Dzik Napisano 2 lipca 2021 Napisano 2 lipca 2021 6 minut temu, Butler napisał: Nie potrafisz racjonalnie wyjaśnić tej sytuacji z moim synem i wchodzisz na psychologiczne rejony frazesując jakieś cytaty. Dosłownie jakbym księdza słuchał na kolędzie gdy mi co roku tłucze o grzechu bo bez kościelnego jesteśmy. Nikogo nie cytowałem, a takie sytuacje jak twoja anegdota z synem dają się jak najbardziej racjonalnie wyjaśnić, bo zdarzały się nawet w laboratoryjnych warunkach, zanim opracowano właściwą metodologię badań. Żeby jednak to zrozumieć trzeba chcieć i trochę poczytać, a nie kurczowo trzymać się bajek. Ksiądz by się tu przydał, żeby pokropił, bo grające kable to okultyzm pełną gębą.
Butler Napisano 2 lipca 2021 Napisano 2 lipca 2021 Bajki... lubię bajki. Mój syn też. Tylko gdzie tu bajkę widzisz jak dzieciak się wkurza bo coś mu nie gra, a jedynie lewy przewód podmieniłem? Co sugerujesz? Księdza? Szamana? Może jakiś egzorcyzm by się przydał? On słyszał, ja nie... To pewnie diabeł. Tak na pewno on. Pokropię święconką i pewnie mu przejdzie.
Dzik Napisano 2 lipca 2021 Napisano 2 lipca 2021 12 minut temu, HQ150 napisał: Oderwanie dźwięku od kolumn czym się mierzy, w jakich jednostkach? To czy blachy brzmią bardziej realistycznie gdzie na pomiarach zobaczę? itd... O tutaj: A czy głośniki wiernie przekażą "brzmienie blach" zależy od charakterystyki częstotliwościowej i poziomu zniekształceń.
Redakcja AUDIO Napisano 2 lipca 2021 Napisano 2 lipca 2021 Admini wjadą, jak się będziecie wzajemnie obrażać, więc z góry proszę o spokój
Butler Napisano 2 lipca 2021 Napisano 2 lipca 2021 3 minuty temu, Redakcja AUDIO napisał: Admini wjadą, jak się będziecie wzajemnie obrażać, więc z góry proszę o spokój Ok, spadam do księdza po wodę święconą. Pozdrawiam i zmykam z tematu bo i ja egzorcyzmów będę zaraz potrzebować 😇 Tu samo zło się szerzy.
lysy Napisano 2 lipca 2021 Napisano 2 lipca 2021 13 godzin temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: chociaż z reguły po zaraz po wpięciu charakter danego kabla słychać od razu. DOKŁADNIE TAK
Asia Napisano 2 lipca 2021 Autor Napisano 2 lipca 2021 Wy tu gadu gadu, a w międzyczasie dotarła szafka. Duże szuflady na płyty. I kable 😁.
Chyba Miro 84 Napisano 2 lipca 2021 Napisano 2 lipca 2021 (edytowany) 58 minut temu, HQ150 napisał: Mnie by jeszcze interesowało gdzie na pomiarach sprzętów widać jako lokalizację pozornych źródeł dźwięku mają? Oderwanie dźwięku od kolumn czym się mierzy, w jakich jednostkach? Dobre pytanie. W dobrych realizacjach mamy muzykow i instrumenty rozlokowane w przestrzeni, nie na chybił-trafił , a według zamierzonej wizji jak to ma wyglądać. Czy ten proces mozna jednak odwrócić? Czy mikrofony podpiete do "odpowiedniego" systemu pomiarowego byłby w stanie wskazać takie walory zawarte w utworze ? W jaki sposób inżynier dzwieku ustawia muzykow i instrumenty na scenie że dobry system w domowym zaciszu potrafi "to" odwzorować? Edytowano 2 lipca 2021 przez Chyba Miro 84
lysy Napisano 2 lipca 2021 Napisano 2 lipca 2021 @Asia To w takim razie czekamy na Twoje odczucia po zmianie kabli. Napisz po prostu czy je słyszysz lub nie, bo jak widać tutaj zdania są podzielone.
HQ150 Napisano 2 lipca 2021 Napisano 2 lipca 2021 49 minut temu, lysyrafal napisał: Napisz po prostu czy je słyszysz lub nie, bo jak widać tutaj zdania są podzielone. No ale czy @Asia je słyszy czy nie, jest poza dyskusją. 🙂 Liczy się tylko jej opinia .
Amarok Napisano 2 lipca 2021 Napisano 2 lipca 2021 Panowie, moze juz nie zaśmiecajcie wątka o "ideologii" kabli.
Bogusław 66 Napisano 2 lipca 2021 Napisano 2 lipca 2021 Widzę, że mebel jest. Brawo Ty. ------- Poszukałem trochę i skompletowałem "pakiet kablowy" do pożyczenia. -- decyzja należy do Ciebie. Oferowałem pożyczenie Kraft kabli sieciowych, ale do dziś nie skorzystał. Do Sonos - zasilanie - Ósemka AQ NRG-X bo chyba taki tam kabel potrzebny potem cyfrowy RCA AQ Carbon do MF CD / ewentualnie jak chcesz to mogę dołożyć Real Cable optyczny (Toslink) - tak dla porównania optyk-coax potem zasilające do CD - tu mam dwa takie same, (drugi do wzmacniacza) ale na różnych wtykach (kiedyś pisałaś o tym, ....teraz będzie możliwość potestować ((ja nie słyszę różnicy)) oba to AQ NRG 4 / jeden na standardowych wtykach, a drugi na NRG500 potem z CD do Haiku, czyli RCA - tu proponuje 3 kawałki drutu - Audioquest Big sur / Real Cable CA 1801 (osobiście go nie lubię) / Harmonix CI-230 Mark-II (ten może być odpowiedni) Z kablami głośnikowymi? nie pomogę, mam co prawda AQ TYPE4 pod Danon Ceol ale są w używaniu co wieczór wiec.......... sorry. Nie jest to nic wielkiego i sprzęt nie zagra dwie klasy lepiej, ale potestować sobie osobiście = bezcenne.
audiowit Napisano 2 lipca 2021 Napisano 2 lipca 2021 23 minuty temu, Amarok napisał: Panowie, moze juz nie zaśmiecajcie wątka o "ideologii" kabli. 2 strony nawiedzonych musiałem przewinąć żeby stolik zobaczyć
Bogusław 66 Napisano 2 lipca 2021 Napisano 2 lipca 2021 Nie ma sprawy, zawsze to lepsze niż pisanie o niczym.
Dzik Napisano 2 lipca 2021 Napisano 2 lipca 2021 33 minuty temu, Amarok napisał: nie zaśmiecajcie wątka o "ideologii" kabli. To nie jest ideologia, to są ludzie! Ale rodzynkiem jest to, że podobno nie mierzy się rozkładu dźwięku po wyjściu z głośników i że nie da się zmierzyć, czy coś zabrzmi naturalnie (nikt tego nie robi, skandal!). I tacy ludzie doradzają innym w kwestii zakupów... Tragikomiczne.
Dedal Napisano 2 lipca 2021 Napisano 2 lipca 2021 Odechciało mi się czytać . Eh . Ludzie się nie zmieniają. Pzdr
Fafniak Napisano 2 lipca 2021 Napisano 2 lipca 2021 2 godziny temu, Asia napisał: Wy tu gadu gadu, a w międzyczasie dotarła szafka. Duże szuflady na płyty. I kable 😁. możesz podac wymiary ? Bo żona swojailością butów rozwaliła dotychczasową szafkę.... 😈
Asia Napisano 2 lipca 2021 Autor Napisano 2 lipca 2021 Szerokość szafki 104/110 cm wraz ze stelażem Głębokość 42/45 cm Wysokość całości 104 cm Głębokość szuflady 17 cm, front 26.5 cm
Fafniak Napisano 2 lipca 2021 Napisano 2 lipca 2021 17 minut temu, Asia napisał: Głębokość szuflady 17 cm, front 26.5 cm ? W sensie że boczek samej szuflady jest "wysoki" na 17cm a wysokosc frontu szuflady to 26,5 ?
Asia Napisano 2 lipca 2021 Autor Napisano 2 lipca 2021 Tak, dokładnie głębokość bocznej ścianki wewnątrz szuflady.
Fafniak Napisano 2 lipca 2021 Napisano 2 lipca 2021 jasne dziękuję Możesz na PW podac namiar na firmę ? I jeżeli mozesz to ile to kosztowało ? Muszę przeliczyć czy naprawiać czy kupić nowe
Bogusław 66 Napisano 3 lipca 2021 Napisano 3 lipca 2021 widziałem foto z ustawionym już finalnie stolikiem audio, będzie problem by schować jeden 4m głośnikowy. Można zamówić różne długości, ale nie zalecają takich kombinacji.
Recommended Posts