audiowit Napisano 1 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 1 czerwca 2023 Nauczyłem się w audio słuchać, a później patrzeć na cenę. Oczywiście w większości przypadków wraz ze wzrostem ceny idzie jakość. Ale tylko w większości. Vienny niestety miały zawsze swój pomysł na dźwięk... No szkoda. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 1 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 1 czerwca 2023 (edytowany) Ja bym sie z tym wzrostem jakosci wraz ze wzrostem ceny nie zgodzil. No ale to tylko ja🤭 Edytowano 1 czerwca 2023 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 1 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 1 czerwca 2023 Adam już wie. Daję moją głowę uciąć. 3 godziny temu, kaczadupa napisał: Przyjemny powiew powietrza na wysokich, ciepła nasycona średnica i zdrowy fundament basowy. A przy tym wcale nie mulą A kupi, o ile, to portfelem. Osłuchany chłop😃, ale i smak swój zna. Czekam na ostateczny opis, Twoje Adam obserwacje i jedziemy dalej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 1 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 1 czerwca 2023 Jeszcze nie wiemy jak wypadło porównanie z prawdopodobnie najlepszym monitorem na świecie. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 1 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 1 czerwca 2023 Masz na myśli Dali Menuet ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 1 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 1 czerwca 2023 Mam na myśli ATC, których posiadacze mimo odsłuchu wielu innych kolumn nie zmieniają ich na inne. Wcale się nie dziwię bo to świetne kolumny. Ale do rzeczy, jak tam porównanie? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 1 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 1 czerwca 2023 (edytowany) Tutaj na forum mamy użytkownika (nie będę wskazywał nick-a) ,u którego widziałem na zdjeciu "powlekane" 🤣 kolorem niebieskim, nie tylko membrany (wysoko i nisko- tonowe), ale także całe obudowy. Gdzieś tu na forum pewnie jeszcze wisi ta fotka To jest użytkownik który regularnie pisze tutaj, wiec może sie wypowiedzieć na ile taki zabieg wpływa na dzwiek To tak apropo tuningowania fabrycznych przetworników. Myślę ze była by to cenna wiedza dla innych Edytowano 1 czerwca 2023 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 1 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 1 czerwca 2023 22 minuty temu, soberowy napisał: Ale do rzeczy, jak tam porównanie? Skala, potęga brzmienia dla Vienna, bardzo, bardzo duża różnica. Wiecej smaczków na średnicy i chyba lepsza artykulacja na Vienna. Góra bardziej napowietrzona na Vienna. Dynamika dla Vienna. Temperatura środka - wyraźnie cieplej na Vienna - wokale mają większy ciężar na Vienna. Przestrzeń, wiadomo mały pokoik, brak profesjonalnej adaptacji, trochę ratuję się bliskim polem itp. ale u mnie! ATC chyba czytelniej pokazują dalsze wybrzmienia. Przy cichym słuchaniu ATC z obecnym piecem grają za lekko, za to Vienna przy cichym słuchaniu łapie dobrą równowagę z Expo. Środek bardziej wypchnięty z ATC. W obecnym systemie "suche" czy rozjaśnione realizacje na ATC są "niesłuchalne", za to Vienna ładnie je dociąża, dodaje wypełnienia i ciepła. ATC zyskuje przy dobrych realizacjach ponieważ w akustyce odbieram ich barwy w obecnym systemie jako te lepiej uchwycone, te "prawdziwe", chociaż zdaję sobie sprawę, że 90 % osób powie, że środek ATC z Expo jest niedoważony, za lekki - kwestia dyskusyjna i mocno subiektywna. 6 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 1 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 1 czerwca 2023 @kaczadupa Adam, podsumowując: Vienny lepsze we wszystkich kategoriach, ale ATC ostatecznie wygrały. Chyba nikt się nie łudził, że wystarczy przebić ATC w każdym aspekcie, żeby je zepchnąć z tronu? 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 1 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 1 czerwca 2023 1 godzinę temu, kaczadupa napisał: ATC zyskuje przy dobrych realizacjach ponieważ w akustyce odbieram ich barwy w obecnym systemie jako te lepiej uchwycone, te "prawdziwe", Rafał, nie czytasz! 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 1 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 1 czerwca 2023 1 godzinę temu, kaczadupa napisał: 90 % osób powie, że środek ATC z Expo jest niedoważony, za lekki Adam, nie czytasz! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 1 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 1 czerwca 2023 Rafał, to ważniejsze są moje uszy czy np. Twoje odnośnie mojego systemu ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 1 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 1 czerwca 2023 (edytowany) Adam, sam n 12 minut temu, kaczadupa napisał: Rafał, to ważniejsze są moje uszy czy np. Twoje odnośnie mojego systemu ? Dla mnie - moje. Poza tym, 90% to miażdżąca przewaga. Ale przyjmuję do wiadomości, że te 10% poparcia wystarczy partii rządzącej do wygrania wyborów. Edytowano 1 czerwca 2023 przez Rafał S 4 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FX486 Napisano 2 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 2 czerwca 2023 Dodaję mój setup:) 9 5 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 2 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 2 czerwca 2023 1 minutę temu, FX486 napisał: Dodaję mój setup:) Wow. Jakbym ogladal zdjecia z audio show 😍 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 2 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 2 czerwca 2023 (edytowany) 4 minuty temu, FX486 napisał: Dodaję mój setup:) Kolega lubi Aphex Twin? Edytowano 2 czerwca 2023 przez Adi777 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FX486 Napisano 2 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 2 czerwca 2023 8 minut temu, Adi777 napisał: Kolega lubi Aphex Twin? No pewnie, że lubię 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 2 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 2 czerwca 2023 Dnia 30.05.2023 o 19:45, elektron6 napisał: W wolnej chwili trzeba rozpakować, posłuchać, ocenić. Zobaczymy czy nowe brzmi lepiej od starego:) Bardzo fajne 😍 szczerze jestem ciekawy jak grają. Kosztują chyba tyle co dwie wioski w Afryce. Już podłączone? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 2 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 2 czerwca 2023 10 minut temu, Bebop napisał: Kosztują chyba tyle co dwie wioski w Afryce. 🤣 Ty to umiesz poprawić humor jednym zdaniem haha 👍 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 2 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 2 czerwca 2023 @FX486 Zacnie to wygląda. Robi wrażenie! 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FX486 Napisano 3 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 3 czerwca 2023 15 godzin temu, lysy napisał: @FX486 Zacnie to wygląda. Robi wrażenie! Dzięki! Projekt jeszcze nie jest w 100% ukończony, ale i tak gra już bardzo ładnie 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 4 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2023 Nowe /tymczasowe/ miejsce , trza było się zaadoptować sprzętowo. Teraz słucham na : 9 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 4 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2023 (edytowany) @tomek4446, ponoć z tweeterami do środka lepiej (inny rozkład odbić fal od przedniej ścianki). Choć i tak nie wiem czy zagra - za dużo gałek we wzmacniaczu;). Rozkręć trochę i cyknij fotkę/filmik, ile wskazują VU-metery. Edytowano 4 czerwca 2023 przez Kraft 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 4 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2023 I niech ktoś jeszcze powie złe słowo o tanich meblach z Ikei. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 4 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2023 (edytowany) 34 minuty temu, Asia napisał: I niech ktoś jeszcze powie złe słowo o tanich meblach z Ikei. Byłem kiedyś stolarzem. Czasem "po godzinach" dorabiałem sobie składając komuś właśnie meble z Ikei. Zdarzyło się raz, że miałem do rozłożenia i ponownego zmontowania kuchnię ichniejszej produkcji. Jakość wykonania tych mebli była taka, że po rozmontowaniu nie dawało się tego drugi raz złożyć 🤪. Edytowano 4 czerwca 2023 przez KrólKiczu 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts