KrólKiczu Napisano 30 października 2022 Udostępnij Napisano 30 października 2022 Dnia 29.10.2022 o 11:56, soberowy napisał: STX Atom 400 podłączone do Yamahy AS501, wychodzę z bólem głowy... Mi ten system też zupełnie nie przypadł do gustu. Ale wydaje mi się, że na sąsiednim forum ktoś chyba chwalił ten zestaw. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 30 października 2022 Udostępnij Napisano 30 października 2022 (edytowany) 3 godziny temu, kaczadupa napisał: Koleżanki i Koledzy a jak się Wam podobało granie w pokoju Regi i Spendora ? Nie wiem czy mnie dałeś do ignorowanych, ale ja i Stanisław słuchaliśmy tych zestawów. Wg mnie wszystkie te angielskie systemy grały po prostu przyjemnie. Nie mogłem natomiast znaleźć PMC. Nie powalił mnie natomiast system Cyrusa w połączeniu audio physicami. Wydaje mi się, że generalnie bardziej przypadają mi do gustu systemy grające lekko ocieplonym i delikatniejszym dźwiękiem. Wspominałem gdzieś wcześniej o kolumienkach Intrada, kolejnym po nich był systemem, ktory zrobil na mnie spore wrażenie, byl zestaw oparty o litweskie monitiry (których nazwy nie pamiętam, a wizytówkę od twórcy zostawiłem w aucie) w połączeniu z all in one naima. Bardzo przyjemny, przestrzenny dźwięk z dobrą separacją instrumentów i fajnym basikiem. Edytowano 30 października 2022 przez seba3002 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 30 października 2022 Udostępnij Napisano 30 października 2022 7 minut temu, seba3002 napisał: Nie wiem czy mnie dałeś do ignorowanych, ale ja i Stanisław słuchaliśmy tych zestawów. Wg mnie wszystkie te angielskie systemy grały po prostu przyjemnie. Nie mogłem natomiast znaleźć PMC. Nie powalił mnie natomiast system Cyrusa w połączeniu audio physicami. Wydaje mi się, że generalnie bardziej przypadają mi do gustu systemy grające lekko ocieplonym i delikatniejszym dźwiękiem. Wspominałem gdzieś wcześniej o kolumienkach Intrada, kolejnym po nich był systemem, ktory zrobil na mnie spore wrażenie, byl zestaw oparty o litweskie monitiry (których nazwy nie pamiętam, a wizytówkę od twórcy zostawiłem w aucie) w połączeniu z all in one naima. Bardzo przyjemny, przestrzenny dźwięk z dobrą separacją instrumentów i fajnym basikiem. Potwierdzam, Brytyjczyki super, moze najmniej urzekly mnie Herbatniki, ale te wymienione wyzej przez Sebe super. Dodatkowo Focale z Naimem i Mak, jak dla mnie TOP. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 30 października 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 października 2022 Ja niestety w tym roku miałem mało czasu, wiec tylko wpadłem wczoraj pod koniec na szybko i przebieglem się po pomieszczeniach. Dużo fajnych zabawek. Niektóre kosmiczne. Ale co chwile na korytarzu tylko słyszałem, ze ludzie zachwycają się podstawkami i systemem w gato audio. Poszedlem tam, posłuchać i po prostu szczeka opadła. Akurat koło mnie siedział chyba recenzent jednego z magazynów audio z kumplem i udało się słuchając zamienić pare zdań - panowie potwierdzili to co sam usłyszałem. Tu nie ma się do czego przyczepić - SZOK. Jakim cudem takie maleństwo tak gra. Jako, ze nie znam marki ani kolumn. Podszedłem zamienić pare zdan o nich z przedstawicielami duńskiej marki. Zapytałem o co cenę… 1200€ - słucham?! Ja zakładałem po tym co usłyszałem, ze to jest naście tysięcy złotych! Bardzo polecam Wam zajrzeć i ich posłuchać. 5 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zolt Napisano 30 października 2022 Udostępnij Napisano 30 października 2022 11 minut temu, mateolo2 napisał: Ja niestety w tym roku miałem mało czasu, wiec tylko wpadłem wczoraj pod koniec na szybko i przebieglem się po pomieszczeniach. Dużo fajnych zabawek. Niektóre kosmiczne. Ale co chwile na korytarzu tylko słyszałem, ze ludzie zachwycają się podstawkami i systemem w gato audio. Poszedlem tam, posłuchać i po prostu szczeka opadła. Akurat koło mnie siedział chyba recenzent jednego z magazynów audio z kumplem i udało się słuchając zamienić pare zdań - panowie potwierdzili to co sam usłyszałem. Tu nie ma się do czego przyczepić - SZOK. Jakim cudem takie maleństwo tak gra. Jako, ze nie znam marki ani kolumn. Podszedłem zamienić pare zdan o nich z przedstawicielami duńskiej marki. Zapytałem o co cenę… 1200€ - słucham?! Ja zakładałem po tym co usłyszałem, ze to jest naście tysięcy złotych! Bardzo polecam Wam zajrzeć i ich posłuchać. Ajj kurczę. Pamiętam, że zajrzałem, ale było tłumnie i gęsto od ludzi. Spojrzałem jeszcze, że jakieś brzydkie pomarańczki i uciekłem. Teraz trochę żałuję, że potem nie wróciłem. Możesz opisać jak grały te maluszki? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 30 października 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 października 2022 (edytowany) 8 minut temu, zolt napisał: Ajj kurczę. Pamiętam, że zajrzałem, ale było tłumnie i gęsto od ludzi. Spojrzałem jeszcze, że jakieś brzydkie pomarańczki i uciekłem. Teraz trochę żałuję, że potem nie wróciłem. Możesz opisać jak grały te maluszki? Bylo tłumnie bo wszyscy tam się nimi jarali. Grały bardzo gęsto. Duzy, mięsisty, potężny dźwięk z piękna stereofonia i oblednymi wokalami - absolutnie przepiękny dźwięk. Nie był narwany, szczenicki, ale bardzo poważny, dosadny - ale z toną energii. Jakby ktoś mnie z opaska na oczach wprowadził do tego pokoju to bym powiedział, ze grają spore podłogówki. Ja się zakochałem. Zrobiły na mnie dźwiękowo większe wrażenie niż te szafy za miliony. Oczywiście podłączony do nich system był już poważny, wiec pewnie przyczynił się do tego sukcesu. Nie wiem czy reszta kolegów tutaj potwierdzi moje zachwyty nad nimi Edytowano 30 października 2022 przez mateolo2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 30 października 2022 Udostępnij Napisano 30 października 2022 18 godzin temu, tomek4446 napisał: Bowers ma swoją specyficzną sygnaturę. Mnie ona nie leży , za bardzo przesuwa się w kierunku nadmiernej ekspozycji ....... wszystkiego. Tak jak by kolumny chciały bym słyszał więcej, niż jest w nagraniu i do tego musiały takiemu tępakowi jak ja wbić to młotkiem do łba B&W to cząstka mojej ewolucji muzycznej , jak zaczynałem przygodę to za najtańsze Bowersy dałbym się pokroić byle mieć paczki z tym logo w chałupie. A dzisiaj ? Niekoniecznie No wiesz Tomku, tego się od Ciebie nie spodziewałem, tak mnie zdołować i to przed świętem 1 Listopada 😜. Przy okazji zapytam, czy Naimy jakieś były? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 30 października 2022 Udostępnij Napisano 30 października 2022 Przed chwilą, MMarek napisał: No wiesz Tomku, tego się od Ciebie nie spodziewałem, tak mnie zdołować i to przed świętem 1 Listopada 😜. Przy okazji zapytam, czy Naimy jakieś były? Było sporo. Ja słuchałem 2 systemów z naimem. Focali utopia i tych litewskich monitorów, które grały zdaje się z Twoim all in one. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 30 października 2022 Udostępnij Napisano 30 października 2022 @mateolo2 witaj w fanklubie gato, a ja myślałem , że po złocie w Łodzi to już wszyscy wiedzą co to Gato i jak grają… 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 30 października 2022 Udostępnij Napisano 30 października 2022 27 minut temu, mateolo2 napisał: Jakim cudem takie maleństwo tak gra. Jako, ze nie znam marki ani kolumn. Bardzo dobre przetworniki SB Acoustic plus solidna obudowa. Musi grac! 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 30 października 2022 Udostępnij Napisano 30 października 2022 Mówcie mi tak jeszcze o tych małych Gato . Będę wypożyczał małe monitory konkurencji ale z tymi samymi wooferami co w małych Gato. Może akurat... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 30 października 2022 Udostępnij Napisano 30 października 2022 27 minut temu, mateolo2 napisał: Zapytałem o co cenę… 1200€ - słucham?! Ja zakładałem po tym co usłyszałem, ze to jest naście tysięcy złotych! Bardzo polecam Wam zajrzeć i ich posłuchać. 1200 Euro, para czy sztuka? Trzeba przyznać, że nawet za sztukę, cena na dzisiejszą drożyznę atrakcyjna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 30 października 2022 Udostępnij Napisano 30 października 2022 1 minutę temu, MMarek napisał: No wiesz Tomku, tego się od Ciebie nie spodziewałem, Wiedziałem , wiedziałem że się odezwiesz , to była tylko kwestia czasu. Marek to że ja nie lubię dźwięku B&W to nie znaczy , że to złe kolumny. Ile osób tyle opinii. Czytam sobie relacje koleżanek i kolegów i z wieloma się nie zgadzam , ale to tylko oznacza , że to nie mój dźwięk i nic ponad to. Ale pocieszę Cię , znam osoby które moje QLN też nie bardzo zachwyciły Ot , takie hobby 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 30 października 2022 Udostępnij Napisano 30 października 2022 3 minuty temu, tomek4446 napisał: Marek to że ja nie lubię dźwięku B&W to nie znaczy , że to złe kolumny. A już myślałem, że trzeba będzie jechać ze szwagrem byłym zapaśnikiem do Łodzi, aby coś wyjaśnić 😛 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 30 października 2022 Udostępnij Napisano 30 października 2022 I co roku to samo, a to nie grało, a to za głośno, a to brak paneli na ścianach i oczywiście zła muzyka. No to po co przychodzić na wystawę i zatruwać powietrze?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MacieQ Napisano 30 października 2022 Udostępnij Napisano 30 października 2022 10 minut temu, MMarek napisał: 1200 Euro, para czy sztuka? Trzeba przyznać, że nawet za sztukę, cena na dzisiejszą drożyznę atrakcyjna. Wnioskuję że to Gato FM15 ...czyli cena dotyczy 1 sztuki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 30 października 2022 Udostępnij Napisano 30 października 2022 @MMarek nie mart się. Niektórzy się nie znają 😉. B&W ma swoją filozofię, która nie wszystkim leży. Ja, być może Ty również, zastanawiam się co inni widzą w niektórych modelach czy markach. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 30 października 2022 Udostępnij Napisano 30 października 2022 9 minut temu, Aprox napisał: Wnioskuję że to Gato FM15 ...czyli cena dotyczy 1 sztuki Ceny za parę jak przykazał szef @lpomis 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 30 października 2022 Udostępnij Napisano 30 października 2022 7 minut temu, Aprox napisał: Wnioskuję że to Gato FM15 ...czyli cena dotyczy 1 sztuki No to tu niezła okazja🙂 https://www.q21.pl/gato-audio-fm-15-czarny-hg-outlet.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 30 października 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 października 2022 (edytowany) 28 minut temu, kaczadupa napisał: Mówcie mi tak jeszcze o tych małych Gato . Będę wypożyczał małe monitory konkurencji ale z tymi samymi wooferami co w małych Gato. Może akurat... Które? 27 minut temu, MMarek napisał: 1200 Euro, para czy sztuka? Trzeba przyznać, że nawet za sztukę, cena na dzisiejszą drożyznę atrakcyjna. Para!!!! 32 minuty temu, MarcKrawczyk napisał: @mateolo2 witaj w fanklubie gato, a ja myślałem , że po złocie w Łodzi to już wszyscy wiedzą co to Gato i jak grają… Nie No, zapisuje się do tego fanklubu wszystkimi kończynami. 15 minut temu, Aprox napisał: Wnioskuję że to Gato FM15 ...czyli cena dotyczy 1 sztuki Nie, to FM-8! Sprawdzałem/pytałem. przedstawiciel jak go zapytałem czy warto dopłacać do FM-15, pokazał w ulotce FM-8 i mrugnął okiem. Edytowano 30 października 2022 przez mateolo2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 30 października 2022 Udostępnij Napisano 30 października 2022 Te maluchy fm8 Gato nie pierwszy raz robią robotę na AVS, to tak na marginesie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 30 października 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 października 2022 2 minuty temu, kaczadupa napisał: Te maluchy fm8 Gato nie pierwszy raz robią robotę na AVS, to tak na marginesie. No to coś to o nich musi świadczyć. A najlepsze jest to, ze one na mnie zrobiły wrażenie nie mając zielonego pojęcia ile kosztują. Jakbym usłyszał 4000 euro to bym powiedział Ok i nawet lekko sie nie zdziwił. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 30 października 2022 Udostępnij Napisano 30 października 2022 (edytowany) Tak zachwalacie te małe Gato. No nic, nie ma wyjścia, trzeba będzie sprawdzić. Jeśli zachowają barwę FM-15, będą nieco szybsze, mniej ulane i z lepszym wykopem - to się polubimy Miło czyta się o uczciwie wycenionym sprzęcie 👍 Edytowano 30 października 2022 przez lpomis Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 30 października 2022 Udostępnij Napisano 30 października 2022 4 godziny temu, tomek4446 napisał: moje QLN Albo przejęzyczenie albo... opuściłeś stadion i wróciłeś do Sobieskiego po QLN? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 30 października 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 października 2022 (edytowany) 1 minutę temu, lpomis napisał: Tak zachwalacie te małe Gato. No nic, nie ma wyjścia, trzeba będzie sprawdzić. Jeśli zachowają barwę FM-15, będą nieco szybsze, mniej ulane i z lepszym wykopem - to się polubimy Ooo znasz FM-15! Masz je? Napisz proszę pare slow! Edytowano 30 października 2022 przez mateolo2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts