mateolo2 Napisano 20 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 20 marca 2022 (edytowany) No Panowie, Darko to powiedział - wiim mini z chordem mojo gra lepiej niż Bluesound Node Haha ale jaja. Jak dla mnie to jest najgorętszy streamer w tym momencie w na rynku budżetowym zakresie w ostatnich latach. Jaram sie Na forum audioscience kolejne głosy posiadaczy bluesounda, które mówią „papa Bluesound” Ja swoją opinie napisze niestety dopiero w przyszłym tygodniu jak zaaktualizuje współpracę z moim daciem. Edytowano 20 marca 2022 przez mateolo2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 20 marca 2022 Udostępnij Napisano 20 marca 2022 A ten Darko, to sprawdzał Bluesound Node z Chord Mojo? Bo to, że Blusound Node jako samodzielny grajek nie wypada najlepiej to wiemy, ale z dobrym dakiem podobno jest świetny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 20 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 20 marca 2022 37 minut temu, DiBatonio napisał: A ten Darko, to sprawdzał Bluesound Node z Chord Mojo? Bo to, że Blusound Node jako samodzielny grajek nie wypada najlepiej to wiemy, ale z dobrym dakiem podobno jest świetny. Napisz do niego Może odpowie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 marca 2022 Udostępnij Napisano 21 marca 2022 Dnia 19.03.2022 o 21:50, Tomasz S. napisał: @marcinmarcin i tak samo się nim wszyscy jarali! Do tej pory swojego używam i nie oddam A teraz uzywki chodzą po 400 zl. Kiedy na promoce mozna było go dostac za 129 Ja już też będe testował. Może się uda dzisiaj Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 21 marca 2022 Udostępnij Napisano 21 marca 2022 Ja widzę że nawet poniżej 200 🤔 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Pawlik Napisano 21 marca 2022 Udostępnij Napisano 21 marca 2022 8 godzin temu, DiBatonio napisał: A ten Darko, to sprawdzał Bluesound Node z Chord Mojo? Bo to, że Blusound Node jako samodzielny grajek nie wypada najlepiej to wiemy, ale z dobrym dakiem podobno jest świetny. No fakt, trochę brakuje takiej informacji w filmie. Ja wczoraj posłuchałem Wiim + Chord Mojo ( wersja 1) i jednak nie zauważyłem żeby to grało lepiej niż iPhone + Chord Mojo. Z wiim znowu miałem wrażenie że basu jest mniej i scena muzyczna jest mniej plastyczna (ale różnice są subtelne). Czy to oznacza że iphone jako streamer jest lepszy od Wiim? Może jednak chodzi o to ze chord lepiej gra po usb niż po optyku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowallosu Napisano 21 marca 2022 Udostępnij Napisano 21 marca 2022 Drodzy jak macie skonfigurowane Audio Settings -> aux out level? ja mam u siebie normal, bo na loud slyszalem na aux lekkie trzaski. Co ciekawe dzis rano ponowilem test na loud i trzaski ustaly… equalizera nie uzywam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 21 marca 2022 Udostępnij Napisano 21 marca 2022 9 godzin temu, T Z6 napisał: Czasem widze podczas odtwarzania cos takiego.Master.Przeciez jeszcze tego nie wprowadzili...Ale wtedy nastepnego utworu juz nie odtwarza.Dziwne to wszystko.... Master masz widoczne kiedy nie jest odtwarzane na Wiim. Kiedy puscisz powinno przeskoczyć na Hi-Fi 1 minutę temu, kowallosu napisał: Drodzy jak macie skonfigurowane Audio Settings -> aux out level? ja mam u siebie normal, bo na loud slyszalem na aux lekkie trzaski. Co ciekawe dzis rano ponowilem test na loud i trzaski ustaly… equalizera nie uzywam. 1 Vrms jest dla słuchawek,2 Vrms kiedy słuchasz na kolumnach, ale jeżeli jest jakieś zniekształcenie na głośnikach to trzeba przestawić na 1 Vrms. Przynajmniej tak jest w instrukcji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowallosu Napisano 21 marca 2022 Udostępnij Napisano 21 marca 2022 @Tomasz S. widziałem ta podpowiedź w aplikacji, ale jestem ciekaw jak Wy ustawiliscie i czy też macie podobny efekt. Mam wrażenie, że wiim odrobinę ociepla dźwięk. Czy to lepiej, to akurat kwestia gustu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 21 marca 2022 Udostępnij Napisano 21 marca 2022 Ja mam ustawioną 2. Chyba było tak domyślnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 21 marca 2022 Udostępnij Napisano 21 marca 2022 U mnie pojawia sie czasem master sluchajac przez wiima.Dlatego to jest dziwne bo podobno ta opcja ma sie pojawic dopiero za jakis czas.Wiem ze master dziala normalnie bez wiima sluchajac na smartfonie czy komputerze.Siedze juz troche w audio i glupi nie jestem.Trzeba czytac ze zrozumieniem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowallosu Napisano 21 marca 2022 Udostępnij Napisano 21 marca 2022 34 minuty temu, Tomasz S. napisał: Ja mam ustawioną 2. Chyba było tak domyślnie. dokładnie, tak było domyślnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 21 marca 2022 Udostępnij Napisano 21 marca 2022 24 minuty temu, T Z6 napisał: U mnie pojawia sie czasem master sluchajac przez wiima.Dlatego to jest dziwne bo podobno ta opcja ma sie pojawic dopiero za jakis czas.Wiem ze master dziala normalnie bez wiima sluchajac na smartfonie czy komputerze.Siedze juz troche w audio i glupi nie jestem.Trzeba czytac ze zrozumieniem. Rozumiem ale na screenie pokazałeś co innego, tzn Tidal nie jest tam połączony z Wiim. Może się tak zdarzyć,że Odtwarzasz po Wiim -> telefon traci łączność -> Wiim dalej streamuje z sieci -> ponieważ telefon nie jest połączony to zmienia się ikona. Tłumaczyłoby to ,że nie odtwarza kolejnej piosenki i musisz połączyć się znowu. Może słabo czytam ze zrozumieniem jednak staram się czytać też między wierszami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik1989 Napisano 21 marca 2022 Udostępnij Napisano 21 marca 2022 To teraz pytanie za 100 pkt. Jaki DAC w cenie 500-1000 kupić żeby streamer zagrał? Wcześniej grałem na yamaha rn803d i nie potrzebowałem żadnych innych urządzeń. Teraz mam cambridge cxa81 I grałem spotify po bluetooth. Zakupiłem od lokalnego Janusza wiima i podpiąłem, ale na moje gra to slabiej niz przez BT z telefonu - konkretniej mam bardzo mało niskich tonów (aktualne wpięte do cxa81 po aux bo po optyku jeszcze gorzej bylo) Chciałbym to poprawic poprzez podpięcie wiima do DAC, co polecacie? Czy realnie usłyszę różnice? Cxa81 + heco aurory 700 + wiim. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 21 marca 2022 Udostępnij Napisano 21 marca 2022 Na zdjeciu faktycznie widac brak polaczemia.Ale naprawde czasem widze master jednoczesnie z ikonka polaczenia z wiin i slychac muzyke normalnie.Dlatego sie zastanawiam o co chodzi.Nikt tu nie zglasza zadnych problemow ani dziwnych objawow tylko ja.Tym bardziej jest to dla mnie dziwne.Czyzbym trafil w jakis *wyjatkowy* egzemplarz? 3 minuty temu, chemik1989 napisał: To teraz pytanie za 100 pkt. Jaki DAC w cenie 500-1000 kupić żeby streamer zagrał? Wcześniej grałem na yamaha rn803d i nie potrzebowałem żadnych innych urządzeń. Teraz mam cambridge cxa81 I grałem spotify po bluetooth. Zakupiłem od lokalnego Janusza wiima i podpiąłem, ale na moje gra to slabiej niz przez BT z telefonu - konkretniej mam bardzo mało niskich tonów (aktualne wpięte do cxa81 po aux bo po optyku jeszcze gorzej bylo) Chciałbym to poprawic poprzez podpięcie wiima do DAC, co polecacie? Czy realnie usłyszę różnice? Cxa81 + heco aurory 700 + wiim. Malo niskich tonow to chyba wlasnie najwieksza bolaczka tego urzadzenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik1989 Napisano 21 marca 2022 Udostępnij Napisano 21 marca 2022 Ale DAC powinien pomóc tak? Bo jak nie to sprzedaje WIIm,a 😛 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 21 marca 2022 Udostępnij Napisano 21 marca 2022 U mnie poprawa niskich tonow jest tylko po podlaczeniu do smsl q5. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimkr Napisano 21 marca 2022 Udostępnij Napisano 21 marca 2022 9 minut temu, chemik1989 napisał: Zakupiłem od lokalnego Janusza wiima i podpiąłem, ale na moje gra to slabiej niz przez BT z telefonu - konkretniej mam bardzo mało niskich tonów (aktualne wpięte do cxa81 po aux bo po optyku jeszcze gorzej bylo) U mnie jest raczej na odwrót (Denon PMA-800) - po optyku jak dla mnie nie odróżnienia z DNP-800, przez Aux brzmi dużo słabiej niż po optyku. A może jak grasz przez BT to masz włączone gdzieś podpijanie tonów? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik1989 Napisano 21 marca 2022 Udostępnij Napisano 21 marca 2022 (edytowany) 11 minut temu, klimkr napisał: U mnie jest raczej na odwrót (Denon PMA-800) - po optyku jak dla mnie nie odróżnienia z DNP-800, przez Aux brzmi dużo słabiej niż po optyku. A może jak grasz przez BT to masz włączone gdzieś podpijanie tonów? Raczej nie. Cxa 81 nie ma regulacji barw. W spotify nic nie grzebane. A różnica jest kolosalna, nawet gdy przeskoczę w jednym utworze z wimm na bluetooth to odrazu to słychać. Z ciekawości podepnę jeszcze chromecast audio który gra z nad326bee i kolumnami diy w garażowej siłowni i porownam do wiim. Edytowano 21 marca 2022 przez chemik1989 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 21 marca 2022 Udostępnij Napisano 21 marca 2022 @T Z6 masz taką wersję oprogramowania? Może reset do fabrycznych ustawień pomoże. Masz podobne objawy jak rozłączanie z innymi urządzeniami w sieci ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 21 marca 2022 Udostępnij Napisano 21 marca 2022 17 minut temu, Tomasz S. napisał: @T Z6 masz taką wersję oprogramowania? Może reset do fabrycznych ustawień pomoże. Masz podobne objawy jak rozłączanie z innymi urządzeniami w sieci ? Wszystko tak samo mam.Podejrzewam ze moj dostawca internetu cos schrzanil.Kilka lat temu byly podobne problemy z yamaha rn803.Potem to ustalo.Teraz pewnie powtorka problemu. Problemy ustaja gdy wlacze tidal conect z laptopa.Wiec moze moj smartfon sieje jakis zamet... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 21 marca 2022 Udostępnij Napisano 21 marca 2022 Zauwazylem tez ze zaden problem nie wystepuje przy polaczeniu analogowym.Tylko przy optycznym.Wiec zachodzi tez podejrzenie ze w moim egzemplarzu cos jest nie tak z wejsciem optycznym.Zmienialem przewody bo mam ich sporo i to niczego nie poprawia.Cos sie dzieje z tym spdif u mnie. Tak teraz jestem pewny ze to wina wejscia spdif.Wylamala mi sie klapka i zaden przewod nie trzyma sie dobrze.Gdy usztywnilem go, choc brzydko to wyglada, problemy zniknely.Uwazajcie na to wejscie optyczne bo jest naprawde marnie wykonane. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 21 marca 2022 Udostępnij Napisano 21 marca 2022 Poproś janusza o numer zamówienia, albo niech wygeneruje pokwitowanie prezentu. Będziesz mógł wtedy produkt zareklamować bezpośrednio przez Aamzon, jeżeli to Wiim by się okazał wadliwy. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafau Napisano 21 marca 2022 Udostępnij Napisano 21 marca 2022 1 godzinę temu, chemik1989 napisał: Raczej nie. Cxa 81 nie ma regulacji barw. W spotify nic nie grzebane. A różnica jest kolosalna, nawet gdy przeskoczę w jednym utworze z wimm na bluetooth to odrazu to słychać Jeśli dobrze rozumiem puszczasz muze po bluetooth z telefonu? Jeśli tak, możesz mieć w nim załączony Dolby Atmos, który ma znaczny wpływ na dźwięk. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bahzell Napisano 21 marca 2022 Udostępnij Napisano 21 marca 2022 Gra od niedzieli. Porównuję z: Malina 3 z moodem Laptop z volumio Chromecast audio Muzycznie - jeszcze nie wiem. Na razie co nie podpiąłem grało lepiej i się zapętlało. Użytecznościowo - Wiim - działa. Na razie trochę krótko żeby ocenić czy stabilnie, ale działa i jest bardzo proste w obsłudze. Brak castowania z YT Malina 3 - jest pancera. Żona ją uwielbia. Brak castowania z YT, ma problem przy braku prądu, żeby odzyskać połączenie z wifi. Volumio - bardzo niestabilna, ale to może być wina laptopa. Zostanie zaorana i postawiony zwykły linuch jako transport, zobaczymy jak to zadziała. Na pewno na plus castowanie z yt. Chromecast - scyzoryk szwajcarski. Gra i bucy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts