kaczadupa Napisano 30 października 2022 Udostępnij Napisano 30 października 2022 25 minut temu, Kraft napisał: Moim zdaniem to kolos na glinianych nogach. Miałeś może u siebie SMSL VMV A2? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zolt Napisano 30 października 2022 Udostępnij Napisano 30 października 2022 (edytowany) 1 godzinę temu, Adi777 napisał: Dzięki. Czasami niektórzy piszą, że grają surowo, nudno i technicznie, więc byłem ciekawy Twojej opinii. Nie, ja absolutnie nie miałem takiego odczucia. Właśnie bardziej w kierunku grania wciągającego, niż czysto technicznego. Natomiast wiadomo jak to na AS. Krótkie odsłuchy, repertuar narzucony, kupa ludzi, która się przewala, więc ocena zawsze obarczona jest sporym ryzykiem. Ale ja w tamtym momencie odebrałem je bardzo pozytywnie i wciągnęły mnie na dłużej. A tak w ogóle zauważył ktoś, że Unitra to zapewne wydmuszka? Karteczka włożona w okienko, że niby odtwarza się 4:56 sekunda Chopin Piano Sonata, a sprzęt stał niepodłączony do niczego. Edytowano 30 października 2022 przez zolt 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 30 października 2022 Udostępnij Napisano 30 października 2022 13 godzin temu, elektron6 napisał: Wzmacniacz a może znicz? Dokładnie podobnie pomyślałem, że to nawiązanie do Halloween i ktoś znicz postawił🤭🙂 Hmm, jakoś dziwnie to wyedytowałem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 30 października 2022 Udostępnij Napisano 30 października 2022 Jestem ciekawa opinii osób, które odwiedziły sale w Golden Tulip. Zajrzałam tam na koniec i mam mieszane uczucia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 30 października 2022 Udostępnij Napisano 30 października 2022 46 minut temu, tomek4446 napisał: Wiesz Jarek ? Jak by tu ,by Cię nie urazić ? A za co? Najpierw napisałeś to powyżej, a poniżej tak: "Jasne , że się nie da określić brzmienia elektroniki bez testów porównawczych przy tych samych kolumnach." Kraft nic nie wspomniał o różnicach między wzmacniaczami. Kolega Soberowy najpierw napisał o wzmacniaczu, a po wpisie Krafta nagle zmienił na cały system. Szalona lokomotywa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 30 października 2022 Udostępnij Napisano 30 października 2022 Koleżanki i Koledzy a jak się Wam podobało granie w pokoju Regi i Spendora ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 30 października 2022 Udostępnij Napisano 30 października 2022 Przed chwilą, kaczadupa napisał: w pokoju Regi To kolega @Rega miał swój własny pokój? 😁 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 30 października 2022 Udostępnij Napisano 30 października 2022 Wyszliśmy dość szybko, prawda @tomek4446 ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 30 października 2022 Udostępnij Napisano 30 października 2022 4 minuty temu, Asia napisał: Jestem ciekawa opinii osób, które odwiedziły sale w Golden Tulip. Zajrzałam tam na koniec i mam mieszane uczucia. Asiu tam jakimś dziwnym trafem zawsze słabo systemy wypadają z małymi wyjątkami. Czasem Grajpudła fajnie zagrają a tak mimo drogich systemów lipa, może te pomieszczenia niby duże ale jakoś nie sprzyjają muzyce. Może my przyzwyczajeni do pomieszczeń jak w Sobieskim Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 30 października 2022 Udostępnij Napisano 30 października 2022 (edytowany) Wiesz, to nawet nie w tym rzecz. Ja miałam wrażenie bycia tam nieproszonym gościem - najmniej egalitarna z trzech lokalizacji. Mowa o Golden Tulip. Edytowano 30 października 2022 przez Asia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 30 października 2022 Udostępnij Napisano 30 października 2022 Kolumny Sveda Audio tam były? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 30 października 2022 Udostępnij Napisano 30 października 2022 1 godzinę temu, Rafał S napisał: Który model? Kaloryferek Brage? Podłączony był Ask Integrated, dziś podejdę tam raz jeszcze może ten drugi większy będzie grał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 30 października 2022 Udostępnij Napisano 30 października 2022 Tak, były w sali z Lampizatorem. Było... głośno. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 30 października 2022 Udostępnij Napisano 30 października 2022 1 minutę temu, Asia napisał: Ja miałam wrażenie bycia tam nieproszonym gościem Mówisz o pokoju Rega / Spendor pod patronatem Q21? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 30 października 2022 Udostępnij Napisano 30 października 2022 1 minutę temu, kaczadupa napisał: Mówisz o pokoju Rega / Spendor pod patronatem Q21? Nie, mam na myśli hotel Tulip. Przy tak gorącym wątku nie sprawdza się nie cytowanie wypowiedzi, do której się odnoszę. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 30 października 2022 Udostępnij Napisano 30 października 2022 (edytowany) 2 godziny temu, soberowy napisał: Wczoraj to odczułem w pokoju gdzie grały Xaviany Corallo z Norma Revo. Jakieś audiofilskie dźwieki, zero muzyki. Ja Xaviany Corallo bardzo dobrze wspominam. Uważam, że są całościowo ale i audiofilsko rozbierając brzmienie na pierdoły duuużo bardziej udane jak moje ATC scm 7. Może faktycznie repertuar był specyficzny. Edytowano 30 października 2022 przez kaczadupa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 30 października 2022 Udostępnij Napisano 30 października 2022 13 minut temu, Asia napisał: Wiesz, to nawet nie w tym rzecz. Ja miałam wrażenie bycia tam nieproszonym gościem - najmniej egalitarna z trzech lokalizacji. Mowa o Golden Tulip. Osobiście w Golden Tulip usłyszałem najwiecej dobrego grania. Numer 1 wystawa firmy Grobel Audio; za źródło referencyjne mamy taśmę z szpulowca Revox. Do tego lampa Jadis i kolumny Accordo. Wśród zestawów czy kolumn ktore można postawić w typowym mieszkaniu, dźwięk pierwsza klasa. Zainteresowanie tym zestawem było bardzo duże. Zaraz obok jest Lampizator - wystawa z rozmachem ale dźwiękowo przeciętnie i zdecydowanie za głośno. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 30 października 2022 Udostępnij Napisano 30 października 2022 Sonus Faber ... Za sam wygląd można się zakochać, na całe życie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 30 października 2022 Udostępnij Napisano 30 października 2022 15 minut temu, elektron6 napisał: Osobiście w Golden Tulip usłyszałem najwiecej dobrego grania. Możliwe, że byłam już zmęczona. Pamiętam przede wszystkim wykładzinę z drażniącym wzorem 😉. 15 minut temu, kaczadupa napisał: Sonus Faber ... Za sam wygląd można się zakochać, na całe życie. Dla mnie pudło x2. Nie ten wygląd, nie ten dźwięk 😉. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 30 października 2022 Udostępnij Napisano 30 października 2022 8 minut temu, Asia napisał: Możliwe, że byłam już zmęczona. Pamiętam przede wszystkim wykładzinę z drażniącym wzorem 😉. No proszę. Nawet wzór wykładziny potrafi wpłynąć na odbiór dźwięku. A jak piszę o ślepych testach, to nie doceniacie. 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 30 października 2022 Udostępnij Napisano 30 października 2022 Większość czasu w Tulip spędziłam z zamkniętymi oczami - nie pomogło 😜. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 30 października 2022 Udostępnij Napisano 30 października 2022 (edytowany) 4 minuty temu, Asia napisał: Większość czasu w Tulip spędziłam z zamkniętymi oczami Ale Accordo podglądałaś;) Edytowano 30 października 2022 przez Kraft 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 30 października 2022 Udostępnij Napisano 30 października 2022 Brzydkie te paki Serblina ale jednak ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 30 października 2022 Udostępnij Napisano 30 października 2022 Żeby dojść do krzesła musiałam mieć otwarte oczy. Na tym etapie chodziłam już bez przewodnika 😝. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 30 października 2022 Udostępnij Napisano 30 października 2022 20 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Jaka jest orientacyjna cena za taką sztukę bądź metr kwadratowy? cennika jeszcze nie dostaliśmy, ale z rozmów wynikało, że coś 800 netto za m2... 19 godzin temu, Adi777 napisał: To by było chyba zbyt proste. oczywista, że pod tym wełna, ale na etapie budowy zamiast tynkowania dajesz min 50 mm (optymalnie 80) na to ta płyta i potem można to tylko delikatnie uzupełnić dyfuzorami, jak to mówił wczoraj Pan Bartek najlepiej na tylnej ścianie... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts