audiowit Napisano 7 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2022 Tego Technicsa jeszcze nie widziałem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iFi Audio Napisano 8 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2022 Absolutnie piękny! Jak kondensatory elektrolityczne się trzymają po takim czasie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 9 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 9 kwietnia 2022 Dzisiaj przyszedł czas na zajęcie się monster końcówka mocy z stajni Denona model POA-3000. Konstrukcja z początku lat 80 tych o mocy rms prawie 200w na kanał dla 8ohm. Nawet teraz taka moc wzmacniacza robi wrażenie. 34kg top elektroniki, elektrolity wielkości puszki do piwa, piękne wskaźniki vu. Generalnie nie przepadam za marką Denon ale ta końcówka jest warta uwagi. Potężny, dobrze kontrolowany bas, realistyczna średnica to może się podobać. Wykonanie bezkompromisowe, coś pięknego. 6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 9 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 9 kwietnia 2022 Pozazdrościć tylko sprzętów. 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 14 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2022 (edytowany) Nowe (stare) ,,konie w zaprzęgu,, Tym razem z lampowym woźnicą. Testy trwają. Edytowano 14 kwietnia 2022 przez Rega 9 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arko55 Napisano 14 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2022 (edytowany) Dzięki Kolegom dostałem na testy ciekawe klocki Wzmacniacz blue circle ręcznie składany oraz wspominany już na forum DAC Mach Edytowano 14 kwietnia 2022 przez Arko55 8 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 15 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2022 Będzie się działo 4 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 15 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2022 3 minuty temu, Audio Autonomy napisał: Będzie się działo Po Ci dwie makutry ? 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 15 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2022 (edytowany) Będzie ucierał ciasta na święta. @Audio Autonomy- nie będziesz musiał nowych skrzynek robić do kolumn? Zmieszczą się te niskotonowce? Jaka to srednica? Edytowano 15 kwietnia 2022 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 15 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2022 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: Po Ci dwie makutry ? Na święta wszystko się kojarzy z wypiekami @Rega obudowy oczywiście będą zupełnie nowe - zdecydowanie większe. Średnica tych maleństw to magiczne 18" 🤩 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 15 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2022 @Audio Autonomy mam nadzieję, że zapewnią Ci spodziewaną ilość basu. Ale z tym to bywa różnie. Wiem coś o tym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 15 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2022 No i dlaczego tylko dwa głośniki? Jedną kolumnę budujesz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 15 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2022 15 minut temu, Audio Autonomy napisał: Średnica tych maleństw to magiczne 18" Mam 18 " w Altecach , szerokość skrzynki 72 cm. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 15 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2022 @Rega takie potwory to już trzeba napędzać czymś konkretnym żeby to zagrało wystarczająco żwawo. Zobaczymy co z tego wyjdzie @gienas "dostawki" do basów widać w tle Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 15 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2022 @Audio AutonomyZe sprawdzonego źródła mam informację, ze coś w tym kierunku już zaczęło się dziać😉. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 15 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2022 @tomek4446 oboje lubimy duże zabawki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arko55 Napisano 15 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2022 @Audio Autonomy Zapytam z ciekawości jak duży pokój chcesz nagłośnić takimi wielkimi kolumnami? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 16 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2022 @Arko55 w tym momencie lekko ponad 20m2. Moim celem nie jest jednak zrobienie kolumn, które będą wywoływać trzęsienie ziemi. Dół ma być niski i zróżnicowany, a mają to zapewnić właśnie takie przetworniki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 16 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2022 (edytowany) 1 godzinę temu, Audio Autonomy napisał: @Arko55 w tym momencie lekko ponad 20m2. Moim celem nie jest jednak zrobienie kolumn, które będą wywoływać trzęsienie ziemi. Dół ma być niski i zróżnicowany, a mają to zapewnić właśnie takie przetworniki Przyznam że nigdy nie słyszałem aż tak dużych kolumn w małym pomieszczeniu, ale z moich doświadczeń monitory w dwudziestu paru metrach potrzebują faktycznie niewielkiego uzupełnienia subwooferem, ale małe podłogowe w okolicy 17m muszę korygować DSP ponad - 10dB bo dudnią. Na brak basu nie narzekalem nawet przy 2x13 (ale cm 😉, mimo to grały od 33Hz) Będę z ciekawoscia obserwował progres i kibicował 👍 Edytowano 16 kwietnia 2022 przez marcinmarcin Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 16 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2022 4 godziny temu, Audio Autonomy napisał: Dół ma być niski i zróżnicowany, a mają to zapewnić właśnie takie przetworniki OB? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 16 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2022 @Adi777 mam kilka pomysłów do sprawdzenia. Doły raczej będą w tradycyjnej obudowie, natomiast szerokopasmówki możliwe, że trafią do OB. Zobaczymy @marcinmarcin oczywiście dużo zależy od pomieszczenia i adaptacji akustycznej. Jednak z tych kolumn, które dane mi było słuchać, to tylko te z dużymi wooferami dawały efekt swobodnego odtwarzania dołu pasma. Małe przetworniki niestety nie są w stanie tego zapewnić. Będę dawał znać na bieżąco jak tam postępują prace 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 16 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2022 (edytowany) 1 godzinę temu, Audio Autonomy napisał: Jednak z tych kolumn, które dane mi było słuchać, to tylko te z dużymi wooferami dawały efekt swobodnego odtwarzania dołu pasma. Małe przetworniki niestety nie są w stanie tego zapewnić. A monitory plus subwoofery? Słuchałeś może takich połączeń? Edytowano 16 kwietnia 2022 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 16 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2022 Tak, to jest jakieś rozwiązanie, ale jakoś nie potrafię się do niego przekonać. Wolę jednak klasyczne stereo. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 16 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2022 Po kilkunastu godzinach testow wniosek - lepiej sprawdzają się z tranzystorem, choć z lampą tez jest ok. 7 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 16 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2022 Roman ależ ładny tam na dole Sansui stoi :). Mieli kiedyś gust odnośnie wyglądu. Dziś widziałem nowy wzmacniacz Rose matko no masakra jak na targu. Wszystkiego po trochu takie wymuszone vintage.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts