Asia Napisano 3 maja 2023 Udostępnij Napisano 3 maja 2023 Poproszę, dla porządku, o przeniesienie wątku z działu Stereo do działu Audiofile dyskutują. @J4Z Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 3 maja 2023 Udostępnij Napisano 3 maja 2023 @J4Z Ja wcześniej tak robiłem, ale tylko dlatego, że wspomnianego wyżej tematu nie było jeszcze utworzonego. Niekiedy coś fajnego się trafiło, i szkoda by było przegapić nadarzającą się okazję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 30 maja 2023 Udostępnij Napisano 30 maja 2023 Pytanie do @Redakcja AUDIO @MariuszZ @RoRo. Czy jest szansa na przywrócenie zdjęć w wątku "Forumowy zlot miłośników audio"? Większość fotek ze zlotów wyparowało. Np. tu: https://forum.audio.com.pl/topic/83721-forumowy-zlot-miłośników-audio/?do=findComment&comment=518091 lub tu: https://forum.audio.com.pl/topic/83721-forumowy-zlot-miłośników-audio/?do=findComment&comment=518169 Przy okazji podziękowania dla @Asia za czujność i znajdźkę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 30 maja 2023 Udostępnij Napisano 30 maja 2023 Przypadkiem wyszło, jak szukałam haków na @Kraft (◠‿・)—☆ 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 30 maja 2023 Udostępnij Napisano 30 maja 2023 @Asia, nie trzeba szukać. Sam się podkładam. 2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 30 maja 2023 Udostępnij Napisano 30 maja 2023 (edytowany) Co prawda, to prawda - na pewno masz już grubą kartotekę 😄. Edytowano 30 maja 2023 przez Asia 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 30 maja 2023 Udostępnij Napisano 30 maja 2023 (edytowany) Szanowne Koleżanki i Koledzy - proszę, nie porównujcie zachowań na forum do zachowań przedstawicieli naszej klasy rządzącej. Nawet żartobliwie. Nie zniżajcie się do ich poziomu nawet żartując. Edytowano 30 maja 2023 przez Rega 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redakcja AUDIO Napisano 30 maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 30 maja 2023 @lpomis, ajaj, to chyba przy aktualizacji sprzed kilku dni. Niekoniecznie da się je przywrócić, w każdym razie zgłoszę to, bo nie powinny się wysypać. I prześlij mi je, a wkleję ponownie 🤔 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 30 maja 2023 Udostępnij Napisano 30 maja 2023 Podesłałem na PW Dzięki! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 31 maja 2023 Udostępnij Napisano 31 maja 2023 Wiem, że wyrozumiałość Jarka dla moich żartów się kiedyś wyczerpie. Mam nadzieję, że jeszcze nie tym razem 🙂. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 7 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 7 czerwca 2023 3 godziny temu, J4Z napisał: na bocznym pasku "ostatnie posty" widać wpisy ignorowanych użytkowników To i tak nie ma znaczenia, bo z reguły "koledzy" i tak informują co "ignorowany" zapodał na forum Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sqter83 Napisano 7 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 7 czerwca 2023 Dnia 30.05.2023 o 18:50, Rega napisał: Szanowne Koleżanki i Koledzy - proszę, nie porównujcie zachowań na forum do zachowań przedstawicieli naszej klasy rządzącej. Nawet żartobliwie. Nie zniżajcie się do ich poziomu nawet żartując. "Sorry, taki mamy klimat" Zachowania rządzących to "wypadkowa" zachowań społeczeństwa albo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redakcja AUDIO Napisano 13 czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 czerwca 2023 Dnia 30.05.2023 o 21:09, lpomis napisał: Podesłałem na PW Wojtek, Jutro dorzucę 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redakcja AUDIO Napisano 15 czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 15 czerwca 2023 @lpomis, zrobione 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 20 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 20 czerwca 2023 Mam wrażenie, że forum ostatnio ledwo zipie. Źle się je czyta, same przepychanki, łapanie za słówka, czepialstwo. Moderacja praktycznie nie istnieje lub totalnie nie kuma bazy jeśli już interweniuje. Są aferki, kliki i wyświetlenia się zgadzają, tak to ma wyglądać? Sporo stałych bywalców ucieka lub już uciekło. Obawiam się, że niedługo nie będzie tu już żadnych wartościowych treści. 4 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 20 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 20 czerwca 2023 Panem et circenses 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 20 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 20 czerwca 2023 16 minut temu, lpomis napisał: Mam wrażenie, że forum ostatnio ledwo zipie. Nie tak ostatnio. Moim zdaniem jest to spodziewana konsekwencja wieloletnich działań moderacji polegających na blokowaniu kont użytkowników, którzy nie wpisują się w kanon i odkrywają audio po swojemu. A przepychanki? To też konsekwencja banowania użytkowników zamiast edukowania i świecenia przykładem co do kultury prowadzenia sporów przy jednoczesnej demokratyzacji forum. Szacunek do inności idzie z góry. Lub nie. Historia świata pokazuje, że ludzkość rozwija się najszybciej wtedy gdy dwie lub więcej kultur ma szansę zaistnieć jednocześnie w tym samym miejscu. Poza tym ileż można pisać z tymi co myślą tak samo? To po jakimś czasie nudne i nie stymulujące. 2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 21 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 21 czerwca 2023 Mądrego aż miło poczytać 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 21 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 21 czerwca 2023 8 godzin temu, sonique napisał: konsekwencja wieloletnich działań moderacji polegających na blokowaniu kont użytkowników, którzy nie wpisują się w kanon i odkrywają audio po swojemu. Marcin, jesteś na forum 3.5 roku, więc dziwię się skąd ta wiedza na temat wieloletnich działań moderacji. Komu dokładnie zablokowano konto za to, że odkrywał audio po swojemu? Wydaje mi się, że niemal wszyscy odkrywamy je po swojemu, chociaż niektórym nie podoba się, jak odkrywają je inni i komentują to w złośliwy sposób w wątkach, gdzie nie mają nic do powiedzenia. poza tym, co już większość od nich po wielokroć słyszała. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 21 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 21 czerwca 2023 (edytowany) Rafał, 3.5 roku to aż nazbyt dużo czasu aby wyrobić sobie zdanie w poruszanej kwestii na podstawie wydarzeń bieżących jak i tych dostępnych w archiwum forum co do obecnej tu podwójnej moralności podczas ocenianiu zawartości postów. Oczywiście nie bronię użytkowników ewidentnie łamiących regulamin. Ale ban nie może być remedium na wszystkie „kłopotliwe” przypadki. Jak kogoś cały czas boli głowa to nierozsądne jest łykanie jednej tabletki za drugą bo za ich pomocą przyczyny bólu nie wyeliminujemy. Edytowano 21 czerwca 2023 przez sonique Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 21 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 21 czerwca 2023 37 minut temu, sonique napisał: Ale ban nie może być remedium na wszystkie „kłopotliwe” przypadki. Marcin, nie śledzę wszystkich wątków - mogłem coś przeoczyć. Kto, Twoim zdaniem, dostał niesprawiedliwie bana? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 21 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 21 czerwca 2023 Kwestionuję sens stosowania tej metody względem kogokolwiek kto ma inne zdanie i je przedstawia używając słów ogólnie przyjętych jako przyzwoite nawet jeżeli kogoś to obraża (na to nie mamy wpływu i nie warto sobie tym zaprzątać głowy). Jak również zwracam uwagę na jednoczesne niereagowanie przez administrację na próby dyskredytowania pewnych uczestników przez innych członków forum tylko dlatego, że ci pierwsi kwestionują wpływ na dźwięk tego czy tamtego. Dla mnie jest to właśnie podwójna moralność. Równi i równiejsi. Nie napisałem o tym wcześniej, ale dobrowolne odejścia z forum ludzi ciekawych ale nieakceptujących powyższego w równym a pewnie nawet większym stopniu przyczyniły się do forumowej posuchy. Podejmuję również kwestię, że jednorodność na forum to stagnacja versus stymulującej różnorodności poglądów. A kto został niesprawiedliwie potraktowany banem? Każdy kto w formie ogólnie przyjętej jako przyzwoita przedstawiał swoje racje, nawet jeżeli chybione czy obrazoburcze. Archiwum jest ich grobem. Każdy kto chce może ich odwiedzić. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 21 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 21 czerwca 2023 28 minut temu, sonique napisał: A kto został niesprawiedliwie potraktowany banem? Tak, właśnie o to pytam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 21 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 21 czerwca 2023 48 minut temu, Rafał S napisał: Tak, właśnie o to pytam. Rafale, nie wszystko co odsłonięte i podane wprost jest eleganckie i pożądane, nawet jeżeli pożądliwe;) Jak ładnie śpiewał Sting, dżentelmen odchodzi, lecz nigdy nie ucieka. Daj mi się nim poczuć chociaż przez chwilę… Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 23 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 23 czerwca 2023 Dnia 20.06.2023 o 22:35, lpomis napisał: Mam wrażenie, że forum ostatnio ledwo zipie. A wątek " Coś o nas ' i nasze remonty to .... Wojtek , mam inne zdanie. Moderacja nie ma nic do stanu Forum / @Redakcja AUDIO , @MariuszZ mam nadzieję , że to czytacie /. Forum żyje i się rozwija głównie dzięki nowym użytkownikom , a tu ..... obserwuję już od dłuższego czasu zmianę pokoleniową. Druga kwestia to kryzys finansowy jaki mamy , Audio stało się luksusem , są sprawy ważniejsze w dobie rosnących rat leasingu czy kredytów. A to pytania o dobór sprzętu klasy średniej napędzały Forum. Wracając do młodego pokolenia , wiele lat temu jak weszły telefony komórkowe z muzyczką i masa ludzi przeszła na słuchanie na słuchawkach z tych urządzeń , człowiek który wprowadzał mnie w świat audio powiedział " zobaczysz , zaczyna się schyłek górowania jakości nad wygodą ". Reklama też dokłada swoje i robi ludziom wodę z mózgu. W tygodniu byłem u koleżanki , młodej osoby , słucha w 30m2 salonie z belki , źródło TV. Pytam , czemu tak ? Odpowiada , bo przecież to to samo co z kolumn , a Pan powiedział , że nawet lepiej. Jaki Pan pytam. No , ten z RTV AGD i , że belka na ich stronie ma fantastyczne opinie /???/. Młodzi ludzie w większości czerpią wiedzę z netu , a tam dzieją się cuda z pozycjonowaniem , ukrywaniem opinii itd. Ludziskom się nie chce gdzieś logować , opisywać , pytać , a zaraz ktoś od nich coś chce , jakiś rzutów , rysunków itp. Architekci też robią krecią robotę nie uwzględniając audio w projektach , lub wprost uniemożliwiając późniejszą realizację. Jak zaczynałem pisać to Forum żyło głównie vintage , nowe kolumny, czy klocki były w mniejszości. Wykopywało się perełki , dzieliło spostrzeżeniami. Dzisiaj to już margines, królują nówki. Czy to źle ? Chyba nie , ale zniknął cały spory dział naszej pasji. Mnie osobiście szkoda. Wojtek , większość z nas doszła już do takiego poziomu , że zmiany są sporadyczne. A jak nie zmieniamy systemów to o czym tu pisać. Człek się okopał na pozycji i trwa. Mało tego ,okopał się z takim dziwnym sprzętem , że pies z kulawą nogą o niego nie pyta I co tu pisać ? 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts