lpomis Napisano 25 czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 25 czerwca 2022 Dzięki wszystkim za obecność, było świetnie! Sprzęt klasa, miejsce naprawdę wyjątkowe, towarzystwo wyborne! Panowie z Salonu - Grzegorz, Paweł i Marcin stanęli na wysokości zadania. Fotorelacja będzie jutro późnym wieczorem. Do obrobienia jest ponad setka zdjęć + kilka filmików, także proszę o cierpliwość. 9 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 25 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2022 Możecie napisać jakie każdy z Was wybrałby dla siebie te jedne, jedyne głośniki z dzisiejszego zlotu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 25 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2022 @lpomis O fajnie że się odezwałeś. To o której ruszamy w Miasto ? Kurna , to kanał otwarty … , nie było tematu. 😀 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 25 czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 25 czerwca 2022 (edytowany) 14 minut temu, kaczadupa napisał: jedne, jedyne głośniki z dzisiejszego zlotu? Jak dla mnie QLN Prestige Three. /edit Żeby uzupełnić podium to na drugim niesamowicie ciekawe Diptyque Audio DP160, trzecie JMR Orfeo. Edytowano 25 czerwca 2022 przez lpomis 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 25 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2022 @kaczadupa moje granie to QLN , tak monitory jak i podłogówki. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 25 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2022 (edytowany) 12 minut temu, kaczadupa napisał: Możecie napisać jakie każdy z Was wybrałby dla siebie te jedne, jedyne głośniki z dzisiejszego zlotu? Ciężka sprawa. Najprzyjemniej, najpełniej słuchało mi się na Qln Prestige Three. Jednak obok spektakularnej prezentacji Diptyque Audio DP160 też nie da się przejść obojętnie. Nie niektórych utworach brzmiały idealnie - koncert na żywo! Na Diapasony Astera też bym się jednak nie pogniewał, jakbym dostał je na urodziny. PS tańszych JMR nie słuchałem. Edytowano 25 czerwca 2022 przez Kraft 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 25 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2022 Trzy razy QLN a ja pierwszy raz czytam o tym producencie. Człowiek myśli, że na Dynaudio i Sonus Faber świat głośników się kończy a tu proszę ... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 25 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2022 Przed chwilą, kaczadupa napisał: Sonus Faber świat głośników się kończy a tu proszę ... Qln też są oparte na modyfikowanych głośnikach Scan-Speaka. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arko55 Napisano 25 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2022 Często tak jest że te egzotyczne nikomu nie znane marki mogą lepiej ciekawiej zagrać niż wałkowane od lat Dynaudio i tym podobne znane firmy, powiedźcie jeszcze czy według Was na tym zlocie rzeczywiście było czuć lepsza holografie i lepiej grające zestawy niż na wszystkich poprzednich spotkaniach? 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 25 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2022 (edytowany) 8 minut temu, Arko55 napisał: Często tak jest że te egzotyczne nikomu nie znane marki mogą lepiej ciekawiej zagrać niż wałkowane od lat Dynaudio i tym podobne znane firmy Tylko z tymi znanymi nie mieliśmy okazji dzisiaj porównać. No i słuchaliśmy raczej drogich sprzętów. 8 minut temu, Arko55 napisał: czy według Was na tym zlocie rzeczywiście było czuć lepsza holografie i lepiej grające zestawy niż na wszystkich poprzednich spotkaniach? Byłem tylko na dwóch, ale mam wrażenie, że scena w głąb była lepsza na poprzednim zlocie w Łodzi (tylko tam grały wybitnie holograficzne Bowersy). Edytowano 25 czerwca 2022 przez Kraft 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 25 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2022 QLN prestige three czemu nie:) czy tez drugi model podłogówek jak dla mnie zagrały najlepiej. kolumny izodynamiczne- to nie moja bajka. Monitory jak to monitory nie były złe ale do podłogówek było daleko. mini wzmacniacz- nadrabiał wyglądem ale to nie było to co włoskie potworki Spotkanie ciekawe - moje pierwsze i widzę ze nieostatnie. Naprawdę warto ! 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 25 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2022 2 godziny temu, Kraft napisał: Jednak obok spektakularnej prezentacji Diptyque Audio DP160 też nie da się przejść obojętnie. Nie niektórych utworach brzmiały idealnie - koncert na żywo Zgadza się, ale tylko przy małym składzie, wokal plus gitara, albo wokal plus fortepian tutaj realizm wybitny, przy większej ilości instrumentów się gubiły i dziwnie zachowywał się bas. jednak tradycyjne qln zrobiły na mnie większe wrażenie, żałuję, że się spóźniłem i nie posłuchałem monitorów Diapason… a dla niecierpliwych fotka… 7 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 25 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2022 9 minut temu, MarcKrawczyk napisał: przy większej ilości instrumentów się gubiły Czy się gubiły, to nie wiem. Za to zupełnie inaczej wygląda w nich scena. Przypomina stereo ze słuchawek. Mamy czytelne prawo-lewo, ale bez budowania planów. Ściana dźwięku, Dodajmy - niezwykle realistycznego dźwięku. I ten dziwny brak poczucia, że grają kolumny. Po prostu dźwięk. Jak podczas występu na żywo. I jeszcze niezmienny niezależnie od miejsca odsłuchu. Nawet za kolumnami wydawał się prawidłowy. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 25 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2022 (edytowany) A ja dopiero przed północą byłem w domu. Widzę, że koledzy prawie wszystko napisali. Ja ze swej strony chciałem wszystkim podziękować za miło spędzony dzień. Co do odsłuchiwanych kolumn podzielam zdanie kolegów, najlepsze wrażenie także na mnie zrobiły QLM Prestige Three i następnie Diapson Astera. Cena wspomnianych paczek mówi sama za siebie. Czy cena gra, w tym przypadku chyba trochę tak 😀. Ciekawe jak by się znalazły w naszych domowych warunkach. Co do elektroniki, chyba wszystkich zaskoczyło jak zagrało maleństwo WaversaSystems WSlim-LITE (malutkie i nawet ciężkie) z połączeniu QLM One. Poniżej QLM Prestige Three Edytowano 25 czerwca 2022 przez Amarok 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 26 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2022 9 godzin temu, kaczadupa napisał: Możecie napisać jakie każdy z Was wybrałby dla siebie te jedne, jedyne głośniki z dzisiejszego zlotu? Jeśli o mnie chodzi wybrałbym Diptyque Audio DP160, "drzwi" jak je w myślach nazwałem. Efekt brzmieniowy był dla mnie spektakularny typu WOW, co niestety /nieaudiofilskie/, cholera lubię . Gdyby była promocja, odejmująca od ceny ilość lat kupującego, razy współczynnik 650, brałbym w ciemno 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 26 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2022 5 godzin temu, Amarok napisał: chyba wszystkich zaskoczyło jak zagrało maleństwo WaversaSystems WSlim-LITE (malutkie i nawet ciężkie) z połączeniu QLM One. No nie mów, że lepiej niż marantz z ATC 😉. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 26 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2022 @seba3002 bez kokieterii proszę. Wszak Marantz z ATC jest po za wszelką konkurencją i wiesz o tym doskonale. Nasze porównania dotyczą klocków parę półek niżej . 😀 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 26 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2022 (edytowany) No właśnie. "Nie mieszajmy myślowo dwóch różnych systemów walutowych. Nie bądźmy Pewex`ami." Edytowano 26 czerwca 2022 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 26 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2022 20 minut temu, tomek4446 napisał: @seba3002 bez kokieterii proszę. Wszak Marantz z ATC jest po za wszelką konkurencją i wiesz o tym doskonale. Nasze porównania dotyczą klocków parę półek niżej . 😀 Tak poważnie to moje pytanie nie było totalnie z du.. 🙂. Kolega @Amarok jakiś czas temu był u mnie z wizytą i miał okazję słuchać moich hajendów 😉. Co prawda wizyta skupiła się bardziej na integracji, ale mimo wszystko coś tam jednym uchem mógł usłyszeć 🙂. A teraz UWAGA, UWAGA - dobra wiadomość dla tych, którzy nie mogli być w Bydgoszczy. Dobrze poinformowane źródło donosi, że część z urządzeń odsłuchiwanych przez kolegów i koleżanki wczoraj, będziemy mogli usłyszeć i zobaczyć na AVS w Warszawie 🙂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 26 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2022 (edytowany) 1 godzinę temu, seba3002 napisał: No nie mów, że lepiej niż marantz z ATC 😉. Sebastian, Maranth z ATC to jak dogmat religijny, nie do obalenia 😀. WaversaSystems WSlim-LITE z połączeniu QLM One to w sumie tez sprzęt budżetowy 😀 w skali salonu Audio Connect. Edytowano 26 czerwca 2022 przez Amarok Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halik Napisano 26 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2022 Moja pierwsza trójka jeśli chodzi o kolumny to:Dipason astera naprzemiennie z Qln prestige three, tu nie jestem w stanie wylonić zdecydowanego faworyta.Trzecie miejsce to Dp 160 (większe drzwi) Generalnie to salon zaprezentował nam bardzo dobry dźwięk w bardzo klimatycznym miejscu. Nastawiłem się na audiofilskie przyjemności i je otrzymałem. Dzięki. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 26 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2022 8 minut temu, Amarok napisał: WaversaSystems WSlim-LITE Szukam informacji o tym wzmacniaczu i nigdzie nie mogę znaleźć informacji czy jest to jedynie wzmacniacz, czy na pokładzie jest też streamer? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 26 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2022 3 minuty temu, seba3002 napisał: Szukam informacji o tym wzmacniaczu i nigdzie nie mogę znaleźć informacji czy jest to jedynie wzmacniacz, czy na pokładzie jest też streamer? https://audio-connect.pl/waversa-systems/wslim-lite/ 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 26 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2022 (edytowany) 13 minut temu, seba3002 napisał: Szukam informacji o tym wzmacniaczu i nigdzie nie mogę znaleźć informacji czy jest to jedynie wzmacniacz, czy na pokładzie jest też streamer? Nie podniecajcie się. To amplituner! A powszechnie wiadomo, że amplitunery "nie..." Edytowano 26 czerwca 2022 przez Kraft 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matt Daemon Napisano 26 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2022 29 minut temu, halik napisał: Moja pierwsza trójka jeśli chodzi o kolumny to:Dipason astera naprzemiennie z Qln prestige three, tu nie jestem w stanie wylonić zdecydowanego faworyta.Trzecie miejsce to Dp 160 (większe drzwi) Generalnie to salon zaprezentował nam bardzo dobry dźwięk w bardzo klimatycznym miejscu. Nastawiłem się na audiofilskie przyjemności i je otrzymałem. Dzięki. Mam podobne odczucia niemniej najchętniej we własnych warunkach akustycznych 🙂 posłuchałbym DP100. Mam wrażenie że było to najcieplejsze granie, które bardziej preferuję. Fajnie było Was wszystkich spotkać i chwilę poobcować 😉 Mam nadzieję, że wkrótce uda się zobaczyć ponownie. Pzdr 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts