audiowit Napisano 5 listopada 2020 Udostępnij Napisano 5 listopada 2020 W bardzo dobrym stanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamill00 Napisano 11 listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 listopada 2020 (edytowany) Całkiem przypadkowo przed chwilą podsumowałem swój obecny zestaw audio tzn policzyłem wszystkie klocki wraz z kablami potrzebnymi do ich zasilania/podłączenia oraz stolik, podstawy antywibracyjne itp itd..... W sumie na 26 elementów 18 pochodzi z POLSKI, a że dziś 11 Listopada to zrobiło mi się na sercu jeszcze bardziej patriotycznie 😁 Edytowano 11 listopada 2020 przez Kamill00 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerzyk_Kr Napisano 11 listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 listopada 2020 Patriotycznie cd 🙂 Wzmacniacz zintegrowanym Roksan Kandy K3 BT, kolumny Monitor Audio Gold 200, kabelki Chord Epic, TV Philips 65OLED934 Bowers&Wilkins, streamer Cambridge Audio Azur 851N, odtwarzacz CD/BluRay Denon DBT1713. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 listopada 2020 Gratuluję zestawu 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 11 listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 listopada 2020 Sorry ale zestaw bez duszy...jak każdy z n współczesnych, ginie w tłumie. Mi się nie podoba. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 listopada 2020 Dla ciebie bez duszy dla innego spełnienie marzeń, ile ludzi tyle sprzętu i opinii o nim. To ja swojego nie wrzucę bo się zacznie jazda 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 11 listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 listopada 2020 3 minuty temu, elektron6 napisał: jak każdy z n współczesnych, ginie w tłumie. Poczekaj 20 lat to będzie "kozak" sprzęt Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stream Napisano 11 listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 listopada 2020 4 minuty temu, elektron6 napisał: Sorry ale zestaw bez duszy...jak każdy z n współczesnych, ginie w tłumie. Mi się nie podoba. Mógłbyś podać przykład zestawu z duszą? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 11 listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 listopada 2020 (edytowany) 4 minuty temu, RLC napisał: To ja swojego nie wrzucę bo się zacznie jazda 😉 A tam.... przejmujesz sie za bardzo. wrzucaj sprzęt... czekamy... ps: chcialbym dodac ze mój pierwszy sprzet to byla mini-wieża all-in-one onkyo i nie wstydze sie tego... ba! Mam ja do tej pory Edytowano 11 listopada 2020 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 listopada 2020 3 minuty temu, Chyba Miro 84 napisał: A tam.... przejmujesz sie za bardzo. wrzucaj sprzęt... czekamy... Mireczku nie namówisz mnie naprawdę 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 11 listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 listopada 2020 (edytowany) No ok. Jak chcesz... Ps: pamietaj jednak ze liczy sie ze Tobie sie podoba dzwiekowo, a reszta nie ma znaczenia! Edytowano 11 listopada 2020 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 listopada 2020 6 minut temu, Chyba Miro 84 napisał: Ps: pamietaj jednak ze liczy sie ze Tobie sie podoba dzwiekowo, a reszta nie ma znaczenia! Ja to wiem i ty to wiesz jednak dla niektórych wzmacniacz musi ważyć 16kg a nie 1.1kg 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 11 listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 listopada 2020 To, że niektórzy są zwolennikami dużej wagi wzmacniacza, nie zmienia faktu, że wzmacniacz ważący 1,1 kg niezbyt nadaję sie do kolumn o tzw słuszej wadze i gotowych na przyjęcie mocy 200-400W, nie wspomnę już o tym, że średnio nadaje sie on równiez do nagłośnienia salonów o trochę większej powierzchni. Tu potrzeba prądu o odpowiedniej mocy, a nie zasilacza jak do laptopa. No, ale wolnoć Tomku w swoim domku. Ja, np chetnie wypróbowałbym u siebie wzmacniacz ważący 1,1 kg pomimo, ze na codzień używam różnych wzmacniaczy od 14 do 26 kilogramów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 11 listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 listopada 2020 Moje z sypialni 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 listopada 2020 Rega to się wymienimy i przetestujesz ten mój zasilacz 😉 A tu Mission do mojego 1.1kg wariata by pasowały 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 11 listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 listopada 2020 @RLC -źle mnie zrozumiałeś - ja nie nazwałem wzmacniacza zasilaczem tylko określiłem wielkość zasilacza do wzmacniacza. Poza tym miałbym problem żeby znaleźć kolumienki do podłaczenia. Chyba, że Dali Mentor Menuet. To jedyne co mógłbym podłączyc. Nie sądzisz chyba że mógłby zasilić kolumny których używam na codzień czyli KEF 107 ref. Wzmacniacze o mocy poniżej 150W maja z tym poważny problem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 11 listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 listopada 2020 Rozmiar kolumn nie zawsze musi być proporcjonalny do mocy wzmacniacza. Bywa ze do kilkuwatowych ( lub jeszcze słabszych ) wzmacniaczy lampowych podłącza się ogromne kolumny o bardzo wysokiej skuteczności. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 11 listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 listopada 2020 Zawsze można spróbować a efekt czasem może miło zaskoczyć i zadziwić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 11 listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 listopada 2020 Owszem racja, ale wysokoskuteczne kolumny pow 98 dB nie należą do tanich, a poza tym to dość rzadkie połączenie. Miałem okazję wypróbować jak brzmią kolumny o normalnej, czyli najczęściej ostatnio spotykanej skuteczności (86-90 dB) podłączone do wzmacniacza lampowego o niedużej mocy. Nie jest to najgorsze, a nawet więcej - brzmi dobrze, ale żeby powiedzieć że bardzo dobrze to już przesada. Jednak i tu, jak wszędzie to co dla jednego będzie bardzo dobrze to dla drugiego zaledwie znośnie. Nie twierdzę (wcześniej już to pisałem) że te wzmacniacze są złe. Do małych pomieszczeń mogą być alternatywą. Jednak są zwyczajnie za słabe do zasilenia kolumn skonstruowanych i gotowych na przyjęcie dużych mocy. One ich zwyczajnie nie wysterują. Nie wyssałem tego z palca. Miałem okazję wypróbować dziesiątki wzmacniaczy i końcówek mocy. A to że komuś dobrze grają w sypialni lub w niewielkim salonie to pozazdrościć. W większości wypadków to jednak zależy od wymagań dotyczących jakości dźwięku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 11 listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 listopada 2020 36 minut temu, RLC napisał: A tu Mission do mojego 1.1kg wariata by pasowały 😉 Jasne! Spokojnie 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 11 listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 listopada 2020 21 godzin temu, Kamill00 napisał: Całkiem przypadkowo przed chwilą podsumowałem swój obecny zestaw audio tzn policzyłem wszystkie klocki wraz z kablami potrzebnymi do ich zasilania/podłączenia oraz stolik, podstawy antywibracyjne itp itd..... W sumie na 26 elementów 18 pochodzi z POLSKI, a że dziś 11 Listopada to zrobiło mi się na sercu jeszcze bardziej patriotycznie 😁 @Kamill00 fajny pomysł z Twoim policzeniem "Polskości sprzętu". U mnie gra (tzn. bywa podłączony) tylko 1 komponent - ale jeszcze z czasów PRLu. Na szczęście jak się do tego doda kable, listwy i szafki to już zrobi się przyzwoita liczba (ilościowo, bo procentowo to jakby tu powiedzieć... wina z tego nie będzie (o wysokich procentach" jak u Ciebie nie wspominając) Pozdrawiam PS. Ale japoński odtwarzacz CD pochodzący z Pewexu - to nie jest polski ??? Na wszelki wypadek dodam, że powyższe pytanie należy skojarzyć ze skeczem Kabaretu Moralnego Niepokoju (rozmowa Roberta Górskiego i Przemysława Borkowskiego gdy przyszli do szkoły po swoich synów). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 11 listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 listopada 2020 24 minuty temu, RoRo napisał: fajny pomysł z Twoim policzeniem "Polskości sprzętu". U mnie polskie BMN i SinusAudio jako podstawa systemu. Narodowiec jestem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 12 listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 listopada 2020 10 godzin temu, Chyba Miro 84 napisał: Poczekaj 20 lat to będzie "kozak" sprzęt Wątpię aby technologia użyta w tych klockach (procki, pamięci, wsady, elementy SMD i BGA, lutowanie bezołowiowe, plastik ...) pozwoliła na przetrwanie tego typu sprzętu dłużej niż koleje 10 lat...Bardziej trzeba zacząć zbierać fundusze na nieopłacalne naprawy czy tez na nowe klocki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamill00 Napisano 12 listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 listopada 2020 8 godzin temu, MariuszZ napisał: Narodowiec jestem? Mariuszu..... już wiadomo kto wczoraj racą na MN podpalił mieszkanie! 😄😄 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 12 listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 listopada 2020 (edytowany) 11 godzin temu, Stream napisał: Mógłbyś podać przykład zestawu z duszą? No pewnie:) Zestaw z duszą to taki który na swój sposób jest unikatowy i łączy współczesność z technologią z epoki...jak by nie patrzeć przez przeszłości nie ma przyszłości. Brakuje mi w zestawie; gramiaka, szpuli, jakiegoś ciekawego modelu decka (unikacik), nietuzinkowych kolumn, jakieś fajnej lampki. Chyba nikt nie twierdzi że "cyfrowe" źródła mają duszę...streaming, mp3.. Edytowano 12 listopada 2020 przez elektron6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts