Dedal Napisano 30 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2021 (edytowany) Obudowy , swoich głośników nie ma, oczywiście w wyższych modelach , jak większość firm korzysta z popularnych producentow. Zresztą nie ważne dla każdego coś innego jest dobre 🤔 .Pzdr Edytowano 30 kwietnia 2021 przez Dedal75 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 30 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2021 Pytanie z innej beczki - czy na forum jest wątek/można się dzielić okazjami znalezionymi w sieci (rynek pierwotny)? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 30 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2021 Dziękuję Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 30 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2021 @Felix1 wymieniłem Polskie marki ktore mi przyszły do głowy . Sam ma Polskie kolumny , nie 16hz których nie słuchałem ale kiedyś myślałem by kupić . Tak bardzo nie wnikam , co kto komu . Pzdr Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 30 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2021 A ja wymieniłem manufaktury . Raczej nie oceniam ew. albo mi gra albo nie 👌 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafau Napisano 30 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2021 (edytowany) Ktoś już tutaj odleciał. Proponować kolumny aktywne za 15 koła? Litości. Edytowano 30 kwietnia 2021 przez rafau Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 30 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2021 @Felix1 każdy twój wpis to kwintesencja wiedzy i szacunku dla rozmówcy. Jaka to ulga dla oczu i serca. Głośniki bardzo intrygujące, dla mnie istnienie takich pracowni (jakoś słowo firma tu nie pasuje) to trochę po drugiej stronie lustra. Kolejne światy świeżo odkryte. Myślę, że jakby nie udało się zorganizować Arcama w przyszłym tygodniu to może wypożyczę jeszcze Naim Nait 5si. Roksan nadal na nie, ale Amy Winehouse pięknie brzmiała. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 30 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2021 5 godzin temu, Tomasz Kluczynski napisał: Ja bardziej niż na Pylona patrzył bym na YB Audio,Akustyka,lub 16 Heartz Też trzeba pamiętać że nie wszystkim po włożenie świetnych przetworników do ładnej obudowy wychodzą dobre kolumny 🙄 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 1 maja 2021 Udostępnij Napisano 1 maja 2021 10 godzin temu, marcinmarcin napisał: Też trzeba pamiętać że nie wszystkim po włożenie świetnych przetworników do ładnej obudowy wychodzą dobre kolumny 🙄 Może też być odwrotnie jak w przypadku pana Rafała Radziszewskiego z Piotrkowa Trybunalskiego ,który korzysta praktycznie tylko z głośników STXa i wychodzą z tego naprawdę super grające kolumny i przy tym nie są bardzo drogie .Świetne monitory Brooklyn bardzo ładnie wyglądają i wraz , z dedykowanymi stendami kosztują około 4500zł.Pan Rafał ostatnio trochę chorował , a wcześniej namawiałem go by dał Kraftowi te kolumny do testu.Pisałem z nim na początku tygodnia i odpowiedział że postara się to zrobić .Po południu może wrzucę zdjęcia tych kolumn,a narazie jego stronę z fejsa gdzie można je zobaczyć, a w planach jest fajna kolumna podłogowa. https://www.facebook.com/radzik2/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 1 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 maja 2021 Miałeś je na jakichś odsłuchach? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 1 maja 2021 Udostępnij Napisano 1 maja 2021 (edytowany) Muszę jeszcze poszukać zdjęc z budowy bo one mają jeszcze 3 głośnik skierowany w podstawę Stenda. Nie nie słuchałem osobście ,ale czytałem wypowiedzi ludzi którzy słuchali i niektórzy zostawili Brooklyny ,a posprzedawali swoje poprzednie kolumny które kosztowały w granicach 15-20 tys zł za parę.Te zdjęcie podłogowych to projekt Manhattan,jak znajdę jego zdjęcia to wkleję. Edytowano 1 maja 2021 przez Tomasz Kluczynski Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 1 maja 2021 Udostępnij Napisano 1 maja 2021 @Asia z fajnie grających niszowych kolum - http://divineacoustics.com/pl/#section-193 Mój kolega ma Proximy i poza tym że trzeba je uzupełnić subwooferem bo brakuje trochę basu, to doskonałe kolumny Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 1 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 maja 2021 O widzisz, mam o rzut kamieniem dystrybutora 🙂 Wprawdzie Fyne już kupione, ale zobaczymy co będzie dalej. Nawet dziś zaglądałam na ich stronę bo mają Synthesis soprano, które kolega @Arekszcz polecał. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arekszcz Napisano 1 maja 2021 Udostępnij Napisano 1 maja 2021 25 minut temu, Asia napisał: O widzisz, mam o rzut kamieniem dystrybutora 🙂 Wprawdzie Fyne już kupione, ale zobaczymy co będzie dalej. Nawet dziś zaglądałam na ich stronę bo mają Synthesis soprano, które kolega @Arekszcz polecał. Potwierdzam synthesis zrobił na mnie wrażenie i bez problemu pociągnął moje dali zanim kupiłem marantza i potem arcama chodził mi po głowie magnat raz wygląd dwa wspomnienia z młodości ( suby itp w aucie z lat młodości) jednak wtedy nikt nie miał na wypożyczenie nie mogę się doczekać Twoich porównań ... ten czas tak powoli leci Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 1 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 maja 2021 1 minutę temu, Arekszcz napisał: zanim kupiłem marantza i potem arcama chodził mi po głowie magnat raz wygląd dwa wspomnienia z młodości ( suby itp w aucie z lat młodości) jednak wtedy nikt nie miał na wypożyczenie Ano właśnie, fajnie że branża się tak zmieniła. Ja niestety mam słabe wspomnienia z moich wcześniejszych prób kontaktów z salonami audio: nie dość że się nie zna to jeszcze kobieta. Nikt nie lubi być traktowany z góry lub z pobłażaniem. W pewnym sensie wchodziło się onegdaj jak do muzeum techniki, a nie sklepu w gruncie rzeczy ;). Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arekszcz Napisano 1 maja 2021 Udostępnij Napisano 1 maja 2021 Tak pomijając czy ktoś z was powie mi jaki kolor ( szukam bejcy) maja membrany dali ? :(((( Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 1 maja 2021 Udostępnij Napisano 1 maja 2021 Chcesz bejcować membranę? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arekszcz Napisano 1 maja 2021 Udostępnij Napisano 1 maja 2021 Nie nie robię takie ustrojstwo na ścianę i pierwotnie miało być w kol dębu ale stwierdziłem z córa ze fajnie byłoby zrobić w kolorze tych membran Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 1 maja 2021 Udostępnij Napisano 1 maja 2021 Tu widać dobrze. Ale membrany Dali mają ten kolor ze wzgledu na dodatek włókien drzewnych, a nie po pomalowaniu bejcą. W zależności też od typu głośnika, ich ,,drzewny,, kolor ma różne odcienie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arekszcz Napisano 1 maja 2021 Udostępnij Napisano 1 maja 2021 1 minutę temu, Rega napisał: Tu widać dobrze. Ale membrany Dali mają ten kolor ze wzgledu na dodatek włókien drzewnych, a nie po pomalowaniu bejcą. W zależności też od typu głośnika, ich ,,drzewny,, kolor ma różne odcienie. Te są inne niż w opticonach moich . wiem ze dodatek tylko liczyłem ze może ktoś podpowie jaki kolor bejcy byłby najbardziej zbliżony Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 1 maja 2021 Udostępnij Napisano 1 maja 2021 No, właśnie - to trudno określic bo odcienie są różne. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 1 maja 2021 Udostępnij Napisano 1 maja 2021 (edytowany) 13 minut temu, Rega napisał: Tu widać dobrze. Ale membrany Dali mają ten kolor ze wzgledu na dodatek włókien drzewnych, a nie po pomalowaniu bejcą. W zależności też od typu głośnika, ich ,,drzewny,, kolor ma różne odcienie. Z tym że z tego co kojarzę te wyższe serie mają ten kolor "naturalny" a niższe są jakoś uszlachetniane. Ja mam akurat centralny z serii Zensor i membrana różniła się kolorem od tej w mentorach. Ta w mentorach jak i menuetach jest bardziej czerwona. Edytowano 1 maja 2021 przez seba3002 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 1 maja 2021 Udostępnij Napisano 1 maja 2021 Odcień może się również zmienić w zależności od materiału na który to naniesiesz . Pzdr Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 1 maja 2021 Udostępnij Napisano 1 maja 2021 15 minut temu, Rega napisał: Tu widać dobrze. Ale membrany Dali mają ten kolor ze wzgledu na dodatek włókien drzewnych, a nie po pomalowaniu bejcą. W zależności też od typu głośnika, ich ,,drzewny,, kolor ma różne odcienie. Nie. To nie kolor włókien drzewnych. To barwnik dodawany do papierowej pulpy. Zresztą to nic wyjątkowego. Czarne papierowe membrany też są barwione. Pulpa jest naturalnie biało-kremowa. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arekszcz Napisano 1 maja 2021 Udostępnij Napisano 1 maja 2021 3 minuty temu, Dedal75 napisał: Odcień może się również zmienić w zależności od materiału na który to naniesiesz . Pzdr To tez wiem tylko jak mówiłem liczyłem ze ktoś powie :Ty to mahoń afrykański lub wiśnia ciemna lub coś Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts