Chyba Miro 84 Napisano 6 września 2020 Udostępnij Napisano 6 września 2020 (edytowany) w takim razie juz czekam na wrazenia z odsłuchu Edytowano 6 września 2020 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 6 września 2020 Udostępnij Napisano 6 września 2020 Na Satori robi kilka firm , kolumn jakiej będzie dotyczyć recenzja ? https://www.blackdotaudio.eu/sb-acoustics-m-2.html/s=4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stream Napisano 6 września 2020 Udostępnij Napisano 6 września 2020 Impuls Audio! To Lagune czy Horizon? Lagune miały bardzo dobre recenzje. Horizon z obudową zamkniętą mogą być ciekawe.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 6 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 6 września 2020 Myślałem, że Was zaskoczę czymś nieznanym, ale widzę, że jesteście obcykani w temacie;) Tak to Impuls Audio Lagune. Może trochę za małe do 25m2, ale zobaczymy. Horizon o kilka tysięcy droższy i do tego w tej chwili producent nie ma na stanie egzemplarza testowego, więc padło na mniejszy model. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 7 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 7 września 2020 Impuls Audio, Fyne Audio i Pylon Audio. Fotka pamiątkowa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 7 września 2020 Udostępnij Napisano 7 września 2020 Pylon "najbiedniej" wygląda W sinusaudio słuchałem bodajże na przetwornikach sb acoustics diy kolumien i było w miarę przyjemnie , wszyscy się podniecają scan speak , a inni producenci wcale nie gorsi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 7 września 2020 Udostępnij Napisano 7 września 2020 W jaki rejon finansowy celujesz teraz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 7 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 7 września 2020 (edytowany) Najtaniej, jak się da;). Zobaczę, co oferują droższe konstrukcje i wtedy dopasuję finanse do oczekiwań (mam nadzieję, że nie odwrotnie). Edytowano 7 września 2020 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 7 września 2020 Udostępnij Napisano 7 września 2020 12 minut temu, Kraft napisał: Zobaczę, co oferują droższe konstrukcje i wtedy dopasuję finanse do oczekiwań (mam nadzieję, że nie odwrotnie). żeby to było takie proste...... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 7 września 2020 Udostępnij Napisano 7 września 2020 @Kraft jeżeli dopuszczasz manufaktury to szczerze polecam posłuchać coś z RLSów Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 7 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 7 września 2020 1 godzinę temu, Fafniak napisał: @Kraft jeżeli dopuszczasz manufaktury Posłuchałem sobie trzy płyty na Impuls Audio i... dopuszczam! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stream Napisano 7 września 2020 Udostępnij Napisano 7 września 2020 9 minut temu, Kraft napisał: dopuszczam! Wiem, że to tylko trzy płyty ale czy byłbyś uprzejmy chociaż delikatnie rozwinąć to lakoniczne stwierdzenie?🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 7 września 2020 Udostępnij Napisano 7 września 2020 Dla mnie jasne. Dobre przetworniki robią robotę 😁. Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacper.kaps Napisano 10 września 2020 Udostępnij Napisano 10 września 2020 Dnia 7.09.2020 o 11:31, Kraft napisał: Impuls Audio, Fyne Audio i Pylon Audio. Fotka pamiątkowa. To wybarwienie może powodować, że masz taką opinię. Mam D28 w Chocolat i wyglądają wprost mistrzowsko. Szczerze, to ciężko dla mnie o ładniejszą kolumnę. A Lagune, wyglądają trochę jak przedłużenie kredensu z dużego pokoju u babci imo. I ten samotny BR na dolnej ściance... Totalnie nie moja estetyka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 10 września 2020 Udostępnij Napisano 10 września 2020 (edytowany) Mnie w pylonach drazni od strony wizualnej ten fornir w sensie ze jest na bocznych sciankach położony w poprzek. Dobrze jest gdy słoje ukladaja sie na wszystkich sciankach np. Z gory na dół Niby szczegół ale "bije" po oczach Edytowano 10 września 2020 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 10 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 10 września 2020 10 minut temu, Chyba Miro 84 napisał: Mnie w pylonach drazni od strony wizualnej ten fornir w sensie ze jest na bocznych sciankach położony w poprzek. Jak prawidłowo dogniesz kolumny względem miejsca odsłuchu, to bocznych ścianek nie widać;) 21 minut temu, kacper.kaps napisał: To wybarwienie może powodować, że masz taką opinię. Mam D28 w Chocolat i wyglądają wprost mistrzowsko. Szczerze, to ciężko dla mnie o ładniejszą kolumnę. A Lagune, wyglądają trochę jak przedłużenie kredensu z dużego pokoju u babci imo. I ten samotny BR na dolnej ściance... Totalnie nie moja estetyka Mi wybarwienie Pylonów w naturalnym dębie bardzo się podoba (co oczywiste, bo inaczej kupiłbym inny kolor;). Kształt, proporcje i wykończenie również uważam za bardzo udane. Jeśli się z nimi rozstanę, to ich świetnej prezencji będzie mi na pewno brakowało. Co do Lagune, to na zdjęciach wyglądają dużo gorzej niż w naturze. Z fotek też mi się za bardzo nie podobały, ale po ustawieniu w pokoju zmieniłem zdanie. To smukłe i bardzo zgrabne kolumny, a przełamanie ścianki i asymetryczne umiejscowienie przetworników dodaje im audiofilskiej rasowości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 10 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 10 września 2020 A może coś takiego? Fajna ta sklejka, a i przetworniki ponoć z droższej serii Sonetto. Jedyne 9000 zł za parę podłogówek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacper.kaps Napisano 11 września 2020 Udostępnij Napisano 11 września 2020 18 godzin temu, Chyba Miro 84 napisał: Mnie w pylonach drazni od strony wizualnej ten fornir w sensie ze jest na bocznych sciankach położony w poprzek. Dobrze jest gdy słoje ukladaja sie na wszystkich sciankach np. Z gory na dół Niby szczegół ale "bije" po oczach No i widzisz, Tobie to przeszkadza, ja uważam, że poziomo położone słoje z boku nadają im agresywniejszego charakteru. Każdy lubi coś innego 18 godzin temu, Kraft napisał: Mi wybarwienie Pylonów w naturalnym dębie bardzo się podoba (co oczywiste, bo inaczej kupiłbym inny kolor;). Kształt, proporcje i wykończenie również uważam za bardzo udane. Jeśli się z nimi rozstanę, to ich świetnej prezencji będzie mi na pewno brakowało. Co do Lagune, to na zdjęciach wyglądają dużo gorzej niż w naturze. Z fotek też mi się za bardzo nie podobały, ale po ustawieniu w pokoju zmieniłem zdanie. To smukłe i bardzo zgrabne kolumny, a przełamanie ścianki i asymetryczne umiejscowienie przetworników dodaje im audiofilskiej rasowości. Ja nie wątpię, że w Lagunach to może się podobać. Do mnie jednak to kompletnie nie przemawia i po zdjęciu patrząc, raczej nie mógłbym postawić tej kolumny u siebie, ale możliwe, że faktycznie na żywo prezentują się dużo lepiej, tak jak mówisz. A co do Diamondów to powiem Ci szczerze, że patrząc na nie pomyślałem, że nawet gdybym miał w dalekiej przyszłości zrobić wymianę na inne kolumny, to nie wiem, czy nie zostawiłbym sobie Pylonów tak po prostu - do patrzenia na nie jestem ogromnym fanem tego designu (brzmienia także) i już teraz wiem, że ciężko byłoby mi się z nimi rozstać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 12 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 12 września 2020 Test kolejnych kolumn z listy odsłuchowej, Fyne Audio F501, zakończony. Dla tych, którzy po latach trafią na ten mój dziennik, zamieszczam link do wspomnianego testu: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 24 września 2020 Udostępnij Napisano 24 września 2020 Chyba jakaś manufaktura podkrakowska , ciekawa konstrukcja szczególnie parametrycznie dla wzmacniaczy od 8W ? Wrzucam tutaj może Krafta zainteresuje Może @audiowit kojarzy producenta ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 24 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 września 2020 Ale sobie logo walnęli. Nie wiadomo z niego, jak się nazywają. "Clituus", "Ilituus", Olituus"? Jak to wygooglować? Porażka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 24 września 2020 Udostępnij Napisano 24 września 2020 to lituusaudio , strona internetowa nie działa http://www.lituusaudio.eu/ pozostaje kontakt przez fb https://www.facebook.com/Lituusaudio-107100237571508 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamill00 Napisano 24 września 2020 Udostępnij Napisano 24 września 2020 (edytowany) Bartek występował w Top Chef więc przy odsłuchu do szklaneczki whiskey z pewnością będzie jeszcze cos na ząb 😁 Obserwuje ten projekt od jakiegoś czasu..... Nie mam pojęcia jak brzmi, ale wygląda "ciekawie". Edytowano 24 września 2020 przez Kamill00 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 24 września 2020 Udostępnij Napisano 24 września 2020 Nie znam ale pewnie niedługo poznam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamill00 Napisano 24 września 2020 Udostępnij Napisano 24 września 2020 (edytowany) 20 000zł do negocjacji jakby kogoś interesowało 😊😊 Bartek mówi ze standy+komponenty to ok. 12000zł więc negocjacje na poziomie 50% (😂) raczej odpadają 😁😁 Edytowano 24 września 2020 przez Kamill00 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts