Asia Napisano 3 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 maja 2021 Jasne, rozumiem. Sprawia bardziej multimedialne wrażenie. W jakiś sposób kojarzy mi się z moim najgorszym wyborem (jak dotychczas) czyli Pioneer X-HM82S. Jakoś nie ciągnie mnie do urządzeń z takim wyświetlaczem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Walezy Napisano 3 maja 2021 Udostępnij Napisano 3 maja 2021 Ten Denon PMA-1600NE + streamer tez byłby ciekawa opcja, warta odsłuchu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 3 maja 2021 Udostępnij Napisano 3 maja 2021 2 godziny temu, Asia napisał: Tak, Atom. Dla mnie rozczarowanie, ale ma swoich zagorzałych fanów 😉 Tylko to już bardzo stary klocek No i Chromecast Audio czy laptop mają dla mnie ten plus że działają z Deezerem, a większość streamerow nie... I masz narzucone coś Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimkr Napisano 3 maja 2021 Udostępnij Napisano 3 maja 2021 (edytowany) Z Deezerem działają streamery z HEOS’em, niestety tylko z MP3 320 kbps. Ale działa jak „Deezer Connect”. Edytowano 4 maja 2021 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 maja 2021 Udostępnij Napisano 4 maja 2021 20 godzin temu, Asia napisał: Jeszcze nie, choć myślałam o Naim Nait 5i. W międzyczasie wyczytałam, że jak Naim to tylko XS 🙃. No nie tylko bo może być jeszcze Supernait 20 godzin temu, Asia napisał: Tak, do tego już doszłam. To właśnie jest moje największe zaskoczenie/odkrycie. Jak zmiana jednego z elementów zmienia charakter całości. Dlatego postanowiłam zawęzić obszar poszukiwań do wzmacniacza i kupiłam Fyne Audio F502. Poszukiwania perfect couple byłyby ponad nasze siły. Lyngdorf nie podszedł? 19 godzin temu, Walezy napisał: Z tego co czytam, te kolumny są trudne do sparowania z elektronika. Właśnie nie bardzo. One są podatne na elektornikę. Łatwo w nich zmienić ich barwę. To ich zaleta. Nie trudność. 17 godzin temu, Asia napisał: Jestem w kontakcie z S4Home, zobaczymy co jeszcze mogą mi wypożyczyć. Była propozycja Naim Uniti, ale trzeba dorzucić kolejne $$$, a przecież budżet nie jest z gumy. Może jednak streamer osobno? Sprawdzić Caspiana M2. Osobiście bardzo go lubię albo PIER Audio czy właśnie Naim XS3. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 4 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 maja 2021 34 minuty temu, S4Home napisał: One są podatne na elektornikę. Łatwo w nich zmienić ich barwę. To ich zaleta. Nie trudność. Z moim mizernym porównaniem muszę napisać, że są bardzo podatne na elektronikę - trzy wzmacniacze i zupełnie inne cechy. Nie wiem czy wszystkie kolumny mają podobnie, ale tu metamorfozy są jak z programu tv . Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Walezy Napisano 4 maja 2021 Udostępnij Napisano 4 maja 2021 (edytowany) 47 minut temu, S4Home napisał: Właśnie nie bardzo. One są podatne na elektornikę. Łatwo w nich zmienić ich barwę. To ich zaleta. Nie trudność. Może i łatwo zmienić ich barwę, ale chodziło o to, ze wymagają one wielu prób dopasowania elektroniki do personalnych gustów akustycznych, a to z punktu widzenia klienta jest często czasochłonne, frustrujace, i jak widać na podstawie doświadczenia Asi - trudne. Edytowano 4 maja 2021 przez Walezy Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 4 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 maja 2021 Ważne jest to, że ja (my) dopiero odkrywamy co lubimy i czego szukamy. I to sprawia, że zakres jest tak duży i rozciągnięty w czasie. Ale ja się generalnie świetnie przy tym bawię. Może nawet będzie mi tego brakować jak już podejmiemy decyzję 🙂. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oTTaki Napisano 4 maja 2021 Udostępnij Napisano 4 maja 2021 (edytowany) Znowu napisałaś dokładnie to, co sam obecnie przeżywam😆 Wszystkie trzy punkty... Przy czym dodam, ja że chwilami mam już troszkę dość i chciałbym wreszcie coś wybrać 😟, tylko żeby było dobrze... Edytowano 4 maja 2021 przez oTTaki Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 4 maja 2021 Udostępnij Napisano 4 maja 2021 11 minut temu, oTTaki napisał: Przy czym dodam, ja że chwilami mam już troszkę dość i chciałbym wreszcie coś wybrać 😟, tylko żeby było dobrze... Nawet jak już wybierzesz, króliczek ponownie zacznie uciekać i jak ci pozwoli portfel, zaczniesz się zastanawiać, czy udać się w pogoń na nim. 😉 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 4 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 maja 2021 20 minut temu, oTTaki napisał: chwilami mam już troszkę dość Jak dodać do tego taszczenie, rozpakowywanie i pakowanie kolumn, przechowywanie w międzyczasie sporych kartonów, to uważam, że wykazujesz niezwykły hart ducha. Reszta domowników również 🙂. Ze wzmacniaczami jednak o wiele łatwiej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oTTaki Napisano 4 maja 2021 Udostępnij Napisano 4 maja 2021 10 minut temu, Amarok napisał: króliczek ponownie zacznie uciekać Ooo... Mam nadzieję trzymać go mocno😉, przynajmniej przez jakiś czas😁 4 minuty temu, Asia napisał: Ze wzmacniaczami jednak o wiele łatwiej. Się spodziewam 🙃 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 4 maja 2021 Udostępnij Napisano 4 maja 2021 4 minuty temu, Asia napisał: Jak dodać do tego taszczenie, rozpakowywanie i pakowanie kolumn, przechowywanie w międzyczasie sporych kartonów, to uważam, że wykazujesz niezwykły hart ducha. Reszta domowników również 🙂. I żeby miał jeszcze kto pomóc. Z tych wszystkich "niedogodności" jednak rozpakowywanie jest zawsze ekscytujące. 😀 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oTTaki Napisano 4 maja 2021 Udostępnij Napisano 4 maja 2021 Przed chwilą, Amarok napisał: miał jeszcze kto pomóc Niestety nie ma kto🥺 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 4 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 maja 2021 2 minuty temu, Amarok napisał: rozpakowywanie jest zawsze ekscytujące. Można sporo się dowiedzieć na temat technologii opakowań. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 4 maja 2021 Udostępnij Napisano 4 maja 2021 32 minuty temu, oTTaki napisał: tylko żeby było dobrze... Pytanie tylko czy tak może być 😉? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oTTaki Napisano 4 maja 2021 Udostępnij Napisano 4 maja 2021 Właśnie! Choć myślę, że akurat "dobrze" może się udać. Nie "świetnie", "idealnie" - tego nie oczekuję (JUŻ), ale szukam "dobrze", czyli jakiegoś kompromisu, najbardziej mnie satysfakcjonującego... Tylko tyle i aż tyle😉 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 4 maja 2021 Udostępnij Napisano 4 maja 2021 (edytowany) 56 minut temu, Amarok napisał: Nawet jak już wybierzesz, króliczek ponownie zacznie uciekać i jak ci pozwoli portfel, zaczniesz się zastanawiać, czy udać się w pogoń na nim. 😉 To nasze AUDIO, to taka cudowna dziedzina, gdzie strzyżenie baranów jest bezlitosne, oczywiście nie wyłączając mnie Edytowano 4 maja 2021 przez Marek Muszyński Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 4 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 maja 2021 W kwestii lampowych mogę posłuchać Pierr Audio MS-680 lub Unison Research Simply Italy. Zastanawiam się czy to rozwiązanie dla nas i mam wątpliwości. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oTTaki Napisano 4 maja 2021 Udostępnij Napisano 4 maja 2021 Czerpiesz z tego frajdę, prawda? Zatem najpierw posłuchaj i zobacz co się stanie... Zastanowisz się później😉 W każdym razie słyszałem gdzieś, że lampowe nie nadają się do długiego działania, czyli jeżeli słuchasz muzyki po dobrych kilka godzin dziennie, to prawdopodobnie nie dla Ciebie. Niech się wypowiedzą eksperci😁 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 4 maja 2021 Udostępnij Napisano 4 maja 2021 ekspertem nie jestem, po prostu mam lampowca Do codziennego słuchania służy mi smsl 5Qpro i kolumny za 500zł TSM 200 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 4 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 maja 2021 (edytowany) W ciągu dnia rzadko włączam - za wysoki poziom hałasu w otoczeniu, tylko wieczorem na dwie - trzy godziny. Radia nie słucham. Może powinnam mieć drugi, taki do codziennego słuchania. Edytowano 4 maja 2021 przez Asia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 4 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 maja 2021 (edytowany) Taki Bluesound powernode albo Sonos Amp? A jednocześnie streamer. Tak, wiem że się miotam ;). Edytowano 4 maja 2021 przez Asia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 4 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 maja 2021 Przed chwilą, Felix1 napisał: Przy małych dzieciach w domu w lampę bym się nie pchał, Pomyślałam o tym, ale Pier ma klatkę 🤔 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Walezy Napisano 4 maja 2021 Udostępnij Napisano 4 maja 2021 (edytowany) 31 minut temu, Asia napisał: Taki Bluesound powernode albo Sonos Amp? A jednocześnie streamer. Tak, wiem że się miotam ;). Wszystko zalezy of tego czego się szuka, czego się potrzebuje. Wydając tak duże bądź co bądź pieniądze, chyba lepiej, żeby dało się czerpać przyjemność niezależnie od tego kto i jak długo słucha. To trochę tak jakby kupić supercar, który przez 99.9% stoi zaparkowany przed domem i tylko od święta można czerpać przyjemność z jazdy. Trochę bez sensu, no chyba ze pod inwestycje. Ja slucham muzki cały dzień, raz w jednym, raz w drugim pokoju (w zależności od tego gdzie jest najmniejszy hałas). Jakbym miał czekać do momentu aż dzieciaki pójdą spać, nie kupiłbym HiFi. Telefon, TIDAL i ipod’y są dużo lepszym rozwiązaniem w takim wypadku. Edytowano 4 maja 2021 przez Walezy Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts