moss Napisano 31 października 2022 Udostępnij Napisano 31 października 2022 6 minut temu, dorsz napisał: wszak nie podajesz swojej konfiguracji Jak tak to cię interesuje, to napisz na PW to ci powiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragonium Napisano 31 października 2022 Udostępnij Napisano 31 października 2022 (edytowany) Moim zestawem marzeń po wystawie jest Lyngdorf. Może jak sprzedam mieszkanie i samochód to na połowę będę miał -: Drugim bardziej realnym wyborem jest Focal z berylowym tweeterem , również jestem zmuszony na nie poczekać. Trzeci wybór najbardziej realny to STX Atom. To najlepszy dźwięk tej wystawy do 10kpl. Granie wyborne mimo głupiego pomysłu jakim było podłączenie tych fantastycznych kolumn do wyjątkowo budżetowego wzmacniacza tj Yamaha S501. Wykonanie Atomów jest poprostu perfekcyjne, załączyłem zdjęcie. Uwagę zwraca również fakt. że tylko STX (o ile się nie mylę pokazuje na wystawie przekrój czyli nic nie ukrywa, jak zapewniali panowie z obsługi. A może to zasługa "intrygujących" podstawek magnetycznych? Ma ktoś takie podstawki i zauważył różnice po ich zastosowaniu? Edytowano 31 października 2022 przez Dragonium Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 31 października 2022 Udostępnij Napisano 31 października 2022 Parę fotek z naszych stanowisk. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 31 października 2022 Udostępnij Napisano 31 października 2022 3 godziny temu, MarcKrawczyk napisał: Jeden kolega wykonał niezłą robotę, muzyka z avs Dzięki. Chyba zabrakło Adama Palmy, którego puszczali w Albedo. Z kolei na Narodowym, przed południem, co nie wszedłem do jakiegoś pokoju, to leciał Cohen. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 31 października 2022 Udostępnij Napisano 31 października 2022 25 minut temu, Dragonium napisał: Moim zestawem marzeń po wystawie jest Lyngdorf. Może jak sprzedam mieszkanie i samochód to na połowę będę miał -: Drugim bardziej realnym wyborem jest Focal z berylowym tweeterem , również jestem zmuszony na nie poczekać. Trzeci wybór najbardziej realny to STX Atom. To najlepszy dźwięk tej wystawy do 10kpl. Granie wyborne mimo głupiego pomysłu jakim było podłączenie tych fantastycznych kolumn do wyjątkowo budżetowego wzmacniacza tj Yamaha S501. Wykonanie Atomów jest poprostu perfekcyjne, załączyłem zdjęcie. Uwagę zwraca również fakt. że tylko STX (o ile się nie mylę pokazuje na wystawie przekrój czyli nic nie ukrywa, jak zapewniali panowie z obsługi. A może to zasługa "intrygujących" podstawek magnetycznych? Ma ktoś takie podstawki i zauważył różnice po ich zastosowaniu? A przyglądaleś się im z bliska ? Mnie nierówne łączenie obudowy ( szpary ) się nie podobało i do stolarki np Xaviana im daleko. Owszem grały efekciarsko ale do dłuższych odsłuchów się dla mnie nie nadawał ten zestaw. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 31 października 2022 Udostępnij Napisano 31 października 2022 Teraz chwalicie i Wam sie podobają, a z moich, podobnie zbudowanych to się nabijaliście, nazywając je R2D2😄. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 31 października 2022 Udostępnij Napisano 31 października 2022 10 minut temu, Rega napisał: Teraz chwalicie i Wam sie podobają, a z moich, podobnie zbudowanych to się nabijaliście, nazywając je R2D2😄. Roman pamiętam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 31 października 2022 Udostępnij Napisano 31 października 2022 Roman, czy Ja mówiłem ,że te finczyki mi się podobały? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 31 października 2022 Udostępnij Napisano 31 października 2022 (edytowany) @MarcKrawczyk - oczywiście wszystko co ostatnio piszę to prosze traktować z przymróżeniem oka. Nie zabieram głosu w tematach merytorycznych. JUZ NIE. Jest i tak zbyt duzo swarów we wszystkich tematach. A L E zwróć uwagę, ze wśród zdjęc z AVS jest sporo zdjęć z podobnie zbudowanymi konstrukcjami. Przypadek? Edytowano 31 października 2022 przez Rega 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 31 października 2022 Udostępnij Napisano 31 października 2022 (edytowany) Powiem Ci @Rega, że w pokoju TR Audio poczułam się trochę jak w twojej jaskini audio. Podobna prezentacja dźwięku. Edytowano 31 października 2022 przez Asia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 31 października 2022 Udostępnij Napisano 31 października 2022 (edytowany) @Asia -Asiu - posłuchałaś zaledwie części tego co było do posłuchania. Nie ukrywam, że mojej winy. Czekam na następne odwiedziny. Poprawię się. Pozdrawiam. Edytowano 31 października 2022 przez Rega 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 31 października 2022 Udostępnij Napisano 31 października 2022 1 godzinę temu, moss napisał: Jak tak to cię interesuje, to napisz na PW to ci powiem. Poważni ludzie nie mają problemu z upublicznieniem swojej konfiguracji. Zdjęć nikt nie wymaga, bo to prywatna sprawa. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 31 października 2022 Udostępnij Napisano 31 października 2022 1 godzinę temu, rms.pl napisał: Parę fotek z naszych stanowisk. Największych Perlistenów bym posłuchał. One mają chyba przetworniki z tej samej serii, co kolumny Rockport, tylko mniejsze? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 31 października 2022 Udostępnij Napisano 31 października 2022 1 godzinę temu, rms.pl napisał: Parę fotek z naszych stanowisk. Przykład złego zestawienia. Nuforce z Magellanem. Nie słyszeliście przesteru w wysokich tonach? Tak wiem, Triangle Magellan są super, żywe, przestrzenne ale nie w takim zestawieniu... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam2030 Napisano 31 października 2022 Udostępnij Napisano 31 października 2022 u stx - a świetna robota. Jeden z lepszych zestawów. Z czego zrobione i w jakiej jakości robi wrażenie. Firma ma 30 lat doświadczenia więc bez przesady. Głośniki STx-a były w wielu modelach kolumn na tej wystawie. Stolarka w pełni z drewna dębowego w tej cenie to majstersztyk, przetworniki zwrotnice również. Tam nie było żadnej cewki rdzeniowej a przecież podział bardzo niski z racji woofera umieszczonego z boku. Do tego żadnych kondensatorów bipolarnych, wszystko na polipropylenach. I co chyba najciekawsze wszystkie głośniki połączone ekranem !!! Dalej, membrana woofera to bardzo drogie włókno węglowe, midwoofer-y to kompozyt kevlar/nomex/kapton, tweeted to aluminium/ceramika/akryl. I to wszystko za 5000 złotych za sztukę. Hobbystycznie czasami tworzę głośnik od podstaw i wiem jaka jest cena elementów takich jak membrany od niemieckiego Kurtamillera. Zna ktoś kolumnę z takim wyposażeniem i brzmieniem za 5000 zł? Proszę o link to sprawdzę przynajmniej od strony technicznej. I proszę nie piszcie, że z czego i jak nie ma znaczenia, jest dokładnie odwrotnie. Jeżeli obudowy będzie można kupić w tej technologii w stx to będą mieli bardzo duży zbyt. p.s. ten co pisał o szczelinach nie wie czym jest szczelina jako dylatacja technologiczna. Stosują ją setki firm. ESA i również ... Xavian. Co do różnicy w jakości stolarki to atm stx jest z wzmocnieniami i kilkoma dyfuzorami w środku obudowy. tego w np. Xavianach nie widziałem, jak stożki rozbijające fale stojące wewnątrz obudowy. Są one na dole kolumny oraz komorze średniotonowców. Na zdjęciu widać wspomniane dylatacje technologiczne. Pozdrawiam 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 31 października 2022 Udostępnij Napisano 31 października 2022 10 minut temu, Adi777 napisał: Największych Perlistenów bym posłuchał. Zapraszamy do naszego salonu na odsłuch. 11 minut temu, Adi777 napisał: One mają chyba przetworniki z tej samej serii, co kolumny Rockport, tylko mniejsze? Przetworniki są w pełni zaprojektowane przez Perlistena, co je łączy z Rockport i też przetwornikami SB Acousticks to jest materiał membrany, który występuje pod nazwą TeXtreme (dwie warstwy włókien węglowych) https://www.textreme.com/ 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 31 października 2022 Udostępnij Napisano 31 października 2022 6 minut temu, adam2030 napisał: p.s. ten co pisał o szczelinach nie wie czym jest szczelina jako dylatacja technologiczna. Stosują ją setki firm. ESA i również ... Xavian. Co do różnicy w jakości stolarki to atm stx jest z wzmocnieniami i kilkoma dyfuzorami w środku obudowy. tego w np. Xavianach nie widziałem, jak stożki rozbijające fale stojące wewnątrz obudowy. Są one na dole kolumny oraz komorze średniotonowców. Na zdjęciu widać wspomniane dylatacje technologiczne. Pozdrawiam Ten co pisał to ja. Mialem na myśli łączenie ścianki przedniej z boczną, gdzie nie na całej wysokości kolumny lecz mniej więcej na środku była owa szczelina, natomiast góra i dół były dobrze spasowane. Ale jeśli tak ma być to przepraszam, nie mam wiedzy. Wyglądało to nieestetycznie. 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 31 października 2022 Udostępnij Napisano 31 października 2022 16 minut temu, adam2030 napisał: u stx - a świetna robota. Jeden z lepszych zestawów. Z czego zrobione i w jakiej jakości robi wrażenie. Firma ma 30 lat doświadczenia więc bez przesady. Głośniki STx-a były w wielu modelach kolumn na tej wystawie. Stolarka w pełni z drewna dębowego w tej cenie to majstersztyk, przetworniki zwrotnice również. Tam nie było żadnej cewki rdzeniowej a przecież podział bardzo niski z racji woofera umieszczonego z boku. Do tego żadnych kondensatorów bipolarnych, wszystko na polipropylenach. I co chyba najciekawsze wszystkie głośniki połączone ekranem !!! Dalej, membrana woofera to bardzo drogie włókno węglowe, midwoofer-y to kompozyt kevlar/nomex/kapton, tweeted to aluminium/ceramika/akryl. I to wszystko za 5000 złotych za sztukę. Hobbystycznie czasami tworzę głośnik od podstaw i wiem jaka jest cena elementów takich jak membrany od niemieckiego Kurtamillera. Zna ktoś kolumnę z takim wyposażeniem i brzmieniem za 5000 zł? Proszę o link to sprawdzę przynajmniej od strony technicznej. I proszę nie piszcie, że z czego i jak nie ma znaczenia, jest dokładnie odwrotnie. Jeżeli obudowy będzie można kupić w tej technologii w stx to będą mieli bardzo duży zbyt. ten co pisał o szczelinach nie wie czym jest szczelina jako dylatacja technologiczna. Stosują ją setki firm. ESA i również ... Xavian. Co do różnicy w jakości stolarki to atm stx jest z wzmocnieniami i kilkoma dyfuzorami w środku obudowy. tego w np. Xavianach nie widziałem, jak stożki rozbijające fale stojące wewnątrz obudowy. Są one na dole kolumny oraz komorze średniotonowców. Na zdjęciu widać wspomniane dylatacje technologiczne. No kurde, "rence i nogi opadajo" 🤦 Stopień kryptoreklamy powalający wręcz. Napisz gościu na czym słuchasz, ok? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 31 października 2022 Udostępnij Napisano 31 października 2022 23 minuty temu, adam2030 napisał: u stx - a świetna robota. Jeden z lepszych zestawów. Z czego zrobione i w jakiej jakości robi wrażenie. Firma ma 30 lat doświadczenia więc bez przesady. Głośniki STx-a były w wielu modelach kolumn na tej wystawie. Stolarka w pełni z drewna dębowego w tej cenie to majstersztyk, przetworniki zwrotnice również. Tam nie było żadnej cewki rdzeniowej a przecież podział bardzo niski z racji woofera umieszczonego z boku. Do tego żadnych kondensatorów bipolarnych, wszystko na polipropylenach. I co chyba najciekawsze wszystkie głośniki połączone ekranem !!! Dalej, membrana woofera to bardzo drogie włókno węglowe, midwoofer-y to kompozyt kevlar/nomex/kapton, tweeted to aluminium/ceramika/akryl. I to wszystko za 5000 złotych za sztukę. Hobbystycznie czasami tworzę głośnik od podstaw i wiem jaka jest cena elementów takich jak membrany od niemieckiego Kurtamillera. Zna ktoś kolumnę z takim wyposażeniem i brzmieniem za 5000 zł? Proszę o link to sprawdzę przynajmniej od strony technicznej. I proszę nie piszcie, że z czego i jak nie ma znaczenia, jest dokładnie odwrotnie. Jeżeli obudowy będzie można kupić w tej technologii w stx to będą mieli bardzo duży zbyt. p.s. ten co pisał o szczelinach nie wie czym jest szczelina jako dylatacja technologiczna. Stosują ją setki firm. ESA i również ... Xavian. Co do różnicy w jakości stolarki to atm stx jest z wzmocnieniami i kilkoma dyfuzorami w środku obudowy. tego w np. Xavianach nie widziałem, jak stożki rozbijające fale stojące wewnątrz obudowy. Są one na dole kolumny oraz komorze średniotonowców. Na zdjęciu widać wspomniane dylatacje technologiczne. Pozdrawiam A mi te stx w ogóle się nie podobały. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moss Napisano 31 października 2022 Udostępnij Napisano 31 października 2022 1 godzinę temu, dorsz napisał: Poważni ludzie nie mają problemu z upublicznieniem swojej konfiguracji. Zdjęć nikt nie wymaga, bo to prywatna sprawa. Nie potrzebuję dziwnych komentarzy, chcesz to pisz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 31 października 2022 Udostępnij Napisano 31 października 2022 1 minutę temu, moss napisał: Nie potrzebuję dziwnych komentarzy, chcesz to pisz. Czyli nic nie masz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam2030 Napisano 31 października 2022 Udostępnij Napisano 31 października 2022 9 minut temu, soberowy napisał: Ten co pisał to ja. Mialem na myśli łączenie ścianki przedniej z boczną, gdzie nie na całej wysokości kolumny lecz mniej więcej na środku była owa szczelina, natomiast góra i dół były dobrze spasowane. Ale jeśli tak ma być to przepraszam, nie mam wiedzy. Wyglądało to nieestetycznie. Mam kilkanaście zdjęć tych kolumna wystawy, a właściwie obudów bo będą mnie bardzo interesowały w kwestii zakupu w stx. Na zdjęciu które zamieściłem masz pokazane jak dokładnie są wykonane. Przejrzałem wszystkie zdjęcia jakie mam i nigdzie nie zauważyłem najmniejszych niedociągnięć, wręcz przeciwnie wykonanie idealne więc coś kręcisz. Mam duże wieloletnie doświadczenie w budowie zestawów DIY więc wiem jak oglądać stolarkę. W załączniku kolejne zdjęcie, które pokazuje super wykonanie. (zdjęcie boku, żebyś zobaczył że coś bredzisz) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 31 października 2022 Udostępnij Napisano 31 października 2022 Adam, nie atakuję, tylko jestem ciekawy. Pokaz jakąś swoją realizację. Używasz polskich przetworników? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moss Napisano 31 października 2022 Udostępnij Napisano 31 października 2022 10 minut temu, dorsz napisał: Czyli nic nie masz. A ty nie masz odwagi by zapytać. I kółko się zamyka.😃 Spokojnie ja nie gryzę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 31 października 2022 Udostępnij Napisano 31 października 2022 31 minut temu, adam2030 napisał: Mam kilkanaście zdjęć tych kolumna wystawy, a właściwie obudów bo będą mnie bardzo interesowały w kwestii zakupu w stx. Na zdjęciu które zamieściłem masz pokazane jak dokładnie są wykonane. Przejrzałem wszystkie zdjęcia jakie mam i nigdzie nie zauważyłem najmniejszych niedociągnięć, wręcz przeciwnie wykonanie idealne więc coś kręcisz. Mam duże wieloletnie doświadczenie w budowie zestawów DIY więc wiem jak oglądać stolarkę. W załączniku kolejne zdjęcie, które pokazuje super wykonanie. (zdjęcie boku, żebyś zobaczył że coś bredzisz) Gościu osadzasz mnie o brednie a sam ze zdjęcia wyciąłeś górę i dół kolumny. Pokaż całe foto i będzie widoczne, że to co jest na zdjęciu to szczelina, niedociągnięcie. Zresztą w nosie mam to, kto był tam i się przyglądał to widział. A brzmienie po kilku minutach przyprawiało o ból głowy. Dziękuję. 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts