audiowit Napisano 9 listopada 2022 Udostępnij Napisano 9 listopada 2022 (edytowany) Nie da się. Albo da się ale trzeba pokombinować. To ma trochę inną funkcjonalność. Odtwarza tylko pliki. Nastawione jest na jakość. Jeśli znasz odtwarzacz fidatę to jest to praktycznie to samo tylko duuuzo tańsze. Dla mnie fidata ma sens taki, że możesz z niej bezpośrednio wyjść lvds, a tu muszę stosować konwerter usb. Niestety nie stać mnie na nią. Edytowano 9 listopada 2022 przez audiowit Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 9 listopada 2022 Udostępnij Napisano 9 listopada 2022 Ja nie streamuję tylko mam bardzo dużo muzyki na dyskach. 9 minut temu, AudioTube napisał: @audiowit Jak przez to pudełko odtworzyć muzykę z Qobuz? iPad lub telefon. Czy da się?😃 Teraz mam z Lumina/transport. Acha, iodata byla porównywana z Luminem U1. Polecam wypożyczyć i porównać. Też miałem kupić Lumina. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 9 listopada 2022 Udostępnij Napisano 9 listopada 2022 9 minut temu, audiowit napisał: Polecam wypożyczyć i porównać. Dzięki, sprawdzę. Czekam na przetwornik d/a Custom i wtedy pożyczę te pudełko. Jestem ciekawy jak pliki hires brzmią. pozdro Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 9 listopada 2022 Udostępnij Napisano 9 listopada 2022 (edytowany) Spoko. Rozumiem, że nie jest to urządzenie dla każdego. Żeby słuchać z innych źródeł niż plik trzeba się nakombinować. Ale jeśli ktoś bazuje na plikach, polecam. Cena jest rewelacyjna. A dźwięk dopracowany do perfekcji. Edytowano 9 listopada 2022 przez audiowit Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wingo Napisano 9 listopada 2022 Udostępnij Napisano 9 listopada 2022 I co istotne jak pisałem również aplikacja jest bardzo dobra, stabilna. Dobrze że długi weekend idzie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 9 listopada 2022 Udostępnij Napisano 9 listopada 2022 Myślę że będziesz miał co robić w weekend. Zapewniam różnorodne rozrywki np podnoszenie ciężarów 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 9 listopada 2022 Udostępnij Napisano 9 listopada 2022 2 godziny temu, Wingo napisał: Dźwiękowo strach pisać 😅. Nie no jest od ręki różnica w kwestii prezencji brzmienia. Jest znacznie bardziej poukładane, źródła pozorne są lepiej zarysowane, dokładniej można je zlokalizować. Wpływ na górze pasma jest słyszalny w postaci lepszych wybrzmień bardziej dźwięczne stały się wysokie tony. Dół twardszy, uderzenie jest zdecydowanie lepsze. Ale to moje odczucia słuchowe może złudne, ale mogę z tym żyć Jprdl, przecież tam nie ma DAC 🤦 2 godziny temu, audiowit napisał: Odtwarza tylko pliki. Nastawione jest na jakość. Na jakość po USB czy po koaksjalu? 😉 Tak przewrotnie pytam, mając cały czas w domu Squeezebox Touch. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wingo Napisano 10 listopada 2022 Udostępnij Napisano 10 listopada 2022 5 godzin temu, dorsz napisał: Jprdl, przecież tam nie ma DAC 🤦 Jpd, co za okrycie, ulżyło Ci? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 10 listopada 2022 Udostępnij Napisano 10 listopada 2022 7 godzin temu, dorsz napisał: Jprdl, przecież tam nie ma DAC 🤦 Na jakość po USB czy po koaksjalu? 😉 No nie ma.... o kuźwa żeczywiscie, o fak. Ale ja gupi jestem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 11 listopada 2022 Udostępnij Napisano 11 listopada 2022 Pożyczone od Audiowita kolumny do posłuchania. Wstępne walki z brakami mocowymi wzmacniacza lampowego uratował tranzystor. Bardzo wymagające kolumny jeśli chodzi o basowiec. 8 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 11 listopada 2022 Udostępnij Napisano 11 listopada 2022 Michał, czy myślisz, że kolumny w obudowie zamkniętej mają mniejsze wymagania co do akustyki pomieszczenia? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 11 listopada 2022 Udostępnij Napisano 11 listopada 2022 Tak zdecydowanie, bez żadnych wątpliwości. Niekorzystne mody pomieszczenia mniej oddziaływają na efekt który do ucha dociera. 0 buczenia na basie. W innych pomieszczeniach gdzie słychać jest przy AMT bas przy Wigo jest nieodczuwalny dosłownie ;), a w miejscu odsłuchu jest go znacznie więcej. W przypadku mojego pokoju ustawienie AMT w niewielkim stopniu wpływało na jakość niskich tonów było ich sporo wszędzie poza miejscem odsłuchowym. Przy budzie zamkniętej bas jest w całym pomieszczeniu praktycznie taki sam przed linią kolumn, za nią jest go mniej. Ale całe czoło od kolumn jest wypełnione niskimi. Zwartymi, mocnymi. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 11 listopada 2022 Udostępnij Napisano 11 listopada 2022 1 godzinę temu, Wing0 napisał: Tak Mam pytanie, czy dyfuzor ze zdjęcia to od Mega Acoustic ? Wymiary to 58x58x10? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 11 listopada 2022 Udostępnij Napisano 11 listopada 2022 Nie, to rozmiar 88x88 cm. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 11 listopada 2022 Udostępnij Napisano 11 listopada 2022 2 godziny temu, Wing0 napisał: Niekorzystne mody pomieszczenia mniej oddziaływają na efekt który do ucha dociera Nawet konkretnie mniej. Obudowy zamknięte dla tej samej częstotliwości niskich tonów na granicy pasma przenoszenia będą miały ok. 3 dB mniejszą amplitudę. Niestety nie schodzą tak nisko jak te z BR. W niektórych pomieszczeniach będzie to zaletą. Mody będą mniej odczuwalne. Dodatkowo lepsza odpowiedź impulsowa OZ da poczucie mniejszego "dudnienia" na basie co jest pożądane 😉 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 11 listopada 2022 Udostępnij Napisano 11 listopada 2022 Stłucz pan termometr, a nie będziesz miał gorączki. 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 11 listopada 2022 Udostępnij Napisano 11 listopada 2022 1 godzinę temu, dorsz napisał: Stłucz pan termometr, a nie będziesz miał gorączki. 😉 Idź sobie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 12 listopada 2022 Udostępnij Napisano 12 listopada 2022 (edytowany) 9 godzin temu, MariuszZ napisał: Nawet konkretnie mniej. Obudowy zamknięte dla tej samej częstotliwości niskich tonów na granicy pasma przenoszenia będą miały ok. 3 dB mniejszą amplitudę. Niestety nie schodzą tak nisko jak te z BR. W niektórych pomieszczeniach będzie to zaletą. Mody będą mniej odczuwalne. Dodatkowo lepsza odpowiedź impulsowa OZ da poczucie mniejszego "dudnienia" na basie co jest pożądane 😉 Halo, halo Panie Mariuszu "Übertragungsbereich 20 - 25.000 Hz nach DIN 45500" Pasma przenoszenia w dół nie brakuje. Natomiast zgadzam się jeśli chodzi o odpowiedź impulsową. Chyba, że mówiłeś ogólnie o różnicach między oz, a br. Edytowano 12 listopada 2022 przez audiowit Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 12 listopada 2022 Udostępnij Napisano 12 listopada 2022 14 godzin temu, Wing0 napisał: bas jest w całym pomieszczeniu praktycznie taki sam przed linią kolumn, za nią jest go mniej. Ale całe czoło od kolumn jest wypełnione niskimi. Zwartymi, mocnymi. Michał , kupiłeś Alteci ! ? 😂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 12 listopada 2022 Udostępnij Napisano 12 listopada 2022 19 godzin temu, Wing0 napisał: Pożyczone od Audiowita kolumny do posłuchania. Wstępne walki z brakami mocowymi wzmacniacza lampowego uratował tranzystor. Bardzo wymagające kolumny jeśli chodzi o basowiec. Pozazdrościć, sam bym z przyjemnością wypróbował u siebie, poza tym, też by pasowały do koloru mebli. Ile Audiowit bierze za wypożyczenie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 12 listopada 2022 Udostępnij Napisano 12 listopada 2022 1 godzinę temu, MMarek napisał: Ile Audiowit bierze za wypożyczenie? Z tego co wiem, to kiedyś była taka zasada, że wypożyczenie było darmowe, ale trzeba się osobiście pofatygować do Krakowa. W sumie patrząc na rozmiar paczek, wcale się nie dziwię. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 12 listopada 2022 Udostępnij Napisano 12 listopada 2022 500 zł za 1 doba. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 12 listopada 2022 Udostępnij Napisano 12 listopada 2022 Taki to pożyje, a mówią, że w Polsce bieda Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 12 listopada 2022 Udostępnij Napisano 12 listopada 2022 10 minut temu, audiowit napisał: 500 zł za 1 doba. Ale paragon wystawiasz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 12 listopada 2022 Udostępnij Napisano 12 listopada 2022 (edytowany) Każdemu życzę kolegów z którymi o audio można pogadać, audio można sobie pożyczyć i wspólnie posłuchać. Szkoda tylko że niektórzy mieszkają na drugim końcu Polski @Rega 7 minut temu, lpomis napisał: Ale paragon wystawiasz? Heheh na zeszyt Edytowano 12 listopada 2022 przez Wing0 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts