tomek4446 Napisano 24 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2022 1 godzinę temu, elektron6 napisał: dedykowane kolumny 800ohm oparte na szerokopasmowcu AD9710. No i po Firmie Pylon , a tak miało być pięknie 😂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 24 sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2022 55 minut temu, MarcKrawczyk napisał: A co tam Pylon ma za wzmaka i streamera u siebie? Odsłuchy znowu z tidala? No to jest właśnie troszkę niewiadoma. Na fotce widać m.in. zestaw wzmak + streamer Audiolaba, lampy Fezza, chyba jakiś Pier Audio? Więcej nie jestem w stanie rozszyfrować. Dlatego mimo wszystko przyda się jakaś elektronika jak wspominałem wcześniej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 24 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2022 (edytowany) 11 minut temu, lpomis napisał: No to jest właśnie troszkę niewiadoma. Na fotce widać m.in. zestaw wzmak + streamer Audiolaba, lampy Fezza, chyba jakiś Pier Audio? Więcej nie jestem w stanie rozszyfrować. Dlatego mimo wszystko przyda się jakaś elektronika jak wspominałem wcześniej Myślę, że zestaw Elektrona i Ugoda pokażę zestawowi Pylona gdzie jego miejsce. Pod Ugodę podłączcie rme, jeśli pre lampowe będzie zbyt łagodne. Mam nadzieję, że Ender zrobił ją zgodnie ze sztuką. Edytowano 24 sierpnia 2022 przez audiowit Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 24 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2022 Tak. To Pier audio 680, audiolab, fezz i Lektor. Przy Lektorze możecie zostać. Jeśli to seria 7, a chyba tak, to zacne źródło. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 24 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2022 Jak będzie za słodko to można podać sygnał z pominięciem pre bezpośrednio na Ugodę. Wstawiłem drabinkę smd na taką ewentualność. To jedyna modyfikacja jaką przeprowadziłem. Witek aktualnie w pre są Toshiby, brać ewentualnie inne lampy? Silvania i te od Ciebie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 26 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2022 Dnia 23.08.2022 o 18:05, lpomis napisał: Jak tam nastroje przed zlotem? Żeby nikt nie miał problemu z trafieniem, podaję adres i wklejam link do mapki. ul. Powstańców Wielkopolskich 1, Jarocin. https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1xNmzy1tdVgOup1YaMPVZjLRtGLc&ll=51.95950820000001%2C17.491355600000006&z=17 Startujemy o godzinie 12:00 Zmotoryzowani mogą zaparkować samochody bezpośrednio pod siedzibą. Przy okazji standardowo już muszę wspomnieć o najmniej przyjemnej kwestii jaką jest zrzutka - m.in. na drobny upominek dla salonu - 25zł od osoby w przypadku zadeklarowanych 14 osób. Paragony do wglądu na miejscu Wołam raz jeszcze wszystkich chętnych i jednocześnie proszę o wiadomość gdyby ktoś musiał zrezygnować. @Amarok, @Kraft @tomek4446, @elektron6, @MarcKrawczyk, @drSolfernus, @Asia, @mkk @Matt Daemon, @Waldek86 (+szwagier), @1Ender, @_PS_, @lpomis Nie dojadę. Wojtku, chcę zorganizować takie spotkanie w Listopadzie. Czy możemy chwilę porozmawiać przez telefon? Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 26 sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2022 @1Ender - jasne, rozumiem. Wysłałem PW. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzofan Napisano 26 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2022 Macie w planach całą ofertę Pylona jutro przesłuchać? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 27 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2022 Chyba parę osób będących u pylona widziałem na jakiś innych zlotach Skądś kojarzę "kaburę" , i chyba Krafta , byliście tam ? Jak wrażenia Jak grały te olbrzymie pylony ? 7 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matt Daemon Napisano 27 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2022 (edytowany) Ambery MKII jak dla mnie zagrały zgodnie z wielkoscią 12 calowych głosników 😉 fizyki się nie oszuka ha ha no i ta skuteczność 97dB 😉 szowinistycznie dodam że miały czym oddychać 🙂 Edytowano 30 sierpnia 2022 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości... 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 27 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2022 szkoda, że nie dojechałem. Życie. Ciekawe jak zagrała by Ugoda z tymi olbrzymami. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matt Daemon Napisano 28 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2022 Żeby nie było... niedzielna kawa w pylonie zaliczona 😉 5 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 28 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2022 I tak zestaw philipsa od kolegi @elektron6 był największym zaskoczeniem… 5 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 28 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2022 Dzięki wielkie! Myśle ze biorąc za i przeciw to wstydu nie było:) Pylony szczególnie to największe na pewno basem zgniotło vintagowe Philipsy ale średnica, wokal, górka oj tutaj …sam nie wiem, temat dyskusyjny. Ale pojedynek nie był celem. Cel to pokazanie kawałka historii bo to zestaw przypominam z 1958 r zatem miło ze w ogóle zagrał. A czy przez te 60lat poczyniono w audio jako w reprodukcji tego co słuchany przepaści? Ja mam wyrobione zdanie w tym temacie a to pytanie kieruję do Was:) Na następny zlot tez coś przygotuje - może wzmak na lampach z lat 30 tych AL4/ AF7 z kolumnami z 1964r:) 8 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 28 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2022 5 minut temu, elektron6 napisał: Na następny zlot tez coś przygotuje - może wzmak na lampach z lat 30 tych AL4/ AF7 z kolumnami z 1964r:) Oj miałem, miałem wzmacniacz na AF7 ehhhh do dziś pozostał żal, Audiowit świadkiem, ale przebojów za dużo było z tym wzmacniaczem. Zostały tylko wspaniałe wspomnienia dźwiękowe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 28 sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2022 (edytowany) No i po zlocie. Serdeczne podziękowania dla całej ekipy PYLON Audio. Nieskromnie napiszę, że chyba jeszcze nigdy nie zostaliśmy tak ugoszczeni. Świetne towarzystwo, super sprzęt i naprawdę wyjątkowe miejsce. Sporą część spotkania zajęło zwiedzanie samej fabryki. W życiu nie spodziewałem się, że produkcja obudowy kolumny głośnikowej to tak złożony proces. Dowiedzieliśmy się sporo o historii samej firmy. Była też mała zapowiedź planów na najbliższe miesiące. Będzie się działo! Robicie naprawdę kawał dobrej roboty! Brawo! Dziękuję też wszystkim forumowiczom za obecność. Cieszę się, że taka forma zlotów się przyjęła. Daje to motywację na przyszłość Poniżej moja fotorelacja ze spotkania: Edytowano 28 sierpnia 2022 przez lpomis 16 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matt Daemon Napisano 28 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2022 8 minut temu, lpomis napisał: No i po zlocie. Serdeczne podziękowania dla całej ekipy PYLON Audio. Nieskromnie napiszę, że chyba jeszcze nigdy nie zostaliśmy tak ugoszczeni. Świetne towarzystwo, super sprzęt i naprawdę wyjątkowe miejsce. Sporą część spotkania zajęło zwiedzanie samej fabryki. W życiu nie spodziewałem się, że produkcja obudowy kolumny głośnikowej to tak złożony proces. Dowiedzieliśmy się sporo o historii samej firmy. Była też mała zapowiedź planów na najbliższe miesiące. Będzie się działo! Robicie naprawdę kawał dobrej roboty! Brawo! Dziękuję też wszystkim forumowiczom za obecność. Cieszę się, że taka forma zlotów się przyjęła. Daje to motywację na przyszłość Poniżej moja fotorelacja ze spotkania: Wojtek cała przyjemność po naszej stronie. Dzięki i gratulacje za organizację. Zacne spotkanie.... już nie mogę doczekać się kolejnego..... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 28 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2022 3 godziny temu, Wing0 napisał: Oj miałem, miałem wzmacniacz na AF7 ehhhh do dziś pozostał żal, Audiowit świadkiem, ale przebojów za dużo było z tym wzmacniaczem. Zostały tylko wspaniałe wspomnienia dźwiękowe. No żal. To taki wzmacniacz, który pamięta się przez całe życie. Mówię Ci Michał, że obecny właściciel jest zachwycony. A jeśli chodzi o zestaw Philipsa, wogole nie jestem zaskoczony. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturArczi Napisano 28 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2022 Jako nowy członek grupy i obecny na swoim pierwszym złocie w Jarocinie bardzo dziękuję za możliwość uczestnictwa w wydarzeniu. Sama firma wg mnie bardzo fajnie i rozsądnie zarządzana. Technologia stosowana również na niespotykanym poziomie 💪 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 28 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2022 (edytowany) 53 minuty temu, lpomis napisał: No i po zlocie. Serdeczne podziękowania dla całej ekipy PYLON Audio. Z mojej strony też ogromne dzięki i szacunek za trud budowania marki dla Pylon Audio. Naprawdę jak słuchałem historii powstawania i planów na przyszłość Firmy to byłem dumny , że takie rzeczy dzieją się w tym kraju. Brawa i to na stojąco. P.S. Gdzie kupiliście te krewetki ? Były świetne ! 😀 Co do samych kolumn to dyskusje jakie się wywiązały po odsłuchach ,dobitnie udowodniły jak subiektywne jest audio. Niby wszyscy słuchali tego samego, a każdy inaczej odbierał dźwięk. Mnie np. najbardziej przypadły do gustu Diamondy 28 oraz monitory Jaspery . Ale ...... gdy odsłuchy zatoczyły koło i wróciliśmy do paczek ,które na wstępie odrzuciłem , że niby nie mój dźwięk ,to już taki pewien nie byłem. Dało mi to do myślenia. @elektron6 Tomek dzięki za zademonstrowanie kawałka pięknie odrestaurowanej historii. Do tej pory zastanawiam się w czym mogą być lepsze nowe wzmacniacze ? Wg. mnie w niczym . Dziękuję Paulinie i Wojtkowi za jak zwykle profesjonalną organizację Zlotu. Dziękuję Wam wszystkim , wszystkim ludziskom ,którzy byli w Jarocinie i dla których warto było jechać. Edytowano 28 sierpnia 2022 przez tomek4446 6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_PS_ Napisano 28 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2022 (edytowany) Też coś napiszę, a co Spotkanie było wyjątkowe! Jako osoba bardzo ciekawska, wycieczka po fabryce i wszystkich pomieszczeniach w jej wnętrzu była dla mnie bardzo angażująca. Mateusz, prezes firmy PYLON w ciekawy sposób opowiedział o swojej pasji, którą podziela nie tylko on, ale i reszta pracowników. Jego historia była dla mnie bardzo inspirująca i cieszy mnie to, że mimo początkowych trudności (które zapewne niejednego by zniechęciły) prą do przodu. Super, że w Polsce jest zakład o tak cennych wartościach. No i nie mogę się powstrzymać od skromnego komentarza na temat PYLONowej gościnności - zostaliśmy ugoszczeni jak gwiazdy. Serdecznie dziękujemy za mile spędzony czas! PS Jedno ze zdjęć okazało się być dość memogenne więc proszę: Edytowano 28 sierpnia 2022 przez _PS_ 6 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 29 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2022 Pozazdrościć, że mnie tam nie było, pomimo, że byłem jednym z pierwszych, który zgłosił chęć uczestnictwa. Wielka szkoda dla mnie, że nie mogłem być. Z niecierpliwością czekam na zlot w Trójmieście. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 29 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2022 Szkoda tylko, że nie wsłuchaliśmy się w takie jarocińskie klimaty… 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 30 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2022 No opowiadajcie 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 30 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2022 (edytowany) 6 godzin temu, audiowit napisał: No opowiadajcie Co tu gadać:) było naprawdę miło, ciekawie - po prostu super! Oby więcej takich zlotów i oby co raz więcej osób chciało uczestniczyć w tego typu wydarzeniach. Ku pamięci trochę muzyki z nostalgicznego sprzętu vintage. IMG_2430_001.mp4 IMG_2430.mp4 Edytowano 30 sierpnia 2022 przez elektron6 8 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts