Artur Brol Napisano 12 listopada 2023 Udostępnij Napisano 12 listopada 2023 2 godziny temu, audiowit napisał: Gato dobrze wygląda i to jego główny atut. Oczywiście, że brzmienie. Oczami to najlepiej się przed kolegami wypada Artur rzeczywiście powinien popracować trochę nad kadrowaniem i światłem, bo w sumie atrakcyjne wzorniczo użadzenia wyglądają mało estetycznie. Gato nie tylko dobrze wygląda, bardzo dobrze brzmi i to jest jego najważniejszy atut. No, niestety mam tylko białą ścianę i niewiele eleganckich dodatków na których tle takie zabawki dobrze wypadają na zdjęciach. No i fotografem nie jestem. Będę się starał w przyszłości lepiej sprzęt prezentować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 12 listopada 2023 Udostępnij Napisano 12 listopada 2023 Nowy koń w stajni. Już w swoim boxie. Próby jego możliwości w różnych konfiguracjach zaczynam wieczorem. Na razie poczułem jego wagę. Zdjęcia dla dorosłych😉 ( rozbierane ) i może trochę nieudolnych opisów brzmienia, postaram się w przyszły weekend. 8 5 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 12 listopada 2023 Udostępnij Napisano 12 listopada 2023 @Rega albo masz nadprzyrodzone zdolności fotograficzne, albo ta audia wyładniała… Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 12 listopada 2023 Udostępnij Napisano 12 listopada 2023 @MarcKrawczyk albo Ty spojrzałeś na nią łaskawszym okiem😉. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 12 listopada 2023 Udostępnij Napisano 12 listopada 2023 To ja też się pochwalę nowym nabytkiem. W wyniku splotu okoliczności od wczoraj cieszą uszy spore monitory Audiosynergia. One już się na forum pojawiły wcześniej, ktoś pamięta? 10 7 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 12 listopada 2023 Udostępnij Napisano 12 listopada 2023 Czyżby to HQ150 nasz forumowicz je miał wcześniej? Co Cię Asia do niech przekonało? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 12 listopada 2023 Udostępnij Napisano 12 listopada 2023 Tak jest! HQ150! Szukam czegoś na odmianę dla EV. No i patriotyzm lokalny 😉. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 12 listopada 2023 Udostępnij Napisano 12 listopada 2023 Spore, spore. Stojak wygląda pod nimi, jakby się miał zaraz poddać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 12 listopada 2023 Udostępnij Napisano 12 listopada 2023 No, jest jak domek na kurzej stopce. Tak bywa przy spontanie 🙂. Na pierwsze wrażenia - dźwięk bardziej neutralny i rozdzielczy, bardziej wyrafinowany niż w EV. Niższa skuteczność powoduje, że moje obecne wzmacniacze czyli zasadniczo Haiku Bright nie jest idealnym wzmacniaczem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 12 listopada 2023 Udostępnij Napisano 12 listopada 2023 (edytowany) 8 minut temu, Asia napisał: że moje obecne wzmacniacze czyli zasadniczo Haiku Bright nie jest idealnym wzmacniaczem. Czyżby czas i na kolejne zmiany 😀. Edytowano 12 listopada 2023 przez Amarok Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 12 listopada 2023 Udostępnij Napisano 12 listopada 2023 Zupełnie nie wiem skąd taki wniosek? 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 12 listopada 2023 Udostępnij Napisano 12 listopada 2023 Może i nie wiesz skąd, ale pewnie wiesz że właściwy. Zmiany, zmiany. To chyba wszyscy uwielbiamy? Znów okazja do pogrzebania w necie, poodwiedzania salonów 😏 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 12 listopada 2023 Udostępnij Napisano 12 listopada 2023 16 minut temu, Asia napisał: Niższa skuteczność Jaka ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 12 listopada 2023 Udostępnij Napisano 12 listopada 2023 (edytowany) A ja myślę, że wrażenie wyższej rozdzielczości bierze się z podkreslenia wysokich częstotliwości kosztem redukcji niższych. Po prostu, jeśli wyższych jest więcej i są bardziej wyeksponowane to niższe sa bardziej oddalone i tym samym zachodzi wrażenie osłabienia oraz niedoborów mocy wzmacniacza. To domena kolumn o niższej efektywności. Miałem podobne wrażenia testując Dali Menuet. Szeroka scena to jedno, a niedobory niższych częstotliwości to drugie. Jednakże po dłuższym obcowaniu z takim przekazem, wrażenie niedoboru mocy wzmacniacza , czy też niektórych częstotliwości mija i można się cieszyć dobrym przekazem. Edytowano 12 listopada 2023 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 12 listopada 2023 Udostępnij Napisano 12 listopada 2023 @Asia a jaki to litraż? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 12 listopada 2023 Udostępnij Napisano 12 listopada 2023 1 godzinę temu, Asia napisał: To ja też się pochwalę nowym nabytkiem. W wyniku splotu okoliczności od wczoraj cieszą uszy spore monitory Audiosynergia. Gratki. Zatem jast nas troje. @HQ150 pozdrawiam tak przy okazji tej niespodziewanej. @Asia niezależnie jak tam dalej się ta relacja z tymi monitorami potoczy, zachęcam Cię do kontaktu z konstruktorem. Z dwóch powodów. Po pierwsze to człowiek, który w jakiś sobie tylko znany sposób, potrafi zmaterializować „nasze” potrzeby/audio/brzmienie. I uwaga, to nie tylko kolumny, ale i wzmocnienia, oraz źrodła/przetworniki. Po drugie, warto jest wybrać się na odsłuch do niego. Po prostu przyłożyć „ucho” do tego, czym tam w danej chwili się zajmuje/dostraja/konstruuje. To nic/prawie nie kosztuje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 12 listopada 2023 Udostępnij Napisano 12 listopada 2023 4 godziny temu, Rega napisał: Nowy koń w stajni. Już w swoim boxie natchnienie czy też szukasz czegoś nowego ? Wygląd bezpretensjonalny, oko przyciąga logo😏,może faktycznie dźwięk nie będzie tak skromny. 2 godziny temu, Asia napisał: Audiosynergia. mam alergię na to określenie, nie wróży nic dobrego😔 2 godziny temu, Asia napisał: Na pierwsze wrażenia - dźwięk bardziej neutralny i rozdzielczy, bardziej wyrafinowany niż może są zbyt duże braki w dźwięku w paśmie i stąd taki wniosek🤔 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 12 listopada 2023 Udostępnij Napisano 12 listopada 2023 2 godziny temu, MarcKrawczyk napisał: @Asia a jaki to litraż? Wyszło mi 63 l (44x30x48 cm). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 12 listopada 2023 Udostępnij Napisano 12 listopada 2023 2 godziny temu, Rega napisał: A ja myślę, że wrażenie wyższej rozdzielczości bierze się z podkreslenia wysokich częstotliwości kosztem redukcji niższych. Często z takim zjawiskiem jest kojarzona „rozdzielczość”, tyle że w ciepłym plastycznym brzmieniu też można uzyskać rozdzielczość. Uważam, że większą niż w jasnograjacym systemie. Nie mówię o zamulonych systemach, raczej wyważonych, ale barwnych. 5 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 12 listopada 2023 Udostępnij Napisano 12 listopada 2023 3 godziny temu, Asia napisał: To ja też się pochwalę nowym nabytkiem. W wyniku splotu okoliczności od wczoraj cieszą uszy spore monitory Audiosynergia. One już się na forum pojawiły wcześniej, ktoś pamięta? Gdzieś juz widziałem tą wysokotonowkę i bardzo chwalona była w recenzji, tylko nie pamiętam w jakim modelu kolumn to było🤔 wzrokowo skojarzyłem ten specyficzny tweeter. Ps: ten głośnik wysokotonowy to chyba firmy Audax🤔 Pss: przypomniało mi się 😎 to była kolumna Tekton Lore👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 12 listopada 2023 Udostępnij Napisano 12 listopada 2023 Rany, toż to prawie podłogówki są… znalazłem stary wpis na audiostereo: ”Paki to projekt ,,GoldenEye'' Audiosynergii. 20 kg wagi sztuka, mdf 25 mm z dodatkowymi wzmocnieniami wewnątrz, fornir kasztanowiec. Na górze tytanowy AudaxTW025A28 na średnio-nisko Peerless HDS 205 nomex.” Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 12 listopada 2023 Udostępnij Napisano 12 listopada 2023 Testuje wlasnie te Holo. Co się wybiją na pierwsze miejsce - dźwięk poprowadzony z CXC przez Holo jest jakby głośniejszy. Jakby miał więcej energii. Czasem sie wydaje ze dzwiek z Gato, po przełączeniu źródła jakby troche wycofany byl. Przy nie wszystkim co włączam, Iron Maiden różnica była większa. Przy większej ilości dźwięków z talerzy, pomyślałem że chyba to troche za dużo. Fleetwood Mac - różnica w tym poziomie głośności jest ale jakby mniejsza. Choć chyba wciąż pewne instrumenty brzmią bardziej energicznie. Może mi się wydaje. Wyglada na to że, czym spokojniejsza muzyka tym różnica mniejsza. Pojawią się więcej instrumentów czy poprostu bardziej energiczny odcinek utworu, ta różnica wzrasta. Queensryche, utwor Someone Else? Fortepian jakby troszeczkę bardziej dociążony, tak trochę. Barbra Streisend , utwór We're not mąkin' love anymore - tak samo, czym utwor żywszy, tym różnica w glosnosci większą. Początek jest bardzo spokojny, wtedy prawie różnicy nie słychać. Muzyka klasyczna, filmowa czy pop, też to samo zjawisko. Czego nie zauważyłem to miany w ilość detali. Holo niczego lepiej czy raczej wiecej niż mój Gato nie pokazał. Ilość detali byla taka sama. Najmniejszy wpływ miał Holo na wokale. To się może podobać, chyba że się słucha metalu to może się zrobić zbyt gęsto. Chyba że mi się wydawało. Wyświetlacz, w końcu mogę z daleka odczytać cokolwiek. I co najlepsze kopiuje ekran cxc , na którym z tej samej odległości nie widzę nic. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 12 listopada 2023 Udostępnij Napisano 12 listopada 2023 Sprawdź miernikiem dB w telefonie (najlepiej szumem różowym) i będziesz wiedział, czy Ci się wydaje z tą głośnością, czy nie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 12 listopada 2023 Udostępnij Napisano 12 listopada 2023 (edytowany) Że mi się wydaje, chodziło mi tylko o ten utwór Iron Maiden. Że zbyt gesty się dźwięk zrobił po przełączeniu na Holo. Czy raczej zaczął się zbliżać do czegoś, co można by opisać, chaotyczny. Co do reszty nic mi się nie wydaje. Dźwięk jest taki jak napisałem. Edytowano 12 listopada 2023 przez Artur Brol Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 12 listopada 2023 Udostępnij Napisano 12 listopada 2023 (edytowany) 22 minuty temu, Artur Brol napisał: Czego nie zauważyłem to miany w ilość detali. Holo niczego lepiej czy raczej wiecej niż mój Gato nie pokazał. Ilość detali byla taka sama. Chcesz powiedzieć, że ten Holo to poziom kawałka modułu dodanego do GatoAudio? Owszem Gato podobno mają spoko te wbudowane daki, ale nie sądzę, że aż tak dobre by dorównać takiemu Holo na drabince R2R. Coś nie tak z tym Twoim systemem, albo metodą odsłuchów i porównawczą. Edytowano 12 listopada 2023 przez DiBatonio 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts