Chyba Miro 84 Napisano 17 marca 2021 Udostępnij Napisano 17 marca 2021 (edytowany) Nie pytaj po ile te audiofilskie ceramiczne kolumny. Nie zdziwiłbym sie gdyby 30.000zł! Edytowano 19 marca 2021 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 17 marca 2021 Udostępnij Napisano 17 marca 2021 No za tak nowatorsko poprowadzony tunel bassreflexu cena musi być ;) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj-robson Napisano 18 marca 2021 Udostępnij Napisano 18 marca 2021 (edytowany) Ja myślę, że ta buda ma możliwość zamknięcia, a ten górny mały otwór jest celowo przygotowany na upgrade o wysokotonowy. I do tego biały kabel zasilający, bo na czarnym w ogóle nie będzie grać. Edytowano 18 marca 2021 przez dj-robson Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 18 marca 2021 Udostępnij Napisano 18 marca 2021 48 minut temu, dj-robson napisał: Ja myślę, że ta buda ma możliwość zamknięcia Ja tez tak myślę ze polepszy to odbiór dzwieku ale wszystko zależy od tego Kto "zamyka" 😋😎☺️🤩 Bo zamkniecie wymaga osób trzecich Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 18 marca 2021 Udostępnij Napisano 18 marca 2021 Tak, tak dużo zależy od tego jakim instrumentem dysponuje zamykający Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 19 marca 2021 Udostępnij Napisano 19 marca 2021 Jutro moje lampy jadą do upgradu , postanowiłem przejść na vintage w pełnym tego słowa znaczeniu. Zawsze byłem ciekaw jak zagrają Alteci / 1969 r./ z Sony V5 / 1978 r./ . Do tego dorzuciłem magnetofon Yamaha K - 1020 i drapaka JVC QL-A7 i postanowiłem odpocząć od cyfry / choć jak by mi przeszło , to pod Sonkę jest podpięty Pioneer , RME , CD /. Od godziny słucham gramofonu /pre phono Sony / i jest ................ ZAJEBIŚCIE !!! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 19 marca 2021 Udostępnij Napisano 19 marca 2021 16 minut temu, tomek4446 napisał: i jest ................ ZAJEBIŚCIE !!! tak jest jak napisałeś Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stream Napisano 19 marca 2021 Udostępnij Napisano 19 marca 2021 No i te wrażenia wizualne! Super! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 19 marca 2021 Udostępnij Napisano 19 marca 2021 Zdjęcie tego nie oddaje ale teraz , przy przyćmionym świetle podświetlenie Sonki daje fajny ciepły nastrój. ostatnio była dyskusja co to znaczy " muzykalne " brzmienie ? Zapraszam , to co teraz słyszę to jest właśnie to , rozlewający się dźwięk po całym pokoju , cieplutki , otulający , właśnie leci L. Cohen ..... ech Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 19 marca 2021 Udostępnij Napisano 19 marca 2021 Ten soniak jest przepiękny Czy hebelki wydają mlaśnięcie ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 19 marca 2021 Udostępnij Napisano 19 marca 2021 (edytowany) Wydają i to jakie Wszystkie gałeczki są skokowe / choć to na wskroś nie audiofilskie / , zawsze mam jakąś dziecięcą radość czując pod pacami te przeskoki gałek. Ten Soniak to wersja Monster , 20 kg. żywej wagi / 7 kg . trafo / , przyjmuje kolumny od 4-16 OHM , ma 2x 85 W . Jak sprawdziłem, czy działa z RME to musiałem zmniejszyć sygnał na wyjściu z 13 dB / tak mam na lampach/ na 4 dB , bo na 13 było cholernie głośno , a i teraz gałka Volume jak jest na 8-mej robi się głośno. No i zero przydźwięku Edytowano 19 marca 2021 przez tomek4446 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 19 marca 2021 Udostępnij Napisano 19 marca 2021 @tomek4446 - nie ma to jak dotyk vintage😊, Widać, słychać i czuć (przy dotknięciu) w jak najlepszym tego słowa znaczeniu! @Fafniak - lubisz hebelki? Te są na sprzedaż. W komplecie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 19 marca 2021 Udostępnij Napisano 19 marca 2021 6 minut temu, Rega napisał: lubisz hebelki? Te są na sprzedaż. W komplecie. OD małego. Do dziś pamiętam jak siedziałem u wujka gdzieś w rogu mieszkania i przełączałem hebelki słuchając ich mlaskania. Wujek tylko prosił żeby bawić sie na wyłączonym sprzęcie 🤣 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 19 marca 2021 Udostępnij Napisano 19 marca 2021 Mam to samo z wnuczkiem. Kiedy tylko może to nie odmówi sobie przełączania hebelków. Może i pół godziny przełączać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 19 marca 2021 Udostępnij Napisano 19 marca 2021 To przekaż mu że jest taki jeszcze jeden Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 19 marca 2021 Udostępnij Napisano 19 marca 2021 5 minut temu, Rega napisał: Widać, słychać i czuć (przy dotknięciu) w jak najlepszym tego słowa znaczeniu! Wiesz co Roman , tak sobie słucham i przyszła mi do głowy taka myśl. Po cholerę mi ta pogoń ,skoro to teraz słyszę sprawia tyle radości , takiej prostej , ludzkiej . Ładny ten Pioneer , kurde ile trzeba dzisiaj zapłacić za takie wykonanie ? Dzisiaj , ludziska się podniecają , bo panel jest aluminiowy Jak patrzę na wykonanie przełączników, gałek , hebelków Sony , z tymi wszystkimi frezami , karbowaniem , powierzchnia szczotkowana przechodząca w połysk , szkło zamiast plastiku i że to wszystko idealnie do dzisiaj działa , to mam wrażenie , że zamiast przeć do przodu to my się cofamy . @elektron6 chyba również podziela moje zdanie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 19 marca 2021 Udostępnij Napisano 19 marca 2021 @tomek4446mam to z Tandbergiem - nie dość że nie moge sie napatrzeć to gra lepiej niż ....... Nie powiem co bo mógłbym sie komuś narazić🤣 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 19 marca 2021 Udostępnij Napisano 19 marca 2021 Przed chwilą, Rega napisał: mam to z Tandbergiem Roman Ty mnie nie wkurzaj , szukałem Tanberga w ubiegłym roku , jest piękny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 19 marca 2021 Udostępnij Napisano 19 marca 2021 (edytowany) Tomek, mam go od ponad pięciu lat, a propozycji kupna było już kilkadziesiąt. Pomimo, że wszystko ma swoją cenę, to on zostanie u mnie jeszcze długo. Zanim trafił do mnie to odstał swoje 20 lat na strychu nieużywany, a wcześniej używano go też ok 20 lat. Wewnątrz wygląda jak nieużywany. Edytowano 19 marca 2021 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 19 marca 2021 Udostępnij Napisano 19 marca 2021 https://www.fryderykdanielczykstore.com/kategoria-produktu/audio/amplitunery/ pomijając ceny , fajny skład sprzętu starego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 19 marca 2021 Udostępnij Napisano 19 marca 2021 14 minut temu, Rega napisał: @tomek4446mam to z Tandbergiem - nie dość że nie moge sie napatrzeć to gra lepiej niż ....... Nie powiem co bo mógłbym sie komuś narazić🤣 Zazdroszczę. Piękny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 19 marca 2021 Udostępnij Napisano 19 marca 2021 @Kubakk - masz rację skład niezły. Niestety, nie wszystkie wintage grają tak jak wyglądają. Są też i ,,zakały,,. Weź pod uwage to że te, które cieszą dźwiękiem do teraz to w czasach swojej świetności należały do sprzetów z górnej półki i nie każdego było na nie stać. @HQ150 - dziękuję. Od pieciu lat niezmiennie mi się podoba. A i z odpowiednimi kolumnami to dźwiek nie do opisania. U mnie często w komplecie z nie młodszymi KEF 107 reference. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 19 marca 2021 Udostępnij Napisano 19 marca 2021 8 minut temu, Kubakk napisał: pomijając ceny , fajny skład sprzętu starego Fajna strona , dzięki za link. Jak zobaczyłem ile moja Sonka / też po całkowitym przeglądzie / tam kosztuje , to moje ego gwałtownie wzrosło Właśnie się zastanawiam , czy od jutra nie przejdziemy jednak na " Pan " Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 19 marca 2021 Udostępnij Napisano 19 marca 2021 Potwierdzam to jak kiedyś produkowano sprzęt to jest po prostu sztuka. Piękny design, super materiały i wysokie walory muzyczne. Kto ma w swojej kolekcji przynajmniej średniej klasy sprzęt z lato 70/80- tych to wie o co chodzi. W tym Tandbergu warto sprawdzić pomarańczowe elektrolity Frako - lubią mieć upływowość. Po wymianie będzie grał jeszcze lepiej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 19 marca 2021 Udostępnij Napisano 19 marca 2021 (edytowany) @elektron6 - chyba już ktoś to zrobił. Większość elektrolitów to Jantzen Audio. Kiedy go otworzyłem po raz pierwszy to wewnątrz nie było grama kurzu. Niemożliwe po 40 latach od wyprodukowania. Stąd wnioskuję że ktoś o niego zadbał. Edytowano 19 marca 2021 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts