tomek4446 Napisano 19 maja 2022 Udostępnij Napisano 19 maja 2022 13 minut temu, lpomis napisał: kurczę, bo ja myślałem, że to kablami się robi. Tak pisali na sterełoikolorowo i hifi philozophy A ? Kablami powiadasz ? W streoikolorowo ? No to powodzenia A z drugiej strony jak kablami to mam sporą szansę , bo drutów to mam .... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 19 maja 2022 Udostępnij Napisano 19 maja 2022 A najbardziej ostry dźwięk Tomek otrzymuje stosując drut kolczasty😉 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolkos Napisano 19 maja 2022 Udostępnij Napisano 19 maja 2022 Dnia 18.05.2022 o 17:57, lpomis napisał: Zerwałem poniemieckie dechy w pokoju. SZYBKO, JAKI KABEL SIECIOWY KUPIĆ POD AUDIO bo zaraz legary i podłogę kładę!!!??? Tylko taki nie za tani, żeby na lata starczył! Ja mam podobną sytuację z podłogą i mam nadzieję, że jeśli zamiast desek i pustej przestrzeni pod nimi pojawi się beton, to bas się pojawi jak trzeba? Ciekaw jestem jak to się u Ciebie poukłada? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iFi Audio Napisano 24 maja 2022 Udostępnij Napisano 24 maja 2022 Dnia 18.05.2022 o 17:57, lpomis napisał: Zerwałem poniemieckie dechy w pokoju. SZYBKO, JAKI KABEL SIECIOWY KUPIĆ POD AUDIO bo zaraz legary i podłogę kładę!!!??? Tylko taki nie za tani, żeby na lata starczył! Czy to miał być szybki, weekendowy remoncik? U mnie zawsze się to tak kończy 🤣 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 24 maja 2022 Udostępnij Napisano 24 maja 2022 @iFi Audio - zgadza się. Miało być malowanko, nowa roletka, ogólne „budżetowe” odświeżenie pokoju. Ale coś mi te panele tak zaczęły skrzypieć. No i zajrzałem pod nie. A tam sypiące się dechy. Nie było wyjścia PS Ceny drewna są CHORE! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 24 maja 2022 Udostępnij Napisano 24 maja 2022 Dnia 19.05.2022 o 13:30, tomek4446 napisał: Dnia 19.05.2022 o 12:43, lpomis napisał: Bardziej zależy mi nie ukrywam na wysycaniu źródeł pozornych O , kur..a ! To ja też swoje 3 grosze wrzucę. No o curwa. Wiem jak to zabrzmi, ale mieliście do czynienia z Oyaide Tunami GPX Re V2 lub V1? Nie? To koniecznie wypożyczcie 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 25 maja 2022 Udostępnij Napisano 25 maja 2022 (edytowany) Wojtek , to może OSB 26mm np. . Pzdr Ps . Pewnie już skończyłeś więc ... Edytowano 25 maja 2022 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 25 maja 2022 Udostępnij Napisano 25 maja 2022 8 godzin temu, DiBatonio napisał: Oyaide Tunami GPX Re V2 lub V1? W tej kwocie właśnie skompletowałem koledze system Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 25 maja 2022 Udostępnij Napisano 25 maja 2022 Podobno do inwigilacji 😂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 25 maja 2022 Udostępnij Napisano 25 maja 2022 (edytowany) Takie coś zawitało u mnie na tydzień . Zasilające : 2 modele DH Labs i Nordost. Oraz IC Pad Genesis Głośnikowe Oasis8 i Eclipse mini 8 od Wireworld. Ps raczej nie pokuszę się o opisy , bo nie potrafię ewentualnie dam znać iktory mi przypadł do gustu. Ale że guzik mam w domu więc pewnie większość 😁 Edytowano 25 maja 2022 przez Dedal75 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 25 maja 2022 Udostępnij Napisano 25 maja 2022 6 godzin temu, PaVson napisał: można wiedzieć jaki system? Mój ulubiony Nad 3100 + Yamaha CDX-750 e + kolumny Grundig / chyba 650 ale nie jestem pewien , nie zwracam uwagi na nazwy tylko jak to gra/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzofan Napisano 26 maja 2022 Udostępnij Napisano 26 maja 2022 Pomieszczenie i system prawie skończone. Hejterów zapraszam do komentowania 11 6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 26 maja 2022 Udostępnij Napisano 26 maja 2022 No i w końcu coś Jeszcze te panele trzebaby wymienić... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 26 maja 2022 Udostępnij Napisano 26 maja 2022 Priorytet dla dźwięku... nie dla obrazu 👍😎 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzofan Napisano 26 maja 2022 Udostępnij Napisano 26 maja 2022 5 minut temu, audiowit napisał: No i w końcu coś Jeszcze te panele trzebaby wymienić... Te na podłodze czy inne miałeś na myśli? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 26 maja 2022 Udostępnij Napisano 26 maja 2022 Inne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzofan Napisano 26 maja 2022 Udostępnij Napisano 26 maja 2022 Tutaj polegam na @Bartek Chojnacki i jeśli powiedział że zostają to tak musi być Pomierzone wszystko więc jest optymalnie. Teraz czekam na specjalne dyfuzory na odbicia boczne Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 26 maja 2022 Udostępnij Napisano 26 maja 2022 W każdym razie jaka miła odmiana od sprzętu ogólnie uznanego na tym forum 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 26 maja 2022 Udostępnij Napisano 26 maja 2022 1 godzinę temu, muzofan napisał: Pomieszczenie i system prawie skończone. Hejterów zapraszam do komentowania Mi się podoba ! no i masz nawet ładny fortepian, klasa:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 26 maja 2022 Udostępnij Napisano 26 maja 2022 (edytowany) Kark by mnie bolał od zadzierania głowy do góry przy oglądaniu TV. Ale jak ma być głównie muzyka to do przełknięcia. Technicznie to na pewno sprzętów by tak nie pakował do tej szafeczki, ale jednemu się grzeje, drugiemu mniej... Zwróć na to uwagę i reaguj jak będzie za gorąco. Edytowano 26 maja 2022 przez Butler 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzofan Napisano 26 maja 2022 Udostępnij Napisano 26 maja 2022 Po pierwsze to tv jest pochylony. Po drugie i tak go nie oglądam, jest na wszelki wypadek 🤣. Nie musisz martwić się o moją elektronikę. Szafka nie ma pleców i jest spory luz między klockami. Końcówka mocy ma zapas a ATC nie są trudnym dla niej obciążeniem. Po 3 godzinach grania ze średnią 80 dB radiatory są jedynie dobrze ciepłe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 26 maja 2022 Udostępnij Napisano 26 maja 2022 W każdym razie w końcu sprzęt i jego rozstawienie takie jak powinno być: ). Gratulacje!!! 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 26 maja 2022 Udostępnij Napisano 26 maja 2022 8 minut temu, muzofan napisał: Po pierwsze to tv jest pochylony. Po drugie i tak go nie oglądam, jest na wszelki wypadek To czy pochylony to nieistotne. Jak pisałem, jak muza priorytet to nie ma tematu. Dla oglądania na co dzień takie mocowanie TV jest bardzo niekomfortowe. 9 minut temu, muzofan napisał: Nie musisz martwić się o moją elektronikę. Absolutnie się o nią nie martwię. Nie każdy jednak przyjmuje te aspekty do wiadomości i moją uwagę bardziej potraktuj ją jako pro-formę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 26 maja 2022 Udostępnij Napisano 26 maja 2022 1 godzinę temu, muzofan napisał: Hejterów zapraszam do komentowania Gratuluję. System marzenie. Uwagę moją zwrócił fakt, że monitory w studiach tej firmy częściej montowane są "tweeterami" na zewnątrz. Przypuszczam, że jest to w instrukcji opisane. Ma to jakieś znaczenie? Są różnice w odbiorze muzyki? Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzofan Napisano 26 maja 2022 Udostępnij Napisano 26 maja 2022 3 minuty temu, MariuszZ napisał: Gratuluję. System marzenie. Uwagę moją zwrócił fakt, że monitory w studiach tej firmy częściej montowane są "tweeterami" na zewnątrz. Przypuszczam, że jest to w instrukcji opisane. Ma to jakieś znaczenie? Są różnice w odbiorze muzyki? Pozdrawiam. Nie mogę się tu zgodzić 😉. Ustawione jak zalecił producent i na wystawach też są średniaki bliżej środka. Z racji faktu że 60 kg waży sztuka to nie próbowałem ustawić odwrotnie 😁 18 minut temu, audiowit napisał: W każdym razie w końcu sprzęt i jego rozstawienie takie jak powinno być: ). Gratulacje!!! Dzięki za miłe słowo😊. Właściwe ustawienie zg i ingerencja akustyczna warta każdych pieniędzy i zaangażowania. 12 minut temu, MariuszZ napisał: Gratuluję. System marzenie. Uwagę moją zwrócił fakt, że monitory w studiach tej firmy częściej montowane są "tweeterami" na zewnątrz. Przypuszczam, że jest to w instrukcji opisane. Ma to jakieś znaczenie? Są różnice w odbiorze muzyki? Pozdrawiam. Dziękuję 😊. Starałem się 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts