Fafniak Napisano 30 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 30 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2022 1 godzinę temu, MariuszZ napisał: Znam hobbystów, którzy spinają wszystkie przewody razem trytką żeby mieć porządek w kablach. Niech każdy robi jak uważa. Ja nie będę się czepiał 😂 A to ja,.. ja... wybierz mnie🤣 Tym miłym akcentem chce zakomunikować ze to u mnie występują spiete kable trytką. Tylko kluczowe jest to że nie wszystkie, a tylko zasilajace wzmacniacza z zasilajacym cd-ka! Kiedyś tłumaczyłem dlaczego i jakie korzysci to daje. Reszta czyli IC czy głośnikowe oczywiscie "separowane" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekN Napisano 30 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2022 Ja nie mam żadnej specjalnej separacji, wszystko biegnie koło siebie (230V obok interkonektów) i nadal nie ma żadnego brumienia, humienia czy coś. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 30 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2022 usuniecie piosenki "o mnie się nie martw" (bardzo ładnej -jest żenujące Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 30 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2022 15 minut temu, J4Z napisał: A OT o wpszoniaku wisi bo ideologicznie jest po linii Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 30 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2022 43 minuty temu, Fafniak napisał: usuniecie piosenki "o mnie się nie martw" (bardzo ładnej -jest żenujące Masz piosenkę i nie marudź 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 30 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2022 1 minutę temu, MariuszZ napisał: Masz piosenkę i nie marudź 😉 A to takie reinkarnacje tu odchodzą nie było a jest🤔 - fajnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 30 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2022 3 minuty temu, MariuszZ napisał: Masz piosenkę i nie marudź 😉 Bardzo dziekuję - uważam że jest tego warta Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 30 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2022 5 godzin temu, MariuszZ napisał: Zapytaj @Fafniak który przelał czarę goryczy O ile pamiętam napisał po jakiejś wypowiedzi Wojtka "a teraz cała sala wstaje i klaszcze" po czym otrzymał "tytuł", którym dość długo się chwalił w stopce. Dlaczego o tym napisałem? Słowa są ważne i zachęcam byście je ważyli przed wyartykułowaniem bo możecie urazić kogoś na tyle, że przestanie tu pisać. To destrukcyjne jest z punktu widzenia funkcjonowania forum tym bardziej, że Wojtek był bardzo kulturalny i merytorycznie dyskutował do czasu gdy puściły mu nerwy po nieprzemyślanym chyba żarcie kolegi Marcina Straciliśmy zacnego forumowicza. Niepowetowana strata. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 30 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2022 Mamy z to takiego któremu grają tylko pomiary, a całą resztę forumowiczów ma za nawiedzonych durni brawo 👍🙃 2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 30 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2022 35 minut temu, audiowit napisał: Straciliśmy zacnego forumowicza. Niepowetowana strata. Wkurzał mnie do bólu , ale jak patrzę na to , co się czasem dzieje na Forum , to Wpszoniak był naprawdę w porządku. Chciało mu się testować , sprawdzać i pisać o tym otwartym tekstem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 30 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2022 35 minut temu, marcinmarcin napisał: Mamy z to takiego któremu grają tylko pomiary, a całą resztę forumowiczów ma za nawiedzonych durni brawo 👍🙃 :))) Ważne że jest subwoofer. Robi robotę :). I trytytki, i gałki balansu poprzekręcane i akustyka z gąbek. Ehhhh, kuźwa Nie wierzę. Na studiach w akademiku jak byłem to tak słuchałem. Ale i tak wtedy przedkładałem przenośne audio nad stacjonarne, no bo nawet to lepiej grało. A Wpszoniak niosac kaganek dostał po ryju. A jego system naprawdę dobrze grał. Teraz moda na aktywne pro kolumny. Nie słyszeli ale " to musi grać". Tomek, Wpszoniak był przede wszystkim entuzjastą. I znał się na muzyce. Teraz na forum ludzie sobie buty pokazują... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 30 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2022 (edytowany) Dlaczego aktywne pro audio ma być be? Dlatego, że słuchałeś, i Ci się nie podobało? Mam nadzieję, że na wakacjach uda mi się przesłuchać coś z Geneleca. Edytowano 30 czerwca 2022 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 30 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2022 (edytowany) Aktywne słuchałem w Niemczech był to jeden z lepiej grających systemów tak na moje ucho. Backes & Müller BM 12. Przedwzmacniacz T&A. Pozdrawiam Edytowano 30 czerwca 2022 przez 1Ender 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 30 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2022 12 minut temu, audiowit napisał: Zastanawiam się co Tobą kierowało, żeby założyć zdjęcie butów ustawionych na kolumnie. Domyślam się że nazwa działu "Rozmowy (nie)kontrolowane" nic ci nie mówi... No trudno A tak naprawdę to nowy system dociążenia kolumny. Poprawia konturowość systemu. Polecam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 30 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2022 5 minut temu, 1Ender napisał: Backes & Müller BM 12 Wersja BM 25 wygląda kropka w kropkę jak KS Digital Line Master. Plagiat? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 30 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2022 Aktywnych slucham codziennie. Różnych. Te monitory nie służą do słuchania muzyki tylko do monitorowania. Jeśli chodzi o genelec tych najnowszych współosowych o które pokłóciłem się kiedyś z Dzikiem. No nie grają. Słyszałem te średnie choć przyznaję, że może z 10 min. Niczym się nie różnią od innych genelec. Podobna barwa itd. Są skonstruowane inaczej. Realizator z którym rozmawiałem słyszał 3 modele i cytuję " nie słyszał przyjemności że słuchania muzyki". Jeśli je Adi rozważasz to tylko ten średni i największy model. Ender B&M o których piszesz są znane na zachodzie w pl mniej. To bardzo stare kolumny i przyznaję, że grają lepiej. Nie wiem czym to jest spowodowane. Może inna elektroniką tamtych czasów. Acha, realizator odesłał je na montaż. Nie wiem jakie dostanie w zamian. 9 minut temu, Fafniak napisał: Domyślam się że nazwa działu "Rozmowy (nie)kontrolowane" nic ci nie mówi... No trudno A tak naprawdę to nowy system dociążenia kolumny. Poprawia konturowość systemu. Polecam Suchar. Powiesz skąd te gustowne pantofle na kolumnach? Myślisz, że może zachwycimy się gustownym zgraniem z obudową na malinę? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 30 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2022 Dam znać na forum, jeśli czegoś posłucham. Sporo osób je ma, ale raczej nie w Polsce. Mam nadzieję usłyszeć 1238, 8351/8361, a może też te największe potworki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 1 lipca 2022 Udostępnij Napisano 1 lipca 2022 Czytajcie Koledzy uważnie. Poukrywałem te nasze ostatnie wypociny włącznie z moimi. Dajcie sobie spokój chociaż do poniedziałku Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 3 lipca 2022 Udostępnij Napisano 3 lipca 2022 Co ma największy wpływ na jakość odtwarzacza CD? Zadałem kiedyś takie pytanie na AS, i od "jazzowego" kolegi dostałem ciekawą odpowiedź, a mianowicie, że same płyty CD. Jaka jest Wasza opinia na ten temat? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 3 lipca 2022 Udostępnij Napisano 3 lipca 2022 5 minut temu, Adi777 napisał: a mianowicie, że same płyty CD. owszem ale na tym samym poziomie ważności jest DAC i wyjście analogowe 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 3 lipca 2022 Udostępnij Napisano 3 lipca 2022 @Bogusław Kożyczkowski może pomoże w temacie CD Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 3 lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 3 lipca 2022 Przypominam, że to temat "... obiektywnie o audio". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 3 lipca 2022 Udostępnij Napisano 3 lipca 2022 🤣 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 3 lipca 2022 Udostępnij Napisano 3 lipca 2022 9 godzin temu, Adi777 napisał: Co ma największy wpływ na jakość odtwarzacza CD? Słowo jakość jest pojęciem względnym. Tak CD jak i pozostałe elementy dopasowujemy do własnego brzmienia tj. takiego jakie chcemy uzyskać. Jakość samych płyt też nie jest bez znaczenia. Porównywałem już na Forum dwa CD , stosowane jako transport dla mnie nie do odróżnienia , ale z wewnętrznym DAC-em dwie różne prezentacje. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts