DiBatonio Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Nic. Pisałem do @Wing0 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 18 minut temu, Dedal napisał: A co to ma wspólnego z naszą wizytą? Nic nie ma :), czekamy na info jak tam giercowało bo to nie lada okazja posłuchać systemu z tej półki jeszcze diabełki Amplifirna w tym wydaniu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 8 minut temu, Wing0 napisał: czekamy na info jak tam giercowało bo to nie lada okazja posłuchać systemu z tej półki jeszcze diabełki Amplifirna Bardzo ładnie 🙂. Jak wrócę do domu postaram się napisać coś więcej. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitt39 Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Nie tak jak wiim z smsl, ale też dobrze Ogólnie bardzo sympatyczny człowiek; złego słowa powiedzieć nie można. 4 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu A jakieś komentarze na temat kabli, podstawek pod kable, coś nikt nic? Przeca Szymon też używa, nie dostanie mu się? 🤭 Prywatnie w takich spotkaniach jest spoko, ale miał przegwizdane na AS i troszkę sam sobie zasłużył, a po tym co odwalił rzekomo ze StarymAudiofilem, a właściwie jego sprzętem po jego śmierci nie świadczy o nim za dobrze. Chyba, że to nie ten Szymon 🤭 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 🤦 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 😛😛😛 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 37 minut temu, DiBatonio napisał: Szymon 🤭🤭 Jacek. Ale my nie byliśmy u Szymona tylko u Rafała. Bardzo miły człowiek, jak już wspomniał Piotrek. Na kable i podkładki nie zwróciłem uwagi. Gdzieś tam w rozmowie po wizycie, ktoś znalazł markę i model kabli. Nie są tanie ale jak na tak drogi system raczej kosztowały niewielki procent całości. Dla mnie o wiele ciekawsza była sama aranżacja akustyczna. Nie wiem na ile to ona robiła robotę a na ile sam sprzęt (Gospodarz twierdził, że w jego przypadku akustyka to 60% sukcesu) ale efekt końcowy był bardzo dobry. Przede wszystkim rzuca się w uszy bardzo dobra holografia i separacja instrumentów. Cała scena dźwiękowa bardzo fajnie poukładana. Dźwięk z dużymi źródłami pozornymi. System gra klarownie ale nie ostro czy jasno. Bardzo dobry bas. Oczywiście w nagraniach przebasowionych da się odczuć jego nadmiar ale w dobrych realizacjach gra z odpowiednim ciężarem bez wzbudzania się. Podsumowując. Na pewno jeszcze odwiedzę Pana Rafała bo dzisiejszy odsłuch można potraktować jedynie jako ciekawostkę a nie pełnoprawny odsłuch. Pozdrawiam 🙂 1 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 14 minut temu, KrólKiczu napisał: Dla mnie o wiele ciekawsza była sama aranżacja akustyczna. Nie wiem na ile to ona robiła robotę a na ile sam sprzęt (Gospodarz twierdził, że w jego przypadku akustyka to 60% sukcesu) Bo tak właśnie jest, myślę, że nawet więcej jak 60%. Rafał jest spoko, mocno trzyma z Szymonem 😉 chyba, że to też inny Rafał 🤭 Czy on tam nie ma na bokach jeszcze fractali? Edytowano 1 godzinę temu przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 19 minut temu, KrólKiczu napisał: Ale my nie byliśmy u Szymona tylko u Rafała. Tak, teraz już wiem 🤭 Jak by to powiedzieć....? https://www.audiostereo.pl/topic/168866-piękne-monitory-do-16-m2/page/27/#findComment-6448778 4 minuty temu, KrólKiczu napisał: Czyli dobrze kojarzyłem, robota Szymona 😉 Edytowano 57 minut temu przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 32 minuty temu Udostępnij Napisano 32 minuty temu Seba tam odnośnie Szymona i Rafała tak sobie tylko piszemy z DiBatonio bez spiny całkiem bo to taki temacik zaszły w sumie ;). A wracając do tematu na bank szacunek, system mega, pokój też choć jak pisałem Arkowi nie mógł bym tam żyć, nie mój klimat. Mocno też to obrazuje ile trzeba nawalić towaru żeby zrobić akustykę, teraz spójrzmy na swoje pokoje i raczej wolę jednak pewien kompromis :). Już pomijam fakt, że nigdy nie będzie mieć stać na taki system i aranżacje. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawko69 Napisano 25 minut temu Udostępnij Napisano 25 minut temu Jestem pod wielkim wrażeniem zarówno sprzętu jak i aranżacji pokoju. Gratulacje dla właściciela Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 22 minuty temu Udostępnij Napisano 22 minuty temu 8 minut temu, Wing0 napisał: Seba tam odnośnie Szymona i Rafała tak sobie tylko piszemy z DiBatonio bez spiny całkiem bo to taki temacik zaszły w sumie ;). „Koledzy” mogą nie być w temacie, bo to dawne dzieje z AS i mogą nie wiedzieć co Rafał z Szymonem odjaniepawlali. 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 21 minut temu Udostępnij Napisano 21 minut temu 28 minut temu, DiBatonio napisał: 🤭 https://www.audiostereo.pl/topic/168866-piękne-monitory-do-16-m2/page/27/#findComment-6448778 😉 Jacek. Ale ja nie robię tajemnicy z tego, że się do kogoś wprosiłem. Nie pierwszy i nie ostatni to raz. Na podobnych zasadach organizowane były zloty. Trzeba było dzwonić po salonach i liczyć, że nas przyjmą 🙂. 3 minuty temu, Wing0 napisał: wracając do tematu na bank szacunek, system mega, pokój też choć jak pisałem Arkowi nie mógł bym tam żyć, nie mój klimat. No ja pewnie też inaczej bym sobie urządził pokój odsłuchowy ale wszystko jest kwestią gustu 🙂. A co do samej aranżacji. To nie jest tak, że jej brak czy też aranżacja "zastana" powodują, że nie da się słuchać muzyki. Oczywiście, fajnie by było mieć dedykowany pokój ale słuchałem utworów odsłuchiwanych w Łodzi u siebie i ... nie załamałem się 😛. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 16 minut temu Udostępnij Napisano 16 minut temu (edytowany) 8 minut temu, KrólKiczu napisał: ja nie robię tajemnicy z tego, że się do kogoś wprosiłem. Nie pierwszy i nie ostatni to raz. Nie sądzę, że to jakaś tajemnica…pisałeś to publicznie przeca 🤭to co innego raczej, ale to w mojej ocenie, wy widzicie pewne rzeczy po swojemu. Wiem, że nie pierwszy i nie ostatni raz. 🤭 8 minut temu, KrólKiczu napisał: Na podobnych zasadach organizowane były zloty. Trzeba było dzwonić po salonach i liczyć, że nas przyjmą Salony to co innego Seba. Ale zostawmy to… Edytowano 12 minut temu przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts