halik Napisano 25 października 2021 Udostępnij Napisano 25 października 2021 48 minut temu, Asia napisał: Ale jak to? Przecież akustykę masz "zrobioną". Kraft się rozpływał 😜. Bo mam. Ale też mam moda na 38 hz i wynika on w wielkości pokoju. Próbuje go wyciać rezonatorem HH, ale coś chyba w obliczeniach bądź wykonaniu nie pykło. Dowiedziałem się tez że to raczej trudna droga i stąd pytanie czy nie iść na skróty czy pozostać koszernym Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 25 października 2021 Udostępnij Napisano 25 października 2021 Wygląda na to, że jak w życiu, panu Bogu świeczkę, a diabłu ogarek 😉. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 25 października 2021 Udostępnij Napisano 25 października 2021 Diabeł tkwi w szczegółach i czy ten diabeł zadowoli się tylko ogarkiem. 😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 25 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 25 października 2021 Wracając do tematu - przewaliłem kilka stron ofert apartamentów na wynajem na bookingu zarówno w Poznaniu jak i w Łodzi. Nie ma lekko. 90% mieszkań można w zasadzie od razu odrzucić ze względu na ich totalną beznadziejność pod względem ewentualnego ustawienia sprzętu audio. Przeraża mnie to. W Poznaniu trafiłem na kilka mieszkań, które można wynająć typowo na imprezy, np. na osiemnastkę. Nikt by się więc nie przywalił, że słuchamy głośniej muzyki. Koszt zaczyna się od 600zł. Jest też opcja noclegu dla kilku osób w pakiecie. Co myślicie o takim rozwiązaniu? Jeśli znacie jakieś warte uwagi miejscówki w Poznaniu lub Łodzi to wrzucajcie je tutaj. Ja chętnie podzwonię do właścicieli takich obiektów i zapytam o szczegóły. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maliik Napisano 25 października 2021 Udostępnij Napisano 25 października 2021 22 minuty temu, Heathen napisał: Zacytuję sam siebie z początku tego wątku (4 strona) Moim zdaniem taki zlot powinien ograniczyć się do ; grila, piwa , luźnej atmosfery i jakichś zabaw(tak to wyglądało w przypadku for samochodowych/wędkarskich na zlotach których miałem przyjemność uczestniczyć Wszelakie testy/porównania przy forum gdzie userzy są podzieleni na hutsi i tutu naprawde są średnio trafione. Czekam na dalszy rozwój, a popcorn już kupiłem Trafione w punkt. Jak to wygląda od strony organizatora? Początkowo jest entuzjazm, który sukcesywnie opada. Z pierwotnie zadeklarowanych i "napalonych" osób ostatecznie zostaje okolo 10% max. 20%. Najwięcej osób wykrusza się w momencie, gdy przychodzi do wplaty zaliczki. Wtedy nagle jeden nie dostanie urlopu, drugiem przypomina sie data imienin teściowej albo chrzciny siostrzeńca. Jeśli chcecie by coś z tego wyszło to wybierzcie jedna/dwie osoby organizujące imprezę. Niech te osoby ustalą sztywny termin. Jakikolwiek termin, bo i tak zawsze komuś nie będzie pasował. Znajdźcie hotel/pensjonat, zaklepcie termin i zbierzcie zaliczki od deklarowanych uczestników. Wtedy dopiero realnie będziecie znali przybliżoną ilość uczestników. Mimo zaliczki zazwyczaj jeszcze ktoś się wykrusza, ale też zdarzają sie osoby wskakujące na jej miejsce. Przyglądam się uczestnikom tego forum i szacuję, że taki dwudniowy zlot to maksymalnie 10 osób. Druga sprawa. Zloty są po to by poznać się osobiście, a nie po to by testować aparaty, glośniki, rowery czy jakieś kosmetyki. Pan @Heathen dobrze pisze. Alkohol i jedzenie to podstawa. Integracja nie ma prawa się udać gdy przez większą część czasu będziecie siedzieć i słuchać muzyki. Kolejna sprawa wynikająca już ze specyfiki tego konkretnego forum. Jeśli już uprzecie się testować sprzęt to znalezienie odpowiedniego miejsca może być trudne. Ze wzgledu na innych gości żaden szanujący się hotel/pensjonat nie pozwoli Wam na testowanie sprzętu muzycznego. Pozostaje wynajem czegoś na wyłączność. Tak na szybko wypisałem podstawowe kwestie. Jak coś mi jeszcze się przpomni to dam znać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 25 października 2021 Udostępnij Napisano 25 października 2021 Dziku, a miałeś już tu nie zaglądać! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maliik Napisano 25 października 2021 Udostępnij Napisano 25 października 2021 Przypomniało mi się. Ważne jest samo podejście uczestników. Dystans do siebie, dobinnych i do swojej pasji oraz poczucie humoru. Tego brakuje na tym forum. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 25 października 2021 Udostępnij Napisano 25 października 2021 4 godziny temu, slaw0001 napisał: Myślę, że warto szukac takich miejsc. Tzn. małch hoteli/pensjonatów, które można by zabookować w całości. To akurat jest na Śląsku w Myszkowe, ale byłem tam i miejscówka wydaje się akurat. 11 pokoi dwuosobowych plus jedna salka konfernecyjna łatawa do zaadaptowania na ok 20/30 osób. Jeżeli pokoi bedzie za mało to niedaleko jest jeszcze hotel w Zawierciu. W bonusie bowling. http://kukubara.com/kategorie/oferta_konferencyjna Ale jakiś feedback? Co Wam się nie podoba w tej opcji? Chciałbym wiedzieć w jakim kierunku dalej poszukiwać, bo apartament to chyba już na bardzo mały zlot raczej. Ponadto to jednak może byc presja otoczenia, że jest głośno. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maliik Napisano 25 października 2021 Udostępnij Napisano 25 października 2021 9 minut temu, slaw0001 napisał: Ale jakiś feedback? Co Wam się nie podoba w tej opcji? Chciałbym wiedzieć w jakim kierunku dalej poszukiwać, bo apartament to chyba już na bardzo mały zlot raczej. Ponadto to jednak może byc presja otoczenia, że jest głośno. Śląsk, Mazury, Wybrzeże, góry, sprawdzają się przy organizacji imrez, gdzie ludzi mozna zwieźć jednym transportem (autokar, bus) lub są z określonego miejsca, gdzie wszyscy mają podobny dojazd. W przypadku imrez, na które zjechać mają osoby porozrzucane po całym kraju, wtedy zdecydowanie większa frekwencja jest, gdy imreza ma miejsce mniej wiecej w centrum kraju ewentualnie w pobliżu większych wezłów komunikacyjnych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 25 października 2021 Udostępnij Napisano 25 października 2021 Chciałbym nieśmiało poddać pod rozwagę pomysł organizacji w jakimś mniejszym mieście, czy nawet zupełnie poza miastem. Może być łatwiej znaleźć odpowiedni obiekt, a i ceny mogą być bardziej przyjazne. Ważne aby był dobry dojazd zarówno samochodem jak i koleją. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 25 października 2021 Udostępnij Napisano 25 października 2021 43 minuty temu, Maliik napisał: Tak na szybko wypisałem podstawowe kwestie. Jak coś mi jeszcze się przpomni to dam znać. Kolego @Maliik, w całej dyskusji pominąłeś chyba jeden bardzo ważny szczegół - jedno spotkanie już się odbyło i, pomimo braku zaangażowania Twojej osoby przy organizacji, spotkanie to było wg mnie i pozostałych uczestników, było jak najbardziej udane. Dziękuję Ci za Twoje jakże cenne rady, ale jako jedna z osób, która brała udział w organizacji pierwszego zlotu i bez nich wiemy co należy zrobić. A jeśli chcesz wziąć na swoje barki organizację kolejnego spotkania, może zrób coś więcej, niż rzucanie jakże cennych rad. Pozdrawiam 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 25 października 2021 Udostępnij Napisano 25 października 2021 35 minut temu, Maliik napisał: Jak to wygląda od strony organizatora? Początkowo jest entuzjazm, który sukcesywnie opada. Z pierwotnie zadeklarowanych i "napalonych" osób ostatecznie zostaje okolo 10% max. 20%. Najwięcej osób wykrusza się w momencie, gdy przychodzi do wplaty zaliczki. Wtedy nagle jeden nie dostanie urlopu, drugiem przypomina sie data imienin teściowej albo chrzciny siostrzeńca. Jeśli chcecie by coś z tego wyszło to wybierzcie jedna/dwie osoby organizujące imprezę. Niech te osoby ustalą sztywny termin. Jakikolwiek termin, bo i tak zawsze komuś nie będzie pasował. Znajdźcie hotel/pensjonat, zaklepcie termin i zbierzcie zaliczki od deklarowanych uczestników. Wtedy dopiero realnie będziecie znali przybliżoną ilość uczestników. Mimo zaliczki zazwyczaj jeszcze ktoś się wykrusza, ale też zdarzają sie osoby wskakujące na jej miejsce. Przyglądam się uczestnikom tego forum i szacuję, że taki dwudniowy zlot to maksymalnie 10 osób. Druga sprawa. Zloty są po to by poznać się osobiście, a nie po to by testować aparaty, glośniki, rowery czy jakieś kosmetyki. Pan @Heathen dobrze pisze. Alkohol i jedzenie to podstawa. Integracja nie ma prawa się udać gdy przez większą część czasu będziecie siedzieć i słuchać muzyki. Kolejna sprawa wynikająca już ze specyfiki tego konkretnego forum. Jeśli już uprzecie się testować sprzęt to znalezienie odpowiedniego miejsca może być trudne. Ze wzgledu na innych gości żaden szanujący się hotel/pensjonat nie pozwoli Wam na testowanie sprzętu muzycznego. Pozostaje wynajem czegoś na wyłączność. Tak na szybko wypisałem podstawowe kwestie. Jak coś mi jeszcze się przpomni to dam znać. Nie wiem w jakim towarzystwie się obracasz, ale informuję , że tutaj jest inaczej , co udowodniło ostatnie spotkanie. Dziękuję jednocześnie za określenie Twojej wizji takiego zlotu , ale sądząc po tym co się działo w Warszawie , to się jednak nie dostosujemy. Pozdrawiam. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maliik Napisano 25 października 2021 Udostępnij Napisano 25 października 2021 1 minutę temu, seba3002 napisał: Kolego @Maliik, w całej dyskusji pominąłeś chyba jeden bardzo ważny szczegół - jedno spotkanie już się odbyło i, pomimo braku zaangażowania Twojej osoby przy organizacji, spotkanie to było wg mnie i pozostałych uczestników, było jak najbardziej udane. Dziękuję Ci za Twoje jakże cenne rady, ale jako jedna z osób, która brała udział w organizacji pierwszego zlotu i bez nich wiemy co należy zrobić. A jeśli chcesz wziąć na swoje barki organizację kolejnego spotkania, może zrób coś więcej, niż rzucanie jakże cennych rad. Pozdrawiam Przepraszam jeśli uraziłem ego organizatora, ale jak sam słusznie zauważyłeś było to spotkanie i zaledwie kilkugodzinne. Organizacja dwudniowego zlotu to dwie różne bajki. Z poprzednich moich rad najcenniejsza chyba będzie ta: 43 minuty temu, Maliik napisał: Ważne jest samo podejście uczestników. Dystans do siebie, dobinnych i do swojej pasji oraz poczucie humoru. Tego brakuje na tym forum. Była to ostania z rad jakie pozwoliłem sobie wyrazić i jeszcze raz przepraszam, że pozwoliłem sobie taką niestosowność. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 25 października 2021 Udostępnij Napisano 25 października 2021 22 minuty temu, Rega napisał: Chciałbym nieśmiało poddać pod rozwagę pomysł organizacji w jakimś mniejszym mieście, czy nawet zupełnie poza miastem. Może być łatwiej znaleźć odpowiedni obiekt, a i ceny mogą być bardziej przyjazne. Ważne aby był dobry dojazd zarówno samochodem jak i koleją. "Myślę, że warto szukac takich miejsc. Tzn. małch hoteli/pensjonatów, które można by zabookować w całości. To akurat jest na Śląsku w Myszkowe, ale byłem tam i miejscówka wydaje się akurat. 11 pokoi dwuosobowych plus jedna salka konfernecyjna łatawa do zaadaptowania na ok 20/30 osób. Jeżeli pokoi bedzie za mało to niedaleko jest jeszcze hotel w Zawierciu. W bonusie bowling. http://kukubara.com/kategorie/oferta_konferencyjna" Panowie odpowiadanie na te posty maliika to czysty masochism. Dajcie sobie spokój, no chyba, że to lubicie 😜 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 25 października 2021 Udostępnij Napisano 25 października 2021 Spokojnie nawet Olimpiady w terminie się nie odbywają , zlot w tym roku też nie musi , zalecam spokój 😉 . Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 25 października 2021 Udostępnij Napisano 25 października 2021 To byłaby miła odmiana po salkach odsłuchowych w sklepach. Można by skoczyć na drinka i wrócić na to co interesujące Z twojego linku - brak info ile realnie tam jest miejsca, albo czegoś nie zauważyłem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heathen Napisano 25 października 2021 Udostępnij Napisano 25 października 2021 (edytowany) Co wy macie z tą salą odsłuchową. Choćbyśmy testowali to na powietrzu, to przy teście W TYCH samych warunkach nadal można wyrobić sobie własne zdanie na temat różnic. Patrząc na temat z własnymi systemami (na konkrecyjnych forach także) akustyka pomieszczeń jest przez większość (nawet tą dysponującą większym budżetem) traktowana po macoszemu (bo się nie da niejednokrotnie i to rozumiem) A tu nagle w temacie najważniejsze jest miejsce odsłuchu. Czy to nie zaprzecza temu jak na co dzień obcujemy z muzyką? Sugeruję poluzować wymagania odnośnie salki wtedy będzie większa elastyczność co do terminu i miejsca Edytowano 25 października 2021 przez Heathen 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 25 października 2021 Udostępnij Napisano 25 października 2021 Tym bardziej łatwiej bedzie "przesunąć winę" na akustykę jesli jakiś element audio nie zagra pomyślnie 😜 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 25 października 2021 Udostępnij Napisano 25 października 2021 3 minuty temu, Heathen napisał: Co wy macie z tą salą odsłuchową. Nie wiem czy to do mnie (jest pod moim postem) ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 25 października 2021 Udostępnij Napisano 25 października 2021 51 minut temu, Heathen napisał: Co wy macie z tą salą odsłuchową. Bo w salonach jest sprzęt audio ? Wierz mi , sprzęt audio czasem pomaga w słuchaniu muzyki Przywieziesz podłogówki ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 25 października 2021 Udostępnij Napisano 25 października 2021 Jestem tu nowy, więc chciałbym się przywitać. Obserwuję Forum już od dłuższego czasu, ale nie miałem jakoś okazji się zarejestrować. Dopiero dywagacje na temat zlotu mnie natchnęły do pojawienia się tutaj. Mam krótkie pytanie. Czy na zlot świeżak też może się wprosić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maliik Napisano 25 października 2021 Udostępnij Napisano 25 października 2021 43 minuty temu, Seb napisał: Jestem tu nowy, więc chciałbym się przywitać. Obserwuję Forum już od dłuższego czasu, ale nie miałem jakoś okazji się zarejestrować. Dopiero dywagacje na temat zlotu mnie natchnęły do pojawienia się tutaj. Mam krótkie pytanie. Czy na zlot świeżak też może się wprosić? Słowo daję, że to nie ja 😆 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 25 października 2021 Udostępnij Napisano 25 października 2021 😛 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 25 października 2021 Udostępnij Napisano 25 października 2021 9 godzin temu, slaw0001 napisał: No tak. Nie wszystkim pasuje "egalitaryzm". A co ma z tym wspólnego egalitaryzm? Nie interesują mnie próby udowadniania czegokolwiek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 25 października 2021 Udostępnij Napisano 25 października 2021 2 godziny temu, Seb napisał: Mam krótkie pytanie. Czy na zlot świeżak też może się wprosić? Nie ma czegoś takiego jak " świeżak " , to otwarte Forum i otwarte spotkania. Jak masz chęć przyjechać to po prostu zgłaszasz akces i jesteś. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts