Dzik Napisano 15 lutego 2022 Udostępnij Napisano 15 lutego 2022 Ale to raczej milion w rozumie, a nie w portfelu. Jest taki znany rysunek satyryczny, że im więcej w głowie, tym człowiek bardziej smutny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sqter83 Napisano 15 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 15 lutego 2022 56 minut temu, Rega napisał: A może to? Choć mam pewne wątpliwości co do jakości odtwarzania. https://www.facebook.com/Audio-Video-Show-406168479455031/videos/pivetta-opera-only-czyli-najdroższy-wzmacniacz-świata-na-audio-video-show-2017-n/1730705523667980/ To wygląda jakby za chwilę miało wystartować na zbadanie Marsa. 1,6 miliona euro, nieźle nieźle. To już trzeba 2x szóstkę trafić i to w kumulacji 🤣 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 16 lutego 2022 Udostępnij Napisano 16 lutego 2022 11 godzin temu, Sqter83 napisał: ppierwszy raz widzę te MBL i wersję extrem 101 Słuchałem ich i robią wrażenie. Zupełnie inaczej niż ich mniejsze siostry E MK2 , te ostatnie jakoś nie wzbudziły zachwytu. 11 godzin temu, Rega napisał: A może to? Choć mam pewne wątpliwości co do jakości odtwarzania. Masz prawo mieć , słuchałem tego wynalazku z podpiętymi Orbitalami Zeta Zero. Wiem , że warunki były trudne bo hol na Narodowym , ale było kiepściutko. W takich samych zaś warunkach np. Yamaha 803D z Kefami zagrała rewelacyjnie Ustawiał ją mój znajomy z Top HI FI , mówił , że łatwo nie było , YPAO się z początku buntowało , bo przestrzeń ogromna , ale dał radę i efekt wyszedł super. Wniosek - kasa nie gra / Pivetta vs 803 D / A mój system marzeń ? Tenor z Rockportami / choć te Henseny od biedy mógłbym też przygarnąć 14 godzin temu, Kraft napisał: Koniecznie z rozkładaną kanapą. 11 godzin temu, Asia napisał: ? 11 godzin temu, Kraft napisał: to lubię słuchać na pół leżąco Kogo ? A , zresztą , bez komentarza Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 16 lutego 2022 Udostępnij Napisano 16 lutego 2022 22 godziny temu, Asia napisał: 22 godziny temu, Kraft napisał: A tak serio, to lubię słuchać na pół leżąco. Jeszcze nie milioner, a już zblazowany. ? Ja lubię słuchać nago, czuje wtedy, że obcuję z muzyką Poważniej to po wygranej w lotto zanim cokolwiek bym kupił to chyba skończył bym czasowo z tym hobby i zaczął wycieczki po świecie odwiedzając miejsca gdzie koncertują moi ulubieni wykonawcy. Chciałbym zobaczyć i posłuchać ich wszystkich na żywo. Później pomyślałbym o jakimś zestawie. Pewnie nic nadzwyczajnego ale raczej bliżej triodowych lamp małej mocy na dobrych trafolach (Tamura, Tango) i wysokoefektywnych kolumn Klipsch Forte lub coś około tego i dodatkowo jakiś aktywny Hi Endowy zestaw na przykład od Lipińskiego z dobrym źródłem. Oczywiście przybyłbym tu poradzić się Was jakie źródło, przewody itd. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 16 lutego 2022 Udostępnij Napisano 16 lutego 2022 8 minut temu, MariuszZ napisał: Oczywiście przybyłbym tu poradzić się Was jakie źródło, przewody itd. To bardzo miło z twojej strony. 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melo-man Napisano 16 lutego 2022 Udostępnij Napisano 16 lutego 2022 18 godzin temu, Rega napisał: A może to? Choć mam pewne wątpliwości co do jakości odtwarzania. https://www.facebook.com/Audio-Video-Show-406168479455031/videos/pivetta-opera-only-czyli-najdroższy-wzmacniacz-świata-na-audio-video-show-2017-n/1730705523667980/ Nie stać mnie, ale wygląda jak komora dla Lord Vadera... Dla mnie to produkt dla jakiś celebrytów, sportowców, oligarchów... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 16 lutego 2022 Udostępnij Napisano 16 lutego 2022 Wiesz co @MariuszZ jak tak sobie popatrzyłem na tego wymarzonego Tenora , to pierwsze co bym zrobił to zmienił lampy. No , na jakieś lepsze , przeca na FABRYCZNYCH bym nie grał ! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 16 lutego 2022 Udostępnij Napisano 16 lutego 2022 Doprawdy panowie, ja tu się martwię czy Jarek jest już tak znudzony tym audio, że przysypia przy muzyce, tudzież o wysokość tweetera przy rozkładanej kanapie (ludzkość wymyśliła coś takiego jak szezlong @Kraft), a wy macie jakieś dziwne skojarzenia. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 16 lutego 2022 Udostępnij Napisano 16 lutego 2022 Nie pisałem, że ja słucham wyłącznie pościelówek? A szezlongi są kurde dostawiane zawsze z boku. I jak tu słuchać stereo? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 16 lutego 2022 Udostępnij Napisano 16 lutego 2022 42 minuty temu, tomek4446 napisał: jak tak sobie popatrzyłem na tego wymarzonego Tenora A to jest sprzęt audio? Wygląda jak jakaś szafa ze sterowni w Czarnobylu i jeszcze tak świeci jakby po awarii Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 16 lutego 2022 Udostępnij Napisano 16 lutego 2022 Jak ja uwielbiam to forum w całej swej okazałości Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 16 lutego 2022 Udostępnij Napisano 16 lutego 2022 3 godziny temu, Asia napisał: a wy macie jakieś dziwne skojarzenia. Asia , jeden , powtarzam, jeden znak zapytania, przekazał więcej informacji niż tysiąc słów. Mało tego , wszyscy jednoznacznie zrozumieli ten przekaz ! Fajnie przebywać wśród ludzi inteligentnych. 2 godziny temu, MariuszZ napisał: i jeszcze tak świeci jakby po awarii Oooo ! to nie są zwykłe ledy ! To ledy HI END ! Poczytaj https://6moons.com/audioreviews2/tenor/1.html 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 16 lutego 2022 Udostępnij Napisano 16 lutego 2022 22 minuty temu, tomek4446 napisał: Poczytaj No Kozak wśród wzmacniaczy ale i cena wywalona w kosmos. No i te diody. Niebieskie. Jak w Marantzu. W życiu bym nie wziął nawet za darmo. No żeby Witek łacha nie darł ze mnie, że na Święta do choinki to pasuje 😉 Pomijając żarty. Monos i 1kW mocy? Po co to komu? Pod pralkę można podłączyć i bęben tejże zagra jak najlepszy Scan Speak może ale twoje Alteki to chyba niekoniecznie. Chociaż kto wie. Warto by posłuchać 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 16 lutego 2022 Udostępnij Napisano 16 lutego 2022 23 minuty temu, MariuszZ napisał: Monos i 1kW mocy? Po co to komu? Pod pralkę można podłączyć i bęben tejże zagra jak najlepszy Scan Speak może ale twoje Alteki to chyba niekoniecznie. Chociaż kto wie. Warto by posłuchać 😉 To w audio lubię najbardziej. Nic nie wskazuje, że takie połączenie ma sens? No to WARTO posłuchać;) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 16 lutego 2022 Udostępnij Napisano 16 lutego 2022 25 minut temu, MariuszZ napisał: Monos i 1kW mocy? Po co to komu? np. do moich przyszłych kolumn KD w sam raz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 16 lutego 2022 Udostępnij Napisano 16 lutego 2022 5 minut temu, Kraft napisał: w audio lubię najbardziej. Nic nie wskazuje, że takie połączenie ma sens? No to WARTO posłuchać Można się z tego śmiać ale jedno z największych zaskoczeń to był tani wzmacniacz fatman ( chyba całe 3 albo 5w miał) i kolumny triangla za górę kasy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 16 lutego 2022 Udostępnij Napisano 16 lutego 2022 Przed chwilą, Fafniak napisał: Można się z tego śmiać ale jedno z największych zaskoczeń to był tani wzmacniacz fatman I gdzie tu zaskoczenie??? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 16 lutego 2022 Udostępnij Napisano 16 lutego 2022 4 minuty temu, Kraft napisał: No to WARTO posłuchać;) Widziałem w necie na YT takich magików co palili niskotonowce dostarczając za dużo mocy tylko po to by popatrzeć jak dymią, ile przyjmą mocy i po jakim czasie zapłoną. Po co słuchać Ja słucham wykorzystując max 200mW, zwykle wieczorami ale w dzień szaleję do 1W dociągam więc to nie moja bajka ale posłuchałbym bo byłoby to kolejne doświadczenie o którym mógłbym wnukom później opowiadać. Przecież w życiu nie będę miał takiego Kozaka. Nie ma co się łudzić wygraną w lotka ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 16 lutego 2022 Udostępnij Napisano 16 lutego 2022 34 minuty temu, Kraft napisał: I gdzie tu zaskoczenie??? Zacytowałeś tylko początek. Ten mezalians zagrał fantastycznie A czy to będzie " mezalians" czy absurd mocowy... Czy naprawdę stanowi dla ciebie różnice? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 16 lutego 2022 Udostępnij Napisano 16 lutego 2022 (edytowany) Nie widzę powodu dla którego miałby nie zagrać, więc gdzie tu zaskoczenie? I jaki "absurd mocowy", jak Mariusz post wyżej piszę, że gra na 200mW? Edytowano 16 lutego 2022 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 16 lutego 2022 Udostępnij Napisano 16 lutego 2022 (edytowany) 1 godzinę temu, Fafniak napisał: Można się z tego śmiać ale jedno z największych zaskoczeń to był tani wzmacniacz fatman ( chyba całe 3 albo 5w miał) i kolumny triangla za górę kasy. Weź @Fafniak juz mnie nie denerwuj! 😉 Przez te Twoje wpisy ostatnio, narobiłeś mi takiego "kuku" , że zbieram info na temat tego fatmana i konstrukcji (jak sądzę) "blizniaczych": -HCT HMS-100 -Vuum Vti-B1 -Dared MP 5 😎👍 Edytowano 16 lutego 2022 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 17 lutego 2022 Udostępnij Napisano 17 lutego 2022 10 godzin temu, Kraft napisał: Nie widzę powodu dla którego miałby nie zagrać, więc gdzie tu zaskoczenie? I jaki "absurd mocowy", jak Mariusz post wyżej piszę, że gra na 200mW? odnosiłem sie do tej końcówki 1kW i twojego tekstu 10 godzin temu, Kraft napisał: o w audio lubię najbardziej. Nic nie wskazuje, że takie połączenie ma sens? No to WARTO posłuchać;) 9 godzin temu, Chyba Miro 84 napisał: Przez te Twoje wpisy ostatnio, narobiłeś mi takiego "kuku" , że zbieram info na temat tego fatmana i konstrukcji (jak sądzę) "blizniaczych": Tylko weź pod uwagę że do tego wzmacniacza były podłączone kolumny Triangle, które kosztowały te 10-12 lat temu (o ile dobrze pamiętam 14-18tyś) i to nie wiem czy nie za jedna. Jak teraz szukałem optycznie podobnych -to jest to jakiś koszmar cenowy 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 17 lutego 2022 Udostępnij Napisano 17 lutego 2022 (edytowany) Zestaw marzeń? Nie wiem, bo nie jestem osłuchany, więc nie wiem, jaki system bym kupił po wygranej w totka. Na pewno sprawdziłbym kilka kolumn, głównie aktywnych: Legacy Audio Valor System Goldmund Apologue Anniversary Edytowano 17 lutego 2022 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 18 lutego 2022 Udostępnij Napisano 18 lutego 2022 Takie maluszki też mogłyby być ciekawe Lenard Audio Opal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 4 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 4 kwietnia 2022 Dnia 15.02.2022 o 18:23, karolkos napisał: Dla mnie fajniejsze było np: odkrycie grania kolumn Audium Comp5, gdzie nieznana mi wówczas marka zrobiła na mnie wrażenie na tyle, że grają w pokoju syna w drugim systemie Też zrobiły na mnie takie wrażenie... już je mam ( comp 5.2) 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts