Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

W tamtym tygodniu  moja skrzynka pocztowa została zasypana wiadomościami z  forum audio, powiadomienia pojawiały się  od Chińczyka,  przez całą noc dostałem   kilka tysięcy powiadomień z forum. Jest jakaś dziura  w zabezpieczeniach. Proszę o pomoc.

Druga sprawa. Jak  zobaczyć profil użytkownika, chciałbym  przeczytać  stopki niektórych użytkowników

Napisano
Dnia 19.09.2018 o 19:20, jarrro napisał:

W tamtym tygodniu  moja skrzynka pocztowa została zasypana wiadomościami z  forum audio, powiadomienia pojawiały się  od Chińczyka,  przez całą noc dostałem   kilka tysięcy powiadomień z forum. Jest jakaś dziura  w zabezpieczeniach. Proszę o pomoc. 

A tego to jeszcze nie było. Ale już powinno być lepiej. Nowe konta spamerskie są blokowane.

Dnia 19.09.2018 o 19:20, jarrro napisał:

Druga sprawa. Jak  zobaczyć profil użytkownika, chciałbym  przeczytać  stopki niektórych użytkowników

Stopka jest widoczna tylko na kompie. Nie widać jej na telefonie z tego co wiem?

• 7 months later...
  • 9 months later...
Napisano

To nie jest jeden "krzaczkopisarz"...
Jakby ktoś się pytał po co jest ograniczenie ilości postów do napisania w ciągu jednego dnia - to m.in. właśnie po to, by był kaganiec. Kiedyś poszło prawie tysiąc wpisów.

Walczymy z tym, ale pojawiają się kolejni. A nie można ograniczyć użytkowników do Europy, bo wtedy niektóre odnośniki nie będą działać 😞 .... zostało to sprawdzone.

Pozdrawiam

Napisano
1 godzinę temu, RoRo napisał:

Walczymy z tym, ale pojawiają się kolejni.

A znasz adresy e-maill , bo byśmy mogli się skrzyknąć i też im wysłać parę , parę tysięcy wiadomości na skrzyneczki :)

Kurcze , że ludzi to bawi , przecież to nie normalne.

Życzę powodzenia w walce. 

Napisano
9 minut temu, tomek4446 napisał:

A znasz adresy e-maill , bo byśmy mogli się skrzyknąć i też im wysłać parę , parę tysięcy wiadomości na skrzyneczki :)

Heh dobry pomysł :D ale wiadomo ze przepisy nie pozwalaja na udostepnianie inf. Na temat innych użytkowników. A szkoda bo pomysł w płytę :D

Napisano
1 godzinę temu, tomek4446 napisał:

Kurcze , że ludzi to bawi , przecież to nie normalne.

Życzę powodzenia w walce. 

Rozumiem iż żartujesz i nie chcesz wysyłać do hakierów swego numeru IP ... często o to głównie im chodzi. Z takimi "ludźmi" używa się proxy lub czegoś grubszego

Napisano
23 godziny temu, Rega napisał:

Myślę, że blokada kontynentalna lub krajowa zrobiłaby więcej dobrego niż szkody.

VPN my friend :)

Jedyna skuteczna ochrona przed tego typu spamerami to ręczna aktywacja kont po przesłaniu przez chętnego wypracowania na 300 znaków o wyższości niższego nad wyższym oraz czemu kolumn 85db zawszę będą gorsze od kolumn 85,5 db, if you know what i mean :)

Teraz to i tak w sumie mało tego. Pamiętam z 10 lat temu na jednym z for, wyczyszczenie dziennie z takiego spamu trwało godzinę dwie, a było nas 30 moderatorów :)

Napisano
1 godzinę temu, nowy78 napisał:

A nie można zablokować powstawania kont użytkowników, w których nicku jest ciąg "myla" lub "bien"? Z moich obserwacji wynika, że sporo by to pomogło (póki co :) ).

I fani Psów i majora Bienia już konta nie założą :D

Napisano
16 minut temu, Redakcja AUDIO napisał:

Azja jest zablokowana, nowy spam pojawił się z Kanady, a kilkanaście z lokalizacji nieznanej.  Najłatwiej nie będzie :/ 

Spam gorszy od korona wirusa. Powodzenia w walce.