Skocz do zawartości

Zestaw marzeń

Recommended Posts

Dnia 15.02.2022 o 21:18, Rega napisał:
Expand  

To wygląda jakby za chwilę miało wystartować na zbadanie Marsa. 

1,6 miliona euro, nieźle nieźle. To już trzeba 2x szóstkę trafić i to w kumulacji 🤣

Dnia 15.02.2022 o 20:42, Sqter83 napisał:

ppierwszy raz widzę te MBL i wersję extrem 101

Expand  

Słuchałem ich i robią wrażenie. Zupełnie inaczej niż ich mniejsze siostry E MK2 , te ostatnie jakoś nie wzbudziły zachwytu.

A może to? Choć mam pewne wątpliwości co do jakości odtwarzania.

Expand  

Masz prawo mieć , słuchałem tego wynalazku z podpiętymi Orbitalami Zeta Zero. Wiem , że warunki były trudne bo hol na Narodowym , ale było kiepściutko. W takich samych zaś warunkach np. Yamaha 803D z Kefami zagrała rewelacyjnie :) Ustawiał ją mój znajomy z Top HI FI , mówił , że łatwo nie było , YPAO się z początku buntowało , bo przestrzeń ogromna , ale dał radę i efekt wyszedł super. Wniosek - kasa nie gra / Pivetta vs 803 D / :)

A mój system marzeń ? Tenor z Rockportami / choć te Henseny od biedy mógłbym też przygarnąć :)

Dnia 15.02.2022 o 18:20, Kraft napisał:

Koniecznie z rozkładaną kanapą.

Expand  

Dnia 15.02.2022 o 21:05, Asia napisał:

?

Expand  

Dnia 15.02.2022 o 21:11, Kraft napisał:

to lubię słuchać na pół leżąco

Expand  

Kogo ? :) A , zresztą , bez komentarza :)

t1.PNG

t2.PNG

t3.PNG

Dnia 15.02.2022 o 21:43, Asia napisał:
  Dnia 15.02.2022 o 21:11, Kraft napisał:

A tak serio, to lubię słuchać na pół leżąco.

Expand  

Jeszcze nie milioner, a już zblazowany.

Expand  

? Ja lubię słuchać nago, czuje wtedy, że obcuję z muzyką ;) 

Poważniej to po wygranej w lotto zanim cokolwiek bym kupił to chyba skończył bym czasowo z tym hobby i zaczął wycieczki po świecie odwiedzając miejsca gdzie koncertują moi ulubieni wykonawcy. Chciałbym zobaczyć i posłuchać ich wszystkich na żywo.

Później pomyślałbym o jakimś zestawie. Pewnie nic nadzwyczajnego ale raczej bliżej triodowych lamp małej mocy na dobrych trafolach (Tamura, Tango) i wysokoefektywnych kolumn Klipsch Forte lub coś około tego  i dodatkowo jakiś aktywny Hi Endowy zestaw na przykład od Lipińskiego z dobrym źródłem. Oczywiście przybyłbym tu poradzić się Was jakie źródło, przewody itd. ;) 

Expand  

Nie stać mnie, ale wygląda jak komora dla Lord Vadera... Dla mnie to produkt dla jakiś celebrytów, sportowców, oligarchów...

Dnia 16.02.2022 o 15:55, Asia napisał:

a wy macie jakieś dziwne skojarzenia.

Expand  

Asia , jeden , powtarzam, jeden znak zapytania, przekazał więcej informacji niż tysiąc słów. :)

Mało tego , wszyscy jednoznacznie zrozumieli ten przekaz ! :) 

Fajnie przebywać wśród ludzi inteligentnych. 

Dnia 16.02.2022 o 16:29, MariuszZ napisał:

i jeszcze tak świeci jakby po awarii

Expand  

Oooo ! to nie są zwykłe ledy ! To ledy HI END ! :) 

Poczytaj

https://6moons.com/audioreviews2/tenor/1.html

Dnia 16.02.2022 o 19:04, tomek4446 napisał:

Poczytaj

Expand  

No Kozak wśród wzmacniaczy ale i  cena wywalona w kosmos. No i te diody. Niebieskie. Jak w Marantzu. W życiu bym nie wziął nawet za darmo. No żeby Witek łacha nie darł ze mnie, że na Święta do choinki to pasuje 😉

Pomijając żarty. Monos i 1kW mocy? Po co to komu? Pod pralkę można podłączyć i bęben tejże zagra jak najlepszy Scan Speak może ale twoje Alteki to chyba niekoniecznie. Chociaż kto wie. Warto by posłuchać 😉

Dnia 16.02.2022 o 19:56, MariuszZ napisał:

Monos i 1kW mocy? Po co to komu? Pod pralkę można podłączyć i bęben tejże zagra jak najlepszy Scan Speak może ale twoje Alteki to chyba niekoniecznie. Chociaż kto wie. Warto by posłuchać 😉

Expand  

To w audio lubię najbardziej. Nic nie wskazuje, że takie połączenie ma sens? No to WARTO posłuchać;)

Dnia 16.02.2022 o 20:22, Kraft napisał:

w audio lubię najbardziej. Nic nie wskazuje, że takie połączenie ma sens? No to WARTO posłuchać

Expand  

Można się z tego śmiać ale jedno z największych zaskoczeń to był tani wzmacniacz fatman ( chyba całe 3 albo 5w miał) i kolumny triangla za górę kasy. 

:)

No to WARTO posłuchać;)

Expand  

Widziałem w necie na YT takich magików co palili niskotonowce dostarczając za dużo mocy tylko po to by popatrzeć jak dymią, ile przyjmą mocy i po jakim czasie zapłoną. Po co słuchać ;) 

Ja słucham wykorzystując max 200mW, zwykle wieczorami ale w dzień szaleję do 1W dociągam więc to nie moja bajka ale posłuchałbym bo byłoby to kolejne doświadczenie o którym mógłbym wnukom później opowiadać. Przecież w życiu nie będę miał takiego Kozaka. Nie ma co się łudzić wygraną w lotka ... 

Dnia 16.02.2022 o 20:29, Fafniak napisał:

Można się z tego śmiać ale jedno z największych zaskoczeń to był tani wzmacniacz fatman ( chyba całe 3 albo 5w miał) i kolumny triangla za górę kasy. 

:)

Expand  

Weź @Fafniak juz mnie nie denerwuj! 😉 Przez te Twoje wpisy ostatnio, narobiłeś mi takiego "kuku" , że zbieram info na temat tego fatmana i konstrukcji (jak sądzę) "blizniaczych":

-HCT HMS-100
-Vuum Vti-B1
-Dared MP 5

😎👍

Edytowano przez Chyba Miro 84

Dnia 16.02.2022 o 21:11, Kraft napisał:

Nie widzę powodu dla którego miałby nie zagrać, więc gdzie tu zaskoczenie?

I jaki "absurd mocowy", jak Mariusz post wyżej piszę, że gra na 200mW?

Expand  

odnosiłem sie do tej końcówki 1kW i twojego tekstu

o w audio lubię najbardziej. Nic nie wskazuje, że takie połączenie ma sens? No to WARTO posłuchać;)

Expand  

Dnia 16.02.2022 o 21:28, Chyba Miro 84 napisał:

Przez te Twoje wpisy ostatnio, narobiłeś mi takiego "kuku" , że zbieram info na temat tego fatmana i konstrukcji (jak sądzę) "blizniaczych":

Expand  

Tylko weź pod uwagę że do tego wzmacniacza były podłączone kolumny Triangle, które kosztowały te 10-12 lat temu (o ile dobrze pamiętam 14-18tyś) i to nie wiem czy nie za jedna. Jak teraz szukałem optycznie podobnych -to jest to jakiś koszmar cenowy

• 1 month later...
  Dnia 15.02.2022 o 17:23, karolkos napisał:

Dla mnie fajniejsze było np: odkrycie grania kolumn Audium Comp5, gdzie nieznana mi wówczas marka zrobiła na mnie wrażenie na tyle, że grają w pokoju syna w drugim systemie

Expand  

Też zrobiły na mnie takie wrażenie... już je mam ( comp 5.2) 🙂