Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 949 tematów w tym forum

1. Zestaw do "garażu"

• 19 odpowiedzi
    • 10,4k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,5k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
  2. Sprzęt audio ok 5k do 6k

• 12 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
  3. Wzmacniacz do Roth Oli 50

• 5 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
  4. Jaki Gramofon

• 4 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
    • 28 odpowiedzi
    • 9,6k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
  5. iFi Audio Micro iTube2

• 6 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
    • 12 odpowiedzi
    • 6,7k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 17 odpowiedzi
    • 6,6k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
  6. Audient ID4

• 0 odpowiedzi
    • 857 wyświetleń
  7. Wzmacniacz do słuchawek

• 6 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
  8. Co lepiej zagra

• 0 odpowiedzi
    • 774 wyświetleń
    • 31 odpowiedzi
    • 12,8k wyświetleń
  9. Zestaw stereo do 4000

• 7 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 7,1k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 4,4k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 840 wyświetleń
    • 30 odpowiedzi
    • 8,8k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Witam, W załączniku rzut pomieszczenia. Obecnie korzystam z głośników edifier 2.1 c2xd. Zdecydowana większość czasu to filmy i seriale z pc na tv. Miałem możliwość przetestowania soundbar Samsung Q990F 11.1.4 i na mój gust belka grała gorzej od wspomnianych Edifierów. Jeśli chodzi o amplituner to myślałem o Yamaha RX-V6A. Prośba o pomoc w wyborze nowych głośników 5.1 w budżecie do 3000zł. Wiem, to nie dużo. Jeśli chodzi o przednie głośniki to myślę, że podstawkowe będą ok. Może będą stały trochę za nisko względem głowy słuchacza, ale obecne małe edifiery dają radę, więc myślę, że inne przyzwoite głośniki też sobie poradzą. Czy dużym problemem będzie tak duża odległość od prawego tyłu? Satelita wspomnianego soundbara Samsunga zupełnie nie radził sobie w tej pozycji tzn był za mało słyszalny + Samsung nie daje możliwości ustawienia balansu pomiędzy lewą, a prawą stroną.
    • Czyli konkretnie ten model Pioneer LX505 ??  On kosztuje unas około 5000 zł i jest 9.2 Czy ten Amplituner Pioneer VSX-935 7.2 ??
    • Kupiłeś podstawkowe ze standami, które de facto zajmują tyle samo miejsca, co podłogowe...
    • Pewnie masz rację, gdzieś obiło mi się nawet, że jakiś guru od audio zachęcał do podłogówek w małych pomieszczeniach, używając tego właśnie argumentu. Niestety zwykle problemem jest kłopot z ustawieniem tego sensownie gdy masz jakieś inne meble, sprzęty.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...