KrólKiczu Napisano 14 maja 2022 Udostępnij Napisano 14 maja 2022 1 godzinę temu, Chilli napisał: Cholercia, ja nie jestem zbyt aktywny a już kilka zaliczyłem 😀 🙉 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 14 maja 2022 Udostępnij Napisano 14 maja 2022 Postanowiłem zrobić małą retrospekcję i przesłuchać na swoim systemie utwory z listy puszczane na Zlocie. Dźwięk jednego szczególnie mi utkwił w pamięci Tilgi Nattens Gudemor - Elisabeth Karsten na kolumnach ze zdjęcia wysokie wbiły mi się w mózg , u mnie wokalik bardzo przyjemny , nic nie przeszkadza. przypomnijcie mi co to za kolumienki na zdjęciu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 14 maja 2022 Udostępnij Napisano 14 maja 2022 3 minuty temu, J4Z napisał: elac vela Dzięki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 14 maja 2022 Udostępnij Napisano 14 maja 2022 @J4Z Dla mnie Elaci to specyficzny dźwięk. Dźwięk o którym marzyłem jak zaczynałem swoją przygodę w audio. Po każdej wizycie w Top HI FI byłem chory , bo takiej rozdzielczości próżno było szukać w moim systemie. Ta namacalność i detale. Teraz w życiu bym się nie zamienił Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 14 maja 2022 Udostępnij Napisano 14 maja 2022 14 minut temu, J4Z napisał: Sztuką jest zrobić rozdzielcze i niemęczące. To fakt , do tego dochodzi akustyka pomieszczenia i robi się ciężko. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 14 maja 2022 Udostępnij Napisano 14 maja 2022 3 godziny temu, MarcKrawczyk napisał: @Chilli ale to zdjęcia z prezentacji Electrocompaniet w Shantou w Chinach, też jesteś chętny? Ej, w sumie masz rację, po co się ograniczać 😃 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 14 maja 2022 Udostępnij Napisano 14 maja 2022 (edytowany) Zalecisz po mnie po drodze @Chilli? Edytowano 14 maja 2022 przez Dedal75 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arko55 Napisano 14 maja 2022 Udostępnij Napisano 14 maja 2022 (edytowany) @tomek4446 Ja z 6 lat temu naczytałem się o super grających ELAC 510, nie było mi dane ich posłuchać, ale to co słyszałem w salonie audio nie było niczym szczególnym i w dalszym ciągu nie poznałem ich dobrej natury. @Dedal75 Aby uważaj żebyś po drodze nie wysiadł i się zagubił w tajlandii 😉 Edytowano 14 maja 2022 przez Arko55 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 14 maja 2022 Udostępnij Napisano 14 maja 2022 6 godzin temu, Arko55 napisał: @Dedal75 Aby uważaj żebyś po drodze nie wysiadł i się zagubił w tajlandii Swoją drogą Bangkok polecam nawet tym którym gorące klimaty nie do końca odpowiadają. 😉 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 14 maja 2022 Udostępnij Napisano 14 maja 2022 Żeby później nie było jak w Kac Vegas , po Łodzi mam.kontuzje nogi a po Tajlandii dupy 😂 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 15 maja 2022 Udostępnij Napisano 15 maja 2022 8 godzin temu, Arko55 napisał: i w dalszym ciągu nie poznałem ich dobrej natury. Mnie te kolumny kojarzą się z katalogowymi wnętrzami . Wykonanie w lakierze ma zrobić wrażenie i wkomponować się w sterylność wystroju. Włączamy gościom , następuje opad szczęki i .....szybko wyłączamy zanim się połapią , że tak dłużej słuchać się nie da Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 15 maja 2022 Udostępnij Napisano 15 maja 2022 2 godziny temu, J4Z napisał: A może puste ściany i zły dobór elektroniki? Nie wiem nie słuchałem Ja bym tak roli elektroniki nie przeceniał. Do Elaców podłączony był wzmacniacz za 50k PLN. W Łodzi bardziej chodziło o specyficzną akustykę (a ściany nie były puste). To ona sprawiała, że większość zestawów grała jak grała. Monitory vela słuchałem około rok temu w Lublinie z heglem h95 i grało to naprawdę fajnie. Pewnie z czymś odrobinę cieplejszym byłoby jeszcze lepiej ale wg mnie, jeśli ktoś lubi takie detaliczne granie, to te kolumny powinny mu się spodobać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 15 maja 2022 Udostępnij Napisano 15 maja 2022 1 godzinę temu, J4Z napisał: Dobry post, z tym że chciałbym zaznaczyć że 50k nie robi na mnie wrażenia... i 100k pewnie nie pomoże jeżeli elementy toru do siebie nie pasują. A i nie przeceniam roli elektroniki 😀 Wydaje mi się, że elektronika była całkiem ok do tych Elaców. Być może głównym problemem "akustycznym" łódzkiego topa, był kształt pomieszczenia, tak przynajmniej sugerował jeden z forumowych kolegów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikelas76 Napisano 15 maja 2022 Udostępnij Napisano 15 maja 2022 6 godzin temu, seba3002 napisał: Wydaje mi się, że elektronika była całkiem ok do tych Elaców. Być może głównym problemem "akustycznym" łódzkiego topa, był kształt pomieszczenia, tak przynajmniej sugerował jeden z forumowych kolegów. Kwadratowe pomieszczenie nie pomaga 😉. Tam brak bylo rozpraszaczy ktore dalyby energi, przestrzeni itp. Samo pochlanianie to kiepski pomysl. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 17 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 maja 2022 (edytowany) Znamy już szczegóły dotyczące zlotu w Audio-Connect w Bydgoszczy. Startujemy 25 czerwca (sobota) o godzinie 10:00. Na chwilę obecną zapisani są: Ola z @Redakcja AUDIO, Paulina, @Amarok, @MarcKrawczyk, @Kraft, @tomek4446, @kaczadupa, @Kraft, @Bogusław Kożyczkowski, @MMarek, @Matt Daemon, @elektron6, @seba3002, @Arko55, @slaw0001, @lpomis. Proszę o wiadomość jeśli o kimś zapomniałem Wolnych miejsc szybko ubywa, powoli zbliżamy się do limitu, decydujcie się więc w miarę szybko Edytowano 17 maja 2022 przez lpomis 6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 17 maja 2022 Udostępnij Napisano 17 maja 2022 Komisyjnie jedno zwalniam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 17 maja 2022 Udostępnij Napisano 17 maja 2022 Czyli znowu szykuje się porządny składzik😀 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 17 maja 2022 Udostępnij Napisano 17 maja 2022 (edytowany) Nie jestem dziś w stanie określić czy będzie to dla mnie dobry dzień ale blokuje jedno krzesełko, może być to obok Jarka. Edytowano 17 maja 2022 przez Bogusław Kożyczkowski 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matt Daemon Napisano 17 maja 2022 Udostępnij Napisano 17 maja 2022 (edytowany) Miło będzie spotkać koleżanki i kolegów f2f 😉 Edytowano 17 maja 2022 przez Matt Daemon 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halik Napisano 17 maja 2022 Udostępnij Napisano 17 maja 2022 Jeśli jest jeszcze miejsce to również się piszę na krzesełko, może być w kącie 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 17 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 maja 2022 @Bogusław Kożyczkowski - jasna sprawa. Jak tylko sytuacja się wyklaruje, daj proszę znać tutaj lub w PW @halik - ok, coś się znajdzie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 17 maja 2022 Udostępnij Napisano 17 maja 2022 (edytowany) @lpomisWojtek a mają kable , czy tachać ? Bo na zdjęciu wygląda jak by wszystko było na bluetooth A zaraz , co ja się wychylam z budżetówką jak będzie Boguś / @Bogusław Kożyczkowski/ Edytowano 17 maja 2022 przez tomek4446 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 17 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 maja 2022 5 minut temu, tomek4446 napisał: mają kable , czy tachać ? Zaskocz nas i przywieź coś. Może ten skromny kabelek co wygląda i waży jak lina cumownicza do okrętu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 17 maja 2022 Udostępnij Napisano 17 maja 2022 1 minutę temu, lpomis napisał: Może ten skromny kabelek co wygląda i waży jak lina cumownicza do okrętu Sprawdzę tylko jakie mam dopuszczalne obciążenie autka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 17 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 maja 2022 3 minuty temu, J4Z napisał: a co to za paczki nie zdjęciu? Monitory to Diapason Adamantes, mniejsze podłogówki z przodu to budżetowe Jean Marie Reynaud Lunna. Natomiast te paki z tyłu są też dla mnie zagadką. Nie mam pojęcia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts