Gość Napisano 14 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2023 1 godzinę temu, Dedal75 napisał: @J4Z a to FLAGOWE Cardasy , czy takie z dołu tabeli 🤗 ? Raczej tak, droższych chyba nie mają, a stać mnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 14 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2023 Znaj propocjum, mocium panie. 😂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2023 Spokojnie, wypchane cardasami kartony już jadą na Olyks. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 14 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2023 Sprzęt już się grzeje. Będziemy testować. 1 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 14 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2023 Obstawiam poprawę tzw. tła i więcej powietrza 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 14 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2023 2 minuty temu, MariuszZ napisał: Obstawiam poprawę tzw. tła i więcej powietrza Ja stawiam na kulturę. @audiowit broń Cię panie nie słuchaj żadnych nagrań na żywo z głosem konferansjera bo objawi Ci się w pokoju w wyraźnej bryle. (i co wtedy zrobisz?) 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 14 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2023 Ja nic nie zakładam. Posłucham. Jak będzie zmiana to zastanowię się nad cardasami. W sumie dawno nie grzebałem w systemie. Słuchałem tylko, szczęśliwy, muzyki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 14 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2023 15 minut temu, MariuszZ napisał: Obstawiam poprawę tzw. tła i więcej powietrza A ja obstawiam wrażenie lekkości. Przede wszystkim w kieszeni z portfelem :). 1 godzinę temu, J4Z napisał: Tak jest, człowiek chcę dać coś od siebie, a oni przyjdą i popsują temat. Ja to w pracy zawsze zastanawiam się, gdzie jest ten pokój z napisem Oni. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zolt Napisano 14 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2023 (edytowany) 44 minuty temu, MariuszZ napisał: Obstawiam poprawę tzw. tła i więcej powietrza A wystarczyłoby tylko otworzyć okno. Edytowano 14 czerwca 2023 przez zolt Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 14 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2023 Oj jak miło że mam tylko jedne gniazda RCA we wzmacniaczu i DACu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 14 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2023 6 minut temu, Wing0 napisał: Oj jak miło że mam tylko jedne gniazda RCA we wzmacniaczu i DACu Ja mam więcej niż jedno. Wyłącznie wybrane selektorem jest aktywne, reszta nie jest. Oooo, jak mi miło, że nie muszę zakładać gumki na nieaktywne członki 😉 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 14 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2023 Nie wiem czy już padło to pytanie, bo nie śledzę wątku ale czy jeśli podłączymy do wszystkich gniazd źródła, to też nastąpi poprawa dźwięku? A co jeśli chodzi o wejścia cyfrowe? Też należy je zaślepiać? A jeśli mam 2 pary terminali i nie używamy jednego kompletu, to czy ich zaślepienie przyniesie jakiś wymierny wynik? Tak z innej beczki - czy próbował ktoś wyginać sobie małżowiny uszne w stronę kolumn? Gwarantuję niesamowite efekty. 3 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 14 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2023 Zastanawiam się nad metodologią. Najpierw założę 3 zaślepki na dac. Wyjścia rca są aktywne przez cały czas( gram na xlr). Jest w tym sens bo one mogą zbierać zakłócenia. Jest też wejście cyfrowe rca, którego nie używam i jest nieaktywne ( odłączone przez przekaźnik) ale też na wszelki wypadek zaslepię. I na tych wyjściach może być slyszalna zmiana. No bo sygnał z dac w pre zostaję wzmocniony czyli również zebrane ... fale, zakłócenia. Niby logiczne. Nielogicznym Jest tylko to, że taka zaślepka w żaden sposób nie ekranuje. Później zaslepię wejścia rca we wzmacniaczu. Tam są 2 rodzaje wejść. Direct i przez kondensator. Ja gram przez Direct i w tym czasie nadal aktywne są te z kondensatorem. Z tym, że fale trafiające na gniazda rca nie zostają już tak wzmocnione jak te po przejściu przez pre. Ale może efekt się zsumuje. No i w sumie będzie zaślepione wszystko. Zapomniałem, że mam jeszcze niezaslepione wyjścia rca w cd. No ale cd nie będzie brało udziału w teście. Odłączę je od pre. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2023 39 minut temu, Wito76 napisał: Ja to w pracy zawsze zastanawiam się, gdzie jest ten pokój z napisem Oni. Kiedyś nagrali piosenkę o nich. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 14 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2023 Od razu pomysł na nowy rodzaj zaślepek. Zaślepki xlr. No bo jak odłączę cd, to mam niezaslepione xlr ;). Ehhh kasa leży na ulicy. Trzeba się tylko schylić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2023 Oczywiście że są w sprzedaży zaślepki xlr. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 14 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2023 17 minut temu, KrólKiczu napisał: Nie wiem czy już padło to pytanie, bo nie śledzę wątku ale czy jeśli podłączymy do wszystkich gniazd źródła, to też nastąpi poprawa dźwięku? A co jeśli chodzi o wejścia cyfrowe? Też należy je zaślepiać? A jeśli mam 2 pary terminali i nie używamy jednego kompletu, to czy ich zaślepienie przyniesie jakiś wymierny wynik? Tak z innej beczki - czy próbował ktoś wyginać sobie małżowiny uszne w stronę kolumn? Gwarantuję niesamowite efekty. Absolutnie wszystkie wejscia i wyjscia. Wtedy jest najwieksza poprawa w dziedzinie braku slyszalnego ale niemierzalnego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zolt Napisano 14 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2023 (edytowany) Kwestia z małżowiną uszną to jest fakt i to robi mega robotę. Często to testowałem u siebie będąc pod dużym wrażeniem. Efekty są na tyle spektakularne, że dziś niejeden audiofil moze pozazdrościć koledze z podstawówki, któremu dokuczał z uwagi na odstające uszy. Edytowano 14 czerwca 2023 przez zolt Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 14 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2023 (edytowany) Wydajniejsze wysokie tony vs pomniejszenie głębi sceny, nie dziękuję Edytowano 14 czerwca 2023 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zolt Napisano 14 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2023 7 minut temu, Chyba Miro 84 napisał: Wydajniejsze wysokie tony vs pomniejszenie głębi sceny, nie dziękuję Tak odbierasz dźwięk przy zagiętych uszach? U siebie zauważam głównie więcej danych w średnicy/wyzszej srednicy. Niskie na podobnym poziomie, wysokie może lekko do góry, ale nieznacznie. Generalnie więcej szczegółów i dużo więcej dzieje się na średnicy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 14 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2023 (edytowany) Tak obserwuję ten temat oraz zmagania i ... mam wrażenie, że sezon ogórkowy w pełni. Dobrej zabawy życzę! Edytowano 14 czerwca 2023 przez Rega 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2023 Jaki ogórkowy, jak Diablo IV jest. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 14 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2023 Przyznaję, że miałem kłopot z wyborem utworu do testu. Miał być utwór z pełną orkiestrą, wokalami, nieźle nagraną. Wybór padł oczywiście na J.S.Bacha Christmas Oratorio pod batutą wspaniałego J.E. Gardinera chór i orkiestra. Pierwszy utwór. 8 min testu wystarczy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 14 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2023 Przed chwilą, audiowit napisał: Przyznaję, że miałem kłopot z wyborem utworu do testu. Miał być utwór z pełną orkiestrą, wokalami, nieźle nagraną. Wybór padł oczywiście na J.S.Bacha Christmas Oratorio pod batutą wspaniałego J.E. Gardinera chór i orkiestra. Pierwszy utwór. 8 min testu wystarczy. No i co tam Panie Witoldzie wykazał test? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 14 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2023 Szykuje nam się test małżowin usznych, niektórzy zapominają, że te u każdego mają inny kształt i rozmiar. Poza tym każdy ma też inny kształt kanałów słuchowych. Później się dziwią, że każdy ma inne wrażenia słuchowe jak se nagnie swoje klapiaki. 😁 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts