzenia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 28 października 2021 Udostępnij Napisano 28 października 2021 Mam jeszcze do Was takie pytanko. Pisaliście o konieczności zszycia, dobrego zszycia przetworników, i innych rzeczy. Czy mając przetworniki z tej samej serii w kolumnie, mam na myśli wszystkie, czyli woofer, mid-range i tweeter, takie zgranie wszystkiego, całości będzie łatwiejsze, i czy zawsze zagwarantuje spójność? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 28 października 2021 Udostępnij Napisano 28 października 2021 Kudosy grają wszystko. We wszystkich gatunkach muzycznych czują się jak ryba w wodzie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 28 października 2021 Udostępnij Napisano 28 października 2021 1 godzinę temu, Adi777 napisał: Mam jeszcze do Was takie pytanko. Pisaliście o konieczności zszycia, dobrego zszycia przetworników, i innych rzeczy. Czy mając przetworniki z tej samej serii w kolumnie, mam na myśli wszystkie, czyli woofer, mid-range i tweeter, takie zgranie wszystkiego, całości będzie łatwiejsze, i czy zawsze zagwarantuje spójność? Najlepiej zwrotnice aktywne. Te zszyją nawet przetworniki o różnej skutecznosci. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 28 października 2021 Udostępnij Napisano 28 października 2021 3 minuty temu, Chyba Miro 84 napisał: Najlepiej zwrotnice aktywne. Kolumny aktywne wydają się bardzo kuszące. Zresztą, teraz też mam takie, tylko budżetowe Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 28 października 2021 Udostępnij Napisano 28 października 2021 (edytowany) 3 godziny temu, Adi777 napisał: Mam jeszcze do Was takie pytanko. Pisaliście o konieczności zszycia, dobrego zszycia przetworników, i innych rzeczy. Czy mając przetworniki z tej samej serii w kolumnie, mam na myśli wszystkie, czyli woofer, mid-range i tweeter, takie zgranie wszystkiego, całości będzie łatwiejsze, i czy zawsze zagwarantuje spójność? Nie, to dlatego m.in. YBA nie wstawia do jednej skrzynki li tylko illuminatoroów, albo innych Ellipticorów . Poza tym myślę, że ważne są jeszcze dobranie odpowiedniego litrażu, zestrojenie zwrotnicy i zszycia podziałów pasma. Edytowano 28 października 2021 przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 29 października 2021 Udostępnij Napisano 29 października 2021 19 godzin temu, Adi777 napisał: Mam jeszcze do Was takie pytanko. Pisaliście o konieczności zszycia, dobrego zszycia przetworników, i innych rzeczy. Czy mając przetworniki z tej samej serii w kolumnie, mam na myśli wszystkie, czyli woofer, mid-range i tweeter, takie zgranie wszystkiego, całości będzie łatwiejsze, i czy zawsze zagwarantuje spójność? Czasem jednak tak kształtuje się charakterystyki przetworników które mają ze sobą współpracować aby łatwo je można było ze sobą połączyć zwrotnicą określonego typu. To ułatwia sprawę. Np. stare duże Rewelatory wysokotonowe miały specjalnie opracowaną przednią płytkę wokół membrany aby zawężać rozpraszanie dźwięku przy współpracy z dość dużymi 18cm głośnikami niskośredniotonowymi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 29 października 2021 Udostępnij Napisano 29 października 2021 Chodzi mi po głowie jakiś zestaw od YB Audio, najlepiej aktywne. Mocno chwalona firma, kolumny wyglądają na bardzo ładnie wykończone. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 29 października 2021 Udostępnij Napisano 29 października 2021 Kolego @adamnl, Ty masz ten sam pre am i monobloki co @tomek4446? Możesz w ogóle wrzucić zdjęcia Twojego systemu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 29 października 2021 Udostępnij Napisano 29 października 2021 Pięknie to wygląda 🙂. Ale przydałyby się też zdjęcia kolumn 😉. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 29 października 2021 Udostępnij Napisano 29 października 2021 Cholera...ładne, pozazdrościć 😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 29 października 2021 Udostępnij Napisano 29 października 2021 @adamnl, wygląda to - jak to się kiedyś mawiało - jak z żurnala 🙂. I mówisz, że ma Cię odwiedzić Adam @kaczadupa🙂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 29 października 2021 Udostępnij Napisano 29 października 2021 U Adama(nl) to ja bym chciał posłuchać jego systemu z małym Harbeth i Menuetto. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 29 października 2021 Udostępnij Napisano 29 października 2021 1 godzinę temu, adamnl napisał: Niedługo obejrzysz u mnie😃 Posłuchasz na spokojnie. Co do aktywnych porozmawiaj z konstruktorem, być może jakieś mają do odsłuchu. Lub na forum sąsiednim popytaj na grupie i się wproś😉 Dziękuje za zaproszenie Co do aktywnych, to fajne kolumienki ma kolega o nicku Paul Klacska, być może uda mi się i do niego wprosić na odsłuch Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 29 października 2021 Udostępnij Napisano 29 października 2021 (edytowany) Bardzo fajne te jego monitory Epic Ultimate, przynajmniej z wyglądu, ale mam inne plany. Duże podłogówki na dwóch wooferach Revelatora, model 32W, mid-range 21WE, powyżej 18WE, i tweeter D3404/552000. Coś w tym stylu. Oki, sorki za offtop ☺️ Edytowano 29 października 2021 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 29 października 2021 Udostępnij Napisano 29 października 2021 Testy Jarka zawsze obfitowały w OT🙂. Przepraszamy @Kraft🙂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts