Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
22 minuty temu, Dzik napisał:

Nieśmiało liczę, że ta sytuacja będzie też strzałem w twarz dla polskiej polityki. Skończy się romans Orbanem, Le Pen, „wstawanie z kolan” i stawianie EU jako wroga. Widać jak na dłoni, co znaczy samotność w starciu z Rosją.

To jeszcze dodaj romans Niemiec i Francji z Rosją. IDodaj jeszcze Włochów i sprzeciw wobec zakazu sprzedaży towarów luksusowych oeaz  od lat durną i naiwną politykę zachodniej Europy wobec każdego istotnego zagrożenia. Nie bronię PiS, ale durni i zwykłych zdrajców, sprzedawczyków na zachodzie w elytach europejskich nie brakuje.

Napisano

Dlatego trzeba robić swoją politykę w Europie. Budować sojusze, przekonywać, wzmacniać pozycję i autorytet, by liczono się z naszym zdaniem. Obrażanie się i skłócenie ze wszystkimi, które funduje nam PIS jest zaprzeczeniem tych działań. 

Napisano
1 godzinę temu, marcinmarcin napisał:

Nie bronię PiS, ale durni i zwykłych zdrajców, sprzedawczyków na zachodzie w elytach europejskich nie brakuje.

Tak było, jest i będzie, dlatego Polska musi budować w UE wspólnotę interesów. Gdybyśmy się całkowicie nie zmarginalizowali, to nasz głos w obliczu tej sytuacji też miałby inne znaczenie i moglibyśmy lepiej pomóc Ukrainie. Takich durni jak Ziobro trzeba się pozbyć z polskiej polityki.

Napisano

Może gość myśli nie to co Putin. Najazd na Ukrainę kompletnie nie idzie, chyba Putinowi grunt spod nóg ucieka, pytanie na ile jest chory psychicznie i co jest w stanie zrobić... prezydent Ukrainy chyba woli tego nie sprawdzać. 

Napisano
1 godzinę temu, PaVson napisał:

Jednak to jest bardzo smutna informacja Czerwoni wystrzelili z terenu Białorusi w kierunku Ukrainy Iskandery

Za 15 minut wszystkie sankcje jakimi objęta jest Rosja powinny być przeniesione na Białoruś. 

zamknięta przestrzeń powietrzna , odcięcie od kasy , wykluczenie polityczne.

Napisano
11 minut temu, elektron6 napisał:

Niech wywiozą Putina na taczce w siną dal na Syberię najlepiej do jakiego gułagu.

Jestem za. Mało tego , gościu może mieć pecha , bo chodzą słuchy , ze Chiny zacierają ręce , licząc że zachód osłabi na tyle Rosję, by oni mogli zająć Syberię. Może tak być , że nie dość że trafi do gułagu to jeszcze chińskiego.

Napisano
Dnia 25.02.2022 o 19:45, no_i_fajnie napisał:

Oczywiście pełna zgoda, dla mnie zdecydowana większość ludzi jest nieudolna umysłowo, bez żadnej polityki, tak po prostu idioci.

O to to. W sedno. Sami zablokowali stacje a później sraja w domowym zaciszu, że paliwa już nie ma po czym biorą kanistry i szukają dalej wypalając to, co udało im się zatankowac 😄 

Napisano
9 godzin temu, Artur Charicki napisał:

Sami zablokowali stacje a później sraja w domowym zaciszu, że paliwa już nie ma po czym biorą kanistry i szukają dalej wypalając to, co udało im się zatankowac

Już się chyba uspokoiło. Tankowałem wczoraj wieczorem / BP , bo na Orlen mam zdiagnozowaną alergię :) / , i nie było praktycznie nikogo. A tak przy okazji paliwo w Łodzi 5,86 zł/l.