Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 672 tematów w tym forum

1. Zestaw stereo do pokoju 17m^2

• 18 odpowiedzi
    • 4,5k wyświetleń
  2. Dobre stereo do domu

• 14 odpowiedzi
    • 9,7k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
  3. Gramofon + Aktywne kolumny B&O

• 0 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,3k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 4,4k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
  4. pierwsze sensowne stereo

• 19 odpowiedzi
    • 4,6k wyświetleń
  5. Wzmacniacz do AE1

• 17 odpowiedzi
    • 4,1k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
  6. Wzmak vs Amp i jest problem :) 1 2 3

• 50 odpowiedzi
    • 7,7k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 5,3k wyświetleń
  7. Jbl 4311

• 4 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 3,7k wyświetleń
  8. Monitorki na biurko 1 2 3

• 50 odpowiedzi
    • 16,6k wyświetleń
  9. Marantz - różnice?

• 8 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
    • 35 odpowiedzi
    • 16,4k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Nakreśli ktoś walory brzmieniowe Atoll CD 50 Evolution zaintrygował mnie ten odtwarzacz. 
    • Wracam do Japonii i choć nie mam tego wiele na półkach, to jest tam takie cacko! Audio Lab Record 2012, DSD Mastering SACD 2000. Jakość nagrań to oczywiście kryształ,  to jest plyta wzorzec właściwie. Stopień szczegółowości informacji powala i jest świadectwem japońskiego podejścia do muzyki i jej nagrywania oraz wydawania. Od ilustracji, gdzie i z jakimi mikrofonami rozstawione były poszczególne duety w studiu, po takie dane jak użyty osprzęt np. System redukcji szumów  (dba 187), zasilanie (Sinano HSR Series), kable (Cardas Golden Cross) czy taśma (Scotch 206).... No comments...
    • Ścianki domku grają jak obudowa Harbeth’ów 😉
    • Witam poszukuję wzmacniacza dla T+a Tal 130 .Mam do dyspozycji salon połączony z kuchnią łączny wymiar 7.20x4.20x3.20 sam salon to 3.6x4.2 między nimi ścianki z szerokim przejściem o ile pamiętam 180cm dorzucam kilka zdjęć nie są aktualne bo moje dzieci to syfiarze 😅 i powoli wszystko wykańczamy. Do tej pory słuchałem ich z Marantz pm5005 ale coś mi z nim nie pasuje przy cichym słuchaniu powiedzmy do godz9 jest ok od godziny 10 dźwięk robi się męczący i niby czuć te pierwsze uderzenie perkusji ale najniższe rejestry jak by się gubiły szczególnie w nowszych mocno masterowanych utworach elektronicznych Z racji dalszego wykańczania kamienicy i drugiego bardzo drogiego hobby poszukuję na "początek" czegoś do 3000zł oczywiście używanego + parę groszy na ew serwis jestem bardziej melomanem niż audiofilem aczkolwiek nie trawie słuchania z byle czego cenię sobie detale ale sucha analityka mnie męczy  Jeśli chodzi o akustykę to będzie lekka adaptacja na suficie i walce w narożnikach ustawienie kolumn jestem skazany na tej ceglanej ścianie do poważniejszego słuchania odsuwam je od ścian na ok 60 cm  Jak chodzi o repertuar w zależności od humoru dość mocno zróżnicowany od orkiestrowej po starego rocka country czasem gospel na cięższej elektronice i klasycznym metalu kończąc   
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...