Skocz do zawartości

Audio Video Show 28-30.10 2022 - zapowiedzi, relacje... widzimy się?

Recommended Posts

Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, Adi777 napisał:

Dzięki. Czasami niektórzy piszą, że grają surowo, nudno i technicznie, więc byłem ciekawy Twojej opinii.

Nie, ja absolutnie nie miałem takiego odczucia. Właśnie bardziej w kierunku grania wciągającego, niż czysto technicznego.
Natomiast wiadomo jak to na AS. Krótkie odsłuchy, repertuar narzucony, kupa ludzi, która się przewala, więc ocena zawsze obarczona jest sporym ryzykiem. Ale ja w tamtym momencie odebrałem je bardzo pozytywnie i wciągnęły mnie na dłużej.

A tak w ogóle zauważył ktoś, że Unitra to zapewne wydmuszka? Karteczka włożona w okienko, że niby odtwarza się 4:56 sekunda Chopin Piano Sonata, a sprzęt stał niepodłączony do niczego. :D

obraz.png

Edytowano przez zolt
Napisano
46 minut temu, tomek4446 napisał:

Wiesz Jarek ? Jak by tu  ,by Cię nie urazić ? :) 

A za co? Najpierw napisałeś to powyżej, a poniżej tak:

"Jasne , że się nie da określić brzmienia elektroniki bez testów porównawczych przy tych samych kolumnach."

Kraft nic nie wspomniał o różnicach między wzmacniaczami. Kolega Soberowy najpierw napisał o wzmacniaczu, a po wpisie Krafta nagle zmienił na cały system. Szalona lokomotywa xD

Napisano
4 minuty temu, Asia napisał:

Jestem ciekawa opinii osób, które odwiedziły sale w Golden Tulip. 

Zajrzałam tam na koniec i mam mieszane uczucia.

Asiu tam jakimś dziwnym trafem zawsze słabo systemy wypadają z małymi wyjątkami. Czasem Grajpudła fajnie zagrają a tak mimo drogich systemów lipa, może te pomieszczenia niby duże ale jakoś nie sprzyjają muzyce. Może my przyzwyczajeni do pomieszczeń jak w Sobieskim ;)

Napisano (edytowany)

Wiesz, to nawet nie w tym rzecz. Ja miałam wrażenie bycia tam nieproszonym gościem - najmniej egalitarna z trzech lokalizacji. Mowa o Golden Tulip.

Edytowano przez Asia
Napisano
1 minutę temu, kaczadupa napisał:

Mówisz o pokoju Rega / Spendor pod patronatem Q21? 

Nie, mam na myśli hotel Tulip.

Przy tak gorącym wątku nie sprawdza się nie cytowanie wypowiedzi, do której się odnoszę.

Napisano (edytowany)
2 godziny temu, soberowy napisał:

Wczoraj to odczułem w pokoju gdzie grały Xaviany Corallo z Norma Revo. Jakieś audiofilskie dźwieki, zero muzyki.

Ja Xaviany Corallo bardzo dobrze wspominam. Uważam, że są całościowo ale i audiofilsko rozbierając brzmienie na pierdoły duuużo bardziej udane jak moje ATC scm 7. Może faktycznie repertuar był specyficzny.

Edytowano przez kaczadupa
Napisano
13 minut temu, Asia napisał:

Wiesz, to nawet nie w tym rzecz. Ja miałam wrażenie bycia tam nieproszonym gościem - najmniej egalitarna z trzech lokalizacji. Mowa o Golden Tulip.

Osobiście w Golden Tulip usłyszałem najwiecej dobrego grania. Numer 1 wystawa firmy Grobel Audio; za źródło referencyjne mamy taśmę z szpulowca Revox. Do tego lampa Jadis i kolumny Accordo. Wśród zestawów czy kolumn ktore można postawić w typowym mieszkaniu, dźwięk pierwsza klasa.
Zainteresowanie tym zestawem było bardzo duże.

Zaraz obok jest Lampizator - wystawa z rozmachem ale dźwiękowo przeciętnie i zdecydowanie za głośno.

E015F432-9088-4833-B4B8-2C06BFB76C0B.jpeg

B012B897-ED32-4461-9D46-5CB475B22E70.jpeg

26902E89-DB03-4CA0-A249-51CAA2785531.jpeg

B892D256-BDFC-4BEB-9C2C-E8A6CFB1A240.jpeg

Napisano
15 minut temu, elektron6 napisał:

Osobiście w Golden Tulip usłyszałem najwiecej dobrego grania.

Możliwe, że byłam już zmęczona. Pamiętam przede wszystkim wykładzinę z drażniącym wzorem 😉.

15 minut temu, kaczadupa napisał:

Sonus Faber ... Za sam wygląd można się zakochać, na całe życie. 

Dla mnie pudło x2. Nie ten wygląd, nie ten dźwięk 😉.

Napisano
8 minut temu, Asia napisał:

Możliwe, że byłam już zmęczona. Pamiętam przede wszystkim wykładzinę z drażniącym wzorem 😉.

No proszę. Nawet wzór wykładziny potrafi wpłynąć na odbiór dźwięku. A jak piszę o ślepych testach, to nie doceniacie. 

Napisano
20 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Jaka jest orientacyjna cena za taką sztukę bądź metr kwadratowy?

cennika jeszcze nie dostaliśmy, ale z rozmów wynikało, że coś 800 netto za m2...

19 godzin temu, Adi777 napisał:

To by było chyba zbyt proste.

oczywista, że pod tym wełna, ale na etapie budowy zamiast tynkowania dajesz min 50 mm (optymalnie 80) na to ta płyta i potem można to tylko delikatnie uzupełnić dyfuzorami, jak to mówił wczoraj Pan Bartek najlepiej na tylnej ścianie...

313360454_617390603447663_6234257359066444592_n.jpg