KrólKiczu Napisano 22 kwietnia Udostępnij Napisano 22 kwietnia 9 godzin temu, michaudio napisał: najważniejsze żeby słuchanie muzyki sprawiało radość Najważniejsze, żeby było drogo i żeby rasowi audiofile powiedzieli "tak, Twój system ma prawo grać". Reszta jest nieistotna. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel74 Napisano 22 kwietnia Udostępnij Napisano 22 kwietnia 17 godzin temu, Adi777 napisał: Muszę więcej posłuchać. Wczoraj nie chciałem ich za bardzo rozkręcać, dziś po pracy będę w mieszkaniu sam, także dam trochę bardziej volume w prawo 😉 Zaraz będzie cisza nocna i z powrotem volume w lewo 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 24 kwietnia Udostępnij Napisano 24 kwietnia Dalsze odsłuchy monitorów. im dłużej słucham tym bardziej mnie korci zmiana. Jutro wracam do większych paczek Sam jestem ciekaw jak odbiorę różnicę. ProAc Response One SC 6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel74 Napisano 24 kwietnia Udostępnij Napisano 24 kwietnia Zawsze mnie te Proaczki ciekawiły, jak chcesz możemy kiedyś na weekend czy tydzień zrobić zamianę na Harbethy P3. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 24 kwietnia Udostępnij Napisano 24 kwietnia (edytowany) Tym razem taki rodzynek Denon PMA-700mkiii. Końcówka lat 70 tych. Moc ok 80w na kanał, końcówka obowiązkowo na kapeluszach. Coś fajnego w tym klocku? dopracowana sekcja phono MM/MC. Dźwięk fajny, ocieplony do długich odsłuchów. Jest dobrze a nawet bardzo dobrze:) gmki ciągną kolumny pierwszorzędnie. Edytowano 24 kwietnia przez elektron6 5 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 24 kwietnia Udostępnij Napisano 24 kwietnia 18 minut temu, majkel74 napisał: jak chcesz możemy kiedyś na weekend czy tydzień zrobić zamianę na Harbethy P3. Nie mam przeciwskazań. Jest tylko jedna rzecz. Nie wysyłam żadnych kolumn kurierem. Nawet w skrzyni i na palecie. Zapraszam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel74 Napisano 24 kwietnia Udostępnij Napisano 24 kwietnia No ja tez nie! Jak jesteś z Wawy to Ci podrzucę moje Harbeciki i wezmę Proaczki, ew. rzucimy uchem razem porównawczo najpierw :). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 24 kwietnia Udostępnij Napisano 24 kwietnia 30 minut temu, majkel74 napisał: No ja tez nie! Jak jesteś z Wawy Nie zupełnie Jakieś 120 km od Ciebie , czyli Łódź Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel74 Napisano 24 kwietnia Udostępnij Napisano 24 kwietnia No to trochę komplikuje sprawę ;). Napisz jak słynne oryginały wypadają na tle budżetowych „naśladowców” ze stajni Ushera. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitt39 Napisano 25 kwietnia Udostępnij Napisano 25 kwietnia (edytowany) 17 godzin temu, tomek4446 napisał: Dalsze odsłuchy monitorów. im dłużej słucham tym bardziej mnie korci zmiana. Jutro wracam do większych paczek Sam jestem ciekaw jak odbiorę różnicę. ProAc Response One SC W sensie tak dobrze grają i chce się wiecej, czy może altecki do zmiany ;)?.(żart, pewnie nie do ruszenia z tego mieszkania). Ostatnio słuchałem wiekszych braci z tej firmy; D 20R z lampą ...i w blusowych klimatach fajnie wypadły, gorzej w klimatach które lubię czyli elektronice, ale i lampa nie do tego jak i być może te kolumny(na plus poteżne zejście na basie jak ktoś lubi). Za to b&w moje granie. Słuchałem z devialetem 140, bo znajomy sie przymierza jak i z lampą. W obu przypadkach dawały rade pod to co słucham. Ps. Słaba jakość; jeszcze nie nauczyłem się robić ładnych zdjęć. Edytowano 25 kwietnia przez Pitt39 5 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 25 kwietnia Udostępnij Napisano 25 kwietnia (edytowany) Myślę , że Altec to klasa sama w sobie. A to , że niewielu forumowiczów ma okazję posłuchania nie upoważnia ich (@Pitt39) do oceny brzmienia. Jeden odsłuch o NICZYM nie świadczy. Wiem coś na ten temat.😋. Tym bardziej z prawie zerowym doświadczeniem. Więcej szacunku dla tych bardziej osłuchanych! Pozdrawiam. PS To, że ktoś uważa Ukrainę za pomost do dobrobytu Polski jest mało wiarygodne. Szczególnie ostatnio. Edytowano 25 kwietnia przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 25 kwietnia Udostępnij Napisano 25 kwietnia @Rega @Pitt39 Przeniosłem waszą nietematyczna dyskusję na Ring. Proszę bez "offtopu" w tym wątku. Pozdrawiam. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 28 kwietnia Udostępnij Napisano 28 kwietnia Majówkowy system już się wygrzewa… 5 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 28 kwietnia Udostępnij Napisano 28 kwietnia (edytowany) 23 minuty temu, MarcKrawczyk napisał: Majówkowy system już się wygrzewa… Fajne all-in-one, ale nie kusi Cię, żeby wymienić to na set złożony z dobrego źródła, porządnego DAC-a (oba oczywiście z dedykowanym zasilaniem), lampowego pre i jakiejś mocnej końcówki napędzającej coś 3-drożnego? Edytowano 28 kwietnia przez Kraft 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 28 kwietnia Udostępnij Napisano 28 kwietnia 35 minut temu, MarcKrawczyk napisał: Majówkowy system już się wygrzewa… Olać system. Będziesz robił grilla z browarem ? 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 28 kwietnia Udostępnij Napisano 28 kwietnia 31 minut temu, Kraft napisał: Fajne all-in-one, ale nie kusi Cię, żeby wymienić to na set złożony z dobrego źródła, porządnego DAC-a (oba oczywiście z dedykowanym zasilaniem), lampowego pre i jakiejś mocnej końcówki napędzającej coś 3-drożnego? Jak się dorzucisz do budżetu, to czemu nie? 14 minut temu, tomek4446 napisał: Olać system. Będziesz robił grilla z browarem ? Wpadasz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 28 kwietnia Udostępnij Napisano 28 kwietnia 1 godzinę temu, MarcKrawczyk napisał: dorzucisz Zaraz odpowiem , tylko sprawdzę w słowniku co to znaczy ? 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavello Napisano 28 kwietnia Udostępnij Napisano 28 kwietnia Dziś ja się podłączę do tego wątku Po różnych kombinacjach z systemem postanowiłem sprzedać moje graty i wrócić trochę do "deski kreślarskiej". Mój pokój jest wredny akustycznie (stara kamienica), a sam sprzęt stoi na połówce dłuższej ze ścian. Z typowymi kolumnami o szerokiej dyspersji zawsze było ciężko, I w ten sposób skierowałem się w stronę kolumn "kierunkowych" i tych które można ustawiać relatywnie blisko ścian (bliżej 30cm zamiast np 90ciu). No i tak dotałem do Amphiona, który nawet się chwali, że produkuje kolumny, które mają dobrze grać w normalnych pomieszczeniach. Udało mi się salonowo posłuchać Argon'ów 3S'ów i bardzo mi się spodobały. Super detale, przyjemna średnica i szybki, dokładny bas oraz neutralność, którą lubię. Może niskim brakowało nieco wagi, ale to wciąż podstawki i do moich 30m2 byłyby za małe. Ale ktoś sprzedawał używane 3LS'y czyli wersję stojącą i od 3 dni stoją u mnie i jest ❤️ Mój sypialniany Audiolab musi dość mocno się wysilić, aby je napędzić i się gubi miejscami, ale czuć że potencjał jest i zostaną, czekając na lepszą elektrownię. Tak czy tak polecam każdemu przynajmniej posłuchanie Amphion'ów, kiedy będziecie szukać następnych kolumn 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 28 kwietnia Udostępnij Napisano 28 kwietnia 3 godziny temu, tomek4446 napisał: Zaraz odpowiem , tylko sprawdzę w słowniku co to znaczy ? To było do @Kraft, a ty miałeś wpadać… Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 28 kwietnia Udostępnij Napisano 28 kwietnia 22 minuty temu, MarcKrawczyk napisał: To było do @Kraft, a ty miałeś wpadać… Jak obrać wypowiedź Krafta z ironii i szczypty złośliwości to zostanie "dobry wybór kolego!" 🤪 Enjoy! 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 29 kwietnia Udostępnij Napisano 29 kwietnia (edytowany) Dnia 24.04.2024 o 21:28, tomek4446 napisał: Mnie od razu wpadły w oko estetyczne stojaki marki Altec, wiem, że to wyrób małoseryjny i nie tani Tomku, proponuję wypróbować te czarne głośniki z wielką dziurą z przodu (na zdjęciu poniżej). Wydaje się, że mogą brzmieć całkiem zarąbiście Może kolega @Pitt39 powie coś więcej o tych wyglądających zjawiskowo paczkach. Dnia 25.04.2024 o 15:15, Pitt39 napisał: Edytowano 29 kwietnia przez MMarek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 29 kwietnia Udostępnij Napisano 29 kwietnia 1 godzinę temu, MMarek napisał: Może kolega @Pitt39 powie coś więcej o tych wyglądających zjawiskowo paczkach Fakt, wolnostojące są OK bo te monitory to jakieś science fiction normalnie... Myślisz, że grają kosmicznie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 29 kwietnia Udostępnij Napisano 29 kwietnia 1 godzinę temu, MMarek napisał: czarne głośniki z wielką dziurą z przodu (na zdjęciu poniżej). Wydaje się, że mogą brzmieć całkiem zarąbiście To ProAc D20R, tak? Też bym ich chętnie posłuchał. Podobno nie są wymagające i pięknie grają z dobrą lampą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LML Napisano 29 kwietnia Udostępnij Napisano 29 kwietnia 22 godziny temu, MarcKrawczyk napisał: Majówkowy system już się wygrzewa… Bardzo fajny systemik:) Nigdy go co prawda nie słyszałem, ale kiedyś interesowałem się tym produktem. Sam mam podobnej klasy Bose Wave Soundtouch i to jest świetna sprawa do biura czy kuchni PS: Przecież nie wszystko co gra musi być od razu audiofilskim zestawem - co Wy tacy niepraktyczni...? Przecież na grilla to sprzęt jak znalazł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 29 kwietnia Udostępnij Napisano 29 kwietnia Dnia 29.04.2024 o 09:52, Rafał S napisał: To ProAc D20R, tak? Też bym ich chętnie posłuchał. Podobno nie są wymagające i pięknie grają z dobrą lampą. Czarne z "dziurą" z przodu to B&W 805, ProAcinD20 mają dziurę w podłogę raczej 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts