tchocky Napisano 26 marca 2022 Udostępnij Napisano 26 marca 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 26 marca 2022 Udostępnij Napisano 26 marca 2022 (edytowany) Słucham sobie płyt Suzanne Vega, na razie tych wcześniejszych i nie mogę wyjść z podziwu. Ależ to jest świetnie nagrane! Polecam albymy "Solitude Standing", oraz "99.9F°". Oczywiście nie z YT 😉. Edytowano 26 marca 2022 przez Grzesiek202 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 26 marca 2022 Udostępnij Napisano 26 marca 2022 1 godzinę temu, Grzesiek202 napisał: Słucham sobie płyt Suzanne Vega, na razie tych wcześniejszych i nie mogę wyjść z podziwu. Ależ to jest świetnie nagrane! Polecam albymy "Solitude Standing", oraz "99.9F°". Oczywiście nie z YT 😉. Suzanne w ogóle była (i chyba wciąż jest) artystycznie na wysokim poziomie, chociaż z jednym (subiektywnym) "ale". Mam na myśli płyty produkowane przez jej męża - Mitchella Frooma. Nie trawię jego wkładu. Obejmuje to również "99.9F°". Zdecydowanie wolę Zuzię przed ślubem albo po rozwodzie, kiedy zrezygnowała już z jego pomocy zawodowej. Nie wiem, jak z dźwiękiem, bo słuchałem dawno temu na wieży Denona, ale pamiętam, że muzyka na niektórych jej późniejszych płytach mi się podobała. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 27 marca 2022 Udostępnij Napisano 27 marca 2022 jeżeli chodzi o pieśni pogrzebowe, to ja lubię takie... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 27 marca 2022 Udostępnij Napisano 27 marca 2022 Jeden z ostatnich coverów nagrany dla fundacji Playing for Change. Tym razem When the Levee Breaks Zeppelinów, zresztą z udziałem jednego z nich oraz wieloma innymi świetnymi, znanymi i nieznanymi (przynajmniej mi) muzykami. oraz coś starszego: 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 28 marca 2022 Udostępnij Napisano 28 marca 2022 @J4Z Mam rozumieć, że to jest Twoje guilty pleasure? 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 28 marca 2022 Udostępnij Napisano 28 marca 2022 dziś podobno dzień kłamstwa... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 28 marca 2022 Udostępnij Napisano 28 marca 2022 (edytowany) 7 minut temu, J4Z napisał: Różnych dziwnych rzeczy się słucha. 😏 Tak sobie myślę, jakie jest moje guilty pleasure? 🤔 Może jakiś unblack metal? Horde? Chociaż teraz już nie słucham takiej muzyki. Edytowano 28 marca 2022 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 28 marca 2022 Udostępnij Napisano 28 marca 2022 (edytowany) Larry Coryell, "Cedars of Avalon", Highnote, 2002 r. Larry to nie tylko fusion. Tutaj gra bardziej mainstreamowo, ze świetnymi parterami. Plus dwa kawałki solo na akustyku. Sądząc po tytule, szczególną frajdą byłą dla niego współpraca z Cedarem Waltonem. Bardzo mi się podoba to wcielenie Larry'ego. Nagrał dla Highnote kilka płyt w takiej stylistyce, wszystkie warte uwagi. A skoro to forum audio, to dodam, że za dźwięk odpowiada Rudy Van Gelder. Album gitarowy z tzw. kategorii "4T": tone, touch, timing, taste. Edytowano 28 marca 2022 przez Rafał S Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sipo Napisano 28 marca 2022 Udostępnij Napisano 28 marca 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 28 marca 2022 Udostępnij Napisano 28 marca 2022 Spodobało mi się , polecam posłuchać z Spotify lub Tidala i jeszcze podobny klimat Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 29 marca 2022 Udostępnij Napisano 29 marca 2022 po emocjach kopanych, nieco minimalizmu do poduszki... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 29 marca 2022 Udostępnij Napisano 29 marca 2022 (edytowany) @MarcKrawczyk - moje uszanowanko za Emikę. Ja lubię jej bardziej rytmiczne utwory. Mój top 5: Wicked Game, Sing to Me, Could This Be, Run, What's the Cure. Edytowano 29 marca 2022 przez lpomis Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 30 marca 2022 Udostępnij Napisano 30 marca 2022 Dnia 26.03.2022 o 11:10, misiek x napisał: A u mnie dalej Johnny 😉 Razem z moimi łapami na foto 🙈 Polecam świetny film dla miłośników Casha "Spacer po linie" w głównej roli Joaquin Phoenix. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sipo Napisano 30 marca 2022 Udostępnij Napisano 30 marca 2022 Klasyka, nigdy się nie nudzi. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 30 marca 2022 Udostępnij Napisano 30 marca 2022 20 godzin temu, lpomis napisał: moje uszanowanko za Emikę. Ja lubię jej bardziej rytmiczne utwory. Mój top 5: Wicked Game, Sing to Me, Could This Be, Run, What's the Cure no proszę, ja znam tylko płytę dva, a mój najulubieńszy to: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 31 marca 2022 Udostępnij Napisano 31 marca 2022 Ze strony internetowej zespołu: "Zespół O.N.E. wykonuje autorski program złożony z kompozycji i aranżacji tworzących go instrumentalistek. Jest to jazz zagrany nowocześnie, czerpiący inspirację zarówno z muzyki współczesnej, jak i hip hopu oraz etno. Monia Muc, Pola Atmańska, Kamila Drabek i Patrycja Wybrańczyk, to wybitne przedstawicielki młodego pokolenia muzyków, na co dzień́ udzielające się̨ na scenie jazzowej, awangardowej i pop." Pierwsze słyszę o takim zespole. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sipo Napisano 31 marca 2022 Udostępnij Napisano 31 marca 2022 15 godzin temu, J4Z napisał: Buena Vista to ciekawy fenomen Kubańskiego "folkloru" muzycznego. Ludzie zamknięci na wyspie, bez wygód współczesnego świata. Świetna muzyka, znam od ponad 20-stu lat i często wracam do ich starych nagrań. 100% akustycznej uczty. Rum i cygaro. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 31 marca 2022 Udostępnij Napisano 31 marca 2022 45 minut temu, J4Z napisał: Szczerze mówiąc ja dopiero wziąłem się za nich. Oczywiście znałem, coś tam słyszałem, ale wczoraj pierwszy raz sobie włączyłem. Do tego polecam film Wima Wendersa o tym samym tytule. Gorąco polecam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 1 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2022 16 godzin temu, J4Z napisał: Buena Vista to ciekawy fenomen Kubańskiego "folkloru" muzycznego Jeśli lubicie taką muzykę, to polecam sprawdzić tę płytę. Jest nagrana po prostu fenomenalnie! 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 1 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2022 https://tidal.com/browse/album/211490672 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzik Napisano 1 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2022 Jeden z moich topowych filmów. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 1 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2022 Monica najlepsza Skoro mowa o Draculi, polecam to: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 1 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2022 u mnie koncertowo... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 1 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2022 23 godziny temu, J4Z napisał: Szczerze mówiąc ja dopiero wziąłem się za nich. Oczywiście znałem, coś tam słyszałem, ale wczoraj pierwszy raz sobie włączyłem. A kiedy przed dwoma laty Ci polecałem to ..... olałeś. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts