slaw0001 Napisano 5 marca 2022 Udostępnij Napisano 5 marca 2022 (edytowany) Ma dziewczyna pomysły i możliwości. Godne polecenia. https://tidal.com/album/208378929 Edytowano 5 marca 2022 przez slaw0001 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 5 marca 2022 Udostępnij Napisano 5 marca 2022 Dla fanów Led Zeppelin. Beth Hart z nową płytą " A tribute to Led Zeppelin ". Byłem na koncercie tej Pani , niezwykle żywiołowa i w każdy koncert wkłada mnóstwo serca , nie ma odwalania pańszczyzny. Moim zdaniem rozstanie muzyczne z Bonamassą wyszło jej na dobre. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 5 marca 2022 Udostępnij Napisano 5 marca 2022 tak od kilku dni przesłuchuję nowa płytę tears for fears i na początku pomyślałem nudy, nudy, nudy....ale potem zacząłem odnajdować takie fajne smaczki, a tu gitarka nieźle pogrywa, tam klawisze albo trąbka i w sumie całkiem niezła płyta się zrobiła... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 5 marca 2022 Udostępnij Napisano 5 marca 2022 (edytowany) Fajna trąbka, niedoceniona trochę : Edytowano 5 marca 2022 przez gienas Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 5 marca 2022 Udostępnij Napisano 5 marca 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 5 marca 2022 Udostępnij Napisano 5 marca 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 5 marca 2022 Udostępnij Napisano 5 marca 2022 Można się zrelaksować Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pajto02 Napisano 5 marca 2022 Udostępnij Napisano 5 marca 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 5 marca 2022 Udostępnij Napisano 5 marca 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 6 marca 2022 Udostępnij Napisano 6 marca 2022 Jazzik John Coltrane - saksofon, McCoy Tyner - pianino, Reggie Workman - kontrabas, Elvin Jones - perkusja, oraz sporo innych muzyków występujących gościnnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 6 marca 2022 Udostępnij Napisano 6 marca 2022 Kolejny jazzik, tym razem od Ornette Colemana, powszechnie uznawanego za ojca free jazzu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pajto02 Napisano 6 marca 2022 Udostępnij Napisano 6 marca 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 6 marca 2022 Udostępnij Napisano 6 marca 2022 Dnia 4.03.2022 o 19:25, Kubakk napisał: dobra nuta Wolę tę wersję: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 6 marca 2022 Udostępnij Napisano 6 marca 2022 Pierwszy odsłuch tej płyty. Bluesowo jazz-funkowy hard-bop - tak wynika z opisu albumu na RYM. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 6 marca 2022 Udostępnij Napisano 6 marca 2022 (edytowany) Nic starszego chyba jeszcze nie słuchałem 😉 Edytowano 6 marca 2022 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 7 marca 2022 Udostępnij Napisano 7 marca 2022 To mi gra ostatnio ,😊 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 7 marca 2022 Udostępnij Napisano 7 marca 2022 (edytowany) Dnia 5.03.2022 o 16:36, gienas napisał: Fajna trąbka, niedoceniona trochę Bo ja wiem? Chet Baker regularnie pojawia się na różnych jazzowych składankach, jego własne kompilacje też czasem leżą w marketach. Więc popularności mu nie brak. A czy doceniony? Pamiętam, że Miles Davis go nie lubił. Uważał, że Baker zżyna z niego i sprzedaje się tylko dlatego, że jest biały. Ale, jak wiemy, Miles miał hopla na tym punkcie (uważał, ze wszyscy od niego ściągają, a do tego był rasistą). Edytowano 7 marca 2022 przez Rafał S Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 7 marca 2022 Udostępnij Napisano 7 marca 2022 (edytowany) @Rafał S Bakera poznałem oglądając film "Born to Be Blue". Tak poza tym to ciężko jego ( towarzyszące ) nazwisko doczytać na płytach A dziś moja ulubiona płyta Dire Straits "Communique" Edytowano 7 marca 2022 przez gienas literówka 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 7 marca 2022 Udostępnij Napisano 7 marca 2022 2 godziny temu, gienas napisał: A dziś moja ulubiona płyta Dire Straits "Communique" Świetna. Na pewno jedna z lepszych. Chociaż u mnie na pierwszym miejscu jednak "Alchemy" (wspaniała wersja Sultans of Swing!), a ze ze studyjnych wolę "Making Movies" (piosenki i solówki), "Communique" lubię z kolei za to, że jest bliżej rhythm'n'bluesowych korzeni zespołu. Warto zwrócić uwagę, że jednym z producentów jest Jerry Wexler, a płytę chyba częściowo nagrywano w Muscle Shoals (o ile dobrze pamiętam). Publika wtedy się na tym nie poznała, ale faktycznie album bez słabych punktów, całościowo zagrany i zrealizowany lepiej od debiutu. 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 7 marca 2022 Udostępnij Napisano 7 marca 2022 prawie jak hymn liverpoolu.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 9 marca 2022 Udostępnij Napisano 9 marca 2022 i kolejny świetny singiel z nadchodzącego nowego albumu... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 9 marca 2022 Udostępnij Napisano 9 marca 2022 Solowa działalność współzałożyciela zespołu Genesis. Trzeci album. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 9 marca 2022 Udostępnij Napisano 9 marca 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 9 marca 2022 Udostępnij Napisano 9 marca 2022 Bardzo ale to bardzo sie rozczarowałem - wyłączyłem pod koniec pierwszego utworu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 9 marca 2022 Udostępnij Napisano 9 marca 2022 2 godziny temu, Fafniak napisał: Bardzo ale to bardzo się rozczarowałem - wyłączyłem pod koniec pierwszego utworu Wokalistka o silnym i charakterystycznym głosie, ale nieciekawym (kozim) wibrato i bardzo przeciętnym frazowaniu. Do tego producent w którego CV dominuje współczesny rock. Muzycy dobrzy, ale raczej sesyjni, więc zrobili to, za co im zapłacono. Obawiam się, że tu nie było potencjału na nic więcej. Jeśli ktoś jest otwarty na nieco inne wykonania Zepów, to moim zdaniem nieźle poradzili sobie Vanilla Fudge 15 lat temu. No, ale oni na początku grali wspólne trasy i znali się jak łyse konie. Nie wszystkie kawałki udane (chyba lepiej wypadły te wolne i psychodeliczne), ale przynajmniej słychać, że to kapela z epoki mająca swój styl. No i zawsze miło posłuchać sekcji Bogert & Appiece. Nawet jeżeli miała do powiedzenia więcej jako 1/2 Cactusa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts