RLC2 Napisano 30 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2023 7 minut temu, Bebop napisał: Tandberg Można gdzieś jeszcze taki kupić? https://iviteraudio.pl/sklep/amplitunery/tandberg-tr-2055-amplituner-stereofoniczny-black-version Mają ich więcej... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 30 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2023 (edytowany) Mój też jest BLACK. Widziałem też wykończenie PALISANDER. Black podoba mi się bardziej😉. Podłączony do Szaf (KEF 107) pokazuje pazur , choć i on i KEFy mają juz ...dziesiąt lat. Edytowano 30 kwietnia 2023 przez Rega 6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rehash.pl@gmail.com Napisano 1 maja 2023 Udostępnij Napisano 1 maja 2023 Dnia 11.08.2022 o 20:50, audiowit napisał: No, już kiedyś o nich pisałem. Wigo wb70. Doskonale kolumny. Gdyby z nich usunąć te potencjometry to precyzja powinna się poprawić. Ale nie chce ingerować w kolumny zachowane całkowicie w stanie oryg. Kuźwa, są niesamowite. Slucham teraz współczesnej elektroniki i rozwalają system. W każdym gatunku dobrze się odnajdują. Mam jeszcze wb50. Ale one są klasa niżej. Jestem również posiadaczem tych kolumn. Jaki wzmacniacz do nich by się sprawdził? Obecnie używam Nada 7020e. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 1 maja 2023 Udostępnij Napisano 1 maja 2023 1 godzinę temu, rehash.pl@gmail.com napisał: Jaki wzmacniacz do nich by się sprawdził? Może lampa? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 1 maja 2023 Udostępnij Napisano 1 maja 2023 8 minut temu, Rega napisał: Może lampa? Roman musiała by być bardzo wydajna prądowo lampa. Ten niskotonowy jest sztywny jak pieron. Trzeba tam kilka W wpakować. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 1 maja 2023 Udostępnij Napisano 1 maja 2023 Michał - myślałem o czymś takim, co o mały włos NIE stoi u mnie😒Znasz sprawę. https://highfidelity.pl/@main-930&lang= Moze ten lub jego mocniejszy brat dałby radę. Bardzo też jestem ciekaw brzmienia tego urządzenia. No, ale tu będziemy musieli poczekać na opinie właściciela. Ja nie jestem upoważniony. Wygląda baaardzo przyzwoicie! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 1 maja 2023 Udostępnij Napisano 1 maja 2023 11 godzin temu, Rega napisał: Michał - myślałem o czymś takim, co o mały włos NIE stoi u mnie😒Znasz sprawę. https://highfidelity.pl/@main-930&lang= Moze ten lub jego mocniejszy brat dałby radę. Bardzo też jestem ciekaw brzmienia tego urządzenia. No, ale tu będziemy musieli poczekać na opinie właściciela. Ja nie jestem upoważniony. Wygląda baaardzo przyzwoicie! Wiekowy klocek ale wyglad teraz jest wciaz pociagajacy i nawet nie az tak drogi do kupienia z drugiej reki. Za 600 euro znalazlem - choc to tez nie malo pieniedzy za blisko 10 letni projekt. Czy ktos wie jaki on ma wbudowany przetwornik i oczywiscie jak to gra ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 1 maja 2023 Udostępnij Napisano 1 maja 2023 34 minuty temu, Artur Brol napisał: Czy ktos wie jaki on ma wbudowany przetwornik i oczywiscie jak to gra ? Tu wszystko znajdziesz .. https://hometheaterhifi.com/reviews/dac/nad-m51-direct-digital-dac/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 1 maja 2023 Udostępnij Napisano 1 maja 2023 15 minut temu, Bogusław 66 napisał: Tu wszystko znajdziesz .. https://hometheaterhifi.com/reviews/dac/nad-m51-direct-digital-dac/ Jesli dobrze rozumiem on jako takiego przetwornika nie posiada? Konwersja jest dokonywana w inny sposob? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 4 maja 2023 Udostępnij Napisano 4 maja 2023 @J4Z Adrian, to te Wojtkowe Menuety? Jak grają z Unisonkiem? Obstawiam, że jest jednocześnie barwnie i skocznie, mam rację? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 4 maja 2023 Udostępnij Napisano 4 maja 2023 Menuety? Nowy nabytek? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 4 maja 2023 Udostępnij Napisano 4 maja 2023 24 minuty temu, J4Z napisał: ...bo trochę im nie wierzyłem. Może skrobniesz coś potem w menuetowym wątku w dziale "Testy"? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 5 maja 2023 Udostępnij Napisano 5 maja 2023 Yamaha MX-2000 wzmacniacz wykonany z mega rozmachem ; tutaj wszystko jest klasy top; końcówki po 8 tranzystorów mosfet, kondensatory Elna i Nichicon dobrej serii, potężne elektrolity filtrujące, grube blachy ekranujące, porządne okablowanie zasilania, zaciski głośnikowe konkretne, podstawki z pół kilo sztuka:) Dźwięk - osobiście nie ma do czego się przyczepić- referencyjny. Gdzie teraz kupić coś nowego tak porządnie wykonanego? 9 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 5 maja 2023 Udostępnij Napisano 5 maja 2023 Dnia 1.05.2023 o 08:08, rehash.pl@gmail.com napisał: Jestem również posiadaczem tych kolumn. Jaki wzmacniacz do nich by się sprawdził? Obecnie używam Nada 7020e. Najlepiej mocny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 5 maja 2023 Udostępnij Napisano 5 maja 2023 2 godziny temu, elektron6 napisał: Yamaha MX-2000 wzmacniacz wykonany z mega rozmachem ; tutaj wszystko jest klasy top; końcówki po 8 tranzystorów mosfet, kondensatory Elna i Nichicon dobrej serii, potężne elektrolity filtrujące, grube blachy ekranujące, porządne okablowanie zasilania, zaciski głośnikowe konkretne, podstawki z pół kilo sztuka:) Dźwięk - osobiście nie ma do czego się przyczepić- referencyjny. Gdzie teraz kupić coś nowego tak porządnie wykonanego? Gdzie tak porządnie wykonanego kupić? Zakładam że u Yamahy Jeśli się nie mylę wciąż produkują takie cacka. Mając na uwadze jak Japończycy dbają o jakość nic nie powinno się w dbałości o wykonanie zmienić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 6 maja 2023 Udostępnij Napisano 6 maja 2023 11 godzin temu, J4Z napisał: Ciekawe ile mosfetów na końcówkę ma mój wzmaczniacz. Normalnie. Komplementarną parę na kanał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 8 maja 2023 Udostępnij Napisano 8 maja 2023 (edytowany) Akcja się zagęszcza. Od lewej: MF M3SCD, NAD M51, Primare I15 Arioso 2A3, NAD 1050, prototypowa hybryda diy z lampami E88CC. Edytowano 8 maja 2023 przez Asia 8 5 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 8 maja 2023 Udostępnij Napisano 8 maja 2023 1 godzinę temu, Asia napisał: Akcja się zagęszcza. Od lewej: MF M3SCD, NAD M51, Primare I15 Arioso 2A3, NAD 1050, prototypowa hybryda diy z lampami E88CC. Po co tyle sprzętu ? Jest czas słuchać na każdym ? 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 8 maja 2023 Udostępnij Napisano 8 maja 2023 15 minut temu, Kubakk napisał: Po co tyle sprzętu ? Jest czas słuchać na każdym ? A słuchanie nie musi być jedynym celem tego hobby. Ja lubię przerzucać sprzęt, słuchać mieć więcej( nie koniecznie drożej). Ot przyjemność to może sprawiać, a w niektórych przypadkach audio może być niezła inwestycją. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 8 maja 2023 Udostępnij Napisano 8 maja 2023 Coś starego, coś nowego, coś pożyczonego i coś srebrnego. Zobaczymy, zawsze jakiś dreszczyk nowości. 6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 8 maja 2023 Udostępnij Napisano 8 maja 2023 32 minuty temu, Wing0 napisał: Ja lubię przerzucać sprzęt, Też lubię 👍 ale aktualnie mam ochotę nic nie zmieniać i nie ruszać... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 8 maja 2023 Udostępnij Napisano 8 maja 2023 1 godzinę temu, Kubakk napisał: Po co tyle sprzętu ? Kto nie miał kilku systemów na raz ten nie zrozumie. Na forum normą jest jeden do wszystkiego i wymiany ,, co pięć minut,, bo najpierw zachwyt , a potem już niekoniecznie . No, ale każdemu wolnoć Tomku ...... . Moim zdaniem dwa to minimum. Ale co ja tam wiem. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 8 maja 2023 Udostępnij Napisano 8 maja 2023 Jeszcze Haiku Bright stoi samotnie na stole, nie zmieścił się już biedaczek na półce 😉. Ale wróci. Koledzy, nie zamierzam się nikomu tłumaczyć 🙂. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 8 maja 2023 Udostępnij Napisano 8 maja 2023 2 minuty temu, Asia napisał: Jeszcze Haiku Bright stoi samotnie na stole, nie zmieścił się już biedaczek na półce 😉. Ale wróci. Koledzy, nie zamierzam się nikomu tłumaczyć 🙂. Coz kazdy z nas bawi sie inaczej. Rzeczywiście - kto powiedział że trzeba się jednym zestawem cieszyć. 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 8 maja 2023 Udostępnij Napisano 8 maja 2023 4 minuty temu, Asia napisał: Koledzy, nie zamierzam się nikomu tłumaczyć 🙂. Mąż kibicuje w hobby? Żeby tak było w drugą stronę 😄 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts