Audio Autonomy Napisano 1 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 1 stycznia 2023 Adi, nie masz zwidów - dolna półka jest faktycznie lekko ugięta Jeżeli chodzi o odgrody, to udało mi się zejść do 25Hz (oczywiście z aktywnym dołem). Muzofan, staram się cały czas 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 1 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 1 stycznia 2023 5 godzin temu, Audio Autonomy napisał: Tak się zmienił mój system w ciągu 5 ostatnich lat. Zostało jeszcze dużo do zrobienia, ale chyba jest jakiś progress Dual 1228 -> Lenco L75 Pre gramofonowe z NAD 312 -> preamp DIY Hybryda na 6SN7 -> Onkyo A927 + Crown XTi2000 Marantz CD6000 -> zlampizowamy Denon DCD1450ar Odgrody -> lepsze odgrody Akustyki brak -> jakaś tam adaptacja jest Bardzo to elegancko wyglada pewnie tez tak brzmi. Kurcze juz bym sie cieszyl gdybym tylko takie pomieszczenie mial . 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzofan Napisano 2 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 2 stycznia 2023 Jajnie gra @J4Z😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 4 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2023 Trafo, które wygląda jak wyjęte z zatopionego okrętu podwodnego, a gra mi już wiele lat i nie zamierzam go zmieniać. Zresztą to prezent od Kolegi @Rega Teraz dostało nowy kabelek wejściowy. Kolor oplotu nie mógł być inny 2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 4 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2023 47 minut temu, Audio Autonomy napisał: Trafo, które wygląda jak wyjęte z zatopionego okrętu podwodnego, a gra mi już wiele lat i nie zamierzam go zmieniać. Grzesiek , jakoś mam większe zaufanie do starych tak właśnie wyglądających urządzeń ,niż tych nowych błyszczących. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 4 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2023 Bardzo dobre trafo! Co ważne o realnie podanej mocy. Super! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 5 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2023 (edytowany) W temacie o Zlotach była ostatnio sonda na zlotowe objawienie. Zdaje się, że bezapelacyjnie wygrały kolumny mało znanej firmy Qln. Zacząłem myśleć o tym, co te kolumny konstrukcyjnie wyróżnia na tle konkurencji. Wychodzi na to, że obudowy. Raz, że są pościnane i pochylone, dwa, że mają nietypową, warstwową konstrukcję ścianek. Patent ze ściankami zwie się Qboard® i polega na przełożeniu dwóch warstw masywnych płyt warstwą lepko-sprężystą, która eliminuje drgania ścianek zamieniając je w ciepło. Technologia rzadka, ale nie unikatowa. Podobne rozwiązanie stosuje w swoich droższych kolumnach firma Q Acoustics. U niej nosi nazwę Gelcore™, a pomysłodawca patentu i konstruktor pracujący dla Q Acoustics, Karl Heinz Fink uważa, że tak skonstruowana obudowa jest dla dobrego brzmienia równie ważna jak jakość głośników (przeciętny głośnik w dobrej obudowie zagra lepiej niż dobry głośnik w obudowie przeciętnej). No to poszedłem tym tropem i nabyłem parkę Q Acoustics Concept 20. To chyba najtańsza opcja wypróbowania "niegrającej' obudowy, a przy okazji zapoznania się z wizją dźwięku kolumnowego guru, którym bez wątpienia jest Fink. Edytowano 5 stycznia 2023 przez Kraft 6 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 5 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2023 Ok. A kiedy oficjalny test? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 5 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2023 @Kraft czyżby nowa audiokultura na stx ach nie będzie testowana? i jakudało ci się wkleić zdjęcia do ch….? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 5 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2023 9 minut temu, MarcKrawczyk napisał: @Kraft czyżby nowa audiokultura na stx ach nie będzie testowana? i jakudało ci się wkleić zdjęcia do ch….? STX included przyjadą chyba jutro. Zdjęcia wkleiłem według przepisu kolegi @J4Z przez https://imgbox.com/. 1 godzinę temu, Chyba Miro 84 napisał: Ok. A kiedy oficjalny test? Nie wiem. Wiem za to, że nie żałuję zakupu. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 5 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2023 A moze porównanie w/w? W formie testu Np. "Szybka dwójka" 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 5 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2023 21 minut temu, Kraft napisał: nie żałuję zakupu. Ale to chyba nie do salonu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzofan Napisano 5 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2023 Takie małe to chyba do sypialni, do plumkania 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 5 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2023 54 minuty temu, J4Z napisał: Wyglądają na głębokie. Dlatego, że są wąskie. Woofer ma 12 cm. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 5 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2023 2 godziny temu, Rafał S napisał: Ale to chyba nie do salonu? Do słuchania muzyki. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 6 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 6 stycznia 2023 (edytowany) @MarcKrawczyk, nic się nie chwalisz, a podobną, warstwową konstrukcje ścianek co Concepty mają Twoje Gato (zwie się to u nich FusedMASS). Edytowano 6 stycznia 2023 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 6 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 6 stycznia 2023 32 minuty temu, Kraft napisał: nic się nie chwalisz, a podobną, warstwową konstrukcje ścianek Nie chce nic mówić , ale oddałbym do serwisu , bo cóś się rozwarstwia ......😂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 7 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2023 @Kraft to dobrze, czy źle? Bo widzę, że są tu miłośnicy @tomek4446 zastosowania uszczelek do okien i się z nas nabijają… Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 7 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2023 Tomek niech lepiej uważa, żeby mu spawy w Altecach nie puściły;) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 7 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2023 11 minut temu, MarcKrawczyk napisał: Bo widzę, że są tu miłośnicy @tomek4446 zastosowania uszczelek do okien i się z nas nabijają… O cholera adwersarz inteligentny , trzeba spadać 😃 8 minut temu, Kraft napisał: Tomek niech lepiej uważa, żeby mu spawy w Altecach nie puściły;) Prędzej piekło zamarznie niż ...... 😄 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 7 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2023 (edytowany) Ostatnio dochodzę do wniosku, że w pewnym wieku człowiek nie powinien już zmieniać swoich zachowań, bo to niezdrowe. Bezpieczniej jest trzymać się starych przyzwyczajeń i zasad. A moje zasady są proste: nowy rok - nowy wzmacniacz lub nowe kolumny. Napiszę więcej, jak już coś kupię. Jestem blisko. Edytowano 7 stycznia 2023 przez Rafał S 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 7 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2023 Blisko...nowego wzmacniacza czy kolumn?😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 7 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2023 13 minut temu, Rafał S napisał: A moje zasady są proste: nowy rok - nowy wzmacniacz lub nowe kolumny. Napiszę więcej, jak już coś kupię. Jestem blisko. Idąc tym tropem to ja już powinienem przekazywać mojego SN3 nowemu właścicielowi. I było blisko ale dzisiejszy aerobik z przepinaniem bananków między Exposure 3510 a Naimem jednak dla Naima. Teraz już najwyższy czas na deser i Cyrusa Classic AMP. 2 minuty temu, Amarok napisał: Blisko...nowego wzmacniacza czy kolumn?😉 Zakochany w pięknej Włoszce więc można mu wybaczyć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 7 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2023 3 godziny temu, Amarok napisał: Blisko...nowego wzmacniacza czy kolumn?😉 Szukałem kolumn, znalazłem wzmacniacz - życie. Teraz muszę do niego wybrać kolumny. Dlatego napisałem "lub" - żeby objęło to ewentualną wymianę obydwu elementów toru. Nie tak miało być, lecz cóż... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 7 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2023 3 godziny temu, Rafał S napisał: się starych przyzwyczajeń i zasad. A moje zasady są proste: nowy rok - nowy wzmacniacz lub nowe kolumny. I tak co rok? 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts