Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

18 085 tematów w tym forum

• 8 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 15,7k wyświetleń
  1. ODTWARZACZE SIECIOWE 1 2 3

• 64 odpowiedzi
    • 41,7k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,4k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
  2. Odtwarzanie w DVD

• 3 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 10,7k wyświetleń
    • 50 odpowiedzi
    • 12,7k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
  3. Ogarnijcie mi temat, proszę

• 2 odpowiedzi
    • 934 wyświetleń
  4. Ograniczenia DSD?

• 1 odpowiedź
    • 472 wyświetleń
    • 27 odpowiedzi
    • 4,6k wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 4,1k wyświetleń
  5. Ohm

• 5 odpowiedzi
    • 588 wyświetleń
  6. Okablowanie 1 2

• 39 odpowiedzi
    • 13,7k wyświetleń
  7. OKABLOWANIE

• 11 odpowiedzi
    • 3,7k wyświetleń
  8. okablowanie

• 0 odpowiedzi
    • 445 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,3k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Witam.Chce kupic jakis niedrogi odtwarzacz bluray do sypialni.Mam ogromny sentyment do Pioneer’a.Czy zakup starego Pioneer BDP-LX71 (za £200) ma jeszcze sens, czy lepiej kupic nowy jakis slim (niestety) Panasonic lub Sony do ok £300 -nie 4k.Jakos poczatkiem lat dwutysiecznych mialem dvd Pioneer, potem mialem plazme Pioneer i totalnie budzetowy odtwarzacz bluray Pioneer-BDP 140 ktory mam do dzis, ale ma ponad 15 lat i czasem szwankuje wiec nie nadaje sie do sypialni i ma byc wymieniony prawdopodobnie na Panasonic UB9000, bo Pioneer juz jest niedostepny nowy a do salonu chce 4k z dluzsza gwarancja, ale to jeszcze nie teraz(choc wiem, ze odtwarzacze znikaja z rynku wiec tez trzba sie decydowac) Strasznie mi sie podoba wizualnie ten LX71, glownie beda na nim odtwarzane plyty dvd i czasem bluray, ale generalnie bedzie uzywany dosc rzadko.Czy warto i czy w razie awarii da sie to gdzies naprawic czy na zlom?Dzieki.
    • To już coś. Jeszcze myślę, żeby zamiast bawić się w loterię może jednak kupić jakieś w miarę płaskie głośniki nasufitowe? Wtedy byłoby trochę większe pole do testowania. Ale musiałyby być naprawdę cienkie. Do tego jeszcze taka wariacja mi chodzi po głowie, czy nie możnaby tych trójkątnych ATM 202 postawić na szafie pod ścianą (wysokość niecałe 2m) dla efektu 'odbicia od sufitu'. Zgaduję, że nic poza estetyką tym nie ugram i pewnie lepiej powiesić je na tylnej ścianie, albo na suficie przy ścianie. Trzecia sprawa to okablowanie - jeśli dla przednich atmosów nie przeciągnę kabli przez przednią ścianę z TV to będę musiał zestaw 6 kabli przeciągnąć pod oknem, przez tylną ścianę do sufitu i w końcu przez sufit do głośników. Wtedy najdłuższy kabel wyszedłby mi ok. 11-12 m. Czy kabel grubości 1.5 mm² mi wystarczy? Myślałem o Melodika BWC2150
    • Hej Myślę, że to dobry kierunek. Emity 20 schodzą niżej i to zejście dalej jest spokojniejsze. Góra też nieco dokładniejsza, ale dalej jest raczej schowana  Z innych, fajnych opcji sprawdziłbym na pewno Buchardty P300 oraz Pylon Audio Diamond Monitor 18 mkII. To dwie bardzo ciekawe pary kolumn podstawkowych, z fajnym basem, dobrą średnicą i też lekko łagodniejszą górą, choć w Buchardtach szczegół jest interesująco zaprezentowany. Mają one też dużo szerszą scenę.  Rozważasz spojrzenie w tę stronę, czy chcesz pozostać przy Dynaudio? 
    • Jakie to były modele?  I słuchałeś u siebie, czy w salonie? 
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...