Chyba Miro 84 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu No to chyba sie nie rozumiemy, i każdy ma na myśli coś innego. Bo ja np. Piszę o subwooferach w stereo, a to nie jest "mile widziane" w kręgach audiofilskich, a przynajmniej nie było za czasów gdy posałem o sub/subach w stereo. Odpisz, cytując
audiowit Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Mirek, tu nie chodzi o to, ze subwoofer jest złem. To tylko narzedzie. Chodzi o sposob jego zastosowania i wynik ostateczny. Dlatego ja uwazam, ze lepiej powierzyć to specjalistom i niech oni to projektują. Mam na mysli kolumny najchetniej 3 drozne. Albo dedykowane zestawy studyjne. Monitory + dedykowany subwoofer + program komputerowy. Taki zestaw ma Sin czy jakoś tak, nie pamietam nicka. Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 24 minuty temu Napisano 24 minuty temu Miejmy gdzieś z tyłu głowy, że w małym pokoju szybkiego basu nigdy nie doświadczymy. Fale stojące, gromadząca się tam energia a np brzmienie gitarki basowej, które gdzieś tam w okolicach niskiej średnicy wchodzi. Chyba, że celowo zrezygnować z rozciągnięcia, zamknięte skrzynki i w software lapka jako źródło cyfrowe, to jakiś zjadliwy kompromis może wyjść. Odpisz, cytując
Recommended Posts