tomek4446 Napisano 4 stycznia 2022 Napisano 4 stycznia 2022 21 minut temu, DiBatonio napisał: Odpowiadam, bo wtyki prosiły się o widełki z którymi jest większe pole powierzchni styku. Ok. Dzięki za wyjaśnienie , ma to sens. Właśnie wczoraj zarabiałem zasilający Supry , szczerze to nie wpadłbym na to by przylutować widełki . Możesz wstawić link jakie kupujesz ? Odpisz, cytując
eMBe Napisano 4 stycznia 2022 Napisano 4 stycznia 2022 1 godzinę temu, DiBatonio napisał: Jak ktoś twierdzi, że byle Melodika zagra tak samo jak chociażby taki kabel jak na zdjęciu, jeszcze zarobiony porządnie, to niech zacznie zbierać znaczki, albo założy swój wątek o dyrdymałach, że kable nie mają znaczenia. A nie prowokuje tutaj. Dlaczego na sprzęcie X kabel zasilający Melodika "zagra" inaczej niż to coś ze zdjęć? Po co kable zasilające w komplecie z amplitunerem/wzmacniaczem etc.? Dlaczego producenci sprzętu X nie informują o tym, że ich kable zasilające są do bani i trzeba kupić kabel audiofilski żeby zaczął ich sprzęt zagrał tak jak należy? Albo w drugą stronę. Dlaczego nie informują, że ich kabli zasilających nie trzeba wymieniać? Mogę zadać więcej pytań ale jakoś wątpię, że uzyskam sensowne odpowiedzi. Odpowiedzi bez prowokacji. 1 godzinę temu, DiBatonio napisał: po co przejmować się pajacami To tyle jeśli chodzi o prowokowanie Batonie Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 4 stycznia 2022 Napisano 4 stycznia 2022 30 minut temu, tomek4446 napisał: Ok. Dzięki za wyjaśnienie , ma to sens. Właśnie wczoraj zarabiałem zasilający Supry , szczerze to nie wpadłbym na to by przylutować widełki . Możesz wstawić link jakie kupujesz ? Widełki nie są przylutowane tylko zaprasowane odpowiednią matrycą/ praską. 17 minut temu, eMBe napisał: Dlaczego producenci sprzętu X nie informują o tym, że ich kable zasilające są do bani i trzeba kupić kabel audiofilski żeby zaczął ich sprzęt zagrał tak jak należy? Albo w drugą stronę. Dlaczego nie informują, że ich kabli zasilających nie trzeba wymieniać? Dobre....😆😆😆 Wyświechtane frazesy mi tutaj imputujesz. Z tego samego powodu, co producenci kolumn nie dają kabli głośnikowych, może być...? Nie wchodź ze mną w te dyskusję, bo nie chcę bana. Może najpierw pożycz gdzieś Melodikę i jakiegoś na przykład Enerra wepnij jeden posłuchaj kilka chwil najlepiej kilka dni, a później wepnij drugi i będziesz wiedział. Zakładam, że masz sensowne klamotki do słuchania muzyki. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 4 stycznia 2022 Napisano 4 stycznia 2022 18 minut temu, DiBatonio napisał: Widełki nie są przylutowane tylko zaprasowane odpowiednią matrycą/ praską. Mam cóś takiego ,powinno się nadać , ale i tak jestem za lutowaniem. Widełki mam w uziemieniu gramofonu , mimo zaciśnięcia i tak lutowałem , jakoś tak lepiej śpię Odpisz, cytując
Fafniak Napisano 4 stycznia 2022 Napisano 4 stycznia 2022 2 godziny temu, DiBatonio napisał: Tylko po co przejmować się pajacami 2 godziny temu, DiBatonio napisał: Ale lepsze to niż cymbał z jamnikiem Coś wspominałeś o prowokacyjnych wpisach? Odpisz, cytując
slaw0001 Napisano 4 stycznia 2022 Napisano 4 stycznia 2022 (edytowany) 40 minut temu, DiBatonio napisał: Z tego samego powodu, co producenci kolumn nie dają kabli głośnikowych, może być...? Nie dają bo ciężko byłoby z długością trafić. Wiedząc jakie druty stosują do okablowania wnętrza kolumny, to generalnie można założyć, że mają to w tym..., czym je połączysz ze wzmakiem. Edytowano 4 stycznia 2022 przez slaw0001 Odpisz, cytując
Dominik Poślednik Napisano 4 stycznia 2022 Napisano 4 stycznia 2022 8 minut temu, slaw0001 napisał: Nie dają bo ciężko byłoby z długością trafić. Wiedząc jakie druty stosują do okablowania wnętrza kolumny, to generalnie można założyć, że mają to w tym..., czym je połączysz ze wzmakiem. Np. W drogich Dynaudio Confidence 50 , w środku stosują Van den Hul The Snowline, którego cena wynosi około 35 zł za 1m. Cena kolumn około 111000 zł Odpisz, cytując
slaw0001 Napisano 4 stycznia 2022 Napisano 4 stycznia 2022 13 godzin temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: ale nie słucham kabli ... z byle kim. Także tego... 2 minuty temu, Dominik Poślednik napisał: Np. W drogich Dynaudio Confidence 50 , w środku stosują Van den Hul The Snowline, którego cena wynosi około 35 zł za 1m. Cena kolumn około 111000 zł No to i tak sie postarali. Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 4 stycznia 2022 Napisano 4 stycznia 2022 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: szczerze to nie wpadłbym na to by przylutować widełki . Możesz wstawić link jakie kupujesz ? Nie lutuje się, można tylko zagnieść 😉 1 Odpisz, cytując
Bogusław 66 Napisano 4 stycznia 2022 Napisano 4 stycznia 2022 3 godziny temu, DiBatonio napisał: Wiesz, że twoja stopka niektórym w oczy kole? Przecież schowałem sygnature .. coś widać? wystaje? 28 minut temu, slaw0001 napisał: 13 godzin temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: ale nie słucham kabli ... z byle kim. Także tego... Ja Cie proszę nie rozrywaj na części, tylko całość ma sens i przesłanie. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 4 stycznia 2022 Napisano 4 stycznia 2022 12 minut temu, marcinmarcin napisał: Nie lutuje się, można tylko zagnieść Jak mówię , że się lutuje i zagniata to ..... mówię ! Zagniotłem kabelek w tulei widełek zostawiając 2 mm wolnej przestrzeni od strony widełek. I tą końcówkę zalałem cyną zespalając z tulejką. 1 Odpisz, cytując
Amarok Napisano 4 stycznia 2022 Napisano 4 stycznia 2022 7 minut temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: Przecież schowałem sygnature .. coś widać? wystaje? Sygnatura jest widoczna. Odpisz, cytując
Bogusław 66 Napisano 4 stycznia 2022 Napisano 4 stycznia 2022 Przed chwilą, tomek4446 napisał: Jak mówię , że się lutuje i zagniata to ..... mówię ! Zagniotłem kabelek w tulei widełek zostawiając 2 mm wolnej przestrzeni od strony widełek. I tą końcówkę zalałem cyną zespalając z tulejką. W salon Kezard używają zagniatarki, wpierw dobierając odpowiedniej średnicy tulejkę, lutowania nie ma. 1 minutę temu, Amarok napisał: Sygnatura jest widoczna. Dzięki za info. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 4 stycznia 2022 Napisano 4 stycznia 2022 4 minuty temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: W salon Kezard używają zagniatarki Oj muszą się chłopaki jeszcze dużo nauczyć Odpisz, cytując
Bogusław 66 Napisano 4 stycznia 2022 Napisano 4 stycznia 2022 1 minutę temu, tomek4446 napisał: Oj muszą się chłopaki jeszcze dużo nauczyć Z jednej strony Tomku masz racje z tym lutowaniem, zawsze to pewniak, z drugiej to jednak wpływ temperatury na drut, nie koniecznie pozytywny dla struktury. 1 Odpisz, cytując
Fafniak Napisano 4 stycznia 2022 Napisano 4 stycznia 2022 (edytowany) Musiałby lutować przy 1000 stopni a nie w okolicach 180-250 14 minut temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: Z jednej strony Tomku masz racje z tym lutowaniem, zawsze to pewniak, z drugiej to jednak wpływ temperatury na drut, nie koniecznie pozytywny dla struktury. Edytowano 4 stycznia 2022 przez Fafniak Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 4 stycznia 2022 Napisano 4 stycznia 2022 (edytowany) 37 minut temu, tomek4446 napisał: Jak mówię , że się lutuje i zagniata to ..... mówię ! Się nie lutuje, bo się zewrze to się cynu wytopi i zjara cuś 🤪 Edytowano 4 stycznia 2022 przez marcinmarcin 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 4 stycznia 2022 Napisano 4 stycznia 2022 11 minut temu, Fafniak napisał: a nie w okolicach 180-250 Takie połączenia robię ustawiając temp. 370-400 st. Przed chwilą, marcinmarcin napisał: Się nie lutuje, bo się zewrze to się cynu wytopi i zjara Jak się zewrze to i tak się zjara A zresztą od czego są " korki " Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 4 stycznia 2022 Napisano 4 stycznia 2022 3 minuty temu, tomek4446 napisał: Jak się zewrze to i tak się zjara Sam jestem zwolennikiem lutowania (RCA i głośnikowe), ale na zasilaniu nie 1 Odpisz, cytując
Bogusław 66 Napisano 4 stycznia 2022 Napisano 4 stycznia 2022 Nie znam się na DIY i sorki, że trochę nie w temacie. ZA 1 Odpisz, cytując
Seb Napisano 4 stycznia 2022 Napisano 4 stycznia 2022 Widzę, że Melodika dotarła na Daleki Wschód 😉. Odpisz, cytując
RoRo Napisano 4 stycznia 2022 Napisano 4 stycznia 2022 1 godzinę temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: Przecież schowałem sygnature .. coś widać? wystaje? Nie wiem jak ją schowałeś - ale chyba to się nie udało... Być może warto ją skrócić/zmniejszyć odstępy między linijkami (co nie zawsze się udaje - patrz mój przykład). Jak ktoś przegląda Forum jako niezalogowany użytkownik - to nie widzi sygnatur (stopek). Po zalogowaniu - sygnatury (stopki) stają się widoczne. Pozdrawiam PS. Co do przeszkadzania/kłucia w oczy - to Twoja poprzednia sygnatura była mało czytelna. A co do wypisanego sprzętu który masz w stopce - to mnie nie przeszkadza i chyba większości użytkowników również nie. Przynajmniej widać, że jest na Forum co najmniej dwóch użytkowników podstawowych wzmacniaczy Maka i jak ktoś jest ciekawy lub nie słyszał to może Wam zadać pytanie na temat 252. Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 4 stycznia 2022 Napisano 4 stycznia 2022 1 godzinę temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: W salon Kezard używają zagniatarki, wpierw dobierając odpowiedniej średnicy tulejkę, lutowania nie ma. Bo tak właśnie to się robi. 43 minuty temu, marcinmarcin napisał: Sam jestem zwolennikiem lutowania (RCA i głośnikowe), ale na zasilaniu nie Bardzo dobrze Marcinie😉 Jedynie jak już ktoś koniecznie chce zgniatać przewody we wtyczce, powinien zabielić kikuty, by cyna chwyciła wszystkie druciki i je ze sobą zespoliła. A jak wyglądają takie przewody widziałeś na zdjęciach wyżej, więc sprawa oczywista chyba. Pzdr 1 godzinę temu, Fafniak napisał: Musiałby lutować przy 1000 stopni a nie w okolicach 180-250 Otóż nie. Wystarczy, że ktoś dłużej trzyma taki grot ze spoiwem, bo zazwyczaj tak jest u początkujących niedoświadczonych w lutowaniu. To bardzo ładnie widać co się dzieje z drucikami, jak zmieniają kolory, a i spoiwo jest też przegrzewanie i wychodzi kaszka, a nie gładki lut. Zwłaszcza jeśli ktoś nie umie obchodzić się z lutownicą i cyną z domieszką srebra zwłaszcza bezołowiową. Zatem ..... tego😁 Odpisz, cytując
Bogusław 66 Napisano 4 stycznia 2022 Napisano 4 stycznia 2022 (edytowany) 36 minut temu, RoRo napisał: Nie wiem jak ją schowałeś - ale chyba to się nie udało... No faktycznie, nie udało zamieść jej pod dywan, nadal wystaje, cholerka uzbierało się tego przez te 4lata i 6 miesięcy. Komu kole w oczy? .. proszę, ręka do góry. Edytowano 4 stycznia 2022 przez Bogusław Kożyczkowski Odpisz, cytując
lpomis Napisano 5 stycznia 2022 Napisano 5 stycznia 2022 (edytowany) 1 godzinę temu, RoRo napisał: Nie wiem jak ją schowałeś - ale chyba to się nie udało... Być może warto ją skrócić/zmniejszyć odstępy między linijkami (co nie zawsze się udaje - patrz mój przykład). 43 minuty temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: Komu kole w oczy? .. proszę, ręka do góry. Sposób aby nieco ścisnąć sygnaturę (zrobić mniejsze odstępy pomiędzy wierszami) jest bardzo prosty. Zamiast tradycyjnego Entera użyjcie kombinacji Shift+Enter. Tak wygląda przerwa pomiędzy wierszami z tradycyjnym Enterem Tak wygląda przerwa pomiędzy wierszami z tradycyjnym Enterem Tak wygląda przerwa pomiędzy wierszami z kombinacją Shift+Enter Tak wygląda przerwa pomiędzy wierszami z kombinacją Shift+Enter ------------------------------------------------------ Sorki za offtop. Edytowano 5 stycznia 2022 przez lpomis 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts